PCOS (16)
Raspunsuri - Pagina 6
gudinde spune:
plateea iti multumesc din suflet pt cuvintele frumoase si gandurile bune. Sa te auda Dumnezeu si sa-mi auda si mie toate visele, sperantele si increderea pe care o am ca ne va fi si noua bine, ca toate vom reusi sa ne vedem visele realitate si vom invinge in lupta cu acest sindrom.
Dariana in primul rand bine ai venit pe si in grupul nostru . Sper sa reusit sa te ajutam, sa te simti bine printre noi si sa ajungi rapid la odisee
In legatura cu cazul tau medical este greu de spus. In primul rand pt ca noi nu avem aici toate informatiile tale medicale, apoi nu suntem medici. Vat putem insa, bazandu-ne pe cunostiintele acumulate incerca sa ajutam.
Personal nu inteleg de ce nu ti s-a dat metforminul cateva luni inainte de a incepe stimularea. Din tot ce am citit ajuta. In primul rand este posibil sa se produca ovulatia, apoi chiar daca nu se produce si se ajunge la stimulare, calitatea ovocitelor creste.
Atentie mare cu hipotiroidia. Nu o data am vazut cazuri in care se faceam mari eforturi pt stimularea functiei ovariene si se uita de tiroida care poate da mari probleme. Deci neaparat luat tratamentul de substitutie corespunzator si monitorizata in permanenta (problemele tiroidiene si neinsotite de altele pot da infertilitate).
Anovulatia si deficienta progesteronica sunt cauzate de PCOS.
Acea valoare a insulinei a jeune ai obtinut-o dupa ce ai inceput tratamentul cu metformin si presupun si un anumit regim alimentar sau ai facut-o inainte de a incepe tratamentul?
dariana29 spune:
Craciun fericit tuturor! Va doresc ca viitorul Craciun sa il petreceti toate cu familia marita cu un membru.
Gudinde, multumesc frumos pentru raspuns. Stiu ca informatiile date de mine nu sunt complete, stiu ca si voi va zbateti sa va dati seama ce se intampla cu corpul vostru, dar o parere in plus nu strica niciodata..iar parerea ta chiar conteaza, am citit mult din cea ai scris tu, in toate capitolele precedente! Valoarea mica a insulinei, de 3,6 a fost dinaintea tratamentului cu Siofor, pe care l-am inceput doar de cateva zile. Asta e marea mea nelamurire, daca Sioforul se prescrie si cand ai insulina atat de mica...Nu am facut testul de toleranta la glucoza, iar ginecolaga mea pare ferm convinsa ca am sindromul ovarelor polichistice.
Doctorita mi-a spus ca in prima luna de Siofor nu voi face alt tratament, dar din a doua luna il voi combina cu stimulari. Asa ati facut si voi?
Va doresc sa petreceti in continuare clipe minunate alaturi de cei dragi!
elizbeth spune:
Sarbatori fericite! fetelor si sper din tot sufletul sa vi se implineasca toate visele, sa va gasiti linistea si bucuria in aceaste minunate momente. Sa fiti sanatoase si iubite!
gudinde spune:
dariana29,
Intr-adevar marea majoritate a fetelor cu PCOS au isulina mai mare decat o au in general persoanele fara probleme, deci sincer nu stiu ce sa-ti spun.
In legatura cu tratamentul cu met, el se tine de obicei cateva luni inainte de a incepe stimularea. Nu stiu de ce dr ta a decis ca doar o luna. Abordarea difera de la medic la medic si sfatul meu este sa o intrebi direct pe dr-ita.
dariana29 spune:
Multumesc, Gudinde, intr-adevar ai dreptate, ar trebui sa fiu mai deschisa fata de doctorita mea si sa o intreb despre toate nelamuririle mele...doar ca ea e o draguta, si pare atat de priceputa, incat nu as vrea sa creada ca ii pun la indoiala deciziile(iar faptul ca mi-am facut analiza de insulina desi ea mi-a spus ca nu e nevoie cam asta ar insemna:(
Va doresc sa aveti parte deun AN NOU FERICIT si plin de impliniri.
bluangel spune:
buna fetelor. stiu ca sunt un pic off-topic si imi cer scuze, dar am mare nevoie de un sfat si nu mai stiu unde sa intreb. de 1 an urmez tratament cu AC pentru dereglare hormonala: DHEAS, care intre timp s-a reglat si testosteron liber care este in continuare peste limita. as vrea sa renunt si sa incep un tratament naturist. cunoasteti vreun medic homeopat sau naturist bun, care sa se ocupe de asa ceva sau sa fie specializat in endocrinologie?
aruam spune:
Buna fetele
ANUL NOU sa va aduca numai bucurii,fericire,iubire si desigur multi bebei.Sa va bucurati de aceste zile minunate si sa dam uitarii macar pt cateva zile problemele care ne macina atat de mult.
Va pup
LA MULTI ANI!
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
ferdydurke spune:
Buna. Revin cu vesti. Am incercat sa trec pe consumul de hrisca. Din pacate are un gust oribil. Nu cred ca voi rezista pe termen lung, dar va tin la curent. Ideal este suplimentul alimentar in sine, cum spuneai si tu Gudinde. Am vazut intra-adevar pe net ca preturile sunt excesiv de mari.
O veste relativ buna e ca ieri mi-a iesit testosteronul liber 0, 75 de la 3, 36 acum cativa ani. Asta dupa mai bine de 6 luni cu dutasteride. Din pacate rezultatele la nivel extern nu au aparut inca.
Ce voiam sa scriu de multa vreme si am uitat. Pentru persoanele interesate sa abordeze boala prin acupunctura. Eu am facut sedinte de acupunctura timp de 8 luni in 2008 la dr. Codrut Tutu (devenit intre timp destul de cunoscut) fara absolut niciun rezultat, desi mi s-a garantat vindecarea. Dr. Tutu nu stie aproape nimic despre PCOS, dar garanteaza vindecarea. Probabil mizeaza pe efectul placebo in mintea bolnavului. In cazul meu insa nu a functionat. Au fost 8 luni de zile, 5 sedinte pe saptamana, cu un efort financiar imens care s-a prelungit atat de mult pt ca la fiecare evaluare mi se garanta vindecarea cu o siguranta absoluta. Daca sunteti interesate de un astfel de tratament poate va foloseste experienta mea.
In final va doresc tuturor Un An Nou Fericit cu o ameliorare substantiala a PCOS:)
Citat: | ||||
citat din mesajul lui gudinde
Draga mea, Acum mult timp am scris pe topic despre d-chiro-inositol. Din pacate noi am avea nevoie de mai mult decat hrisca si naut pt o concentratie la care sa obtinem rezultate. Din pacate, exista pastile (in strainatate) cu myo-inositol (numit in general simplu inositol) sau pinitol (metil-d-chiro-inositol) care nu e suficient, adica trebuie luat intr-o cantitate mare (myo-inositolul este transformat de corp in d-chiro-inositol si se pare ca persoanele cu PCOS, diabet nu fac aceasta transformare in mod eficient, ca un om normal; pinitol se transforma cam o treime in d-chiro-inositol si ar trebui luat cam de 3 ori mai mult decat d-chiro-inositol pt acelasi efect). Gasisem un loc de unde as putea sa comand d-chiro-inositol din State dar este foarte scump asa ca am lasat-o balta. Daca tu vei continua pe acest tip de tratament, te rog sa ne spui ce rezultate vei obtine. Sunt sigura ca-s destule fete interesate de tratament. In ceea ce priveste anti-androgenicele iti pot spune ca efectul pe care eu l-am simtit din primele saptamani a fost stoparea caderii excesive a parului. Insa, pt alte probleme gen hirsutism efectele apar chiar si dupa 1 an pt ca ciclul de viata a firului de par este mare (cca 2 ani). |