Bobocei de sept-oct 2008 (228)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

Babytza , Nocom, babymom multumesc de vesti. Babytza imi pare tare rau de catzelus, e o durere pe care o cunosc si eu. Groaznic.

Wow inca doua gravidutze, felicitari curajoaselor.
Si unde e copilutul care doarme prin sertar, si eu vreau si eu vreau poze .

Babytza daca-ti spun ca Anna nu prea mananca bine de cand e diversificata, te simti mai bine cu David? Cand zic si eu ca mananca bine, a doua zi o iau iar de la capat. Are doar cateva mancaruri preferate dar nici din ele nu mananca mai mult de 100-150g si atat. In schimb e grasutza si vesela si vorbareata si asta e, nu e mancacioasa, e mananca doar cartile.

Noi suntem bine, am trecut la lapte de vaca caci am observat ca-i face mai bine la digestie decat laptele praf care o constipa rau de tot. Noroc ca-i place caci ma temeam ca nefiind dulce sa-l refuze.
Anna spune pisica pe germana adica katze, tedy si multe alte cuvinte cu inteles numai de ea sau poate de altii de varsta ei.
Si e o smechera de numa': daca ma supar pe ea incepe sa faca tot felul de figuri frumoase doar doar ma face sa rad. Iar pe tata il joaca deja pe degete.
In rest e un copil cuminte, daca se ridica la televizor sa puna mana pe el sau pe boxe sau in alte locuri interzise, ii spun NU si ea le lasa. Cu cablurile inca mai are de lucru dar sper sa se plictiseasca.

Pe langa cei 8 incisivi mai are 4 masele dar la ultima a fost cel mai tragic, a iesit brusc dar a durut tare si a plans in reprize scurte cam jumatate de zi, numai in brate se linistea.

fericita mami de Anna (17.10.2008)

Piersicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Pffff, Ramo cum sa ma superi eu tot ce stiu despre alaptat stiu de la voi si va multumesc si mai e o chestie, eu inteleg mult mai bine din explicatiile cuiva decat daca citesc eu un articol impresonal despre un anumit subiect e un dezavantaj dar asta e (tutorialele ma enerveaza cel mai rau, nici nu am rabdare sa le citesc, desi unele poate sunt facute foarte bine)

9s+
Mami de Mikul Robert Constantin (19.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

CD mi se pare ca si-a dresat copilul si l-a frustrat atata tot. Faza cu laptele semidigerat merge doar la LP, asta de mama, acesta se digera partial singur datorita enzimelor pe care le contine. Pe de alta parte, nici nu coaguleaza intr-un bol unic ca LP sau ala de vaca, ci in bile mici odata ajuns in stomac, deci iarasi e digerat mai repede.

Faptul de a nu alapta la cerere mi se pare sinonim cu bataia, e o cruzime, serios.

Fugim sa ne culcam. Va pupam pe toate ca sunteti niste dragi.

Ramona, de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_16 spune:

Ma retrag si eu la somn...
Noapte buna si linistita!
Si ultima sa stinga lumina...

LE: Doar nu sunt eu ultima?!

Mamica de Bianca Maria
Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutza spune:

Nu nu esti ultima, mai sunt si eu pe aici si probabil ca voi stinge lumina.

Am uitat sa spun ca de un lucru sunt tare mandra: Anna face la olita si kk si pipi. Si uneori cand o pun doar pentru pipi, dupa ce face vreau s-o iau de acolo iar ea nu si nu, atunci o mai las putin si cand colo ce descopar, ea de fapt vroia sa faca kk. Nu stiu ei sa comunice dar uneori se fac atat de bine intelesi ca ma tot minunez de cat de destepti sunt.

Am citit ca se vorbeste mult despre socializare si contaminare:

Anna merge la gradi de la 6 luni si pana acum doar o singura data a fost racita in timp ce acolo vad saptamanal copii cu mucii la nas sau tusind. Si nu-i dau nimic, nici o vitamina, ea nici nu mananca bine deci nu are de unde sa-si ia ce consider eu ca ar trebui, dar uite ca pana acum a scapat. Referitor la socializare, nu se joaca direct cu copii, nu se duce la ei, e interesata mai mult de jucariile lor si de ceea ce fac cei mari, la fel cum spunea o alta mamica putin mai devreme.
Acasa i-am pus toate jucariile de care nu se arata interesata acum intr-o cutie si le voi scoate mai tarziu cand sper sa se joace cu ele. Animalele de plus nu le baga deloc in seama.
In schimb are un set de paharele de plastic, colorate de marimi diferite cu care se joaca tot timpul, la inceput le scotea unul altul, acum a inceput sa le si bage unul intr-altul.
Cartile ii plac mai ales cele cu ferestre in spatele carora se ascunde cate ceva.

va pup si va doresc la toate o noapte linistita si puiuti sanatosi

fericita mami de Anna (17.10.2008)

Piersicutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

neata! pentru toata lumea!!
(sper sa nu se raceasca pana apareti, dar o mai incalzesc nitel...sau fac alta)

elly, mii de scuze!!! imi ramamsese gandul la catelusii despre care s-a mai vorbit si uite asha ti-am facut motanul catel...sper sa se refaca cat mai repede!

babytza, David a mai facut asa si si-a revenit (din cate stiu eu). te-ai uitat in gura lui? vin dinti/masele?? daca nu, poate ca ar fi bine sa faci o analiza de kk, pentru liniste sufleteasca, nu de alta.
cat despre stres...e un cerc vicios: te stresezi ca nu mananca, copilul te simte, se streseaza si el si refuza in continuare mancarea. concentreaza-te cateva zile pe alte aspecte...de ex sa-l inveti un joc nou, sa te departezi si tu de subiect...incearca-l decat cu un fel de mancare, lasa i-l pe masa, anunta-l si da-i lingurita sa manance singur...vezi ce obtii

kk verde poate fi de la fier, ca asa e si la Razvan...normal la el este fie pastos, fie la inceput mai tare apoi pastos...
cand a avut moale era de alta culare clar, mirosea altfel...
acum, starea normala este de 1-max 2/zi

Piersicuta, sunteti avansate deja cu olita!!
despre joc si joaca, la fel si la noi

Felicic, tare asta cu intrerupatoarele
si vezi,copiii ne ajuta ff mult: perseverenta e cheia reusitei (pe langa metoda, zic eu)

Iepurila, m-am tot gandit la situatia voastra, sper sa nu te deranjeze ca o dau inainte, dar m-am gandit sa-ti spun, poate ti se pare ok strategia, daca vrei sa o culci in camera ei, in patul ei:
- la copil (si nu numai) conteaza foarte mult un ritual de culcare, pentru a se forma un obicei - bineinteles ca tr perseverat si necesita disponibilitate din partea ta
- dar inainte de asta: nu te stresa, nu stresa copilul: lasa-o un timp la voi in pat, fara nicio aluzie la patul ei (la somnul de noapte ma refer, ca cel de zi am inteles ca e oarecum stabilizat ca si obicei). poate ca simte nevoia de apropiere cand o deranjeaza dintii. fa-ti un plan si propune-ti o zi in care sa-l pui in aplicare. de ex, "de lunea viitoare incep operatiunea: dupa baie, urmeaza papa, o dormi la voi in camera...copilul se simte in siguranta, adoarme mai profund...dupa ce adoarme bine, o muti la ea in pat, nu inainte de a pune in patutul ei un lucru de-al tau, sa simta mirosul(poti sa iei un plush sa-l culci cu voi o perioada, apoi sa-l pui la ea in patut)
probabil ca nu va merge din prima, dar daca perseverezi, vei avea si rezultate (asta daca copilul nu mai este deranjat de altceva: dinti/stomac...)
- momentul fie il fixezi tu, fie astepti o perioada in care ea doarme bine la voi in pat, fara maraieli, folieli, ca daca inca are somn agitat, probabil ca ceva o deranjeaza

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=3" target="_blank">Razvan la concursul Klorane! daca vreti, aici ne puteti vota! c1.jpg
www.okey.ro/claudette/index.php/mare-concurs-mare-un-vot-va-rog.html" target="_blank">BLOG CU BASCA

mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Alina

Ange, super reteta! am salvat-o binainteles!!

Nausica, poti sa-i mai faci ceva de genul crema de zahar ars, fara zaharul ala ars, la cuptor. adica faci compozitia si o pui intr-un vas termoizolant la cuptor

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=3" target="_blank">Razvan la concursul Klorane! daca vreti, aici ne puteti vota! c1.jpg
www.okey.ro/claudettel" target="_blank">BLOG CU BASCA

Mergi la inceput

hahahaha, am vazut-o in sfarsit pe Elena!
e super cercelushul ala!! si ce picior!!!
dar voi nu intelegeti ca pasarelele sunt mult mai dragute decat calul?
e o dulce!!

am vazut si pictura de pe boticul Andei a prins gustul, ce sa mai!
www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata mamici

Ramo sa fii convinsa ca dup cazatura asta nu va mai patrula patul in picioare Dulce rau mogaldeata plina de ciocolata

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

ANUNT!!!

DACA AVETI NEVOIE DE UN BEBE DE 1 AN SI APROAPE 2 LUNI CARE SA VA CARE DIFERITE OBIECTE MAI GRELE SAU MAI USOARE LA ORE TARZII IN NOAPTE, MA PUTETI CONTACTA!!!
MOMENTAN BEBEUL ESTE OCUPAT CU MUTAREA PATULUI...IL CENTREAZA MAI BINE!
IEFTIN SI DISTRACTIV !!!

Citat:
citat din mesajul lui Piersicutza

Babytza daca-ti spun ca Anna nu prea mananca bine de cand e diversificata, te simti mai bine cu David?

Nuuuuuuuuuuuuuuuuu , eu vrea sa va urasc citind cat de bine infuleca ai vostrii Cum sa ma simt mai bine ca nu papa nici altii ? Pai ce satisfactie e asta ? Ne ne, papati papati, ca venim si noi din urma
Felicitari pentru reusita olitei !!!!

Claudinna asa este, a mai facut asa la ultimul dintisor iesit. De aceea si eu sper din toata inima sa fie asta motivul pentru care nu papa.
Iar ca metoda , crede-ma ca am incercat absolut in toate felurile posibile, insa daca nu vrea, nu deschide gurita si pace Asta cu lasatul castronelului pe masa ii place cel mai tare : in doua secunde baga lingurita in bol, da totul pe jos cu miscari precise , apoi aduna cu lingurita si vine mandru sa ne dea sa papam Iar daca nu vrem tipa la noi evident

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

a, babytza, deci nici voi nu vreti sa mancati!!

www.okey.ro/claudette" target="_blank">BLOG CU BASCA

Mergi la inceput