Pepenasi de iulie - august 2008 (161)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

moni stiu ca avem gemeni fata mea in loc sa mearga ziua cand e odihnita, o apuca mersul pe la 10 seara

biri au mai avut tentative de evadare? si david e fan thomas. acum la 3 brazi are cate o dracovenie thomas. ma uitam pe site-uri ce ieftine sunt la voi, mult mai ieftine, nici la juma de pret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Bunaseara!La mine parca parca incepe sa se intrezareasca luminita de la capatul tunelului.astazi mi-a dat varul in dormitor si pe holul mic,maine pune la loc parchetul si varuieste in balcon si cam asta a fost,urmeaza curatenia!

INA.C , da buna idee,uite la asta nu ma gandisem!
ANACO, si alexandra refuza laptele de orice fel, dar am inteles de la alte mamici care au alaptat exclusiv ca doar dupa ce sunt intarcati vor tolera si alte tipuri de lapte,insa si atunci cu greu.Bine, acum depinde foarte mult si de copil.
OOKA, wow, m-ai dat pe spate cu asa meniu!Super !
BIRI, eu inafara de traditionalele sarmale si friptane de purcel la cuptor de craciun nu fac decat ceva prajiturici, posibil niste peste si mai ramane de vazut.La noi mai slabut fiindca d ecraciun suntem singurei, a doua zi suntem invitati la cumetri si a treia la niste amici

O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

Cat ma bucur de vestile despre baietelul Monicai!!!! Multa sanatate sa aveti!

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
Am trecut de primul anisor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pentru meniu, eu am ales de regula chestiuni pe care sa le fac de mai devreme.
De exemplu am avut mereu cate o salata de cruditati la care am pus un strop de maioneza atunci pe loc. De regula combinatii in fashii, cu morcov, cu nitel mar, niscai zeama de lamaie ca sa nu oxideze marul, plus alte cruditati. Morcovul scurs bine e de mare efect la noi, in salate.
Tot la partea de aperitive am facut rapid si usor aperitive de mozarella cu rosie, busuioc si niscaiva ulei de masline picurat deasupra. Si asta e simplu si rapid, pac pac tai cerculete si le pui impreuna.
Uneori am avut fripturi, dar anul asta m-as gandi la niste frigarui, pe care le poti face dinainte si pe ele, si la momentul crucial le azvarli in cuptor.
La garnitura, m-as gandi anul asta la paste cu sos la care nu m-am gandit insa, dar ar trebui sa fie un sos mai consistent, mai alb dar nu dulce, cu ceva verdeturi aromate, ca sa mearga bine cu frigaruile. Ca sa fie mai aspectuoasa treaba, as coace si niste rosioare cherry.

Noi nu le avem cu caltabosii si carnatii, piftiile sau ale treburi de-astea ucigatoare. Nici macar salata boeuf nu ma intereseaza, prea face toata lumea an de an de Craciun salata boeuf, de parca in restul anului nu ar exista morcovi si cartofi...

In schimb ar fi interesanta, ca alternativa la salata, o salata orientala cu peste musai.

Ca desert, mi-ar place o prajitura cu fruce si bezea, noi o facem de regula pe cea cu mere si crema de vanilie, v-am zis eu de ea, un strat de crema cremsnit, apoi mere felii, calite (cuburi sau felii, nu rase) si deasupra bezea. Este o minunatie. Eleganta si racoroasa.

Asta e cam ce mi-a venit in minte asa, tzac pac, dar cum vom fi la frate-miu, n-ar fi exclus ca meniul sa fie de fapt cu dracii oceanice, scoici sau alte nebunii cu tentacule....

Un lucru e cert - p sa fie chestii care se pot face de dinainte si care nu vor face miros sau caldura la momentul festiv...

Mie se pare foarte complicata aprovizionarea. e balamucul de pe lume la noi in hipermarketuri, iar eu, cu doua maimute dupa mine, ar trebui sa fiu nebuna s ama duc la asa cozi si nebunie. Ca cica n-are lumea bani. Chestii exotice nu o sa caut fix acuma de Craciun, habar n-am ce e aia rucola-brucola si de unde o iau. Am avut o data o tentativa de a ma uita la ratze, stimulata de o ratza cu portocale de a lu' Vicki. N-aveau domne decat niste piept prapadit, amestecat ratza cu gasca si strut, putine, toate ciudateniile astea plus vanatul, intr-o singura troaca de-aia frigorifica, asta la Carrefour sau la Cora, nu mai stiu. Noi avem aici o avicola de unde iau pulpe de curcan, mi-e de ajuns. E cel mai exotic lucru la care ma pot gandi.

Talciocul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooka

...mi'am luat niste vase de sufleu de la ikea...

Adica www.deliciousmagazine.co.uk/userfiles/image/delicious13HT.jpg" target="_blank">d-astea? Vreau si iooooo.... Ca sa fac creme brulee

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele!
Ce harnice sunteti voi, ce meniuri variate si complicate! Eu sunt de aia care stie sa fiarba oul si atat, ei, poate nici chiar atat, dar sincera sa fiu nu prea sunt compatibila cu bucataria...La sarbatori de obiceisotul se agta mai tare, el face sarmale, el pprepara baitul pt friptura, anul asta vrea sa faca cozonaci. Eu il sustin

In alta ordine de idei, aseara am adus un dr sa o vada pe Ioana, nu medicul ei de fam. Nu se mai putea cu ne-mancatul. Si a descoperit ca are gingivita, si ca asta ar fi cauza mofturilor la mancare. Acum trebuie sa ma chinui inainte de fiecare masa sa o tamponez pe gingii cu un medicament, si ia ghiciti, sta? Bineinteles ca nu! Si seara la culcare sa-i dau Ketof, asta cica ar fi pt pofta de mancare si un fel de antialergic, ca mai are si niste pete pe fata, care seamana mai mult a cearcane da' ma rog! Cam asta-i situatia!

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Salutare!
Ce mult ma bucura ca baietelul Monicai se simte bine si ca vor putea pleca acasa!
Annababy ce nasol ca are gingivita la o varsta atat de mica. Ioana e o frumoasa,am admirat toate pozele cu ea.
flo am pus poze.
Eu nu ma bag la gatit de Sarbatori pt ca ne da si mama si soacra din ce gatesc ele.Eu am sa fac o prajitura,oricum ceva dulce.
Am fost ieri prin oras sa-i mai cumpar Ralucai de imbracat pt ca i-au ramas mici majoritatea hainutelor si nu i-am luat mai nimic am zis sa astept reducerile din ianuarie ca acum sunt niste preturi....
Am treaba multa dar mai revin....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Fetele, Monica m-a rugat sa scriu si sa va spun ca va multumeste tare mult ca v-ati rugat pentru bebe Andrei Stefan. E bine micutul, nu se stie ce a avut, dar conteaza ca acum e bine . Sambata -duminica ii va externa.

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaco spune:

anka e super meniul pe care ii zici tu acolo! Noi nu stim inca ce si cum, doar atat ca sotul sigur face sarmale (fara carne)

AnnaBaby Multa sanatate si Ioanei...sa se faca repejor bine! Gingivita - tu ai observat ceva la gingii? cum se manifesta?
Legat de mofturi la mancare dupa un an, am auzit de curand o parere la un medic cum ca ar fi si din cauza ca ei acum cresc intr-un ritm mult mai lent fata de primul an, si de aceea si necesitatile lor ar fi mai scazute. Asa ca nici eu nu ma mai stresez ca intr-adevar observasem o scadere a poftei de mancare la Mara de ceva vreme.
Mara papa cam asa>
dimineata la ora 7 lapte cu cereale cam 230 ml
pe la 10-11 masa de fructe crude sau la aburi 4 minute si pasate (250) cam 2 mere 1 para si o portocala, cu ceva branzica sau cu orez
pe la pranz supica, ciorbita sau piure de legume cu diverse – carnita, ou, galusti, perisoare...etc (cam 250-300 ml)
seara pe la 6 un iaurt (in jur de 250 ml)...apoi nani de pe la 7 seara pana dimineata.
intre mese mai desface cate o clementina, sau cate un biscuitel cu morcovi. Plus mai papa la san...
cam asa....dar nu pot zice ca e disperata sa manance, daca ii dau bine, daca nu...tot bine, nu cere!

Pentru cine vrea sa ne vada si in miscare cateva filmulete la semnatura!

www.youtube.com/watch?v=7w8TbKxbmnE" target="_blank"> vizita la muzeu...
www.youtube.com/watch?v=4BMnA9KCGoY" target="_blank"> porumbeii...
www.youtube.com/watch?v=4mXhMfO47wQ" target="_blank"> sacosica cu legume...
www.youtube.com/watch?v=4s0cuq4jyWc" target="_blank"> prajiturele vesele...

mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
Am trecut de primul anisor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Eu, ceva mai rar pe net: saptamana trecuta nasa de botez a murit si, odata cu ea am simtit ca a murit si o parte din mine, din copilaria si amintirile mele , lui Mihaita ii cresc 4 maselute de-odat, iar cumnata a avut "grija" sa mai adauge un strop de " euforie " la toate cele scrise mai sus...

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 17+ cu

Mergi la inceput