Romanii din Marea Britanie (21)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Ellamultumesc mult pentru sfaturi. Se pare ca sintem pe drumul cel bun. Pina acum am aplicat cam tot ce ai spus tu, dar deocamdata numai santajul functioneeaza, la modul: daca mai vorbesti asa urit cu tat-tu nu te mai joci 2 zile la DS, etc. Sper cu timpul sa-si de-a seama ca fara carte nu se poate.

Cu placere, Letitia . Trebuie rabdare multa. Acum vine vacanta si totul va fi mai usor intr-un fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Buna dimineata

Fi-miu tocmai isi revine dupa o frumusete de Swine flu.Stiti ca ne spunem mereu ca pe noi o sa ne ocoleasca necazul?Cateodata te loveste ....
Noi am luat-o de la gradi si am tras toata saptamana englezeste .Dupa 2 zile de febra 38 am sunat la GP si ne-au dat tamiflu dupa o consultatie telefonica.

A trebuit sa-l intrerupem on 48 de ore pt ca il facea sa vomite f des asa ca am mers la urgente in weekend dupa ce am sunat la nr de la NHS pt swine flu.
Mama lui de sistem de sanatate.Acolo au zis sa oprim tamiflu si sa ne intoarcem la GP ca avem si rosu in gat sa ne dea antibiotic.
Am primit antibiotic si acum se simte mai bine.

Luna esti norocoasa cu Gp.Cred ca o sa-l schimb si eu.

Cam asta a fost experienta noastra cu GP -ul.

Motanik subscriu si eu .Esti o comoara la casa omului.

Va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabitza P.

Mota, voi formularul asta l-ati completat: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/nationality/form_an.pdf ?
Si inca ceva. Ati aplicat cu British Nationality Checking Service ?

**Acum am vazut ca nu ati aplicat cu cei sus amintiti. Tareee!!

Da, asta e formularul, plus payment slipul din documentul legat de plati pe care il gasesti aici:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/documents/britishcitizenship/feesfrom060409.pdf

Multumesc pt felicitari, cat despre informatii ma bucur ca iti sunt de folos. Mult succes, sa ne dai de stire cat de repede se misca la voi lucrurile!

Carstea, multa sanatate, sa treaca repede! Pana la urma a fost swine flu plus rosu in gat sau doar rosu in gat?

Luna, acum e ok Adelise? A avut si febra atunci, varsaturi ceva?
Noi acum cateva saptamani, 2 sau 3 am avut probleme, Theo a facut treaba mare cu sange, am sunat la gp out of hours service ca era duminica si doctorul a zis ca probabil e doar constipata si pt ca a facut scaun tare i-o fi zgariat acolo peretele, dar a insistat sa mergem la spital la walk in clinic. Ne-a facut programare la 1pm, era dimineata la 10 cand am vorbit, asa ca am asteptat 3 ore si la 1fix eram la clinica. Ma gandeam ca fiind vorba de copil de 1 an si 4 luni o sa ne bage imediat.

Am asteptat insa 2 ore fix pana ne-a venit randul dupa ce de 2 ori am insitat ca nu mai stau cu copilul acolo unde erau muuulti alti copii bolnavi, care tuseau pana vomitau si aratau ca zopmbie bietii de ei.

Erau 14 saloane unde se consulta si ma intreb de ce era asa greu ca unul singur macar dintre doctori sa vada NUMAI copii! Cat am stat 2 ore doar unul dintre copiii din sala a fost vazut inaintea noastra. Era o fetita terminata, nici nu putea sa stea pe scaun singura, o tinea mama ei in brate.

Cred ca e chestie de noroc, uite ca si eu eram oarecum multumita de sistem dar acum mi-a dat sistemul peste nas. Am iesit cu o reteta pt lactulose dar si cu o raceala puternica pt Theo, era imposibil la cata lume tusea acolo sa nu ajunga si la noi virusii.

Cu toate astea, pt ca febra nu a facut, am preferat sa nu o mai duc la spital, i-am dat Calpol cu de la mine putere si ne-a tinut cam 5 zile dar a trecut.

Ce mai faceti fetelor? Va pregatiti de Sarbatori? Unde le petreceti?

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mota acum Adelise e bine, la noi era doar febra insa nu ne-au confirmat swine flu ci doar o viroza(ne-a vazut GP-ul) si nu a fost pentru ca a avut febra doar o noapte, a doua zi era fresh. Cu mersul la spital daaa, e nashpa. Adica am mers si eu o daca cu Adelise si da, Watford General are clinica doar pentru copii de urgente, insa in sala de asteptare stai cu toti copiii care behaie. Insa aici nu vad nicio diferenta fata de Romania unde si la cabinet stateam cu Cosmin intre oameni bolnavi, la spital am fost o data in Grigore Alexandrescu cu el cu febra mare, am stat la rand vreo 3 ore timp in care la fel, tuseau copiii la greu. Macar aici cand am fost cu Lis (si chiar si cu Cosmin cand era mai mic) venea asistenta cam la 10-15 minute si ii lua temepratura iar, i-au dat calpol, cand am vost cu enterocolita mi-au dat imediat saruri si am asteptat vreo ora sa ne vada dr. Dar cred ca asa e peste tot.

Joi aplic si eu pentru cetatenie, tineti-mi pumnii. Mota mersic de ajutor, si ca sa-ti zic ce cascata sunt, ajung acasa in ziua dupa ce te-am sunat pe tine, iau valijoara unde imi tin documentele si caut niste pay slips. Gasesc cateva, tocmai bine, si gasesc si vreo 4 plicuri cu numele meu pe ele, nedeschise, le deschid si intr-unul dintre ele ce crezi, P60. Deci am rezolvat-o si p'asta. Acum stresul mare e pt aplicatia lui Cosmin, sper sa-i acorde cetatenie.

Carstea vorbim diseara, oricum te sun inainte sa ne vedem.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Luna1, pentru Cosmin trebuie sa aplici pentru cetatenie odata cu tine, ...sper sa ma fi facut inteleasa. Romana mea imi cam joaca feste uneori. Nu sunt probleme deloc, mai stiu un caz ca al tau, si a decurs totul foarte normal.
Imi pare rau sa aud ce nemultumite sunteti de sistemul de sanatate de aici, si va dau, oarecum, dreptate. Daca nu ai alternativa de a merge in sectorul privat, faptul ca stai si astepti pana ti se face rau, si in aceeasi waiting room cu alti 50 care au tot felul de chestii molipsitoare, te face sa te cam urci pe pereti si sa ti se faca lehamite de tot.
De azi in doua saptamani plecam si noi de Craciun in Romania, unde vom sta cateva zile, dupa care vom pleca in Miami, unde sper sa am parte si de un pic de bronz. Oricum, abia astept sa fac shopping acolo, ca e deschis peste tot non stop.

Mergi la inceput

Cristina m-am exprimat eu gresit, aplic si pentru Cosmin tot joi deci in acelasi timp, insa am putin emotii pentru aplicatia lui. Ma bucur sa aud ca mai stii un caz asemantor si a fost pozitiv, cred ca cel mai frumos cadou/surpriza pentru el e sa ii arat pasaportul british. De aceea nici nu i-am zis, vreau sa fie surpriza, vrem sa iesim sa sarbatorim (daca totul merge ok) si sa ii arat acolo pass-ul.

Personal eu sunt multumita de sistemul medical de aici, cum spuneam eu n-am patit ce srie Mess sau Lara, nici la refferal la spital n-am asteptat, la gine eram dupa 5 zile dupa ce vazusem gp-ul deci ok. SI cum spuneam la urgente evit sa merg, merg doar daca chiar trebuie cu copiii, pentru ca asteptarea e la fel peste tot, si in Romania, sunt convinsa ca si in America.

Mota cum se simte Theo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Luna, o sa dureze ceva cu pasaportul - daca nu-ti lipseste nimic, sa zicem ca primesti raspunsul pozitiv in 3 saptamani, apoi astepti sa iti vina invitatia de la HO si consiliul local, de fapt iti vin de la HO o scrisoare pe care o vei lua cu tine la consiliu side la consiliu o scrisoare care iti propune o data (cam la o luna distanta) plus niste chestionare (daca esti de acord sa iti stranga mana la final, daca ai guests sau cerinte speciale samd) pe care trebuie sa le trimiti completate inapoi la consiliu si abia apoi vei primi invitatia oficiala.
La ceremonie vei primi certificatul cu ajutorul caruia poti aplica apoi pt pasaport, la posta. Per total, cateva luni, cel putin 2-3.

Theo e bine, sar'na, ne pregatim sa iesim putin la prietenul ei de joaca :)
Voi?

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Mota cam atat ma gandeam si eu sa dureze, plus ca stiu ca la pasaport pt mine trebuie si interviu ca este primul pasaport britanic pentru care aplic.

Am meu a zis ca da bairam cand terminam cu HO ca s-a saturat cati bani am pompat in ei de 6 ani.

Noi suntem bine, sanatosi slava Domnului, aseara am hotarat ca vom refuza vaccinul de Swine Flu.

Sunt super ultra fericita ca Adelise a scapat de pampers definitiv, de 4 zile nu mai are nici pe cel de noapte. Yupppiii!

Pe bune, am o fata atat de independenta, nu ma laud (prea tare) dar singurica a decis la 2 ani sa mearga la olita si de doua luni se trezea cu pampersul uscat asa ca acum 4 zile am cumparat protectie la saltea si am lasat-o fara. Se trezeste de doua ori si face la wc singura, doar ma striga si merg cu ea? V-am spus ca se imbraca singurica de la 2 ani? Va pun un filmulet AICI cu ea, e facut acum vreo 10 zile, pentru cine n-are ce face.

V-am pupat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wana_adriana spune:

Buna ziua tuturor!
Am nevoie de ajutorul vostru, cei care stiti mai bine cum e cu actele prin UK.
sunt divortata, copilul este la mine, definitiv si irevocabil. intentionez sa ma mut la londra, prin mai 2010. Am gasit deja casa, voi avea un job. deci toate la locul lor.
Intrebare: ce anume trebuie sa contina declaratia tatalui (acordul lui) pentru a nu avea nici un fel de probleme in UK si in orice alt stat UE (si nu numai) in legatura cu sederea permanenta in UK? In UK au ei vre-un text recunoscut , standard pe tema asta?
Chiar daca nu mai e necesar acordul tatalui pt iesirea din tara, ma gandesc ca va fi nevoie de unul pentru stabilirea resedintei in alta tara.
V-ati intalnit cu asemenea situatie? ce anume acte va cere de obicei in UK pt copil- la gradi, scoala, etc ?

multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

buna fetelor,

scuze ca dau buzna la voi cu o cerere de ajutor
sotul meu a castigat o excursie in Londra la acest hotel http://www.lindenhousehotel.co.uk/ in perioada 18-21 decembrie
dat fiindca o mai alaptez pe fetita si mi se pare cam brutal sa o intarc acum cu forta si sa o si privez de noi 4 zile am hotarat sa o ducem cu noi
ma gandeam ca ar trebui sa ii sun sa ii intreb daca se taxeaza in plus un bb de 1 an jumate dar cum nu stapanesc prea bine engleza m-am gandit sa trimit un mail (cu ajutorul vostru) in care sa cer informatia asta
poate cineva sa ma ajute cu mailul??

din cate am inteles la avion nu trebuie decat sa platim taxele de aeroport - trebuie sa sun sa vad exact-

foarte utile inf de pe prima pagina
doar m-ar interesa si ceva magazin de jucarii ce imi recomandati ?? si evident de haine mai ieftin

multumesc mult
Erika

Mergi la inceput