Ce stiti despre laptele UHT ?
Raspunsuri - Pagina 5
desprecopii spune:
- Dar de ce nu toate marcile de lapte UHT nu au acelasi gust?
Raspuns: Uneori laptele este dulce de zici ca ai pus zahar in el...gustul este atat de personal, incat nu se discuta :0) probabil au gustat lapte mai gras, de 3.5% sau chiar 3.7% (marca Oly) si din cauza aceasta pare mai dulce. Nu se adauga nimic in lapte.
**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Oana-Laura spune:
Noi cumparam acasa numai lapte UHT Dorna.
La oras, e mai greu sa gasesti lapte de la tarani si apoi nici nu am incredere in conditiile de igiena, de la piata.
Nu stii cum spala ei recipientele si ce bacterii raman si se dezvolta pe vasele lor ... plus ca poate ca vaca are viermi sau alti paraziti.
Nu am vazut nici o diferenta notabila de gust dintre laptele UHT Dorna si cel de la tarani. Prefer igiena.
Roxana spune:
Intrebarea mea, din lapte UHT se poate face branza de vaci de casa? Eu obisnuiesc sa fac asta, uneori, din laptele de la tarani, care mi-l aduce uneori o doamna care are 2 vacute intr-un sat.
desprecopii spune:
Despre conditii de igiena:
Laptele este un mediu propice de inmultire rapida a microorganismelor. Orice vine in contact cu laptele ii poate altera calitatea. In functie de regulile de igiena respectate in timpul mulsului, laptele colectat de la ferme va avea un anumit numar de germeni, chiar patogeni. Ultrapasteurizarea asigura cea mai eficienta protectie pentru ca preia din ferme numai lapte de buna calitate, iar prin tratamentul termic la temperatura ultrainalta, inactiveaza orice bacterie periculoasa (atat vegetative cat si sub forma de spori)
**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
desprecopii spune:
Laptele UHT trebuie tinut la frigider?
Laptele UHT nu necesita refrigerare datatorita tratamentului termic la temperatura inalta, urmat de ambalara aseptica in cutii de carton multistratat (care il protejeaza de contactul cu lumina si oxigenul)
**************
**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
anya spune:
Din lapte UHT se poate face branza de vaci. Eu am facut folosind zeama de lamaie adaugata in timpul fierberii. Presupun ca se poate face si cu calciu sau iaurt.
Cutia de lapte nedesfacuta o tin in camara. Dupa ce am desfacut cutia - o tin in frigider.
Roxana spune:
Multumesc de informatie Anya.
E bine sa stiu asta, mai ales ca obisnuiesc sa fac uneori branzica de vaci de casa si chiar imi place ca acest lapte nu contine bacterii si alte vietati :)
bagoiu spune:
"Laptele de tip UHT este obtinut prin incalzirea laptelui pana la o temperatura de 136 grade Celsius. Efectul unei astfel de tratari abuzive este, in primul rand, transformarea proteinelor benefice in proteine periculoase pentru organism, cu efecte cancerigene", declara dr. Pavel Chirila, medic primar boli interne, specialist tratamente naturiste. preluat deaici
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Laptele UHT trebuie tinut la frigider? Laptele UHT nu necesita refrigerare datatorita tratamentului termic la temperatura inalta, urmat de ambalara aseptica in cutii de carton multistratat (care il protejeaza de contactul cu lumina si oxigenul) ************** ************** Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu | |
Nu necesita refrigerare pana in momentul in care deschizi cutia.Apoi da!!Neaparat la frigider!
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali