Bobocei de sept-oct 2008 (228)
Raspunsuri - Pagina 9
300 spune:
Salut,
Mai ce bebei nazdravani aveti! Un deliciu! Nici eu nu ma plang de altceva, dar cand vine vorba de povestit parca uit 70% din ispravile ghidusei mele. Intrerupatoare si noi stingem. Ii zic "stinge lumina" cand mergem la baie sa ne spalam, si o stinge, sau "apronde-o" si o aprinde, a invatat-o buni de la 8 luni si eu am perfectionat tehnica.
E incredibila cum pupa orice animal, ca e plus, poza sau jucarie. Daca zic "Ursu'" pupa instant, se apleaca si face si mmmmm. Duminica era si tati langa noi si cand am zis ursu l-a pupat pe el! Am repetat si l-a pupat din nou
si asta pana s-a prins ca tati nu e ursulet, ca de fapt era unul in cartea ei pe care ne uitam
.
Cu farasul, si ea mi-l aduce cand il cer (ca Maya) si stie cum se strange gunoiul, e expertul gunoier. Vad ca a invatat si cum se spala pe maini, de cand sunt nevoita sa merg la baie cu asistenta si ea sa miste de capacele wc-ului cat timp ma spal pe maini... am stabilit un ritual. E de coma, ca o data am luat-o in brate (era noapte, ea cam maraita), mi-a dat tricoul in jos si s-a mufat si vreo saptamana a trebuit sa faca la fel, era foarte funny pentru ea. Vad ca a inceput sa uite.
E o varsta asa de furumoasa, as vrea sa gasesc timp sa scriu toate astea pe blog cum imi propusesem, insa daca e prin preajma se urca in bratele mele sau se baga pe sub birou pana o iau sus si acolo intoarce tastatura de-a curmezisul si incepe cu ce v-am povestit mai demult... Ca sa lucrez trebuie sa astept sa doarma.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2312" target="_blank">Votati mobila 1
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2311" target="_blank">Votati mobila 2
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2310" target="_blank">Votati mobila 3
iepurila spune:
Of greu de pe tel. Rox, da are doar un cercel. La vreo sapt dupa ce i-am pus a facut la o ureche un nodul, un ceva, mi-a fost frica de infectie. Asa ca in mintea mea creata m-am gandit sa-i scot cercelul sa dau cu galbenele si sa tin sub observatie. Si ce-am observat in doua zile? Da, ati ghicit, ca nu ii mai pot pune cercelul inapoi
300 spune:
Imunitate? Se face numai cand ai parte de stimuli, dar asta nu inseamna ca te imbolnavesti, ci ca pur si simplu bagi in gura ceva de pe jos cand nu te vede mama, pui mana pe lucruri interzise (gen ghetele de mers afara ale oricui din casa), iei lingurita cu iaurt si o condimentezi intai pe parchet cum a facut fi-mea de vreo oua ori intr-o seara
, si da, e inevitabil sa iei si cate-o raceala.
Asta cu racelile e de cand lumea, copiii mici au fost porecliti mucosi - era probabil o stare generala, nu exista copil mic fara muci cred eu. Oricum, faptul ca unii isi tusesc matele in colectivitate mi se pare dezgustator, condamnabil si mai stiu eu cum; cu atat mai mult cu cat cand si daca vad vreo tendinta de raceala la copilul meu nu il duc in colectivitate (in parc adica) decat la ore neaglomerate si daca mai e cate un copil care trage la ea ii spun parintelui ca e usor racita si el decide daca o lasa sau nu in preajma. Insa vice-versa nu mi s-a intamplat
.
Ca da, am trecut de al treilea episod de raceala. O chestie neglijabila, un virus in mod clar ne-puternic dar care a trecut la toti trei si ne-a infundat nasurile. Doar asta stia sa faca din fericire.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2312" target="_blank">Votati mobila 1
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2311" target="_blank">Votati mobila 2
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2310" target="_blank">Votati mobila 3
iepurila spune:
Anca imi pare rau ca nu te pot ajuta cu doza de oscilo. Elenei i-am dat o singura data, cate juma de tub. Dar era mult mai mica. Referitor sondaj kk. Elena executa undeva la 3 episoade/zi, iar in perioada eruptiilor ajungem si la 5. Consistenta moale pana la f moale de asemenea influentata de eruptia dentara. Culoare clar direct dependenta de ce a mancat.
felicic76 spune:
lumi: cand am comandat instalatia electrica a apartamentului nu eram insarcinata si am cerut ca intrerupatoarele sa fie la un metru inaltime fata de sol, sa le deschizi cu mana in jos. Mi s-a parut cool. Acum sunt cula
, ca mi-a iesit pe nas, lui Vlad i se pare extrem de distractiv sa-l provoace pe ta-su: se duce acolo si cu mana pe el il striga, se asigura ca-l vede si apoi fuge

claudina: multumesc!
O sa incerc si sper sa am succes pentru ca Vlad mi se pare extrem de perseverent atunci cand vrea un lucru, spre fixism![]()
Iepurila: Vlad doarme in patutul lui, in alta camera, noi suntem cu usa deschisa. De multe ori scanceste si pana ajung la el doarme deja, daca nu ii pun suzeta, daca nu il iau la noi in pat, il adorm si apoi il mut inapoi in patutul lui pentru ca nu doarme bine cu noi: se suceste, se invarteste, se loveste de corpurile noastr sau de tablia de la pat, intr-un cuvant nu-i ok pentru el. In patutul lui are aparatorile care-l opresc fara sa se loveasca, din plimbarile nocturne. Plus ca daca-l stiu cu noi in pat nu dorm nici eu: daca se trezeste, coboara si pleaca la scotocit
AlexaM spune:
In legatura cu sondajul (presupun ca la kk lu' bebe te referi...
), Matei face intre 2-3 si 5-6 pe zi de consistente si culori diferite in legatura cu ce mananca. In perioade cu eruptii dentare este mai moale ajungand chiar fff moale de se absoarbe aproape in totalitate in scutec, insa fara alte simptome. si nu trece nici cu regim, nici cu smecta etc...asa ca am ajuns sa il las in pace sa nu ma mai stresez (atat timp cat nu ureaza mult....si e bine hidratat...)
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
babytza spune:
Azi la pranz am avut in meniu pentru David asa : paste cu pui, curcan cu cartofi si ceapa, vita cu orez si rosii , si spanac cu usturoi si ousor fiert.Refuz total la fiecare... Ce papa el acum ? Un covrig 

Aaa , am incercat si o canuta de cereale cu lapte (din cele piure pentru pici ) si nimik ...zace pe masa , o sa il arunc acum 
Oficial , am intrat in butoi. Sa nu incercati sa ma scoateti de acolo ca va paruiesc
Pana maine stau acolo
Maine o sa ies sa gatescsi apoi cred ca intru la loc ![]()
Babytza si puii
Valentina
David
anca81 spune:
Rox, fa-mi loc si mie
. Din piureul de legume cu carne n-a mancat mai nimic, 3/4 din castron mi-a scuipat in freza si s-a manjit toata, iar in lingura de supa de pui cu taietei a suflat ![]()
Anca &
Carla (13.08.2008)
Nausica spune:
Fetelor, dintre cele pricepute intr-ale bucatariei, stie cineva cum se face in casa ceva care sa semene a budinca gen Dr. Oetker? Sau ii mai dau Aniei niste chestii care se cheama gris cu lapte de la Humana, tot consistenta de budinca are, cu gust de vanilie.
Eu banuiesc ca trebuie sa contina lapte, ou, indulcitor si ceva care sa lege (gen faina sau gelatina). Dar nu stiu cum s-o fac exact.
Bunica mea facea o chestie gen budinca din compot de mere. Facea un compot, apoi amesteca zeama de la compot cu ou si putina faina, dadea citeva clocote sa se lege, si punea totul peste merele de la compot. E super yummy.
Nocom spune:
fetelor, multumesc pentru sustinere. Sperams a fie totul bine pana la capat si sa nu mai sufere puiul 
Anca noua dr ne-a spus sa-i dam copilului dar si noua cate 20 de bilute de osciloccinum. Zice ca atat e doza normala dar se recomanada a fi luat un tub intreg doar din considerente de marketing/vanzari....
Caca la copil..., daria a trecut pe la 7-9 luni (nu mai stiu exact) brusc, de la 2 la 6-7 caca/zi, consistenta relativ moale dar nu diaree. Am trait asa multe luni, iar acum de 2 saptamani a trecut la fel de brusc si fara motiv la doar 1-2 caca/zi, mai taricele. Culoarea difera in functie de mancare. Stiu de la pediatra noastra ca daca caca e verde nu mananca suficient.... nu stiu daca e cazul...
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei Tudor (11.07.2004)