PCOS (16)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

salut fetelor!
imi era grozav de dor de voi, asa ca am trecut sa va fac o scurta vizita!
zilele astea chiar ma intrebam cat de curand, dupa ce vine bebe, o sa fiu din nou "membru cu drepturi depline" din pacate la acest subiect? pt ca odata venit bebe, glandele mele o vor lua din nou razna, si sper din tot sufletul sa ma primiti inapoi, ca sa nu ratacesc de nebuna in lumea asta mare...
gudinde... ma gandesc des la tine, si la fete, dar rar am timp sa ma asez la calc sa va trimit cate un !
chiar daca mai rarut, sunt aici langa voi, si va citesc din urma!
numai bine!

33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Ellyshor,Plateea ne bucuram ca ati mai trecut pe la noi.
Plateea cu ce te-a binecuvantat Dumnezeu fetita sau baietel?
Te-ai gandit ce nume o sa-i pui?
Ellyshor eu zic ca inante de a lua o hatarare in ceea ce priveste drilingul ar trebui sa te vada si un endocrinolog.
Prin driling elimini numai efectul nu si cauza .Nu te supara ca iti spun e doar o parere.
toate fetele

anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elizbeth spune:

Buna fetelor,

Ma bucur nespuns ca v-am descoperit..si eu sunt printre cele norocoase cu acest diagnostic. Acum am 27 de ani si am aflat ca am pcos anul trecut...la 1 an dupa ce am renuntat la anticonceptionale. Luase inainte 7 ani aco la recomandarea mai multor medici. Nici eu, nici ei se pare ca nu erau prea informati in legatura cu acest sindrom, fiindca de fiecare data auzeam ca am doar ovare polichistice. Rasfoind net-ul incet incet am inceput sa inteleg ce am. Probleme mele sunt: menstruatii neregulate, pilozitate, caderea parului, acnee, dar numai pe barbie(acuma sunt mai mult urme ramase) si desigur ovarele marite, polichistice din cauza carora nu pot sa raman insarcinata. Tot cam de cand am descoperit acest sindrom am inceput sa-mi doresc un copil...am trecut print-o perioada mai depresiva in care nu prea reuseam sa adorm si cu atat mai putin sa ma bucur de viata.
Acum mi-am revenit..v-am citit si cu fiecare veste buna pe care ati dat-o mi-a mai crescut si mie moralul si acuma incep sa sper serios.

Dupa sarbatori cred ca o sa incep si eu tratament cu metformin...ca pana acum am tot luat naturiste..dar n-am avut nici un success rasunator. Pot spune ca vitex-ul mie mi-a reglat menstruatia la 28-35 de zile. Dar luna trecuta am renuntat..si se pare ca am luat-o iar de la capat..fiindca in ziua 43 nu venise inca...desi aveam toate simptomele de vreo 2 sapt. Asa ca am hotarat sa nu ma mai chinui si am luat duphaston 5 zile cate 2 pe zi.

Voi fetelor aveti probleme cu tiroida?...ca pe mine ma cam doare cand sunt obosita sau nervoasa si nu stiu daca are rost sa incep investigatii si de parte asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Ellyshor, plateea

elizbeth,
Bine ai venit pe
Eu am probleme si cu tiroida. Sunt hipotiroidiana.

Mergi la inceput

multumesc gudinde! poti sa-mi spui cum ai ajuns la acest diagnostic..ce semne sunt si ce analize ti-ai facut? eu am perioade in care ma doare si ma simt mai rau. Am fost la un medic endocrinolog, mi-am facut o ecografie tiroidiana si mi-a zis doar ca lobul drept e puternic vascularizat, lucru des intalnit la femei insarcinate si tineri. Ceea ce nu prea cred, insarcinata nu-s sigur..tanara sa zice. Doctorita e cam tanara si ma gandesc ca poate nu are destula experienta, mai ales cu acest sindrom.

Mergi la inceput

elizbeth,

Eu imi monitorizam de ceva timp tiroida cu ajutorul TSH-ului.
Cand a devenit clara necesitatea tratamentului am facut pe langa TSH si Anti-TPO si o eco.
Se mai pot face T3 si T4. Depinde de ce anume se suspicioneaza.

Simptomele pot fi diferite in functie de tipul de probleme tiroidiene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

Buna Elizabeth...Eu am sindromul ovarelor polichistice si probleme cu tiroida...Si am si un baietel(asta ca sa te imbarbatez:)...Cel mai bine ar fi sa-ti faci analizele si ecografia tiroidiana...Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ferdydurke spune:

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

ferdydurke,

In primul rand Bine ai venit pe

Eu am luat Proscar 1/2 tableta.
De mentionat ca finasterida NU se ia cand incerci sa ramai gravida!

In ceea ce priveste scortisoara si crema cu metformin n-as putea sa ma pronunt. Nu cunosc.

Pt conformitate, descarcarea fiziologica de insulina in organism care are loc la orele 11 si 16 este o informatie luata din literatura de specialitate. Eu doar am pus-o pe topic.

Gudinde, multumesc pentru raspuns. Eu iau dutasteride (avodart) de vreo sase luni, o pastila la doua zile. Avodartul se presupune ca este foarte puternic si inca nu i se cunosc efectele secundare. Multi medici nu-l recomanda. Tot ce pot eu spune e ca nu am vazut ameliorari semnificative. Dar mai insist. In paralel incerc sa mai iau palmier pitic. Nu reusesc sa-l iau consecvent pt ca am pb cu stomacul si nu pot lua prea multe pastile.
A mai luat cineva de aici palmier pitic cu rezultate bune?

Ultima ipoteza pe care am descoperit-o in legatura cu posibila cauza a bolii este deficitul unei molecule: d-chiro-inositol. se pare ca in PCOS corpul o elimina foarte repede. Molecula se gaseste extern in boabele de naut si in hrisca. Exista pe net relatari ale unor persoane care au introdus in alimentatia lor aceste produse si au obtinut ovulatia. Personal am hotarat sa incerc. Va tin la curent.

Sanatate maxima :)

Mergi la inceput

Multumesc Addriana, chiar am nevoie si de speranta pe langa tot amalgamult de analize si presupuneri.

Gudinde, cred ca nu am totusi nimic cu tiroida si e posibil sa fi fost de la oboseala sau din cauza ca mi-a intarziat menstruatia prea mult timp, fiindca tocmai mi-au venit si analizele si mi se par ok.
Analizele le-am facut in ziua a 3-a.

TSH - 1,612 (0,49 - 4,67)
FT4 - tiroxina serica liber - 1,17 (0,71 - 1,85)
FSH - 3,3 (faza foliculara: 3,03 - 8,08)
LH - 5,58 (faza foliculara: 2,39 - 6,60)
Prolactina - 31,9 (adult: 5,18 - 26,53)

Se pare doar ca prolactina isi depasesti limitele..si cred ca tot din cauza ei an deficienta de progesteron. Am citit ca prolactina marita inhiba productia de progesteron..deci sunt cam in lant astea..nu poate una fara cealalata .

Eh...dar vin sarbatorile fetelor..si cu noul an, noi sperante. Urmatorul trebuie sa fie cel mai bun..ca e de nota 10.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ferdydurke

Citat:
citat din mesajul lui gudinde

ferdydurke,

In primul rand Bine ai venit pe

Eu am luat Proscar 1/2 tableta.
De mentionat ca finasterida NU se ia cand incerci sa ramai gravida!

In ceea ce priveste scortisoara si crema cu metformin n-as putea sa ma pronunt. Nu cunosc.

Pt conformitate, descarcarea fiziologica de insulina in organism care are loc la orele 11 si 16 este o informatie luata din literatura de specialitate. Eu doar am pus-o pe topic.

Gudinde, multumesc pentru raspuns. Eu iau dutasteride (avodart) de vreo sase luni, o pastila la doua zile. Avodartul se presupune ca este foarte puternic si inca nu i se cunosc efectele secundare. Multi medici nu-l recomanda. Tot ce pot eu spune e ca nu am vazut ameliorari semnificative. Dar mai insist. In paralel incerc sa mai iau palmier pitic. Nu reusesc sa-l iau consecvent pt ca am pb cu stomacul si nu pot lua prea multe pastile.
A mai luat cineva de aici palmier pitic cu rezultate bune?

Ultima ipoteza pe care am descoperit-o in legatura cu posibila cauza a bolii este deficitul unei molecule: d-chiro-inositol. se pare ca in PCOS corpul o elimina foarte repede. Molecula se gaseste extern in boabele de naut si in hrisca. Exista pe net relatari ale unor persoane care au introdus in alimentatia lor aceste produse si au obtinut ovulatia. Personal am hotarat sa incerc. Va tin la curent.

Sanatate maxima :)

Draga mea,

Acum mult timp am scris pe topic despre d-chiro-inositol.
Din pacate noi am avea nevoie de mai mult decat hrisca si naut pt o concentratie la care sa obtinem rezultate.
Din pacate, exista pastile (in strainatate) cu myo-inositol (numit in general simplu inositol) sau pinitol (metil-d-chiro-inositol) care nu e suficient, adica trebuie luat intr-o cantitate mare (myo-inositolul este transformat de corp in d-chiro-inositol si se pare ca persoanele cu PCOS, diabet nu fac aceasta transformare in mod eficient, ca un om normal; pinitol se transforma cam o treime in d-chiro-inositol si ar trebui luat cam de 3 ori mai mult decat d-chiro-inositol pt acelasi efect). Gasisem un loc de unde as putea sa comand d-chiro-inositol din State dar este foarte scump asa ca am lasat-o balta.
Daca tu vei continua pe acest tip de tratament, te rog sa ne spui ce rezultate vei obtine. Sunt sigura ca-s destule fete interesate de tratament.

In ceea ce priveste anti-androgenicele iti pot spune ca efectul pe care eu l-am simtit din primele saptamani a fost stoparea caderii excesive a parului. Insa, pt alte probleme gen hirsutism efectele apar chiar si dupa 1 an pt ca ciclul de viata a firului de par este mare (cca 2 ani).

Mergi la inceput