Ce stiti despre laptele UHT ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LORI spune:

Am si eu o intrebare, ce marci de lapte vand lapte de acest fel UHT?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Eu nu beau lapte UHT in mod regulat. In schimb beau lapte pasteurizat. Nu-mi place gustul UHT. Nu stiu care este mai bun, dar nu-mi place ideea laptelui care sta luni de zile la temperatura camerei pe raft.
Chiar daca contine bacterii foarte probabil acestea nu sunt periculoase daca laptele provine dintr-o sursa sigura si controlata. Noi suntem inconjurati de bacterii, iar acestea sunt benefice organismului pentru a devni puternic si a lupta. Nu intelegeti acum ca nu trebuie sa ne spalam pe maine sau altele.

Cititi si pareri si analize negative despre UHT: http://www.westonaprice.org/motherlinda/ultra-pasteurizedmilk.html

Cautati pe Wikipedia UHT si veti vedea ceva f. interesant: daca anumite tari precum belgia consuma peste 95% uht altele precum grecia (unde este cald rau totusi) consuma sub 1%.

In RO laptele uht este mai rar decat cel pasteurizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micalondra spune:

Laptele UHT are gust de lapte praf, ca are un gust tare ciudat si il poti lasa si afara din frigider, desfacut, ca nu se strica (am probat, fara sa vreau zilele trecute). Atunci cum mai e natural? Orice e natural are termen de valabilitate mai scurt. Nimic nu se compara cu laptele proaspat de vaca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddaas
Cititi si pareri si analize negative despre UHT: http://www.westonaprice.org/motherlinda/ultra-pasteurizedmilk.html

Cine-i mama Linda? E mai tare decat Urban Spam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mElaine spune:

Intrebarea mea este: Laptele de la tarani este mai gras decat laptele UHT?

va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eldeea77 spune:

Este groaznic. Am luat o data si mi s-a parut ca are gust de lapte praf. Mie una nu-mi place decat laptele Napolact 3,5% sau laptele de tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crys_dn spune:

eu i-am dat copilului pana la 3 ani numai lapte de vaca, apoi am trecut pe UHT.
De ce?
pentru ca am studiat problema si, asa cum zic si unii dintre voi, laptele de la tarani este plin de bacterii , microbi si isi pierde din proprietati. Imi pare rau ca nu m-am gandit mai devreme sa caut info.
In plus nici nu mai stau sa fierb.
Poate sunt ciudata, dar si gustul UHT imi place, si mie si copilului.
Acum nici nu mai pot sa beau laptele de la tarani...

cele rele sa se spele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

De la ce varsta putem da copiilor lapte UHT?

In primul an de viata, nou-nascutii trebuie hraniti fie cu lapte matern, fie cu formule speciale imbogatite cu fier. Dupa varsta de 1 an, ii poti da copilului lapte UHT:
- pentru copiii intre 12-24 luni, este recomandat laptele de vaca cu grasime integrala (3,5%%)
- pentru copiii cu varste de peste 2 ani, este recomandat laptele semidegresat (1,5%). Daca prezinta semne de depasire a greutatii normale, copiii pot primi lapte UHT degresat (0,1%)

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

revin cu raspunsuri oficiale la unele intrebari de-ale voastre:

- Ce marci de lapte vand lapte de acest fel UHT?

Raspuns: Dorna, Fulga, Milli, De Albalact, Prodlacta, Sapte Munti, Oly, Meggle, Vio

Mergi la inceput

-Laptele de la tarani este mai gras decat laptele UHT?

Raspuns: Laptele de vaca poate avea intre 3.5 - maxim 4% grasime, de aceea avem pe rafturi si lapte gras. Majoritatea producatorilor il comercializeaza pe cel de 3.5% (se numeste lapte integral, pentru ca nu a fost scoasa grasimea din el), Oly il are la 3.7% grasime si este in promotie la
Carrefour: 2.25RON cutia.

[/quote]

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput