Romanii din Marea Britanie (21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Sa-ti traiasca flacaul, Letitia. Sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Motanika, felicitari pentru cetatenie!
Ceremonia aia nu este de lunga durata, insa tin minte ca la minte a fost foarte emotionanta la un moment dat. Acum, sa-ti spun, nu imi mai amintesc exact momentul ala, insa cred ca atunci cand a venit tanti aia si a dat mana cu mine, si m-a felicitat s-a intamplat sa imi bata inima mai tare.
Rory, numai tu poti sa stii raspunsul la intrebarea ta. Oricum, e relativa treaba cu ajunsul banilor alora pe o luna aici. Pentru unii, 3000 de euro e mult, si ,cu un pic de efort, ar ajunge si 2 luni. Pentru altii, sunt bani de buzunar, cand se duc la un shopping de plictiseala.
Luna, vacanta placuta! V-ati ales o perioada buna sa mergeti in Egipt.
Si noi ne pregatim de plecare: un pic in Romania, de Craciun, si pe urma in Miami. Ador sa fac shopping in noaptea de Anul Nou si pe urma sa umblu de nebuna pe plaja. Cred ca sunt un pic ciudata la faza asta.
Apropo de adolescenta si de ce ne asteapta mai tarziu.... Eu cred ca trebuie sa ai mult tact ca sa poti tine situatia sub control. Iasmina mea ma bombardeaza de mult cu tot felul de chestii, uneori de supara ca nu-i indeplinesc nu stiu ce dorinta si atunci rabufneste, ca nu stiu ce coleg sau colega i-a zis ca noi, parintii ei, nu avem dreptul de tipam la ea, sau sa nu fim de acord cu ea. M-a durut mdul cum a pus problema, si ma tot gandesc de atunci ca poate ar trebui sa petrec mai mult timp cu amandoua. In consecinta, m-am cam detasat de unele din atributiile de la birou, si incerc sa vorbesc mai mult cu ele, calatorim mai mult, avem parte de mai multe momente placute impreuna. Acum zece zile am plecat la Monte Carlo ,ca aveam un pic de treaba. Am fost incantata cand iasmina mi-a zis ca ar fi bine sa vina si ea si Georgia cu mine. Asa am facut. Si pot spune ca zilele petrecute acolo au fost extraordinare...Ne-am plimbat, am fost la shopping,in fine, am simtit ca le sunt un pic mai aproape de inima lor. As vrea tare mult sa pot lasa totul intr-o parte si sa ma ocup doar de ele, insa, din pacate, nu e posibil.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Cristina, stiu cum este sa nu ai timp. Cand eram in Romania lucram la Universitate uneori si cate 12 ore pe zi si ajungeam acasa franta. Ma lua cel mic de noua cu intrebarile, jocurile, mai tarziu lectiile. Cand era in vacanta si nu aveam cu cine sa il las il luam cu mine - el statea in biroul meu sau se juca in curtea Facultatii, iar eu lucram in laborator.

Cat de greu iti este acum, cu atat mai mare placere iti vei aduce aminte de clipele petrecute cu fiicele tale. Imi aduc aminte de un studiu facut de un psiholog francez care spunea ca nu cantitatea timpului petrecut cu copilul conteaza, ci calitatea.

Sunt convinsa ca si fiicele tale vor invata sa pretuiasca clipele petrecute impreuna cu mama lor, pe masura ce vor creste si isi vor da seama cat sunt de placute.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ella multumesc mult de raspuns, a fost exact ceea ce cautam. Momentan incerc sa nu pun mult pret pe imbracat, sau modul de a fi cool, incerc sa lucrez la calmul meu (de multe ori tip la el cand il vad asa si nu e bine, e o lipsa de comunicare) si apoi voi incepe sa lucrez la increderea reciproca. (pe care momentan cred ca o are, trebuie doar sa o pastrez). Despre grupul de prieteni ce sa zic, el este mult mai matur ca cei cu care se joaca, culmea e ca referitor la pantalonii pe fund si gluga in cap il copiaza pe nepotul nostru de 14 ani care este un baiat extraordinar (si fata de parinti, per total eu mi-as dori sa ajunga si al meu asa) dar putin obsedat cu propriul look, este mereu geluit, imbracat modern, nimic rau in asta ca nu e in niciun gang. Oricum te voi mai aborda, caci imi pace gandirea ta ref la adolescenta, mai ales ca te-ai confruntat si te confrunti in continuare cu asta.

Mota in primul rand La multi ani pentru Lari, acum am observat pe facebook. In al doilea rand vazusem pozicile pe Facebook si e A-DO-RA-BI-LA Theo, as manca-o toata, numai sa o prind. In Egipt mergem doar noi patru, Anne Marie & Co nu merg de data asta, a fost prea din scurt, surpriza oarecum de aniversarea casatoriei in NOV. Insa e asa bine cu ei in Watford, fie-mea in fiecare zi ma intreaba: "Where is Pufu? Where is Aaami?" Si au inceput sa se joace amandoua, sa le vezi cum se tin de mana si alearga, si se pupa, ce mai mor de dragul lor. Iar acum cateva zile am luat-o eu pe Anne Marie de la gradi (merg la aceeasi gradinita) si m-a inrebat imediat "where is Lisi?" Sunt mortale.

Letitia imi pare oarecum bine ca nu sunt singura care se framanta. Daca ai sta mai aproape le-am face cunostinta la baieti, macar daca infiinteaza un gang cu glugi pe cap si pantaloni sub fund, sa fie romanesc.LOL.

Cristina distractie placuta in calatoriile ce urmeaza. Si noi planuim sa ne facem mai mult timp pentru copii, in sensul ca vreau sa incep sa petrec timp individual cu fiecare, am de gand la vara sa-l duc doar pe Cosmin la Paris o zi doua (isi doreste sa vada |Parisul) iar pe Adelise sa o las la socri. Acum in Egipt am facut booking la un parc de apa, adica hotelul are 32 de tobogane si ride-uri asa ca am de gand sa bag distractie la greu cu el ca eu sunt aia nebuna de-i plac toboganele.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Ella, m-ai uns pe suflet. Iti multumim ca ai impartasit experientele tale cu noi si eu mai vreau. I-am trimis mesajul tau si lui barbata-meu pe email, sa vada si el ce ne asteapta .

Luna, ar fi minunat sa locuim mai aproape. Ce s-ar mai juca baietii. Al meu nu e inca cu moda, e cu DS si mai nou cu gogo, niste figurine mici din plastic pe care le tot schimba intre ei la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Letitia pe unde stati? Si al meu cu DS, Wii, acum vroia PS3 dar i-am zis ca n-are ma-sa fabrica de bani.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Din experientele mele cu GP-ul again:
Dupa ce a vazut ca insist si mi-a dat sa fac analize de vreo 2 ori (pe care nu afli cum ti-au iesit, doar ca nu is ok, sau is ok), m-au trimis si la ecografie, si mi-au pus diagnosticul de ovare polichistice ...
Bineinteles ca GP e si endocrinolog (pe langa oftalmolog, dermatolog, ginecolog, etc) si nu ma trimite la specialist...
Singurul tratament pe care mi l-au oferit e anticonceptionale, am spus ca nu vreau, ca am luat 6 ani (si am intrerup de vr-eun an) si aveam libido scazut de la ele + alte probleme.... si cica mai bine sa schimb barbatul decat AC

Am avut alt GP si l-am schimbat, iar la cabinetul actual am fost la 3 doctori, renunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Letitia, Luna, oricand cu mare placere putem vorbi despre subiectul acesta .

Mess, imi pare rau sa aud ca nu ai rezolvat nici de aceasta data. Ma intreb daca nu ii poti cere sa printeze rezultatele analizelor si sa ti le dea ca sa consulti si alti medici (eventual cand vei ajunge in tara). In fond, materialul biologic este al tau, asa incat de drept si rezultatele sunt ale tale. Eu as merge in tara la o clinica de specialitate si as vedea acolo care este parerea medicului.

Intre timp, crezi ca ti-ar putea fi de folos acest link: http://www.verity-pcos.org.uk/home sau http://www.womens-health.co.uk/pcos.asp ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Adina, si eu am ovare polichistice.
Tratamentul se imparte in doua:
- daca vrei un copil, primul pas e metforminul
- daca nu vrei copil, atunci intr-adevar singurul tratament e prin anticonceptionale, asta mi-au spus si mie.
Pt tine e un diagnostic nou, la mine e ceva mai vechi si m-am obisnuit cu ideea, trebuie sa te astepti la amenoree frecventa, ingrasare (ei zic obezitate la tot ce e peste greutatea ideala la inaltimea pe care o ai), pilozitate excesiva. Asadar cantareste bine alternativa daca refuzi tratamentul cu anticonceptionale.
Teoretic gp-ul nu are de ce sa te trimita la ginecolog decat daca vrei sa faci un copil si atunci iti va face referral pt clinica de fertilitate. Altfel, ecografia e suficient de clara pt a pune diagnosticul, un ginecolog nu ar face decat sa iti confirme asta, plus sa iti prescrie tratamentul, probabil ca tot cu anticonceptionale.

Incredibil cate femei au ovare polichistice, incredibil.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Nu e diagnostic nou, e diagnostic nou pt ei ... ca nu accepta sa le spui tu ca stii ca asta din alta tara de ani de zile...

la ginecolog vroiam pt alta problema (am avut rana pe col, cauterizata in tara, si acuma aveam sangerari suspecte, etc)... din pacate nu am reusit sa ma trimita (cica sa aduc dovezi de la doctorii din Ro traduse)

Stiu de AC, insa in multe surse nu prea e considerat tratament pe termen lung, si de la AC am avut alte efecte secundare si m-am saturat...

In cazul cand o sa vreau copil mi-au spus sa vin dupa ce incerc 18 luni

O sa ma duc in tara la medici, dar mai mult de o data pe an nu prea am cum ma duce in Ro...

Ori am eu mult ghinion, dar pe mine nu ma incanta deloc sistemul de aici (tratam pacientul cu indiferenta si lasam natura sa isi urmeze cursul, GP e si dermatolog, endocrinolog, ginecolog, oftalmolog... si cauta pe google un tratament daca totusi insisti sa iti dea ceva)

Mergi la inceput