Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *117*
Raspunsuri - Pagina 16
provista spune:
aris chiar voiam sa te prind online pe forum si sa iti zic ca mai demult era o discutie vis-a-vis de 2 nume a lui bb si tu ai zis ca vitamina are 1 nume dar in lista apare cu 2 si luca, e gresit ceva?
Simona mamica dragastoasa de
Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea
simplyana_m spune:
Buna fetelor!
Intru si eu sa va salut si sa va mai spun despre noi, ca n-am mai reusit demult sa recuperez tot ce-ati mai vb si nu vreau sa ma bag in discutii ca musca...
La dimensiuni nu stam grozav, dar nici nu ma plang: 2 dinti, 8,800kg si 70cm la aproape 9 luni. La deplasare stam binisor, se ridica cu minimum de sprijin ( e suficienta si o jucarie mai voluminoasa) si sta in picioare tinandu-se doar cu o mana de ce nimereste, face ture pe langa marginea patutului pana ametesc eu. In 4 labe se ridica doar sa schimbe directia de mers (cand n-are sprijin pt 2 labe) si dupa ce a fixat tinta se arunca pe burta si baga viteza tarash. Zice mamama si tipa cat e ziua de lunga ca indienii din filmele cu cowboy, dar nu lovind cu mana peste gura, ci lovind cu gura peste mana/umarul/gatul meu.
Si acum cea mai tare chestie, ca defapt asta intrasem sa va spun, ca e superfunny: m-a muscat de tzitzi de cateva ori si "l-am certat". Adica am tipat si apoi: nu-nu-nu! Si ce credeti? Copilul meu a priceput si de 1 sapt suge de zor, iar cand ii vine sa muste se opreste, lasa tzitzi, imi ia mana sau o "cere" cautand catre mine cu gura deschisa, ma musca bine de deget, dupa care isi continua suptul linistit. Mie una imi vine sa-l mananc cand face asa 

.
Si uite cum scrisei cearceaful...
Si sa nu uit, ca de multa vreme ma "chinuie": Floric, stii bebelusii vanilatzi da la miniblu? Seamana cu Raru leit!

I-am luat eu lui Luca de vreo saptamana si de-atunci tot vreau sa zic...ca l-am si botezat Raru pe papusoi (a propos, stiati ca au si putza papusile alea? si inca una foarte realista...![]()
![]()
)
Multi
pentru sarbatoritii de azi, ieri si ...cam toata luna asta de trecu...

http://www.lucamic.blogspot.com/
dyana27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 Multumesc fetelor, m-ati linistit . Daca pana si Mutzu doarme singur, atunci nu-i problema (nu de alta, dar eu o vad pe Dyana ca fiind una dintre cele mai grijulii mamici ale odiseei - fara suparare pt celelalte mamici, toate suntem iubitoare si grijulii, dar Dyana are asa o...aura aparte . Toata noaptea se foieste. |

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 7 luni

cum am venit pe lume
dyana27 spune:
ne-am intooooooooooors!!!!! evident cu banii haliti, asa cum banuiam

; am luat premergator/jumper peg peregro cu 325RON si mutzu e incantat de el; am mai incercat unul acolo.... dar nu i-a placut deloc; era mai ieftin dar s-a pus pe scheunat in el... nu statea bine

; in asta a inceput direct sa chitaie de fericire si sa apese pe alea

; si am mai luat un hipopotam mic cu melodii, un cilindru chicco, o mingiuta din panza de activitati... cu cap si picioare de care tragi si vibreaza, canta... e bestiala... si tot el a ales-o; adica s-a agatat de ea ... cand eram la stand... deci evident ca sora'mea a scos direct portofelul si i-a luat-o
; si evident o masinuta ca nu avea baiatul masinute

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 7 luni
cum am venit pe lume
Floric spune:
Simplyana, m-ai facut curioasa...Nu am miniblu in oras? Poti face o poza, te rog?
Poze Raru
Poze noi
INTALNIRE ESTICA GALATI
Un vot la somn de ingeras, va rog
Rares Rarisel cel mai frumusel 
Nu uitati sa imi trimiteti codul de bare de la produsele HAPPY. Multumesc.
Bianca2503 spune:
Hello hello!
Am fost si eu aseara la Kidex dar nu am luat nimic. De fapt caut scaun de masina. Am fost astazi in Cernica la importatot si nuavea. Asa ca, Aris daca tot ai aparut again te rog spune-mi de unde ai luat scaunul.
Ganduri pozitive pentru sora ta
Acum citesc topicul despre un baietel rasfatat si tocmai am vazut uncitat dintr-o carte.
Extras din minunata carte a doamnei Savin:
"Ar fi ideal sa ne putem baza in intregime pe acest concept al consecintelor naturale ale comportamentului pentru a disciplina un copil. Din pacate aceste nu sunt intotdeauna suficiente. Uneori
trebuie sa cream si consecinte artificiale pentru a sanctiona conduita copilului.
Dispunem de trei modele principale:
1. Putem priva copilul de un lucru la care tine.
2. Putem izola copilul, indepartandu-l de grupul sau social sau trimitandu-l in camera lui.
3. Putem da o bataita unui copil.
Tin sa precizez in mod clar ca exista un mod “bun” si un mod “rau” de a aplica o bataita.
Numesc mod “rau” faptul de a administra o bataie in mod sadic si crud, care inspira copilului ura si dorinta de razbunare. Este pedeapsa administrata cu un furtun, curea, sau orice alta arma de “adult”. De asemenea, in aceasta categorie se incadreaza si palmele umilitoare.
Metoda “buna” de a corecta un copil nu are nevoie de accesorii. Mana tatalui sau a mamei care loveste de doua, trei ori fundul copilului este suficienta. Daca este bine administrata, reprezinta un lucru
pozitiv. insanatoseste atmosfera, si este preferabila unei predici sau unei morale culpabilizatoare.
Ati auzit probabil vechea zicala: “ Nu loviti niciodata un copil cand sunteti nervosi”. Consider ca din punct de vedere psihologic este un sfat foarte prost, si propun opusul sau: “Nu loviti un copil decat daca sunteti nervosi”. Un copil intelege foarte bine acest lucru. stie ca sunteti furios contra lui si stie si de ce.
Ceea ce un copil nu intelege este ca daca o supara pe mama la ora zece dimineata, aceasta ii spune: “Foarte bine, tatal tau va rezolva aceasta problema cand se va intoarce de la serviciu!” Iar cand tatal
ajunge acasa este insarcinat cu administrarea unei corectii despre care se crede ca va servi drept lectie copilului. Ori aceste corectii administrate cu sange-rece, copilul nu le poate intelege si nici ierta.
Ceea ce recomand este corectia de tipul “Buf! Au!” “Buf-ul” dvs, urmat imediat de “Au-l” copilului.
Nu o aplicati decat atunci cand sunteti furiosi si aveti dorinta de a rezolva problema “pe loc”. In zilele noastre, multe mame par sa se teama sa “atinga” copilul. Vorbesc si tipa mult, incearca sa negocieze cu copilul. Este o enorma greseala, deoarece aceasta le distruge autoritatea de parinte.Ceea ce trebuie facut, este sa-i spuneti copilului o data sau de doua ori ce trebuie sa faca sau sa inceteze de a face. Atunci, daca refuza sa asculte si va irita aplicati-i corectia pe loc.
Dupa ce ati facut acest lucru va veti simti putin contrariata si vinovata de a va fi pierdut sangele-rece.
Curaj, nu este totul pierdut. Puteti sa-i spuneti copilului, gasind cuvintele potrivite: “ Vezi tu, mami a facut o prostie. M-am enervat si asta ma supara.” si replecati cu piciorul drept fara sa va mai loviti de
culpabilitate, frustrare si contrarietate.
Asteptati sa va reveniti dupa acest incident. Se poate intampla in cinci minute sau in cinci ore. Daca
constatati ca v-ati inselat, este important ca micutul sa stie si el acest lucru. Mai ales, nu il lasati sa
creada ca l-ati “corectat” numai pentru binele lui. Este atat de fals incat isi va da seama imediat."
Ce ziceti?
simplyana_m spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Floric Simplyana, m-ai facut curioasa...Nu am miniblu in oras? Poti face o poza, te rog? Poze Raru Poze noi INTALNIRE ESTICA GALATI Un vot la somn de ingeras, va rog Rares Rarisel cel mai frumusel ![]() Nu uitati sa imi trimiteti codul de bare de la produsele HAPPY. Multumesc. |
Floric, pusei poze la semnatura

Edit: plasticul din care e facut miroase a vanilie, de aia e "vanilat".
http://www.lucamic.blogspot.com/
Ilinca_M. spune:
Floric, eu nu am putut viziona pozele, nu stiu de ce:(
Sa incerc s-o iau invers, desi ma tem ca n-o sa retin tot ce s-a discutat.
1) Bianca, am o parere foarte proasta despre ce a scris fomeia aia acolo, am citit de multa vreme, de cand cu topicul respectiv, si mi s-a urcat sangele-n cap cand am citit ca "putem sa-i dam o bataitza". I-as da eu ei o bataitza buna. De asemenea cand am citit ce-a zis Pisik despre mama aia cu copilul de 1 an si 5 luni rau, ca-l plesneste peste gura, mi-a venit sa plang. Nu stiu cum s-a putut produce asa o mutatie in mine, ca eu eram genul care privea urat copiii pe care-i consideram "razgaiati" si va rog sa ma credeti ca aveam in cap numai ganduri gen:"ce i-as f... una; mama, ce l-as capaci, ce plod nesuferit, asta cere pumni in moaca etc"![]()
2) eu nu-mi fac nici cea mai mica grija cum ca Sophiphi va deveni genul "rasfatzat", care sa se isterizeze; sa va mai zic ceva: eu nu-mi fac nici cea mai mica grija nici in legatura cu copiii vostri, chiar m-am mirat ca v-a putut trece asta prin cap, nu pot sa va dau argumente rationale dar as putea sa bag mana-n foc cu privire la faptul ca ai nostri copii NU vor fi genul crizat. Eu sunt convinsa ca un copil crescut cu dragoste, cu atentie, respectat ca o fiintza umana, nu poate sa se dezvolte decat armonios si echilibrat. Ce vedeti voi, acei copii care se tavalesc (in mod repetat, nu accidental, ca nu zic ca nu se poate intampla oricarui copil sa aiba o dispozitie proasta) sunt convinsa ca acolo este vina parintilor. Sunt ori copii mereu certati/mustrati/smuciti/loviti ori copii care au fost tratati rau mai subtil, nu au fost agresati dar au fost tratati cu indiferentza, neglijati spiritual chiar daca parintii considera ca "si-au facut datoria fatza de ei".
Na, iara m-am lungit ca o guma hubba bubba. Vreau sa va mai zic ca eu acum mi-am dat seama ca maica-mea a fost 80% AP, si credeti-ma ca n-a citit nimic pe tema asta:))). Eu n-am fost nici macar smucita de parintii mei, de nici unul, n-am fost pusa la coltz, n-am fost pedepsita prin privare de ceva...si credeti-ma ca am fost un copil nu cuminte, exagerat de cuminte as spune eu. De ce? Habar n-am (ca acum sunt cam rea, de fapt de prin clasa a VIII a m-am obraznicit:))). Pur si simplu ma simteam iubita, in sigurantza, mi se oferea atentie, mi se cerea parerea, n-aveam niciun motiv pentru care mi-as fi dorit sa ma dau in stamba urland prin magazine sau tarandu-ma pe jos.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni

pt sora ta
fericita de
. Toata noaptea se foieste.