predictie bazata pe rationament (fara emotii)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui conchita
are romania premier la ora actuala?

Are. Si culmea!, cu puteri sporite nu de catre basescu ci de chiar parlamentul care-l daduse jos.

rasuflu usurata, mai ales dupa intro:
Parlamentul a adoptat, miercuri, cu 259 de voturi pentru (PSD, PNL, UDMR si minoritati), 4 impotriva si 120 de abtineri (PDL)...blah blah. 1-0 PSD et comp.

totusi, asta nu inseamna ca romania are premier la ora asta. si cred ca e fara precedent situatia ca un prim ministru demis sa fie somat cu tema pentru acasa inapoi in parlament. faptul ca fmi vrea bugetul in decembrie nu a fost atat de important pentru Basescu - cel mai important personaj in stabilitatea politica a tarii, ca ma tot repet.

dar, sunt deschisa la noi argumente, poate si valide de data asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Chiar ca 1-0

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea

zicolorata
Valul pictat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Monnvas, partea cu comunismul, hm. Institutul ala poate poarta alt nume, dar mai fuse o comisie de investigare si mare branza de cooperare din partea autoritatilor n-a avut.

Tismaneanu se lauda ca au colaborat bine.

au fost scoase mereu la lumina dosarele inamicilor, plus ca alea importante au fost distruse sau masluite atunci la Revolutie. dosarul Basescu exista, public ma refer?

Au iesit si dosare de PDListi. Mona Musca era printre cele mai influente persoane si a cazut... urat... Nu exista dosarul lui Base asa cum nu exista - dau un ex. - dosarul patriarhului. Atunci cand nu exista degeaba facem presupuneri despre ce exista in el.

cum am spus, nu pot crede un comunist si-un securist si-un fesenist ca a devenit peste noapte un democrat. referendumul el l-a facut? parca avea un parlament si Romania noastra draga. initiativa legislativa a presedintelui e una, "facerea" de referendumuri e alta.

Nu vad contradictia. Pai referendumul este singura lui putere sa ceara facerea unei legi. Nu spune si CUM sa o faca, mind it, dar numai asa poate aduce in atentia parlamentului importanta unei legi, pe care parlamentarii o fac pierduta in hatisul birocratic

cum e cu cota unica si cu salariul bugetarilor? parca era nevoie de ordonante guvernamentale sa surpaseze votul parlamentar sau nu mai e valabil? presedintele stabileste salarii in Romania?!

cum am zis mai sus, nu face presedintele legea, ca de-aia sunt comisii de specialitate in parlament. dar daca oamenii aia nu o fac, trebuie sa o impuna cineva atentiei celor cu puterea.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Era o oarecare stabilitate politica inainte de iesirea PSD de la guvernare. Iesire de buna voie.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Scanteie spune:

Ce usor cad cele mai frumoase straturi de poleiala, cand vidul este singura certitudine pentru ce e la interior.

Legat de comunisti, este cunoscut ca ambii candidati se invart de multa vreme printre ochii albastri. Unul la Navrom, altul pe langa tatal lui, general de secu.

Ar fi de preferat sa nu se mai auda Harvardul acela prea tare, suna a scoala de vara pentru politicieni.

Singurul care a fost un adversar autentic este Johannis.

Mergi la inceput

eu am ramas tot fara emotii, tot cu dorinta de a asculta argumente si a face predictii, bazat pe info si fapte.

1.a iesit Basescu. mi se pare mie, sau a iesit acelasi presedinte dinainte? atunci despre ce "schimbare" va fi vorba?

2.cand se vorbeste de eforturile democratice ale lui Basescu, partizanii uita sa raspunda la obiectia aducerii la putere a intregului sau familion. are cineva o explicatie, o scuza, o maslina la faza asta?

3. un alt punct la care lumea pare sa inchida ochii e asta cu vaaai, noi nu l-am votat pe geoana ca e comunist si luam cu lamaie la pozele lui ilici si nastase. nimeni, dar nimeni pana acum (si am citit zeci si zeci de pagini) nu a parut sa fie deranjat, ca pro-basescu, de faptul ca si basescu a facut parte din poza de familie a lui iliescu, basca ceausescu. deci, cum e? de ce e base mai curat ca altii? strict pe info si logica, sa pricep si eu.

4. tot n-am aflat de ce conteaza mai mult faptul ca Basescu si-a tras partid separat (parerea mea e ca din megalomanie), deci s-a mutat peste gard de ilici+geoana etc comp, decat ca s-a certat cu toate partidele si e ramas cuc fara nici un aliat. bugetul e in pom, exista riscul unor revolte civile, plus anticipate. asta e democratia visata de romania?

5. de ce nu ar fi fost Johannis bun de prim ministru si de ce se bucura partizanii lui basescu de votul anti-geoana al sibienilor? cu riscul unui avertisment, mie mi-ar crapa obrazul de rusine sa ma bucur ca... si sa rad de "esecul" unui om COMPETENT si iubit de cetatenii pe care ii guverneaza! sibienii au vrut sa-l pastreze pentru ei, stiind clar ca pozitia de premier, in contextul actual, l-ar fi compromis pe vecie.

6. alt argument anti-geoana: coruptia, mogulii. sa mi se explice si mie, pe puncte si inteligibil, de ce NU se considera coruptie atitudinea lui Basescu de parca ar fi pe mosia lu tac'su in romania, cu rude si amante prin posturile cheie. vai, dar lesin de curiozitate sa aud o explicatie la asta si cu ce e mai buna Ritzi care a FURAT 800.000 de euro decat...cine? oricare de la psd.

7. o lista continand competentii din jurul lui Basescu.

pliz, fara injuraturi. vreau doar sa inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

eu am raspuns din punctul meu de vedere la nr.6, si incep cu sfirsitul: Ritzi s-a dovedit a fi corupta, si-a demisionat, punct; este anchetata, inlaturata din parlament, Basescu i-a acceptat demisia; nu exista echivalenta in cazul Nastase de ex: cunoscut de toata lumea drept corupt (dar nedovedit) ramine pe scena politica, nu se dezice nimeni de el, nu suporta nici o consecinta;
Basescu o fi corupt- dar e cam singur, si-a promovat el familia, presupusa amanta si cam atit, n-au inflorit aliantele cu mogulii in ale minarelilor coruptiei; uite in schimb cine e in spatele lui Geoana: Sorin Vintu, Becali, Vadim, Iliescu, etc; numele astora spune tot.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

conchita, eu sa iti raspund la prima intrebare: din fericire nu mai exista nici o schimbare, asta s-a tot manipulat la fiecare alegere( vrem o schimbare si deja romanul nu se mai simte bine daca nu se schimba ceva , la fiecare 5 ani)dar eu zic: hai sa avem rabdare si sa vedem ce va fi si daca nu am avut nici o schimbare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

dar eu zic: hai sa avem rabdare si sa vedem ce va fi si daca nu am avut nici o schimbare.

alina

Va fi haos...sau mai rau, apogeul haosului deja existent!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe
Basescu o fi corupt- dar e cam singur, si-a promovat el familia, presupusa amanta si cam atit, n-au inflorit aliantele cu mogulii in ale minarelilor coruptiei; uite in schimb cine e in spatele lui Geoana: Sorin Vintu, Becali, Vadim, Iliescu, etc; numele astora spune tot.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Ana, ok, dar de ce e mai buna calitativ varianta 1 contra variantei 2? ca tot nu pricep. plus, cum poate un presedinte corupt sa lupte contra altor corupti? nu e contradictie in termeni? pentru ca asta e marele slogan al celor pro-basescu: lupta anti-coruptie, o sa ne scape de moguli. well, nu ne-a scapat in ultimii 5 ani, basca a mai inmultit si el categoria asta adaugandu-si familia si amantele. ti se pare normal sa fii reprezentata de fie-sa doar ca e fie-sa?

eu am recunoscut de la inceput, mi-ar fi tremurat mana sa votez pe oricare dintre ei. nu reusesc sa vad nici o diferenta, din pacate. poate ceva pro-geoana si am enumerat lista mea la inceput, mai mult faptul ca l-ar fi avut pe johannis ca premier si, fiind diplomat, ar fi reusit (daca ar fi vrut!) sa inlature obligatiile partinice - o sansa de 0,0001%. in sensul asta as fi vazut ca exista o sansa, cat de obiectiva pot eu sa fiu (nu sunt, urasc fesene, psd, ilici, toata gasca, deci inclusiv pe basescu).

nu-mi vine sa cred ca romania a picat iarasi in situatia din 2000, nu reusesc sa pricep de ce romanul nu acorda absolut nici o sansa cuiva din afara vechiului feseneu (l-au avut pe Ciuhandu si i-au dat zero ZERO sanse), de ce de ce de ce in permanenta are de ales intre raul cel mai mic, in loc sa isi dea sansa de a alege intre o adevarata schimbare si un cripto-comunist de-asta gen geoana si basescu. de ce e romanul cu apetenta dintr-asta bolnavicioasa pentru drama, pentru situatii fara iesire, pentru tragedii si acte sinucigase. de ce?

Mergi la inceput