Ce stiti despre laptele UHT ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Dar de ce nu toate marcile de lapte UHT nu au acelasi gust? Uneori laptele este dulce de zici ca ai pus zahar in el, alteori are asa un gust ciudat...

mamica de fetita si 16s+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui discordia

Dar de ce nu toate marcile de lapte UHT nu au acelasi gust? Uneori laptele este dulce de zici ca ai pus zahar in el...



o fi de la vaci diabetice
sau hranite cu trestie de zahar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

unde dai si unde crapa.........din toata discutia asta am retinut doar ce a spus Marius,intai smantaneste apoi fierbe....cum se procedeaza ? (si sursa mea de lapte are aceiasi problema,cand pun la prins si smantanesc,din 2 l scot 800 ml smantana.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Noi bem doar lapte proaspat de la socrii mei, cel UHT nu ne place de nici un fel, mi se pare ca are un gust artificial, Stefan, baiatul meu, zice ca e lapte fals . Am mai luat in perioadele cand laptele e mai gras sau cand e gestanta d-na vaca, atunci nu se poate bea - ma si pricep .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

unde dai si unde crapa.........din toata discutia asta am retinut doar ce a spus Marius,intai smantaneste apoi fierbe....cum se procedeaza ? (si sursa mea de lapte are aceiasi problema,cand pun la prins si smantanesc,din 2 l scot 800 ml smantana.)


ni-na, nu te supara, dar "discutia" era de fapt o īntrebare, daca () consumam sau nu lapte UHT, si nu un concurs de retete de smāntānit laptele.

personal, nu am īnteles ce e cu acel" unde dai si unde crapa".

Topicul s-a dovedit chiar util deoarece, desi prima pagina descrie pe scurt procedeul UHT asupra laptelui, tot se mai gaseste cāte cineva care nu site ca laptele UHT nu contine conservanti, nici alte chimicale (co doar de-aia i se aplica UHT!...)

Poate ca unele persoane care au citit aici au retinut ca prin UHT nu se distrug proteinele, aminoacizii si vitaminele din lapte, asa cum se īntāmpla prin fierberea obisnuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

noi bem doar lapte uht, la copil inca nu i-am dat ca e prea mic.

laptele direct de la sursa nu imi place, nu imi place mirosul, gustul, nimic. mananc doar lactate din comert. stiu ca sunt ciudata - dar daca ai crescut toata viata cu lapte de la alimentara, e greu sa treci pe lapte de vaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Votam pentru UHT

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

adica eram total off-topic,insa am vrut sa obtin o informatie.Era un fel de a-mi pune cenusa in cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:


Nu am cumparat niciodata lapte UHT deoarece prefer din principiu produse proaspete. Laptele UHT din punctul de vedere al termenului de valabilitate e ca o conserva.

Dar nu suntem fani ai laptelui in general, si preferam chiar si pentru copil iaurtul sau kefirul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

revin cu informatii confirmate de asociatia medicilor pediatri:

Are laptele de la tarani mai multe vitamine decat cel din comert?

NU. Vitaminele fiind sensibile la durata tratementului termic, nu la temperatura, prin fierberea laptelui acasa la 100 grade Celsius. timp de 15-20 de minute, se pierde cea mai mare parte din ele. In fabrica, tratamentul termic dureaza 2-4 secunde (de fapt este un soc termic), la 135 de grade, ceea ce face ca pierderea vitaminelor din lapte (B12, B2, A) sa fie minima - adica sub 10%.



**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput