**Zmeurici de iulie-august 2009 (17)**

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Neatza fetele!

Am intrat si eu un pic sa va citesc ca azi sunt pe fuga.
Ina are serbare si dupa serbare voi fi mamica de 3 fetitze..isi aduce prietena pe la noi sa se joace pana diseara...asa ca am mancarica pe foc si mai am un pic de facut curatenie...Sunt tare curioasa cum o sa arate casa diseara

flosideea-ma bucur ca ti-a placut povestea Inei..am zis ca trebuie cat de curand sa o scriu si pe a Aniei, momentan am completat doar in Cartea bebelusului noile progrese.
Ioi...ce de dintzoci aveti dragul de el..dar chiar..nu te musca?

meleea-felicitari pt rostogoliri. Asteptam poze cu micul elfishor.

pooh-multa sanatate lui Balazs

Aniela & Irina Georgiana (23 oct 2004) si Ania Ruxandra(22 iun 2009)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Neatza, zmeurici dragi!

Bebe doarme, asa ca am si eu o pauza de cafea si de forum si de facut supa de pui...si de calcat rufe...asta daca doarme bebe suficient de mult. Aseara David n-a mai plans cum a plans o seara inainte, asa ca a adormit destul de bine pe la 10, dar la 7 si 20 mi-a dat trezirea, cu n treziri noaptea...nici nu m-am mai obosit sa ma mai uit la ceas, dar au fost multe frate...mai multe ca noaptea precedenta.

Solike, uite mi-a dat alinutza un link util, daca ai timp poate citesti cate putin, eu citesc cand ma lasa bebe. www.kellymom.com/parenting/sleep/sleep.html#maximize" target="_blank">http://www.kellymom.com/parenting/sleep/sleep.html#maximize
Zice acolo ca e foarte normal sa se trezeasca bebe noaptea, si mai ales cand mai creste, adica in general cand depaseste 4 luni. Ca in timpul zilei, cand papa, tot timpul atentia ii este distrasa de ceva, tot timpul intoarce capul sa auda, sa vada, etc. Din cauza asta mananca mai rau in timpul zilei, dar recupereaza noaptea cand e liniste si nu-l deranjeaza nimic. Exact asa face si David...noaptea mananca de sparge, aud si eu ingititurile lui, parca-i lupu din Capra cu trei iezi cand manca sarmale...cogaltz, cogaltz...
Eu m-am resemnat cu trezitul lui noaptea...atata timp cat nu se trezeste din alte motive decat papa, e ok.
Cu tricoul am incercat si eu..l-am pus langa el in pat, dar uite ca nu mi-a venit in cap sa-l pun mai aproape de nasucul lui cand se trezeste. O sa incerc si asta, cine stie, poate merge.

Anul trecut sora mea i-a dat cadou unei prietene de-ale mele un suport din ala pt cadita care avea ventuze. Bebita era abia nascuta. Pot sa zic ca de-atunci il foloseste in continuu, acum fata are aproape 1 an jumate si inca sta in suportul respectiv, s-au inteles foarte bine cu el. O sa-mi cumpar si eu unul, ca tare greu e de tinut David acum la baie, se misca asa de tare si da din toate cele, ar fi tare bine daca ar sta in chestia aia (am si eu o intrebare... pe baietei nu-i deranjeaza chestia aia de plastic dintre picioare?)

theea, eu stiam ca e ok Stodalul, e medicament homeopat, poti sa iei.

corinadana , bine ai venit, n-am apucat sa-ti urez. Am admirat pozele cu printesele tale, tare mandra trebuie se fii . Si cred ca Francesca e un ajutor de nadejde.

flosideea, incredibil! 4 dintisori, wow! Felicitari si multi inainte, hihi! Poze, poze!

Ce frumos ca va mai intalniti in parcuri, chiar si din intamplare...se plimba vreo zmeurica in parcul National? Poate mai socializeaza si David al meu cu cineva...

Noi asteptam sa vina pediatra, ieri nu a mai reusit ca era dupa garda si era rupta, asa ca va veni azi, am o lista lunga de intrebari. Azi vad ca e frumos afara, dupa vizita doctoritei il scot pe David la plimbare ieri nu am indraznit, dar azi e soareeeeeeeee.

Pup la zmeurici!

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

neata fetele!am simtit miros de cafea si am venit fuguta caci am nevoie de o cana,cam de 1 litru asa...azi noapte a fost jale mare.eram franta,stand toata ziulica de la 7 pana la 19:30 cu Denis si nepotica(cu bebelus in brate distreaza o donsoara de 3 ani ),am ajuns acasa,facut baie la cotoi care a adormit la 21,dar bine de tot pe la 22:30.zic bine de tot,dar n`a fost asa bine ca la miezul noptii s`a trezit,mi l`a dat sotul in pat si am facut o noapte aproape alba.dormea putin,se trezea maraind sau plangand,de supt nu prea a vrut toata noaptea,in schimb ne`am marait .la 8 dimineata mi`a dat iar desteptarea(trezirea de dinainte a fost la 6:45)si n`a mai vrut sa doarma.era maraici.nu stiam ce are,ce`l doare.l`am dat cu gel la gingii si el incepuse sa`mi suga degetul.am incercat sa`i dau papa,n`a vrut.al 4`lea dintisor nu a spart de tot,are doar jumate iesit si cred ca asta`i motivul.hehe,se fac simtiti toti 4.ma musca,dar mai mult de mana.la san doar daca adoarme cu el in gurita.mi`l imaginez cand vor fi si cei de sus maricei cum o sa arate puiul meu si rad de una singura,gandindu`ma la un mic vampiras.sper sa ne fie usor la diversificare,sa nu fie mofturici(asa ca mine,care nu mananc una alta).oricum mai avem pana la anu`!poate pana atunci vom avem 5-6 dintisori,cine stie?vad ca am avut o pauza cam de 1 luna jumate,intre incisivii centrali si cei laterali.
fug sa`mi pun o farfurie de supita si revin.mai vrea cineva?

Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siacob spune:

Revenim si noi...ieri am avut examen, tare bucuroasa sunt ca am scapat de stres. Azi mi-am propus sa fie zi de relaxare zic eu ca merit.
Ma bag la citit din urma si revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Solike spune:

Uliiasi, multumesc. Ma voi documenta. Deocamdata nu ma pot resemna, deoarece sunt tot timpul obosita datorita noptilor cu foarte multe treziri. In casa nu am timp sa fac mai nimic, cum Olguta sta ziua treaza si vrea sa ii tin companie full time, apoi incepe maraiala cand plec de langa patut sau cand o las in patut cu jucariile. Oriunde as fi si orice as face trebuie sa alerg spre dormitor, ca altfel incepe un plans teribil.
Sper sa ma obisnuiesc cu lipsa somnului.

Oana, mami de Olguta punkista (25.07.2009)

Bucuria mea Olguta
Botezul Olgutei
Asa a inceput viata cu Olguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielle02

corinna,are 8kg la 4 luni?? a mea avea 6 kg exact la 4 luni.ce ii dai sa manance?si vreo 68cm daca nu ma insel.
a mea e siluetica grozav

Papa doar lapte praf (nan). Acum mananca mai putin decat la 2 luni, dar avand in vedere ca nu mai varsa, e ok.

Si noi mancam mai bine noaptea, ziua mai mult dam din cap si scuipam biberonul. Noaptea mananca cam 350 ml in 2 sau 3 mese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Solike ma uitam la pozele Olgutei..seamana cu tine leit..nas, ochi, guritza, par..tot tot .

Cat despre suportul de cadita..din pacate eu am cada pe colt si nu cred ca il pot folosi chiar daca cadita e potrivita :(

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Salutare!

Mei, da'ce chef de forumeala ati avut, am avut de citit o multime
Am admirat pozicile zmeuricilor, cum zicea careva, care cu par care fara. Avem zmeurici tare frumoase , ce mai.
Scriati de bebei care se trezesc des in timpul noptii. Si Bia se trezeste des , ea care se trezea max de 2 ori, acu se trezeste de 3 ori cam, uneori chiar mai des.

flosideea 4 dintisori?!!!!!!!!!! Sunteti in top din punctul asta de vedere. Bine ca o ajuti pe sora, stii f bine cum e in prima luna dupa ce nasti.

Cand citesc ce ziceti de 3 bb, parca ma gandesc si eu sa fac 3. sotul vrea 3, chiar 4, eu ziceam ca 2, dar mai vedem noi. Sa ma vad plecata de aici si mai vedem noi la ce nr ne oprim

pooh sa dea D sa ii treaca lui Balasz!

giova felicitari pt banuti!

Biuta sta in leagan acum si rade singurica, ce dulcica e .
Sa va arat ce a facut ea zilele trecute, am ramas masca. Era in leagan si numai o vad cum se opinteste ea si se ridica in fundulet, nu prea are echilibru si nu se tine f bine, se apleca f tare in fata, la un moment dat chiar a reusit sa isi tina bine echilibrul in fundulet. Uitati si dovada.
Am lasat leaganul mai pe spate si se enerva ca nu reuseste sa se ridice, numai cand sta semiridicata se poate ridica in fundulet. De la orizontala tot nu se poate ridica. Acu chiar ca tre sa stau numai cu ochii pe ea.
In alta ordine de idei, am fost ieri in Carrefour. Au adus o multime de jucarii, care de care mai frumoase, ca pan acu erau putintele. Tura viitoare sigur ii iau ceva, ca ieri am fost in fuga.
Va !

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 4 luni

bebelusha din burtica

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Icmanu si noi avem suportul acela de pus in cada dar nu sta bine in el,partea dintre picioare e tare. Nu-i place.
meleea, felicitari pentru rostogoliri
vai ce urla acum, dar o las, ce inima am...Vrea in brate si eu nu mai pot.
Multumesc pentru raspunsuri. Fata mea cred ca a intrat si ea pe forum si a vazut ce intreb eu aici depre saritul unui muls si a zis sa imi arate cum sta treaba. Asa ca de 2 nopti doarme de la 20:30 pana la 4 dimineata. Asa vad si eu cum e daca nu mulg la 4 ore.
Vreau si eu sa pun un filmulet dar nu stiu cum.
http://picasaweb.google.nl/glasiuli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Hop si noi,speram ca va mai amintiti de noi .Nu am mai dat pe aici demuuuult,dar nu am vreme nici sa mor .
Am citit cateva pagini si am vazut progresele zmeuricilor ,mari si frumosi/frumoase
Bravo,bravo tuturor
Noua Mos Nicolae ne-a venit cu dintisori,primul i-a crapat chiar duminica,apoi marti dimineata si celalalt fierastrau.Aseara am experimentat prima muscatura ,am crezut ca fac pe mine .
Cu silueta nu prea ne laudam,la 4 luni fara o saptamana aveam 5800 g si 60 cm,cam putintel,desi mami are laptic muult-inca imi curg sanii cand papa ea-dar noi noaptea de la 22 la 7 jum dimineata,pauza totala,mami nici nu stie ca are bebe mic .se intoarce de pe burtica pe spate intr-o veselie,de pe spate inca nu reusim decat pana intr-o parte si ramanem blocate,dar pana in we cred ca o vom face si pe asta cu succes.Gangureste si tine mega conferinte cu orice bec aprins,chicoteste si rade in hohote cu Sara ,e tare rasfatata,vrea muuult plimbata in brate,noi nu stim cum e in carucior(sper ca de luna viitoare sa incep sa ii ridic spatarul si sa isi satisfaca curiozitatile si sa stea).
Am fost si la oftamolog cu ochisorii, are cataracta congenitala totala si pe 16 februarie suntem programati pt prima operatie,ca va fi operata pe rand .Mi-e tare tare frica,sper sa se rezolve cat mai bine si sa trecem cu bine peste tot.
Am vazut ca vb despre statul la curte-eu va recomand din inima,pt cine are posibilitatea,sa stati la curte cu copiii.Eu am crescut la bloc,26 de ani am stat in "cutie de chibrite",acum de 5 ani stau la curte(curti,ca la tzara avem ditamai curtea de 4000 mp)si e parfum,mai ales pt copii,ii mai poti lasa afara si singuri,isi pot face meandrele in siguranta.
Am sa incerc sa mai intru mai des si sa mai tin legatura cu voi,ca tare singura ma simt de multe ori...
Numai bine si multi de la noi

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput