Ce stiti despre laptele UHT ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Laptele UHT are conservanti?

NU. Datorita tehnologiei aseptice, laptele UHT poate fi pastrat la temperatura camerei o perioada mai lunga de timp (daca pachetul este nedesfacut), fara a fi necesara adaugarea unor conservanti.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Maria bea aproape numai UHT din cel cu 3,5% grasime. Noi, adultii, nu bem lapte deloc.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

AMR 18 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Intrebari si raspunsuri depre Laptele UHT

Este laptele de la tarani mai bun decat cel din comert?

NU. Laptele netratat termic poate gazdui o serie de organisme patogene care pot imbolnazi grav (tuberculoza, difterie, poliomelita, febra tifoida si altele) Vacile pot fi doar purtatoare de organisme daunatoare omului, fara a manifesta, de multe ori nici un simptom deosebit.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Laptele fiert in oala mea de acasa, e lapte 'netratat termic'?

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Sistemul UHT are practic rolul fierberii pe care o invoci, īnsa prezinta avantajul ca distruge mult mai putine principii nutritive (proteine, aminoacizi...) din lapte fatza de clasica fierbere.

Dar daca ne gāndim ca pe vremea cānd nu exista UHT, mama īmi fierbea laptele (la oala de aluminiu, atientie!...) si īnca mai traiesc si azi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui ILoey

Eu nu am cumparat pana acum lapte la cutie UHT pentru ca nu vreau sa cumpar cu conservanti.

Dar te-ai interesat macar daca laptele UHT are conservanti?

Nu de alta, dar sistemul UHT (ultra high temperature) e īnsusi modul de conservare al laptelui la cutie zis si "UHT". Adica un shok termic de scurta durata aplicat laptelui (deja ambalat in TetraPak), destinat omorārii germenilor, a patogenilor.

Sistemul a fost inventat tocmai pentru a se evita tratamentele cu chimicale, conservantii chimici etc...

Edit: lorinkav, desprecopii, nu observasem ca ati raspuns deja la chestiunea asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Si noi il folosim exclusiv din simplu motiv ca din celalalt lapte (proaspat) aruncam prea mult si tb cumparat zilnic si e si mai scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Si noi luam numai UHT 3.5 % grasime ; si pt pitici si pt noi. La noi se bea (cand nu este post) o cutie si mai bine pe zi.
Imi place mai mult cel direct de la sursa, dar cum nu avem de unde cumpara , ne-am conformat. (si daca as avea ar trebui sa cunosc ff bine persoana respectiva)

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

in belgia, la majoritatea supermarketurilor nu se gaseste lapte ne-uht. de fapt eu nu am vazut nicaieri, dar m-am plictisit sa caut. o fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

noi consumam doar uht 3.5%grasime si david in bibe la fel

de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Toata familia bem numai si numai UHT, fiecare cu preferinta personala de concentratie a grasimii.... In mare, datorita avantajelor prezentate deja de antepostatorii mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Banui ca si aici tot laptele este UHT,nu stiu misterul dar in Ro am cumparat numai din ala si copilul meu(care bea lapte in loc de apa)nu bea lapte romanesc.Cind venim acasa baga in el lapte cit pentru 2 saptamini.

Mergi la inceput