Fiv in Ungaria 81
Raspunsuri - Pagina 7
ala77 spune:
Chiar daca avortul se face prin aspiratie, oricum se verifica la sfarsit, cu chiureta, daca uterul e golit complet. Stiu ca majoritatea femeilor cred ca la avortul prein aspiratie nu se foloseste chiureta, dar nu e asa. Eliminarea sarcinii se face prin aspirate, dar la sfarsit e obligatorie verificarea, care se face cu chiureta.
luck spune:
violeta , espe
rubia
FELICITARI !!!
un rezultat foarte frumos , iti doresc din toata inima sa fie toate bune pana la sfarsit.
tamaryllis
offff , prin cate trebuie sa trecem , parca daca rezolvam o problema apare alta si tot asa.
Te rog sa gandesti pozitiv , pe cat poti , pt ca asa cum au zis fetele care au experienta in acest domeniu poate este totusi o diferenta de interpretare.
Sunt cu pumnii stransu alaturi de tine !!!
kitta
medrol ai lauat de la inceputul stimularii?
Te intreb asta pt ca la ultima stimulare eu am luat medrol cu 1 luna inainte de a incepe procedura fiv (cand am inceput AC)si cred ca mi-a afectat stimularea pt ca nu am reusit sa obtin decat 1 folicul.
Fetelor , mi-am facut si eu analiza estradiolului in z2 a CM si este 83 pg/mol , o valoare foarte mare cred eu , daca ma orientez si dupa valorile discutate de voi.FSH meu stiu ca este mare , desi in ultimul an a iesit tot timpul in limite , DAR …., valoarea estradiolului nu am mai facut-o de foarte mult timp si asta cred si datorita faptului ca dr Z , a carui pacienta am fost in ultimul an , nu mi-a cerut si analiza estradiolului , intotdeauna in analizele lui hormonale erau prezente tsh , lh , prolactina si tsh.
Intrebarea mea este , valoarea asta a E2 reflecta fsh meu marit sau poate reflecta si existent unui chist functional , avand in vedere ca in ultimele 2 luni m-am confruntat cu sangerari intre menstruatii , lucru care nu mi s-a mai intamplat pana acum niciodata.
As mai avea o intrebare referitoare la rana pe col si anume acum multi ani un dr mi-a spus ca am o rana pe col , mica , dar ca nu merita sa umblam la ea pana nu obtinem o sarcina.Dar anii au trecut , sarcina nu am obtinut , iar rana mea nu stiu daca mai este avand in vedere ca nici un medic nu mi-a mai spus nimic de ea si anul asta am facut si o histeroscopie in urma careia nu am aflat nk in legatura cu asa ceva.
Credeti ca dr K poate vedea la eco daca ea mai exista sau nu?
Va multumesc si va doresc o duminica cat mai placuta!!
mairis spune:
Luck, aceeasi rana "mica" si nebagata in seama prea mult am si eu.
Bineinteles ca se vede la eco (daca ea mai exista) iar daca nu mai e, ar trebui sa se vada cicatricea ei.
Conform ultimelor studii si cercetari in domeniu, nu se mai cauterizeaza ranile. La mine, toate tratamentele nu au avut efect, adika o mai am inca desi niciun doctor nu s-a ingrijorat in privinta ei.
Singurul risc este ca microbii, virusii si orice alti agenti externi se "lipesc" mai usor de tine datorita acestei rani. Mie mi s-a spus ca se poate sa ma fi nascut chiar cu ea, sau ca datorita diferentei intre mediul acid si cel bazic care se intalnesc la nivelul cervixului (intre colul uterin si uter), ea se poate sa se fi format.
Acum, fetelor, ajutati-ma cu un sfat!
In luna octombrie am facut primul FIV. Ciclul mi-a venit in z12 de la transfer, in 29 oct, peste tratament si a durat in mod normal 6-7 zile. Singura diferenta a fost ca nu am avut dureri. De obicei nu rezist fara calmante. Din 29 oct....nimik.
Sunt in a 38-a zi si nici macar nu imi simt sanii tensionati. Niste intepaturi la ovare si atat. Ce draqu mi se intampla?
Puteti sa-mi spuneti daca ati avut dereglari asa de mari dupa FIV?
In 14 dec, ma duc la Kovacs. Sper sa poata sa imi faca un eco, adika taman atunci sa nu fiu pe ciclu....
luck spune:
mairis
multumesc de raspuns si imi pare rau ca nu te prea pot ajuta cu un raspuns , dar este probabil o dereglare hormonala.
Si eu am aceeasi temere ca si tine , trebuia sa fie z1 in 03.12 si nk , iar vineri am programare la dr K !!!!!!
Cum avem norocul , ma gandesc ca nu suntem primele si precis nici ultimele care nimeresc asa , numai ca nu stiu daca reuseste sa vada ce il intereseaza atunci.
Crezi ca e nevoie sa-i trimitem un mail de reconfirmare a programarii?
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denisa220972 LA MULTI ANI SI SANATATE MULTA CELOR CARE ISI SARBATORESC ASTAZI ZIUA DE NUME mirela2 iti dau un sfat, lasa macar 3 CM si dupa aceea sa faci FET, fiindca nu stiu concret ce reprezinta acest aspirat al embrionului, dar cred ca este un chiuretaj si se va interveni si cu chiureta, dai timp uterului sa-si revina la parametri normali singur. La mine abia acum sa reglat cat de cat CM, a 3 data. Succes mult |
Mie dr. mi-a spus sa nu raman gravida minimum 3 luni dupa ce am eliminat natural, fara nici o interventie, sarcina oprita in evolutie. Acest avort spontan s-a produs la 10 saptamani de amenoree (sarcina se oprise din evolutie cu vreo 3 saptamani mai devreme).
Am facut eco la vreo saptamana dupa avort si era totul Ok.
Dar unii dr. se tem de risc crescut de placenta previa daca ramai prea repede dupa ce ai eliminat o sarcina, chiar si fara chiuretaj.
Cu atat mai mult daca se scotoceste cu chiureta, ba chiar si cu dispozitivul de vacuum...
E drept ca in alte parti sunt multi gineco care sustin ca poti sa ramai gravi imediat dupa un avort, dar nu si daca s-a intervenit cu chiureta, ci doar dc. eliminarea a fost spontana.
Dar oricum, Mirela va verifica acest aspect cu mare atentie, cu dr. Albu, Zadori etc., sunt sigura de asta.
simonia spune:
FELICITARI RUBIA si celorlalte fete care au primit vestea cea buna!
LA MULTI ANI NICOLETELOR
dia_na spune:
luck poate fi si chist, nu ai facut eco recent? desi chisturile functionale dispar de la sine si ar trebui sa afecteze doar ciclul respectiv la valoarea E2
daca ai si FSH mare poate fi legat si E2 de rezerva ovariana, se poate face analiza AMH si poti obtine mai multe info
cred ca la finalul firului trecut (Hiv Ungaria 80 pg 17) si inceput de asta (81 pg 2) au mai fost discutii pe tema asta
oricum, mie mi se par importante aceste valori pt a stabili corect un tratament si mai putin pentru a cauta adevarul absolut, sincer cred ca nu conteaza asa mult ce e, daca medicii gasesc formula sa obtii ce doresti :-)
Citat: |
citat din mesajul lui luck violeta , espe rubia FELICITARI !!! Fetelor , mi-am facut si eu analiza estradiolului in z2 a CM si este 83 pg/mol , o valoare foarte mare cred eu , daca ma orientez si dupa valorile discutate de voi.FSH meu stiu ca este mare , desi in ultimul an a iesit tot timpul in limite , DAR …., valoarea estradiolului nu am mai facut-o de foarte mult timp si asta cred si datorita faptului ca dr Z , a carui pacienta am fost in ultimul an , nu mi-a cerut si analiza estradiolului , intotdeauna in analizele lui hormonale erau prezente tsh , lh , prolactina si tsh. Intrebarea mea este , valoarea asta a E2 reflecta fsh meu marit sau poate reflecta si existent unui chist functional , avand in vedere ca in ultimele 2 luni m-am confruntat cu sangerari intre menstruatii , lucru care nu mi s-a mai intamplat pana acum niciodata. |
luck spune:
dia_na
da , ai dreptate ,incercam si eu sa gasesc o explicatie pt sangerarile mele intre menstruatii din ultimele 2 luni , dar probabil o sa gasesc una vineri cu ajutorul dr.K.
Referitor la AMH ,hmm..,nu stiu ce sa zic , la mine nu cred ca mai este relevanta pt ca am dedus din raspunsul meu slab la tratamentele de stimulare ca rezerva ovariana este pe sfarsite.
Asa ca , fie am fsh in limite si E2 in afara lor , fie invers.
KITTA spune:
LUCKda, am luat Aprednisolon de la inceputul stimularii, dar sincer nu stiu daca din cauza asta sa fii produs numai 1 folicul, fiindca si data trecuta am luat la fel Aprednisolonul si am avut 5 foliculi. Mai degraba eu as crede ca din cauza AC care le-am luat de data asta si data trecuta nu. Probabil ca la poor responders nu trebuie AC ca deja sunt ovarele destul de inhibate.
Cat despre rana de pe col, nu se vede la eco, ci la colposcopie care este o analiza vizuala special pentru asa ceva dupa ce colul se "unge" cu o substanta anume. Eu una cred ca trebui spus dr. de FIV si despre o eventuala rana pe col fiindca la eco ei urmaresc altceva si oricum nu ar putea sa o vada.
Cat despre programarea la K. scrie-i mai bine nu nu ti-a venit CM si poate o amani daca zice el bineinteles. El iti va face obligatoriu si eco si ar fi bine sa vada ce si cum pe acolo daca esti intr-o anumita perioada....parerea mea!
cristal1995 spune:
Luck: eu am luat o groaza de Aprednislon la fiv-ul din Viena, mai exact de cand am inceput inhibarea!!! si nu a avut nici un efect negativ asupra stimularii. In privinta ranii pe col, eu nu am avut niciodata, dar am fost "suspecta" o data, iar medicul mi-a explicat ca poate aparea asa in urma anticonceptionalelor.
Kitta: pupici la vecinica Imi pare tare rau ca nu ajung marti seara! Pupa-le pe fete din partea mea
Va pupic pe toate
Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"
MTHFR-Mutatia A1298C genotip heterozigot, Proteina S la limita superioara, nici o sarcina, 6 FIV+inca 2 ET