Fiv in Ungaria 81
Raspunsuri - Pagina 3
mirela2 spune:
alinush sarumana
tu cum te simti?
eu abia astept luna ianuarie, sper sa fiu apta pt FET atunci.
felicia_ spune:
Of, Tamy! Hai, fa testul, poate e doar o sperietura! Incertitudinea e cea mai grea, ca te gandesti la ce-i mai rau.
Espe, tin pumnii! sa-mi zici cand sa modific pe listuta!
Retam e tot maro! Mult, putin? Curaj si incredere!
andrabirni spune:
TANNOO 25, am stat mult si m-am gandit daca sa iti scriu sau nu.Nu vreau sa fiu malitioasa, nu vreau polemici, dar nici nu ma pot abtine sa nu iti spun off-ul meu.Ne cunoastem de la un alt subiect, oligo.Din pacate, am avut rezultate negative in urma aceluiasi tratament urmat de tine si sotul meu.Eram suparati, avand mai mult sau mai putin dreptate.Daca nu incercam, poate ne caiam, dar si daca aveam rezultate, te intreb eu, sincer, nu o ridicai pe dr Matei in slavi?
Soarta, motive tehnice, motive personale, etc, m-au determinat sa continui cu echipa respectiva.Eram in mijlocul procedurii cand ii denigrai, descuraji pe toata lumea numai "citindu-le " numele...denigrai si alti dr si clinici.Cum crezi ca ne simteam noi, cele care am ales sa mergem pe mana lor?Cum crezi ca mai puteam spera, desi cand plecasem la drum, aveam credinta si linistea sufleteasca ca totul va fi bine?Daca tu ai posibilitatea, sansa, sa faci FIV acolo unde iti doresti, asta nu inseamna ca toata lumea isi permite, asta nu inseamna ca alti dr sau clinici din Ro nu sunt buni sau bune.
Fiecare dcide ce drum urmeaza.Spuneai ca acest forum a devenit un chat, de barfe, fara informatii utile.Daca stau si urmaresc postarile tale, cred ca te regasesti tu in acest chat....Tie nu iti convine cand cineva nu este pe aceeasi lungime cu tine...Dar ma opresc aici, repet, nu vreau sa par "razboinica" lumii, dar as vrea sa intelegi ca ar trebui ca uneori sa judeci la rece ce scrii, pentru ca toti citim, si fara sa vrei, poti face mult rau altora.
Va doresc sa va intoarceti cu bb la purtator si sa ne oferti informatii pretioase.
violeta70 spune:
Espe Doamne ce veste minunata! Doamne-ajuta sa fie bine Macar un sms puteai sa-mi trimiti. Cand ai facut analizele, joi si vineri? Este un beta bun, nu-i asa?
Pupici la toate fetele
Dumnezeu este alaturi de noi
tamaryllis spune:
Felicia, multumesc de mesaj! Am mai citit, m-am mai informat si o sa merg la dr inainte sa imi fac testul, pt a ma lamuri in toate privintele. Am vazut ca la Micomi este dr. Mihaela Badea si voi merge la ea. Ma gandesc sa fie o clinica specializata. Oare ar trebui sa merg in alta parte? Si-a mai facut cineva testul asta?
incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!
MTHFR C677T heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.
balanta_tm spune:
tamy, linisteste-te.
Si eu m-am confruntat recent cu o suspiciune de HPV, desi pana acum nu am avut vreodata probleme de genul asta. La un control de rutina, un medic din TM mi-a 'vazut' o rana pe col, apoi mi-a facut PAP la el la cabinet si in afara de Candida, mi-au iesit si 'celule bazale de metalplazie scuamoasa' si cica astea induc suspiciunea de HPV. Faza e ca medicul asta vroia sa imi faca histeroscopia (defapt eu pt histeroscopie am ajuns la el) desi aveam Candida si s-a oferit sa imi si cauterizeze rana. M-am trezit insa la timp, am anulat histeroscopia ce s-ar fi facut pe Candida si ce ar fi cauterizat si 'rana'. M-am calmat, am facut tratament cu o cutie de ovule Cervugid (eu raspund foarte bine la ovulele astea), am facut histeroscopia cu un alt medic. Nu a vazut nici o rana in uterul meu. M-am dus la un alt cabinet, ca sa am pareri de la mai multi medici. Nici medicul respectiv nu a vazut vreo rana in uter. Am repetat PAP testul, a iesit ca intotdeauna Clasa II, fara Candida de data asta (care se vindecase inainte de histero cu Cervugid); nici vorba de celule bazale de metaplazie scuamoasa. Mi-au iesit niste coci pentru care se va face analiza culturii din colul uterin sa vedem despre ce e vorba. O sa se faca si antifungigrama ca sa stiu ce medicatie sa iau.
Uneori modificarile aparute in PAP test pot fi generate si de o infectie banala, nu neaparat de HPV.
Daca as fi in locul tau, nu cred ca as anula intalnirea cu Kovacs. Poate nu ai HPV si iti modifici degeaba programul.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
tannoo25 spune:
andrabirni, intelege-ma; o data eram "fan" tutunaru+matei pentru ca, credeam acest tratament cu gonal f va aduce imbunatatiri majore ale spermei si, implicit trecerea catre pasul 2 - un FIV.
trat. l-am urmat 3 luni si rezultatele nu au aparut, spermograma fiind aproape in aceeasi parametrii, ca si inaintea tratamentului.
eram si noi la un pas de a face FIV, insa in urma unor "sapaturi" mai adanci pe net si alte canale de informare si chiar amanarea de catre dr tutunaru a laparoscopiei, ne-au facut sa ne indreptam catre clinica Kaali - Szeged.
ce pot sa iti spun; sunt dezamagit de faptul ca am pierdut timp, am cheltuit foarte multi bani pe tratament ( peste 10.000 lei ), iar aici, pur si simplu eu sunt "scos" din schema, dr putand realiza FIV, concentratia fiind asupra sotziei mele.
daca stau si ma gandesc aici, la Kaali, ma duce toata procedura la 3.500 euro, inclus cazare, masa, tratament si am inteles ca la tutunaru aceeasi procedura te duce la 5.000 euro ...
acum intelegi de ce sunt furios ? pentru ca am pierdut 3 luni de tratament, am pierdut 3.000 euro si puteam incverca al 2lea FIV, in cazul in care primul nu are succes ...
deci, trageti singure concluziile, faceti un calcul ... si o sa vedeti ca reactia mea e motivata ...
balanta_tm spune:
Fetelor, va rog spuneti-mi cum trebuie pastrat Gonal F, Menopur si Suprefact? Le-am adus din Ungaria intr-o gentuta frigorifica primita de la farmacie. Pun medicamentele in frigi pana le folosesc? Cand incep FIVul unde le pastrez? Din cate imi amintesc, Suprefactul trebuie tinut la rece dupa ce se deschide flaconul. Gonalul il am la pen. P'ala dupa ce il desfac il tin tot la rece?
Va multumesc.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
mairis spune:
Tamy, te rog sa te linistesti..... Povestea ta a fost si a mea! Acum un an de zile, in urma unei colposcopii, aproape am fost diagnosticata cu HPV. Adica o stimabila doctorita mi-a spus ca sigur am infectia. Stiam de rana mea pe col de mult timp, insa toti doctorii ma linisteau ca e mica si ca nu are rost sa fie cauterizata.
Mai mult, stimabila doctorita mi-a spus ca nu mai are rost sa mai dau banii pe test, scriindu-mi pe un bilet rezultatul, ceva de genul: "condilomatoza vulvara, suprainfectie cu HPV, celule de nu stiu care.... bla bla" A cazut cerul pe mine!
In fine, concluzia: am mai cerut 2 pareri si nu aveam nicio condilomatoza vulvara (negi) iar testul HPV a iesit negativ la toate tulpinile high si low risk!
Nu amana FIV-ul inca, fa eventual testul sa te linistesti.
Va pup.
mirela2 spune:
balanta le pastrezi in frigider in cutia de pe usa frigiderului, trebuie ferite de inghet.