Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *117*

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Revenind la discutiile anterioare, legat de dilemele lui bebe-shtrumf, pe asta cu ceaiul care impiedica absorbtia fierului a spus-o si dna doctor de la emisiunea care a fost linkuita aici, DAR era in contextul alaptarii exclusive (zicea ca nu-i trebuie sugarului alaptat nici ceai nici apa fiindca astea:1)dilueaza laptele; 2) suprasolicita rinichii; 3) impiedica absorbtia fierului. Deci se referea la bebelusi de maximum 6 luni. Apoi a zis si ca sucul de fructe in exces "fura" din celelalte mese, adica are copilul senzatia ca e satul fiindca i se umfla stomacelul de la suc.
Eu nu i-am dat niciodata ceai sau apa la Sophiphi (n-a avut nevoie de apa, la ce mese "copioase" baga ea); am incercat suc de la Humana si dupa ce a tras vreo 2-3 guri si-a prins ca poate face dush cu cana cu cioc si gata a fost distractia, tot sucul i-a ajuns in cap si pe langa si era nespus de fericita.
Legat de bataie, mi se pare o dovada de primitivism in orice forma ar aparea. Urasc "intelepciunile" pe tema asta, cu bataia rupta din rai, cu "unde da parintele creste"(ce creste? ditamai buboaia? vanataia?!) si alte boabe rasuflate. Urasc ca multi copii batuti ajung la randul lor parinti batausi si in loc sa-si aminteasca frustrarea,umilinta, spaima si durerile fizice si sufletesti resimtite ei spun acum:"eee, ce batai imi dadea tata/mama, si ce om am ajuns, bine mi-au prins!" Invatzatoarea mea, o baba sadica, batea elevii cumplit, ii dadea cu capul de tabla, tragea rafale de palmoace, le smulgea urechile (eu nu am "beneficiat" de asa ceva, pe de o parte eram cuminte pe de alta parte stia baba ce-i poate pielea maica-mii, ar fi ucis-o de se atingea de mine). Va spun drept ca eram traumatizata la asemenea privelisti, fierbea sangele-n mine din cauza acestor tratamente nedrepte, eu n-am putut sa-mi iubesc invatzatoarea chiar daca cu mine se purta frumos.
Sa lovesti copilul e doar un semn ca esti depasit de situatie, ca n-ai habar sa gestionezi lucrurile, ca n-ai rabdare, ca-ti descarci niste frustrari, ca nu stii discuta/convinge/empatiza. Nu e niciodata "spre binele copilului", parerea mea. Eu sunt o persoana impulsiva, dar sper ca in veci n-o sa ma apuce furia impotriva propriului copil. De fapt sunt convinsa, findca in 8 ani de cand predau (primii ani fiind in niste grupuri scolare cu elevi de toata groaza, dar pe care eu i-am indragit) n-am jignit niciodata vreun elev, nu mi-am pierdut firea orice ar fi facut si zau ca elevii respecta asta, chiar daca prin natura imprejurarilor stau smirna doar la profii care-i altoiesc, "paternal". Dar io nu vreau elevi "smirna" care sa se scape-n pantaloni cand intru in clasa.
Io pe Manole l-am lovit de cateva ori in primii lui ani de viatza, m-am autosugestionat ca a fost spre binele lui. L-am lovit cand a mancat ceva de pe jos si de atunci n-a mai pus gura pe ceva de jos; dar in sufletul meu stiu ca ar fi inteles si daca i-as fi spus un simplu NU pe un ton ferm. Lovitura i-am dat-o de ciuda si frustrare ca a mancat scarbosenia de jos, nu "spre binele lui". Sigur ca Manole a uitat, dar eu si acum ma simt ultimul om cand imi amintesc fatza lui uluita si spinarea incovoiata sub lovitura cu lesa

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

eu nu sunt de acord cu bataia sub nicio forma: palma, urecheat etc.
cred ca am ramas eu cu traume de cand eram mica. pentru tata "bataia e rupta din rai". ma busheste plansul cand vad ca un copil este plesnit de un adult, iar daca adultul este chiar mama lui deja mi se urca sangele in cap si imi vine sa o iau eu la bataie.
cred ca vorba buna si explicatia fac mai mult decat o palma.

In aceasta categorie sunt si eu din pacate !!
Si doar cand ma gandesc cum poate un adult sa dea intr-un copil mi se ridica tensiunea, apoi daca mai este si parintele copilului eu i-as scoate ochii

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/4027271780/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Aoleu Ilinca, m-ai terminat cu faza cu Manole. Cunosc asa de bine senzatia... Eu la viata mea am lovit ciini de doua ori: prima oara pe metisul de ciobanesc carpatin de la bunica-mea; iesisem cu el la plimbare la padure si era liber, si a fugit ca idiotul de linga mine ca sa ia la caftit un ciine pe care nu stiu ce imbecil il legase in mijlocul codrului; l-am scapat pe ala de bataie (nu suport luptele intre ciini si oricum n-ar fi fost lupta dreapta, ala legat si mai mic, asta liber si mare, amindoi masculi, a fost circul de pe lume ca pe masura ce ma apropiam de ei Motanel avea impresia ca vin sa il sustin, si se dadea la el si mai abitir) si potaia mea, daca a vazut ca nu e rost de "distractie" a taiat-o la goana dupa niste cai care pasteau intr-o poiana pe linga care trecusem. Cind am reusit sa il prind eram terminata si aveam asa niste draci ca il strigasem si alergasem dupa el degeaba, ca i-am ars vreo doua. A doua oara a fost cu caniche-ul de la bloc, natie de ciine isteric (da tot o iubim de nu mai putem) cu care ne-am "procopsit" cind avea aproape un an si care nu suporta sa ramina singura in casa. Si asa de tare nu suporta, ca linge si zgreaptana cu ghearele la usa de la intrare. Si cind am ajuns acasa, aveam inca usa de lemn, si facuse o gaura in ea prin care putea lejer sa fuga (caniche talie medie, aprox 10 kile). Ei, si daca tot nu fugise, am preferat sa o altoiesc eu decit sotul, ca el s-ar fi enervat mai tare. Dar da, ma simt si acum vinovata pt aceste doua episoade...

Nu mai tin minte daca v-am povestit cum ne-a incuiat caniche-ul afara din casa. Daca nu, si aveti chef de povestiri cu si despre animale (destepte) si stapini (cretini) sa-mi spuneti . Chit ca e oooooooooooooooooofffffffffffffffffftopic

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Claro, pisigri, nu vezi ca oricum e mic traficul pe-aici? A venit week-endul.
Baga povestioara cu caniche-ul buclucash, eu una sunt foarte curioasa! De Manole cand a rasturnat bradu' v-am povestit, nu?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Poveste! Poveste! Poveste! Poveste! Poveste!

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Votati cu noi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Nu spuneti povestile promise?

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Votati cu noi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

hai mai fetelor ca am tocit tasta de F5; nimic, nimic????
pai atunci ia vizionati mutzu la 8 luni

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009

mutzunel minune la 8 luni
cum am venit pe lume

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

hai mai fetelor ca am tocit tasta de F5; nimic, nimic????
pai atunci ia vizionati mutzu la 8 luni

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/4027271780/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Unde ati disparut naratoarele mele preferate Ilinca si Pisigri ?? Asteptam povestile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Aoleu, venisem sa inchid laptopul.... si vad ca se cer povesti...macar de-ar fi fost poveste !

O zi inainte de plecarea in concediu. Aveam de legalizat niste acte ca sa putem vinde apartamentul chiar daca noi eram plecati. Intre timp usa de lemn gaurita fusese schimbata cu o mai desteapta usa metalica, dotata cu o incuietoare-pe-dinauntru plasata la indemina, sub clanta.

Ma intorc acasa (Motanu era de servici pina la 7 seara) pe la 13. Bag cheia in usa, descui, nimic. Sun Motanu si-i zic ca s-a stricat yala. Zice sa mai incerc. Ma conformez, il sun iar si-i zic ca-s incuiata pe dinafara. Ca toanta de Becky M-A INCUIAT PE DINAFARA in timp ce zgreptana usa in vreun acces de istericale.
Sa cautam solutii, la telefon.

Prima este sa ma duc la aia de la care am cumparat usa, ca ma gindeam ca trebuie sa existe un fel de cheie de rezerva care sa descuie siguranta aia. Baietii veseli rid de mine si ma intreaba daca sigur nu e sotul in casa. Nu le spusesem ca m-a incuiat ciinele afara ca sa nu ma acopar de ridicol, cind am auzit ipoteza am marturisit spasita de ce ii bateam la cap... Seful lor s-a hotarit sa imi dea 2 baieti sa imi sparga peretele in jurul usii, sa incapa in casa un brat care sa ridice siguranta. Nu, nu exista alta metoda. Da, reparatul peretelui dupa ce ne instalasem usa durase cu cotul 3 saptamini. Da, a doua zi noi trebuia sa ajungem pe litoral. Multumesc si refuz.

Stateam la etajul 3, balconul era comun cu cel de la et 3 de la scara de alaturi.
Ma duc la pensionarii cu care imparteam balconul, doar ca sa constat ca in afara geamului dublu care impartea balconul in doua, ei mai aveau pe peretele ala si un fel de raft metalic SUDAT de fier betonul din constructie. Imi propun amabili sa:
1. ma cocot imediat sub tavan si sa sar in cap in balconul meu, printr-un spatiu de aprox 30 cm latime
2. fac acrobatii pe plinta de 10 cm din afara balconului
3. sa iau de afara un copil care sigur incape mai bine prin spatiul ala, sa-l azvirl pe ala in cap la mine in balcon, sa ii pretind sa nu se teama de ciine si sa intre din balcon in sufragerie (usa era deschisa, macar atit)ca sa descuie.
Multumesc politicos si refuz.

Plec sa caut la comapnia de cablu o scara luuuunga care poate ajunge la etajul 3, sa intru pe geamul (deschis) de la balcon. Unii ma refuza ca echipa e plecata pe teren, a doua imi spune ca nu ma pot ajuta nici contra cost pentru ca nu sint abonata lor.

Sun iar la sot care nu va spun cam cum blestema potaia, imi zice ca asta e, suna la pompieri. incep sa pling la telefon ca eu nu vreau la stirile protv de la 5, daca trimite pompierii sa vina si el cu ei sa apara el pe sticla, ca prostul pe care l-a lasat ciinele afara.

Ma suna inapoi, a gasit o echipa de alpinisti utilitari, vin ei sa coboare in rapel de pe acoperis la et 3, sa intre pe geam in balcon si sa descuie. Dar sa fac rost de cheia de la acoperis.
Dupa cum stiti toate care ati stat la bloc vreodata, vesnic e panarama cu urcatul pe acoperis, pt ca terasele sint prost izolate si celor de la 4 le ploua in casa. Ei, la noi abia se terminase renovarea, se facuse receptia lucrarii pe seceta, la prima ploaie iar cursese in casa, si cei de la 4 asteptau sa vina echipa care facuse lucrarile (sa vina CINDVA, mai exact) ca sa repare. Dar pina atunci nu avea nimeni voie sa urce, ca se pierdea garantia lucrarii. Asadar nu mi s-a dat cheia. Administratorul asociatiei de locatari, chemat de urgenta ca ma lovea apoplexia de cit de isterica ajunsesem, imi sugereaza sa sun la 112 sa zic ca am uitat gazul dschis ca sa vina pompierii. Il bag in ma-sa (la propriu) si il trimit acasa.

Suna sotul la aia sa ii intrebe daca nu pot cobori in balcon din balconul de la et 4. BA pot, numai ca vecina de la 4 (o studenta care abia inchiriase) se grabea sa plece ca avea intilnire la mall, alpinistii tocmai erau cocotati naiba stie unde in alta parte. Fac ture parter (asteptind alpinistii) - et 4 (rugindu-ma de toti sfintii sa astepte femeia oleaca, chiar daca intirzie...

Ma rog, vin aia. Si imi amintesc ca ar tb sa ii anunt ca am ciine. Si le zic, cu vocea tremurata...ca e mica potaia, nu a muscat pe nimeni in viata ei, probabil o sa latre...si ii vad ca fac figuri. Cind ma vad ei pe mine ca aproape izbucnesc in plins, zic lasça se descurca ei si cu ciinele...

Si se descuie usa.

Coborim cu totii (cei 2 alpinisti, eu, javra) la restul echipei ramasa la masina, sa ii platesc. Si atunci imi zic oamenii sa stau linistita, ca nu-s nici prima nici ultima, cel mai tare a fost sa intre la unu care avea dog german dresat pt paza. Stapinul dadea comenzi javrei prin usa incuiata, ca sa ii dea voie alpinistului sa se apropie de usa. Mi se relateaza si ca potaia mea, cind a vazut ca apare un strain din sufragerie !!! a inceput sa schelalaie si s-a bagat sub pat....

No....ciinele inca traieste, e in vacanta la bunica-mea. Am alta usa metalica, fara nici o siguranta pe interior.

Noapte buna

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput