**Zmeurici de iulie-august 2009 (17)**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Multumim fetele de primire! sunteti niste dulci.

Alina noi mergem cu, caruciorul inclinat, cam ca si un bouncer si poate vedea si Francesca ce se intampla pe langa ea.

Noce am fost o alergatoare singura, nu am intrat la nici o odisee; asa am simtit atunci. Am avut o sarcina si nastere f frumoase alaturi de Ralu.

Corrina da' si a pregatit bebelica toti pantofiorii , ha ha.

Giova sunt poze mai vechi pe cand Francesca era doar o dorinta. Am sa pun si cu ea.
S a nascut cu o greutate de 3,950 kg, scor 9, natural. Ralu- oct 9 1999. Eu 16 aug. '67
Pai feciorul tau vroia sa l intalneasca pe Mos.

Lorelay ce ren frumos!

Pooh deja va rostogoliti??? vad ca Balazs este mai micut ca si tzitzilica mea. Bravo voua!

mqqm pupici. Citesti citesti? blw. Eu sunt f tentata sa incerc. In ce limba vorbesti cu pepitu'?

Inutsa ce dulceata ai tu acolo.

http://picasaweb.google.com/corina.ostoia/UntitledAlbum13#5397328169963600146 - fetele mele

Fetelor bebeii vostri sug deja degetul mare? ca noi o facem cu pasiune mare de vreo saptamana doua.

UF! nu mi bold uieste numele voastre...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

si poze de azi cu noul aparat

http://picasaweb.google.com/corina.ostoia/UntitledAlbum16#5412729019389128402

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Neata!

Giova am gasit vaccinul antihepatic la Sensiblu cu 54 Ron. Mai ramane sa mergem sa-l facem si sa vedem ce facem cu cel de la 4 luni...

Corina, bine ai venit. Frumoase fetele tale!

Va spuneam acum cateva zile de un experiment cu gauri la tetine. Cantitatea de lapte nu s-a schimat, insa nu mai dureaza 40 min o masa ci max 10 si fara prea mult cantec, ceea ce ma bucura foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anielas spune:

Ne mai tineti minte?

Tare greu ma reusesc sa scriu avand in vedere ca sunt mamica full time de 2 fetite energice ...dar de citit va citesc mai mereu (asa printre picaturi).

Corinadana-bine ai venit printre noi..tare dulci sunt printesele tale..am admirat-o pe Raluca la dansurile hula

inutsa-e mortala Bianca in poza cu feul pe o ureche

Giova-felicitari lui Marco pentru locul doi..imi imaginez ce mandri trebuie sa fiti . V-am vazut toate filmuletzele si pozele si tare dulci sunt ei cum se joaca si se iubesc. Exact cum povestesti tu asa simt si eu cum se umple sufletul de bucurie cand le vad impreuna

Moniland-sunteti minunate toate 3 , iar tu arati foarte bine.

Noi crestem pe zi ce trece..intr-o zi ma apucase nostalgia si ma uitam la pozele din prima luna si nu-mi venea sa cred cat de mici am fost.
La capitolul rostogoliri noi suntem lenesele...a reusit sambata sa se intoarca de pe spate pe burtica apoi a rams blocata asa. Ii place in funduletz dar nu poate sta pentru ca tot timpul incearca sa prinda cate ceva cu manutzele si tare se enerveaza cand nu reuseste.
Am inceput sa-i dau morcovel si exact cum spunea cineva (nu-mi mai aduc aminte cine) parca se elimina tot in urmatorul scaun. Acum papam mar..dar nu ii place mai deloc...tare se stramba...Oricum...mancarica de baza este tot tzitzi...celelalte i le-am dat pentru ca este tare pofticioasa...nu poti manca nimic langa ea ca tot timpul inghite in sec
Am pus adaugat poze cu noi aici

Pupici zmeuicilor si mamicilor

Aniela & Irina Georgiana (23 oct 2004) si Ania Ruxandra(22 iun 2009)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!
Aseara Edi s-a culcat la ora 22, credeam ca se mai trezeste la papa...dar nu.
a marait la ora 6...mai mult ca sigur ii era fomica, dar i-am bagat suzeta in gurita si somn pana la ora 8:30 cand l-am trezit eu sa-i dau sa pape caci plecam de acasa.

Corinadana sa-ti traIASCA printesele, tare dulci sunt.
am notat datele, cand am putin timp intru sa rectific lista.
Pai multi bebei se rostogolesc deja...doar astia mai grasuni sunt cam puturosi, printre care si Edi al meu.
Degetul mare il sugem si noi cu asa drag...de zici ca iasa laptic de acolo.
Anielas ma bucur ca ai revenit. e greu cu 2, dar tare frumos, asa-i?
ce dulci sunt printesele tale, si cum pregatea Irina ghetutzele pt. mosh.
Corinna mersi ca mi-ai zis, il vom cumpara si noi, daca nu-l va avea dr. prin ianuarie.
mQQm bine ca are o ocupatie mama ta. cat mai sta? cred ca ii e tare dor de casa, de programele de la tv....
Ai dreptate si jucariile Tiny love sunt superbe...noi avem un dovleac, care fosneste, are oglinda, zdrangane...din pacate si astea sunt incredibil de scumpe la noi. Infantino am vazut si eu in Real, arata tare bine si pretul e mai mic.
Inutsa mai ce zmeurica energica ai tu acolo! ion curand va misuna prin casa.

o zi faina sa aveti. fug la bucatarie...azi trebuie sa fac vreo 3 feluri de mancare, pe Marco l-am retras de la inot in luna asta, asa ca pana in ora 16 trebuie sa fiu gata cu tot.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Neata!
Azi noapte Bia mi s-a trezit de 3 ori!!! de obicei cand se trezeste o iau in pat si o las langa mine sa doarma, se mai trezea apoi, bagam tzitzi si gata. Dar acu a fost nasol, da-te jos din pat, ia plangacioasa, hraneste-o, adoarme-o [cam greu] si apoi pune-o in patutul ei. Tre sa o las mai des la ea in pat, ca se invata cu narav si ma chinui sa o adorm noaptea, eu fiind chioara de somn

corinadana multam!
Ai niste fetite tare-tare scumpele, iar Ralu se vede ca ti-este ajutor de nadejde
Bia suge tot ce prinde, manutele nu mai zic
Ca sa iti apara cu bold, tre sa scrii numele intre parantezele alea. cam asa: [ b] xyz [ / b] . am pus spatii ca sa vezi cum, tu sa stergi spatiile

anielas aveti petitori deja? sunt tare scumpe fetele!!!

giova da, in curand o sa darame casa. spor la trebi!

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 4 luni

bebelusha din burtica

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Corinadana, e frumoasa foc Raluca , iar Francesca e o papusica tare dulcica!

Ia uitati aici un viteaz

Nu stam in fundulet, dar incercam sa ne ridicam in picioare

Cu magazinele , va rog sa ma scuzati, sunt eu mai in urma. N-am mai iesit demult din tara, iar aici ma frustrez rapid pana gasesc magazinul potrivit. Am cautat jucarii Lamaze o saptamana (nu gaseam nici pe net) si cand mi-a mai zis si un vanzator de la miniblu ca "n-avem doamna, lamaze, astea se dau intr-o zi doua dupa ce bagam marfa" ... in final tot intr-un miniblu am gasit, tocmai "bagasera marfa" asa ca am luat 2

Gata, fugim in parc, la o cafeluta fierbinte!

ps: Mqqm, eu de 4 luni plimb bebele in brate si imping carutul. Deci, ai dreptate. Sta el 2-3-4 ore in carut, dar ultima ora tot in brate il duc.

Mami lui Filip, 1 august 2009
Prima noastra iarna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Ziua buna dragelor!
Pe 20 vreau sa merg la un targ de craciun sa imi vand hand made-urile, doar ca nu m-am gandit la muls. Eram fericita ca sotul poate sa stea cu fata, lapte de la frigider,am uitat de mine.Daca sar un muls, adica in loc sa mulg la 4 ore mulg la 7-8, pierd laptele? Mai bine ma lipsesc. Nu merita. Intreb poate stiti.
Badurox ce mai face zmeurica ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

astazi strumful meu a executat in centrul de activitati rostogoliri spate-burta si burta-spate. Pe de alta parte ma sperie pentru ca musai sa stau cu ochii pe el daca are dor de duca.

Are cam doua saptamani de cand il mananca si pe el gingiile si are stari de nervozitate si ne musca de barbie, de umar...iar mainile lui le rontaie la mare arta, zici ca sunt seminte. Sper insa sa nu vina atat de repede dintisorii...sa ne mai linistim si noi...uff...e grea viata asta de bebelus

pooh pana la urma Eric accepta laptele mixat astfel. Cel proaspat este si el racit la frigider si amestec in proportie de 60/40 (preponderent fiind laptele proaspat). Intr-o prima faza i-am dat noaptea cand e somnoros si nu e mofturos la mancare. De altfel nu tot laptele congelat miroase a detergent/sapun, dar are clar mirosul si gustul schimbat. Si acum ma frustrez ca nu am gasit din timp relatari cu privire la probleme ce pot sa apara cu laptele congelat. La cate site-uri si blog-uri romanesti am citit nu am gasit sa se vorbeasca despre "lipase issue". Mai scria cate una, doua ca respingea copilul laptele congelat si se gasea alta ca sa-i spuna ca e stricat laptele si otraveste copilul, sau mai rau...era un topic (cred ca chiar aici pe DC) in care una dintre mamici a venit cu ideea "formidabila" ca nu e bun laptele matern dat cu biberonul "pentru ca raman anticorpii pe peretii biberonului"
Ce trebuie stiut despre lapte matern congelat este ca:
- daca dupa prima portie congelata sesizezi modificari de gust/miros (se aseamana cu detergent, sapun...in timp ce laptele stricat clar miroase a ranced) urmatoarele portii le incalzesti pana aproape de fierbere (pana ce incep sa apara bule) si apoi congelezi imediat;
- laptele matern are proprietati care il protejeaza de contaminarea cu bacterii, astfel ca in conditii "extreme" laptele se strica. Un studiu indicat de cei de La Leche League specifica ca "after 8 days of refrigeration some of the milk actually had lower bacterial levels than it did on the day it was expressed";
- cel mai bun este laptele proaspat, apoi cel refrigerat si apoi cel congelat. Laptele congelat (chiar si cel aproape fiert pentru a preveni activarea lipazei) este cea mai sanatoasa alegere decat orice formula comerciala de lapte;
- laptele decongelat trebuie pastrat maxim 24 de ore la frigider. Desi nu exista studii relevante in acest sens, se recomanda ca laptele ramas dupa administrare sa fie pastrat maxim o ora dupa care trebuie aruncat;
- conditiile de pastrare a laptelui matern (ma repet doar poate foloseste informatia cuiva) sunt urmatoarele:
--at room temperature (66-78°F, 19-26°C) for 4 hours (ideal), up to 6 hours (acceptable) (Some sources use 8 hours)
--in a refrigerator (<39°F, <4°C) for 72 hours (ideal); up to 8 days (acceptable)
--in a freezer (-0.4 to -4°F, -18 to -20°C) for 6 months (ideal) up to 12 months (acceptable)

ungaras uite care a fost experienta mea cu mulsul laptelui. Primele doua luni m-am muls si eu constant la 4 ore. Am avut si cateva exceptii (am plecat la Milano sau in Iasi) cand m-am muls dupa 8-9 ore si am scos si 500 ml de lapte. Cand am vazut ca marind intervalul dintre pompari scot o cantitate corespunzatoare de lapte (direct proportionala cu intervalul dintre pompari) m-am "lacomit" si am inceput sa ma mulg la 6 ore. Dupa o luna cand scoteam niste cantitati industriale, am inceput si lucrul in forta si am inceput sa ma mulg la 7-8 ore. Aici insa mi s-a infundat. Daca in prima saptamana ajungeam acasa cu niste sani pana la pamant si scoteam constant 450-500 ml de lapte, deodata s-a schimbat situatia. Am venit acasa intr-o zi dupa 8 ore de pauza si nu am scos mai mult de 150 ml. De atunci am reluat mulsul la 5-6 ore (si in timpul zilei si la 4 ore) dar mai mult de 220 ml nu mai scot. Comparativ...am scazut de la o productie de 1600 ml/zi la 850 ml/zi.

corinadana bine ai venit la zmeurici Ai fete frumoase..insa zmeurica mica este scumpa tare, iar cu peruca pe cap e coollll.

anielas bine ai revenit printre noi

o zi buna...ma pregatesc sa ma duc si eu la doua ore de sport

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

ungaras nu cred ca pierzi laptele daca nu te mulgi la 4 ci la 7-8 ore. Nu cred ca o sa iti reziste sanii sa aiba asa mult lapte in ei, o sa ti se impietreasca si o sa doara ca naiba. Zic asta din experienta proprie. Daca te poti strecura 5min undeva sa te storci, ai scapa de dureri

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 4 luni

bebelusha din burtica

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput