Bobocei de sept-oct 2008 (228)
Raspunsuri - Pagina 10
Nausica spune:
Vazind mesajul lui Nocom m-am uitat in Baby Book la primul ajutor in caz de arsuri. Am retinut ca se tine zona arsa in apa rece cit mai mult posibil (cel putin 20 minute) si se da Paracetamol. Apoi, in functie de gravitate, fuguta la spital. Daca zona e doar rosie, e arsura de gradul I (ca si arsurile solare). Daca apar basici, e arsura de gradul II si trebuie mers la spital daca e pe o arie extinsa.
Sper sa nu fie nevoie niciodata sa punem asta in practica, dar e bine de stiut.
luminita2008 spune:
kllemi
1: sondaj. e cam irelevant in cazul nostru, tocmai ce am terminat o cura de Fe de 2 luni, timp in care kk a fost verzui inchis, clar de la Fe. nu s-au constipat insa. de azi vad ca si-a schimbat culoarea, cam aceeasi consistenta. in general, depinde de ce papa copilul: mai rosiatic daca papa morcov, mai verzui daca papa spanac/mazare/alimente ce au un aport ridicat de Fe, mai moale si mai galben daca papa mai multe lactate, sucuri de citrice, supe/ciorbe... nu stiu daca te-am ajutat prea mult...
2: cresa. e pe langa IOR una, Titan I sau Titan II, nu mai stiu exact... dar nu pot sa ti-o recomand, ca am vazut-o doar pe dinafara deocamdata
. citeam pe net si bune si rele despre ea... daca n-o sa-mi placa asta, o sa te anunt ce gasesc si unde. imi convine f mult locatia, s-o zbughim in parc dupa 'ore'... om vedea.
babytza, imi pare rau de David, te cred ca te urci pe pereti...
anca, eu le dau 1 tub pe zi, in faza activa a bolii sau 1/2 tub pe zi, preventiv - desi cam rar le dau ceva preventiv... in 2ml de apa, in seringa de nurofen.
in alta ordine de idei, e superb IOR-ul noaptea! mai ales acum, in preajma sarbatorilor de Craciun.
Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"
Xor spune:
Anca - noi am tratat mereu raceala cu oscillo - 1 tub dim si 1 seara timp de 3 zile....mereu si-a facut efectul
Babytza - abia acum inteleg cu adevarat ce inseamna sa nu vrea puiul sa pape...mai ales cand se transforma dintr-un mancacios intr-un mofturos...in seara asta insa a recuperat si m-a multumit...a papat 250 de ciorbita (in care am pus diverse legume, orez si "zdrente" de ou pt ca in alta forma nu mananca oul
) si apoi a papacit si 300 de iaurt
......daca mai si suge in seara asta...il iert
...daca nu...
Sper sa revina soricelul la ganduri mai bune cu papa...
- KK face 1data/zi, dimineata, la oala...consisteta e in 90% din cazuri aceeasi...prima parte taaree si continuarea moale sau f moale, culaore maro deschis(mama ce de detalii
)
revin
tzitziri spune:
Babytza, eu vroiam sa vb cu tine dar daca tu esti in butoi nu vreau sa incep monologuri
Dar ce vreau eu de fapt sa spun vorbind asa singura e ca atata timp cat Soricelul a mancat cam 90% din viata lui bebeliceasca super bine, inseamna ca e doar o pasa trecatoare si cu circumstante atenuante (gen dinti,pase proaste,astenia de iarna?!) si ca o sa revina la ganduri mai bune.Ceea ce iti doresc si tie
Anca,lui David i-am dat mereu Oscilo dizolvat in cat mai putina apa si apoi baut din canita sau dat cu lingurita.Noi nu am luat decat preventiv (unul pe saptamana cat am fost in Franta si inca unul la nevoie cand ni s-a parut ca incepe o mica raceala care nu a mai inceput)
Lumi, deja vorbiti si voi de cresa?
.Nici nu imi vine sa cred ca in curand incepem o noua etapa...
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
babytza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tzitziri Babytza, eu vroiam sa vb cu tine dar daca tu esti in butoi nu vreau sa incep monologuri ![]() Dar ce vreau eu de fapt sa spun vorbind asa singura e ca atata timp cat Soricelul a mancat cam 90% din viata lui bebeliceasca super bine, inseamna ca e doar o pasa trecatoare si cu circumstante atenuante (gen dinti,pase proaste,astenia de iarna?!) si ca o sa revina la ganduri mai bune.Ceea ce iti doresc si tie ![]() |
He he he , hai mai ca va citesc cu drag si imi sunteti de mare ajutor pentru cum ma incurajati

In mare si eu cred ca este o pasa de la dinti, chiar daca dureaza de 2 luni pasa asta....Insa nu pot sa nu fac niste clabuci de suparare ca papa atat de prost ( a se citi deloc )
Astep cu nerabdare si cu mare interes momentul atat de asteptat : Aparitia maselelor 
Xor ma bucur ca ati papat azi

Anca eu ii dau un tub de oscillo pe zi, dizolvat in 1 ml de apa plata, apoi il pun in seringa de la nurofen si ii picur cate putin pe limba . Asa m-a invatat Nocom si sa stii ca a avut efect ( fata de cum i-l dadeam inainte pe tot in gurita repede)
Babytza si puii
Valentina
David
Nausica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babytza Anca eu ii dau un tub de oscillo pe zi, dizolvat in 1 ml de apa plata, apoi il pun in seringa de la nurofen si ii picur cate putin pe limba . Asa m-a invatat Nocom si sa stii ca a avut efect ( fata de cum i-l dadeam inainte pe tot in gurita repede) |
In 1 ml de apa cred ca eventual tragi gloante cu seringa.
Nu, serios, cit ai vrut sa spui, 10 ml sau 100ml?

Nocom spune:
Nausica EXACT 1 ml a vrut sa zica! Ce nu e bine?!?!? Cum sa-i dea 100 ml!!!!! 
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei Tudor (11.07.2004)
babytza spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Nausica
In 1 ml de apa cred ca eventual tragi gloante cu seringa. Nu, serios, cit ai vrut sa spui, 10 ml sau 100ml? ![]() |
Am scris bine
Babytza si puii
Valentina
David
abe spune:
nocom sper sa fie bine copilul prietenei tale! Doamne ajuta!
iepurila elena e tare dulce. si foarte tare cu un cercel
nu stiu ce sa-ti zic despre dormitul mariei in pat cu noi pt ca nu am avut parte de asa ceva. desi recunosc ca mi-ar fi placut si de multe ori am fost tentata sa o iau sa dormim impreuna...
claudinna felicitari pt "Tati"
angelynna sper sa nu aveti probleme cu gripa
babytza te rog nu intra in butoi ca daca te vad pe acolo maine sigur ma bag si io. pt ca la noi mancatul e cam asa: o zi mananca binisor iar apoi trei ne chinuim una pe alta. iar azi mi-a mancat peste cu mamaliga, date cu mana bineinteles asa ca nu stiu cum va fi maine. la noi merge mai greu cu lingurita. si am mai observat ca desi ma chinui de multe ori sa-i fac tot felul de combinatii e atrasa de manacurile simple, adica gratar de pui si peste.
si sa mai zic ca ieri am reusit sa o fac sa manance cate ceva punandu-i la masa o papusa pe care am hranit-o impreuna.
in timp ce unii se lauda cu maselele, noua ne iese al treilea dinte!
Paula-Laura spune:
Buna!
Am inceput sa mai citesc de la munca si pana seara acasa cam uit ce vroiam sa raspund ![]()
CD si patul si lateralele sunt din Ikea. O laterala e 150 ron, mi se pare cam scumpa
Azi Mihnea incerca sa se dea jos din pat sarind peste laterale
M-am prapadit de ras, ca nu reusea sa isi ridice al doile-a picior din pat, dar se straduia
din nou si din nou ...
Lidia ce mai face Izabela?
Lumichiar asa se numeste cresa? E de stat sau particulara? Si pe mine ma bate gandul sa il dau la cresa/gradi ceva din primavara, sa mai respire si mama
Legat de socializarea bebelusilor eu sunt pro
Mihnea este topit dupa copii, in special dupa cei mai mari, incearca sa se bage in seama cu ei, sa se joace cu ei. Duminica a interactionat pentru prima oara cu varul lui (1 an jumate) o perioada mai lunga, se alergau prin casa, strigau unul la altul sa isi atraga atentia, jucau "ce face omul face si maimuta"
(adica isi imitau miscarile unul altuia). Ne-am topit uitandu-ne la ei
Asa ca il duc in societate de cate ori am ocazia (adica zilnic in parc
)
Si sunt de cele mai multe ori relaxata cand dupa ce se taraie pe jos isi baga degetele si in gura, daca se taraie pe locul de joaca. In afara locului de joaca ma apuca disperarea ![]()
Si cea mai tare faza la Mihnea este ca nu suporta sa vada copii certandu-se sau fiind certati. Daca se cearta intre ei se baga la mijloc incercand sa"medieze" scandalul pe bebeliceasca lui
Si daca un adult cearta un copil se duce si cearta adultul
Este fenomenal cand face asta 
si de doua zile da din cap ca rockerii, nu stiu de unde a prins miscarea, dar e haios rau
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete