**Zmeurici de iulie-august 2009 (17)**
Raspunsuri - Pagina 19
siacob spune:
moniland bafta multa cu dieta. Si eu mi-am propus dar tot aman momentul![]()
meleea felicitari pentru dintisor!
motana tare mandru este Mos Craciun cu asa craciunita langa el!
noce smecheras Filip in pozele din carut...se vede ca il amuza si pe el foarte tare.
cornelia mare cavalerul tau
deja se da in masinute![]()
![]()
giovabine ca ai rezolvat! sa intre banutii cat mai rpd, in ianuarie astept si eu![]()
danielle bine ai revenit!scumpe foc papuselele tale
vazut poze noi cu zmeurica de theeahmmmm...si ce mai citeste![]()
poohsanatate multe lui Balazs
flosideea am citit eu bine 4 dintisori?!?! oau...aceeasi intrebare o am si eu: nu te musca?
alexsarafelicitari si voua pentru primul dintisor si sa decurga bine operatiile!
hmmm....mi-a luat ceva sa recuperez![]()
siacob spune:
Acum sa va povestesc despre noi...
De cateva zile Beatrice se taraste pe burta in toate partile, de doua ori am gasit-o cu picioarele atarnand pe marginea patului
. Are momente cand infinge capul in pat si se impinge cu funduletul in sus...inca nu stie sa ridice si funduletul si capul in acelasi timp![]()
acum partea mai putin placuta este ca a inceput sa se intoarca in somn pe burta si nu ii place sa doarma asa. Prin urmare noua mea activitate de noapte este intorsul copilului

...fac asta de 4-5 ori pe noapte...ma trezesc mai obosita decat atunci cand am venit din maternitate.

Sper sa trecem repede de faza asta...ori se invata sa doarma pe burta ori sa se intoarca pe spate la loc...
flosideea spune:
ufff,abia a adormit Denis.asa m`as pune si eu la
,dar oare daca pocnesc din degete vine spiritul ala de la Mr Proper(parca) si`mi face curat?mmm,am incercat,dar nimic,asa ca trebuie sa fac eu.mie mi`e mila de mine peste vreo 2 saptamani,cand dintosii vor fi mari si atunci sa ma auziti numai cum plang...deocamdata ii simt pe toti daca`mi fura mana sau vreun deget,la san de multisor n`a mai muscat.ma duc sa fac scandal.iar se apuca vecinii de gaurit si eu abia am culcat pisoiul care nici azi noapte n`a dormit bine...
inutsa eu cand am nascut am avut un mare ajutor din partea ei.nah,avand deja experienta,m`a ajutat enorm...ma suna si la 2,4 dimineata sa ma intrebe ce facem (in prima noapte acasa la 3 fara ceva noaptea il trimiteam pe sot dupa lapte praf si ea ma incuraja prin tel).acum e randul meu s`o ajut...cum pot si eu.e greu pt ca micuta mea nepotica vrea s`o alerg,sa ma tavalesc pe jos,sa ne uitam la desene,sa facem puzzle`uri,iar cateodata am fost nevoita s`o refuz pt simplul fapt ca eram cu Denis in brate.dar aseara am picat franta,nu stiam nici cum ma cheama,plus am facut si febra musculata pt ca am facut avion o fetita de ~15 kg,dar sunt topita dupa ea si vreau sa`i cant in struna mereu.moama ce somn mi`e...cred ca ma intind totusi putin si revin mai tarziu.va pup...
Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)
Corinna1982 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui uliiasi Solike, uite mi-a dat alinutza un link util, daca ai timp poate citesti cate putin, eu citesc cand ma lasa bebe. www.kellymom.com/parenting/sleep/sleep.html#maximize" target="_blank">http://www.kellymom.com/parenting/sleep/sleep.html#maximize Zice acolo ca e foarte normal sa se trezeasca bebe noaptea, si mai ales cand mai creste, adica in general cand depaseste 4 luni. Ca in timpul zilei, cand papa, tot timpul atentia ii este distrasa de ceva, tot timpul intoarce capul sa auda, sa vada, etc. Din cauza asta mananca mai rau in timpul zilei, dar recupereaza noaptea cand e liniste si nu-l deranjeaza nimic. |
Asa e. Cu cat mananca mai putin ziua, cu atat se trezeste mai des noaptea. Noroc ca mananca repede si adoarme la loc. Si eu care speram pe masura ce creste sa se trezeasca putin spre deloc noaptea. Oofff!!
AlexSara, tinem pumnii sa se faca bine zmeurica ta!
Giova spune:
si mie mi se pare ca suge putin ziua...cam 6-8 minute, mai ma musca, mai vrea sa plece cu sanul dupa el
, mai rade, mai...mai...orice zgomot ii atrage atentia
. dar noaptea nu se trezeste, slava domnului.
pe cand sa va citesc...nu pot de domnul...ca e tare marait.
sper sa pot intra mai tarziu, imediat plecam dupa Marco la gradi.
_
Gio
de
Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
pooh spune:
Inutsa,wow,ce fata mare ai!!!!Si ce dulcica e....

Alexsara,suntem alaturi de tine!!O sa fie bine,ai sa vezi!
Siacob,si eu tot zic ca de maine sunt la dieta.....
Acum serios,din ianuarie vreau sa ma apuc,ca nu se mai poate.....da'pana atunci visez la sarmale si cozonac
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
pooh spune:
Am pus poze noi pe cont....sunt si pozele promise cu mei-tai....cam tarziu,stiu![]()
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
Moniland spune:
Siacob ,multumesc 
Unguras, BRAVO!!! Incearca ca masa de 20,30 sa o tot amani, dar doar cu 10-15 min, pe zi sau la doua zile si asa o sa ajungi sa te trezeasca la 6 dimineata. Ceea ce e o performanta sa doarma toata noaptea si l aora 6 esti si tu ok daca te trezesti.
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)
sara_amira09 spune:
Salutare, salutare!
De scris nu am avut timp sa scriu dar de citit mai reusesc cu Sara in brate. O tenteaza mouse-ul
Cred ca si noua ne ies dintisorii ca e ffff maraita zilele astea.I-am dat cu calgel dar numai o data pe zi cand vad ca isi baga mai des mainile in gurita.Am luat si preventiv nurofen sa am in casa....Am facut vaccinul de 4 lunite si nu a plans asa tare. Ma asteptam sa faca mai rau.Dar si la noi s-a intarit un pic zona. I-am pus cartof si cu putin masaj vad ca nu mai are nimic.
Giova- la voi cum mai e piciorusul?
Flosideea- felicitari pentru cei 4 dintisori
si sa iti traisca nepotelul!
Alex@Sara- multa sanatate va doresc
Noi inca nu ne intoarcem pe burtica decat cu putin ajutor
S-a trezit
Revin
Moniland spune:
Am fost la kinetoterapeut. Scriu aici ca poate sunt fete in situatia mea ca habar nu am cum sa ajut copilul sa faca una alat.
Rostogoliri: prinzi manutele copilului ca si cum i le-ai lua sa il ridici in fundulet. Intorci asa copilul si pe stanga si pe dreapta, dar te ajuti de cot. Il pui la nivelul soldului copilului si asa faci miscare. Nu ul rotesti pana pe burta ci doar jumate cat sta corpul intr-o parte. Mi s-a zis sa fac asa 2-3 zile. Urmeaza alt tip de miscare: Prind coapsa exetrioara a piciorului si asa rotesc copilul pana cand ajunge pe burta.
Degetele de la picioare stranse: pt relaxare, de cate ori se schimba scutecul, cu crema sau ulei, se executa miscare de la calcai pana la pulpa cu doua degete. Asa se relaxeaza piciorul micutului.
Mana/palma prea stransa: ii deschizi manuta inclestata, usor usor, prima data cele 4 degete si apoi deschizi si opozabilul. Pui degetul in palmuta lui si varful degetul mare trebuie sa atinga varful degetului aratator . De fapt nu sa-l atinga dar sa fie in dreptul lui. Aceasta miscare se face de 10 ori. Ideea e ca la varsta asta palma sa fie cat mai deschisa.
Sper ca am fost destul de explicita. Daca aveti nelamuriri cu mare drag va ajut.
Irina e cea care isi inchide prea tare manuta dreapta, iar Laura e incordata la talpi. ![]()
Tot Irina prefera sa-si intoarca capul spre partea dreapta (preferata) si pt asta trebuie sa fac masaj de la lobul urechii pana pe gat. Cu degetul mare, miscari drepte sus-jos, si apoi zigzag si la sfarsit cerculete. Ca sa se intinda si partea aceea.
Si acum sa ma laud: mi-a zis ca fetele mele sunt sociabile si se vede ca au program.
Asta fara sa-i spun ceva. ![]()
Concluzia: am copii normali, dezvoltati f. bine la aceasta varsta. ![]()
de
Laura Ioana
Irina Maria(26 iulie 2009)