PCOS (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Buna fetele,

Eu trebuia sa fac inseminare dar este a 2-a luna cand incerc acest lucru dar nu reusesc pt ca se pare ca ovarele mele nu mai vor sa lucreze in ziua 14 nu se selectase niciun folicul dominant,pana acum ovulam fara probleme doar cu siofor(confirmat ecografic),Chiar nu im explic ce se intampla sa se fi obisniut organismul cu sioforul si sa nu mai reactioneze....?
Mi s-a recomandat sa fac stimulare dar imi este cam frica pt ca un urma unei stimulari acum 2 ani m-am ales cu un fibroadenom la san pe care a trebuit sa-l operez.
Nu stiu ce sa fac poate ma ajutati cu cateva pareri.
Gudinde tu ce parere ai crezi ca as putea face stimulare?
va pup sa auzim numai de bine

anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

aruam,

Imi pare rau dar eu nu am cum sa-ti spun daca ar trebui sau nu sa faci stimulare.
Doar un dr care iti cunoaste cazul poate sa-ti evalueze corect riscurile in cazul tau, avand in vedere cum ai reactionat in trecut si apoi in urma unei analize riscuri-beneficii sa vedeti daca e bine sa faci stimulare si daca da, in ce conditii. Poate ai nevoie de o monitorizare mai speciala a stimularii pt a o opri imediat in caz ca ceva nu e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

ALINAOPREA Anti-TPO-ul mare indica tiroidita autoimuna. Oricum diagnosticul se pune doar de dr endocrinolog dupa ce coroboreaza mai multe informatii. Deci, nu te speria, ci vezi ce va zice dr.

Merci Gudinde de raspuns
Asa am citit si eu pe net...abia astept data de 3 februarie sa vad ce zice dr.
Crezi ca pana atunci ar fi bine sa mai fac si alte analize in afara de cele date de ea? Ma refer la T3 si T4.
-ici la toate fetele.
Si tie un buchet de trandafiri pt. ca-ti gasesti mereu timp sa dai un sfat bun fiecareia.

Alina in asteptarea unei minuni de

Mergi la inceput

Nu arunca cu banii. Daca dr va considera ca ai nevoie de analize suplimentare iti va spune atunci. Este posibil sa vrea o eco de tiroida, dar asta va decide in timpul consultului.

Poti sa mai suni la programari, poate intre timp renunta cineva si poti sa ajungi mai repede la dr. (daca simti ca nu ai stare pana atunci).

Mergi la inceput

Citat:

Nu arunca cu banii. Daca dr va considera ca ai nevoie de analize suplimentare iti va spune atunci. Este posibil sa vrea o eco de tiroida, dar asta va decide in timpul consultului.

Poti sa mai suni la programari, poate intre timp renunta cineva si poti sa ajungi mai repede la dr. (daca simti ca nu ai stare pana atunci).

Nu arunc cu banii dar consultatia costa 200 de lei si daca d-nd profesor mai vrea si alte analize ......Ma gandeam sa scutesc banii pe o consultatie in plus si sa fac T3 si T4.
Iar in legatura cu programarea,am specificat de la inceput ,si fetele de la programari au notat ,ca as vrea cat mai curand.
Mi-au promis ca ma suna daca renunta cineva..
Te pup !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adyrem spune:

Citat:

adyrem nu stiu ce sa-ti zic de dr tau ginecolog. In orice caz simptomele pe care tu le descrii nu sunt ok. Poate ar trebui sa vezi si o a doua opinie sau mai bine sa consulti si un endocrinolog specializat pe endocrinologie reproductiva.

Gudinde, Multumesc pentru raspuns. Deja sunt la al treilea medic ginecolog. Singurul care mi-a dat de facut dozari hormonale si singurul care a insistat sa-si faca si sotul spermograma. Mai pot sa adaug, singurul care nu s-a hazardat sa-mi dea tratamente costisitoare si care sa-mi faca rau si singurul care m-a indrumat catre un endocrinolog. Deci, am incredere in el 100%.
Aseara am fost la consult la endocrinolog si eu si sotul, si mie mi-a gasit tiroida putin inflamata, mi-a dat pentru inceput sa-mi fac ASLO si TSH si mi-a recomandat cu acordul ginecologului meu sa iau YASMINE si ANDROCUR (1/2 / zi in primele zile de CM). Diseara merg la el sa vad ce parere are. A, si pe foaie de observatie mi-a scris Sindrom ovar micropolichistic dupe ce a vazut ecografiile. Sotului i-a dat sa faca TESTOSTERON si PROLACTINA. Luni mergem sa facem analizele. Doamne ajuta sa nu iasa foarte proaste.

Vreau sa fiu mamica si asta ma face sa pot muta muntii din loc.

Mergi la inceput

ALINAOPREA,

Pai cand te duci cu analizele nu se considera citirea analizelor si platesti mai putin?
Daca e tot 2 mil, atunci ar merita sa faci niste analize in avans.

Eu cand am devenit hipotiroidiana cu acte in regula, cu TSH clar de hipo, dr a vrut sa vada ATPO si eco.

adyrem,

Androcur-ul este un antiandrogenic.
Ce sa zic ... Doamne ajuta sa functioneze tratamentul si sa te simti mai bine.
De metformin nu s-a pus problema?
Oricum simptomele pe care le descriai tu nu-s ok, dar e f important ca ai atat un ginecolog, cat si un endocrinolog in care ai incredere. Asta-i cel mai important! Eu din aceasta postare

Citat:
citat din mesajul lui adyrem

Dragele mele,
Tot rasfoiesc prin topicul vostru de cateva zile in speranta ca voi gasi raspuns la intrebarile mele. Ceea ce ma framanta pe mine este faptul ca dr meu mi-a dat de facut 17-Cetosteriozi si vad ca niciuna dintre voi nu a facut aceasta analiza. Noi incercam de 3 ani de acum pentru un , dar rezultatul se lasa foarte mult asteptat. De 2 ani tot merg pe la doctori pentru a depista cauza infertilitatii, fara nici un rezultat concret pana acum. Nu mi-a fost pus diagnosticul de PCOS pana acum, cu toate ca as prezenta cateva din simptome: tendita de ingrasare, chiar cateva kg in plus, hirsutism, CM diminuat cantitativ, dar vine in jur de 28-31 zile, parul se subtiaza si chiar a inceput sa-mi creasca pe degetele de la picioare si in jurul mamelonului. Dr la care merg acum, mi-a spus ca am 4-5 chistulete mai mititele pe OS dar ca nu deranjeaza si nu sunt de bagat in seama. Am facut analize hormonale in urma carora a iesit ca nu ovulam natural si pe langa acestea cei 17-Cetosteroizi la care am avut rezultatul de 40.57 in conditiile in care limitele erau intre 11.00 - 19.00. Am facut tratament timp de 3 luni de zile cu DIANE 35 dupa care am repetat analiza si rezultatul a iesit 33.80, mai scazut, dar tot valoare mare. Din cate am cercetat pe internet, prin aceasta analiza se determina daca organismul secreta hormoni de tip androgen.
Ma intreb si va intreb, nu ar fi trebuit ca dr meu in urma acestui rezultat cu muuuult peste limita maxima, sa-mi spuna ceva despre PCOS?
Va rog sa-mi spuneti daca a mai facut cineva aceasta analiza si cum a reusit sa scada valorile. Mai trebuie sa mentionez ca am un endometru foarte subtire, maxim 6.4 si stiu ca in nici un caz nu se poate fixa o sarcina pe un endometru atat de subtire. Ma puteti indruma spre ce medicamente sa iau, sau sa ma duc sa intreb doctorul de ele? Am programare maine seara si as vrea sa ma duc cu "temele facute".

A, mai trebuie sa mentionez ca sotul meu a facut spermograma si nr gigeilor e aproape de limita inferioara, adica 23 mil, dar sunt putin cam "obositi", sta prost cu motilitatea. Ce tratament naturist ar putea lua pentru a-l revigora? A luat deja 3 luni BU dar nu a avut nici o schimbare.

Va pup

intelesesem ca ai o multime de intrebari legate de decizia medicului tau si de asta iti spusesem de o a doua opinie, pentru ca oricat de mult am dori sa ne ajutam, nu o putem face decat pana la un punct. In final respunsurile complete se obtin doar dupa gasirea unui medic competent, care sa studieze cazul cu atentie si sa poata raspunde punctual si legat de problemele fiecareia dintre noi.
Daca ai gasit un endocrinolog si ginecolog in care ai incredere, atunci ai incredere in ei si orice intrebari ai avea sunt sigura ca-si vor gasi raspunsul.

Mergi la inceput

Citat:

ALINAOPREA,

Pai cand te duci cu analizele nu se considera citirea analizelor si platesti mai putin?
Daca e tot 2 mil, atunci ar merita sa faci niste analize in avans.

Eu cand am devenit hipotiroidiana cu acte in regula, cu TSH clar de hipo, dr a vrut sa vada ATPO si eco.

Gudinde voi suna la clinica si voi intreba daca citirea (interpretarea) analizelor costa cat o consultatie si dupa aceea ma voi hotari ce-i de facut....
Te pup si-ti multumesc pt. sfaturi!
Multa sanatate pt. toate fetele si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adyrem spune:

Gudinde, eu am nelamuriri cu aceasta analiza, care din cate vad voua nu v-a fost data niciodata, de fapt la nici un topic nu am gasit pe cineva sa o fi facut. Intrebarea mea, nu era mai usor sa-mi dea de facut TESTOSTERONUL?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nike974 spune:

Fetele,

si eu am avut ovare polichistice, ba chiar la stangul aveam unul de 4 cm,iar la dr unul de 2 cm,restul fiind multi si mici.
acum am scapat complet.
cum?
diane 35 si o viata sexuala regulata(care sa corespunda necesitatilor mele).
Ii multumesc lui Dumnezeu, nu mai am niciun chistulet.

Mergi la inceput