Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(22)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

LA MULTI ANI
tuturor celor care azi isi serbeaza ziua de nume!!!
Sa va aduca Mosu' sanatate, multe bucurii si impliniri!

Se pare ca au reinceput perioadele de insomnie... Asa am patit si la prima sarcina de pe la jumatatea trimestrului II. Acum vad ca m-a "luat" mai devreme. Profit de ocazie ca sa mai scriu cate ceva pe forum...

Am vazut ca vorbeati de "tinut capul". Evident, fiecare copil se dezvolta in ritmul sau, dar in jurul varstei de 2 luni, in pozitie sezanda (nu ca ar fi recomandat sa il puneti voi asa pe copil, ci pur si simplu asa decurge examinarea...), capul ii cade spre spate, iar cand este ridicat tine pt. scurt timp capul in acelasi plan cu corpul. In jurul varstei de 3 luni (la unii copii, fara sa fie ceva patologic, e posibil chiar la 4 luni) isi poate tine singur capul, realizand chiar si miscari stg-dr. Eu nu prea m-am cramponat sa ii tin capul. Doar aveam grija sa nu se "smuceasca", sa nu faca vreo miscare brusca cu capul. In rest, am incercat sa-l las cat mai "liber" pentru a-si dezvolta musculatura. Si... tot din categoria "blamarilor" (ma refer la cei din jur, care inevitabil vor judeca anumite alegeri...) a facut parte si tinutul pe burta de cand l-am adus de la maternitate... In fine, o sa vedeti ca dupa nastere vor fi un milion de contraziceri si de parerei pro sau contra. Important este sa ganditi limpede si sa nu va lasati influentate de orice babism.

Cat despre botez... eu l-am facut la 2 luni fara o saptamana si nu au fost probleme. De fapt, nici nu stiu ce probleme sa fi fost. La noi nu se baga in acel cazan, ci doar il stropeste cu putina apa. Daca era sa-l bage in cazan cred ca eram si eu mai speriata. Dar, la cate botezuri am fost, preotii s-au descurcat de minune. Si am fost la botezuri de copii cu varste intre 6 sapt si 3 luni. Mai "nepricepute" erau unele nasici, care ba nu stiau cum sa-i tina in brate, ba nu stiau cum sa puna pampersul, etc... Evident, era vorba de nasici care nu avusesera inca un bebe.

Mary, nu am nici chiar asa un corp de invidiat... Ca nu am pus pe mine decat 1-1,5 kg este din cauza primelor luni de greturi si varsaturi, dar si a serviciului -alergatura si du-te vino- Stau linistita, ca stiu ca vin Sarbatorile si o sa stau acasa, dar voi si manca bunatati... Deja numar zilele pana la Craciun, cand voi manca sorici si tot felul de bunatati (piftie, toba, lebar, etc ).

AlinaBu, Doamne ajuta sa fie asa cum iti doresti tu!!! Sa aveti parte de cel mai frumos Craciun de pana acum.

Cristina_26, condoleante . Altceva, nu stiu ce as putea spune... Imi pare rau.

Sabina, felicitari pt prima jumatate de sarcina. Cat despre anticoagulant, nu iti mai stresa zilele degeaba. Deocamdata nu stii sigur ca e nevoie de el. Fii optimista si bucura-te de aceste zile. Si, daca va fi sa fie necesare, gandeste tot pozitiv. Roaga-te la Dzeu si o sa fie totul bine.

Am inceput sa casc... Poate vine "Mos Ene" si mai reusesc sa prind 1-2 ore de somn pe noaptea asta.

Va pup si va doresc ghetute imbelsugate!

PS: Si fie ca Mosu' sa ne aduca maine seara un nou si mai bun inceput...

Mami de ANTONIO (12.05.2007) si 17+ www.pregnology.com/preggoticker2/777777/000000/My%20pregnancy/05/11/2010.png" target="_blank">ANDREAS

Dumnezeu a vrut ca el sa existe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Buna dimineata si la multi ani Nicoletelor!

Noi am fost ieri la vanatoare de cadouri prin Cluj, Noroc cu Polusul ca nu a trebuit sa umblam mult. Desi am si eu o intrebare: domne, in tot Carrefourul ala nu au putut sa aduca si niste bomboane de pom? Nu am gasit nimic, nimicuta, dupa ce pe tot drumul dinspre Alba salivasem cu gandul la fondante, jeleuri, cocos, caramel ... stiti voi.

Mai rau a fost cu oboseala, dupa vreo jumatate de ora de marsaluit imi faceau cu ochiul toate locurile posibile de stat jos - deci de la saltele la scaunele de probat pantofi, le-am incercat pe toate.

Timi inca nu s-a trezit, sunt curioasa ce reactie o sa aiba la vederea cizmelor pline...

Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un puiut de 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Neata si La Multi Ani celor care isi serbeaza astazi ziua de nume !
Ieri nu am intrat si vad ca am ce citi. Nu am timp acum pentru ca ma duc la vot sa ma scap de o grija ... dar ne mai auzim ! Va doresc un sfarsit de saptaman cat mai placut

Mergi la inceput

Nu am plecat inca ... socru se misca mai greu .
Arturicii : bradul tau e minunat !!! Multa sanatate baietilor , sa isi revina cat mai curand.
Gabriella_t : testul pentru sindromul Down se face dintr-un simplu test de sange ( mi-l face mie doctorita saptamana viitoare ) . Cat despre amniocenteza este cam periculoasa, mie mi-ar fi frica sa il fac ... doar in caz de absoluta necesitate si ca ultima metoda l-as accepta !
Gabriela_S : eu sunt la prima sarcina si trebuie sa recunosc ca prima ecografie nu m-a emotionat deloc ( poate pentru ca bebele a fost o surpriza si nu ma simteam pregatita...desi...sincera sa recunosc, nu stiu daca as fi gasit momentul potrivit) , la a doua ecografie am simtit si eu o oarecare emotie, putin mai tare cand i-am auzit inimioara ( in schimb imi placea mai mult sa ii vad reactia sotului meu pe fata caruia i se putea citi toate starile sufletesti ... tare simpatic a fost ), iar acum pe urmatoarea o astept cu nerabdare....deci....sunt pe drumul cel bun . Si acum ma bucur ca Dumnezeu mi-a daruit acest "mic" miracol !!!

Ma duc sa vad ce face socru, la ce se aranjeaza atat ca doar nu mergem la bal !!!

Mergi la inceput

M-am intors.

Triplu test
Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards.
Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior.
Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice.
Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie.
De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala.

Cine este interesat poate sa caute pe Google. Vroiam doar sa postez un raspuns mai detaliat pentru Gabriella_t sa vada si optiunea neinvaziva pt sdr Down inainte de a se gandi la amniocenteza. Sper sa iti fie de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!

LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR DE AZI!! Sper ca Mosu' a fost darnic si v-a adus cadouri multe...

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 16+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Bine v-am regasit fetelor..n-am intrat de mult dar v-am citit mereu..eu am stat mai mult in pat ca asa mi s-a recomandat..si nici nu am nimic de raportat..
dar abia ast sa vina 9 decembrie..
Va doresc LA MULTI ANI tuturor sarbatoritelor de azi..si celor ce sunt in familiile voastre..
O zi frumoasa va doresc..

elena12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata!

A venit Mosul???

La noi a venit, la toti! Am gasit si cei mici si cei mari ghetele pline cu cate ceva!

Dimineata au ramas masca baietii cand le-am zis ca s-ar putea sa fi trecut Mos Nicolae pe la ghetutele lor sa le fi lasat cate ceva.

Moama ce au navalit in hol (ghetele erau sub brad ca am decretat ca daca tot l-am facut sa primim acolo ce e de primit) si pana s-au gandit ca s-ar putea sa fie in camera cu Bradul.

Super bucurie, super fericire, super Mos!

Hihihi, io am primit niste tavi de chec, un cozonac din acela italian cu cioco inauntru (dar fara cioco pe afara ca nu imi place) si o . . ...cutie cu bomboane!!!! P-asta o adaug la colectie.

U, ce frumos era sa merg la scoala dupa ce venea Mosu/Iepurasu si toata lumea se bucura de ce au primit...

Am pus la cuptor o negresa cu bezea, sper sa iasa ceva.

Andrea,
ai incercat sa cauti bomboanele acelea la vreun magazin mai mic din cartier sau din vreun sat? Ma gandesc ca acolo s-ar putea sa aiba.
Ai salutat Clujul si ptr mine?

Andrada,
cu dormitul pe burta al bebeilor. Baietii au dormit asa imediat cum am ajuns acasa. A, si nu prea i-am imbracat cu hainute multe. Doar un body si bagati in niste saculeti de dormit fara maneci. In felul asta stateau cu piciorusele goale goale. Si le placea. De caciula nici nu mai zic, f rar au avut pe cap caciula. In plus, eu nu le suport pe cele cu siret (am eu senzatia ca se sugruma, asta ptr ca nici mie nu mi-ar placea sa port una).
Sunt o gramada de lucruri si pro si contra. Pana la urma sigur fiecare face cum crede ca e mai ok.

Sa aveti o duminica faina!

Noi mergem la un film cu Mos Craciun la cinema apoi la vot.

Ioana,
~6ani, ~6ani, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Ioana, mare dreptate ai avut . Am fost si pe la Spar azi, am gasit un singur fel prizarit si cam atat, dupa care am zis sa dam si pe la alimentara de cartier aflata destul de aproape .Cand colo, vreo 6 feluri , unguresti, romanesti, cu umpluturi cum dorea sufletelul nostru - am luat de toate, iar acum ne ingrijim sa mai rarim din ele. Deh, sa nu-i fie prea greu bradului cu toate bombonicile alea pe el !

Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani ) si un puiut de 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Andrea
Super ca ai gasit, sa le mancati sanatosi!

Noi am fost la Surpriza Saptamanala, un super film 3D cu Mos Craciun si Omul de Zapada. Super super fain.

Am si votat asa ca suntem ok ptr azi.

O seara faina!

Ioana,
~6ani, ~6ani, 18+

Mergi la inceput