PCOS (16)
Raspunsuri - Pagina 5
gudinde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elizbeth Multumesc Addriana, chiar am nevoie si de speranta pe langa tot amalgamult de analize si presupuneri. Gudinde, cred ca nu am totusi nimic cu tiroida si e posibil sa fi fost de la oboseala sau din cauza ca mi-a intarziat menstruatia prea mult timp, fiindca tocmai mi-au venit si analizele si mi se par ok. Analizele le-am facut in ziua a 3-a. TSH - 1,612 (0,49 - 4,67) FT4 - tiroxina serica liber - 1,17 (0,71 - 1,85) FSH - 3,3 (faza foliculara: 3,03 - 8,08) LH - 5,58 (faza foliculara: 2,39 - 6,60) Prolactina - 31,9 (adult: 5,18 - 26,53) Se pare doar ca prolactina isi depasesti limitele..si cred ca tot din cauza ei an deficienta de progesteron. Am citit ca prolactina marita inhiba productia de progesteron..deci sunt cam in lant astea..nu poate una fara cealalata . Eh...dar vin sarbatorile fetelor..si cu noul an, noi sperante. Urmatorul trebuie sa fie cel mai bun..ca e de nota 10. |
Legat de tiroida ar fi fost bine daca aveai si Anti-TPO-ul facut.
Oricum, atata timp cat eco a iesit cu mici probleme va trebui monitorizata.
Prolactina este o problema dar trebuie sa afli de ce ai prolactina marita (care ea singura poate duce la ciclul anovulatoriu). O explicatie poate fi stresul, alta poate fi dezechilibrul estrogen-progesteron (care la randu-i are alte cauze) sau pot fi alte cauze. Endocrinologul trebuie sa vada exact ce si cum.
In z3 raportul LH/FSH ar fi trebuit sa fie 1. Raportul supraunitar este una din indicatiile de PCOS.
elizbeth spune:
gudinde, prolactina marita nu e cumva din cauza pcos-ului? Daca e tot din cauza acestui sindrom nu stiu daca are rost sa ma ocup numai de ea...sau sa o las asa si sa incep tratament cu metformin, poate poate se regleaza toate.
Cert este ca am avut si o perioada de insomnii...cu care inca ma chinui, dorm cam 4-5h foarte profund si dupa aia e mai mult o stare de veche.
Legat de raportul lh/fsh inainte de a incepe naturistele eu l-am avut de aproape 3, iar dupa 6 luni de vitex e aproape 2. Mie vitex-ul mi-a facut bine si cred ca am avut si o sarcina, pe care cred am pierdut-o prin avort menstrual. Imi venise cm la 43 de zile cu dureri foarte mari, desi testele de sarcina care le-am facut erau negative. Momentan sunt cam dezorientata...as continua vitex-ul fiindca mi-a facut bine si am avut si o ovulatie in astea 6 luni, dar am citit ca si metforminul da rezultate, mai sigure dupa parerea mea. Astept sa vad ce ganduri imi aduce anul nou..sa o apuc intr-o directie.Oricum la medic cred ca o sa ajung de-abia dupa sarbatori.
norocica_26 spune:
Buna fetelor. Va rog mult de tot sa imi spuneti si mie daca ati observat cumva vreo crestere in greutate imediat ce ati inceput tratamentul cu metformin?(Siofor, mai precis). Nu stiu daca are vreo legatura dar m-am ingrasat vreo 4 kilograme din iulie de cand am ineput tratamentul si pana acum. Mentionez ca nu am mancat deloc mai mult decat inainte de a incepe tratamentul, ba din contra, am si un regim dat de doamna doctor.
Aaaa, mi se umfla foarte mult mainile, dimineata cand ma trezesc sun "butuci".
Aaaa, si nu am simtit nici un fel de "ajutor" din partea acestul medicament atat de laudat.Din ce stiu ar fi trebuit cat de cat sa ma ajute in normalizarea C.M., si nici gand de asta.Stiu ca nu este pentru C.M., dar efectul lui benefic,ar fi trebuit sa se rasfranga si asupra menstruatiei, din ce mi s-a spus de catre medic.
plateea spune:
hello, fetele!
gudinde, sau fetele care au deja bebei, poate ma puteti ajuta cu o parere... bebe al meu are retard de crestere intrauterina. ati citit sau stiti cumva daca e din cauza PCOS al meu, sau alte cauze care deriva de aici? ca eu imi framant mintile si google-ul si nu gasesc nimic pe tema asta.
34+ cu
gudinde spune:
Norocica,
Metforminul te ajuta sa slabesti.
Daca te-ai ingrasat desi ai mancat la fel vezi alte cauza cum ar fi tiroida. Tot de la tiroida pot aparea aceste edeme de care zici. Sau poate fi o alta explicatie. Dar pt excluderea unor probleme tiroidiene ar trebui sa-ti faci un TSH.
plateea,
La femeile cu PCOS si diabet de obicei bebeii sunt mai marisori.
Deci retardul are alta explicatie. Vorbeste cu ginecologul sa vedeti de unde poate provine.
Daca ziceai ca apare ecografic mai mare decat varsta calculata dupa ultimul UM, atunci da era PCOS-ul de vina, dar la retard pot fi foarte multe cauze.
dariana29 spune:
Buna fetelor! Citesc cu nesat tot ce scrieti voi, de mult timp, dar nu am indraznit pana acum sa scriu. Incerc de 3 ani sa raman insarcinata, am fost la tot felul de medici, mi s-au pus o gramada de diagnostice, printre care hipotiroidism, insuficienta progesteronica, anovulatie, si mai nou Sindromul ovarelor polichistice. Am facut cateva luni stimulare cu Choragon, apoi cu Clostillbegyt, iar acum mi-a fost prescris Metformin. Doctorita mi-a spus ca nu e nevoie de analize de insulina, sau de testul de toleranta la glucoza, ca oricum daca am acest sindrom am clar si probleme cu insulina. Am fost totusi ieri din proprie initiativa sa-mi fac analiza de insulina, iar rezultatul a fost 3,6 , valorile de referinta fiind intre 8,9-27. Deci insulina e foarte mica. Glicemia luata dimineata pe nemancate acum cateva luni,cand mi-am facut o groaza de analize, a fost tot mai mica, de 72. Din ce am citit eu, majoritatea dintre voi aveti insulina sau glicemia mai degraba mari decat mici. Eu nu mai inteleg in conditiile astea daca trebuie sa iau Metformin, si nu pot s-o intreb pe doctorita, atata timp cat ea mi-a spus sa nu-mi fac analize. Va rog sa imi spuneti parerea voastra : se poate sa ai Sindromul ovarelor polichistice si daca ai insulina mica? Trebuie sa precizez ca am raportul LH/FSH de 2,5, si am facut hiperstimulare de la Clomifen. Ovulez numai sub tratament, si ciclul imi vine la 40 de zile numai daca iau Duphaston, altfel trec vreo 2 luni. Sunt deja disperata, dupa fiecare foliculometrie plec plangand din cabinet, nu mai suport atatea dezamagiri.
Scuzati-ma ca mi-am descarcat tot ofula ici, dar sunt sigura ca doar voi ma intelegeti si ca ati trecut prin astfel de etape.
plateea spune:
salutare, fetelor!
sa aveti parte de un Craciun Fericit, si noul an sa va aduca tot ce va doriti!
Gudinde... toate gandurile mele bune merg catre tine! Sa fii sanatoasa, si voioasa, si sa primesti tot ceea ce meriti, asa, dupa sufletul tau mare!
35+ cu bbTo...+ 3 kg, ... -2 milioane de neuroni si... lista continua!
AMR teoretic 5 sapt., practic "cica" 3 sapt.
gudinde spune:
Craciun fericit! Fie ca Magia acestei Sfinte Sarbatori sa va intre in case si in suflet si sa aveti parte de tot ce-i mai bun pe lume: sanatate, fericire, implinire si dragostea celor apropiati voua!