Sezatoarea canadiana (163)
Raspunsuri - Pagina 7
cge spune:
Multumesc mult de felcitari.
Ne bucura tare mult.
Mihaela, Oana, Diana, voi vorbiti de slabit.
Voi nu aveti nevoie !!!
Ar trebui sa ma bag si eu la slabit, dar nu imi gasesc motivarea deloc. Stiu ca nici o dieta nu ma ajuta, daca eu nu ma mobilizez.
Imi gasesc tot felul de motive sa nu ma tin de diete,dar o sa va scriu cand mi-am gasit motivarea.
O seara buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris1511 Multumesc mult de primire si de incurajari. Azi m-am simtit mai bine, cred ca din cauza ca am fost la cumparaturi.. Le-am luat piticilor jucarii pentru Craciun, un aparat foto pentru noi ca se stricase cel vechi si un calorifer ca e frig in apartament. Apropo, unde ma pot plange ca nu e caldura in apartament? Exista vreo comisie de supervizare a celor care ofera rentals? I-am tot zis intendentului, dar degeaba, el o tine pe a lui, dar se pare ca asa e in tot blocul, numai ca noi stam la ultimul etaj si se simte mai rau frigul. Plus ca e curent pe la geamuri si usa de la balcon...ma intreb cum o sa fie la iarna. Cineva spunea ca trebuie aerisite caloriferele, ma rog, tevile ca de fapt sunt niste tevi care trec pe langa perete, dar asta nu a auzit de asa ceva. Imi tot spune ca, computerul e setat pe o anumita temperatura, dar la mine arata 20 de grade si sincer mi se pare rece la temperatura asta. Mai dau drumul la cuptor, dar se simte doar in living, mai putin in dormitoare. |
Scuze ca ma bag asa ca musca in lapte, dar exista si blocuri cu calorifere pe aici ? La cele doua apartamente unde am stat cu chirie aveam plinte din alea electrice, si era o caldura de nu puteai sa stai daca dadeai drumu peste 20 de grade (si eu asa faceam ca era caldura inclusa in pretul chiriei). La casa avem la fel dar acum o lasam mai moale, ca noi platim curentul ...
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
Diana2007 spune:
Laurajr, si eu as vrea sa ajungem la performanta asta, adica sa avem o zi de biblioteca, incanu e asa de regulat dar va veni, cu timpul. Am descoperit si colectia de dvd-uri pentru copii si sunt foarte incantata ca pot sa variez (ca m-am saturat de Cars !!!!). Si daca mai gasesc si pentru mine cate ceva si sunt si asa de serviabili, imi iau juma de norma
Pitilache, si eu sper sa le duc pe toate, si da inotul vreau sa-l pastrez intre activitati ca e tare relaxant si compania imi prieste de minune
Cge, as vrea eu sa nu am nevoie, dar cele 20 de kg ma trag nu numai de maneca . Si da, motivatia este foarte importanta si nu numai in cazul dietelor ci in tot ce ne propunem in viata. Eu diete am tinut o mie si una, dar un lucru pe care l-am invatat este ca pentru reusita oricareia din ele trebuie sa ai timp, chef, sa nu fii stresata, chestii pe care le reusesti foarte greu cu servici, casa si doi copii. Asa ca am renuntat deocamdata la diete si incerc sa fac cat mai mult sport (desi idealul este sa faci sport si sa ai si un regim sanatos ca sa nu-i spun dieta).
OanaGabriela, eu zic ca e bun regimul asta, bunica-mea spune ca postul purifica omul nu numai spiritual ci si fizic, se elimina din toxine. Si daca ma iau dupa cum este ea la cei 89 de ani, din care cred ca jumate a postit, pai are dreptate ! Plus, anii in care am stat cu ea, am avut cel mai bun tonus de cand ma stiu, si posteam cu ea ca gatea numai bunatati, plus ca n-am mancat carne vreo trei ani !
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
casandra spune:
eu am luat de la biserica calendarul ortodox pe 2010. Acum stau si ma intreb cum il inramez, de unde iau rama? Caut o solutie nu foarte scumpa. Aveti vreo idee?
Diana2007 spune:
Hai ca m-am pus pe scris.
Stiu ca s-a mai discutat despre scoli private vs scoli publice.
O discutie pe care am avut-o ieri cu o vecina m-a pus un pic pe ganduri.
Fetita ei de 5 ani mergea de la doi ani la Academie Marie Claire, scoala privata, foarte scumpa (nu e deloc subventionata pentru ca are si program in engleza) dar de care pana acum nu prea mi s-a plans. Ieri aflu ca a mutat-o pe fetita la scoala publica de care apartinem. Motivele, iata-le:
- la AMC profesorii cauta perfectionismul pana la ultimul detaliu, promoveaza competitia intre copii, cine nu e la un anumit nivel este exclus, lucruri care afecteaza "self-esteem"-ul unor copii atat de mici si cu un caracter in devenire
- creativitatea le este ingradita, copiii trebuind sa se incadreze in niste reguli foarte stricte (ex: fata a desenat ceva pe un fond purple, a fost penalizata, cand s-a dus mama la scoala i s-a spus ca asa ceva e inadmisibil, nu exista fond purple, alta data trebuiau sa deseneze ceva intr-un anumt timp, cand a sunat clopotelul fetita nu l-a auzit, era concentrata la ce facea, nu a pus creionul jos cum era regula, profesoara i-a spus, poti sa-l arunci la gunoi)
- se forteaza partea academica (sunt cu un an inaintea scolilor publice) dar se neglijeaza partea umana a procesului de invatamant
- se foloseste motivarea negativa cu preponderenta (fata a venit acasa foarte suparata cu o lucrare facuta fara nici o greseala dar pe care era scris doar "messy", cand mama a mers la scoala sa intrebe ce inseamna comentariul respectiv avand in vedere ca lucrarea era fara greseala, profesoara a scos dosarul fetei si i-a aratat tipei ca a avut si lucrari mai bune si ca ea la asta se asteapta de la N.)
(astea sunt comentariile si impresiile vecinei mele)
Eu am in vedere ca scoala privata, in cazul in care V. va trece testul lor si noi ne vom permite sa-i platim taxele, College Charlemagne care se afla relativ aproape de noi. Stiam ca vecina mea se interesase si de scoala asta si am intrebat-o daca de la anul o muta acolo pe N. Mi-a raspuns ca desi a fost acceptata acolo, si-a schimbat parerea si despre scoala asta, ca aici se merge foarte mult pe metode de invatamant "old fashioned", respectiv "memorisation".
Acum concluzia pe care am tras-o eu este ca depinde foarte mult si de copil. Eu o stiu pe N. este o fetita foarte "bright" pentru varsta ei dar in acelasi timp foarte sensibila. E drept ca motivarea pozitiva (despre care tocmai am vorbit ceva pagini in urma) este de preferat, dar nu cred ca noi, ca parinti vom putea mereu controla asta. Adica acum, mama lui N. s-a dus de nenumarate ori la AMC sa reclame astfel de chestii, ca doar platea 10.000$/an, imi spunea ca unele lucruri s-au mai schimbat, dar e sigura ca la scoala publica nu va da de aceleasi metode ? Sau ca mai tarziu in viata fata nu va fi pusa in situatia de a fi cu sabia deasupra capului ?
Eu una sunt de parerea ca un copil trebuie pregatit de mic cu bune si cu rele, bineinteles la nivelul lui de intelegere, regulile sunt reguli pentru toti. Si iarasi sunt constienta ca daca V. nu ar face fata la nivelul impus de Charlemagne l-as muta eu singura, n-am nevoie sa-mi spuna ei.
Hai ca m-am aberat destul, voiam doar sa vad si alte pareri despre povestioara asta ca pentru mine este prima oara cand cineva cu un copil intr-o scoala privata imi arata neajunsurile sistemului lor.
O noapte buna !
Diana2007 spune:
Am revenit ca sa completez ceva la povestea mea de mai sus: Vecina nu e romanca E din familie de emigranti egipteni dar crescuta si educata aici.
Diana2007 spune:
citat din mesajul lui casandra eu am luat de la biserica calendarul ortodox pe 2010. Acum stau si ma intreb cum il inramez, de unde iau rama? Caut o solutie nu foarte scumpa. Aveti vreo idee? |
Pai cum e ? Asa ca un poster ? Daca da poti sa iei niste stinghiute (eu am luat de la rona una subtire si lunga asa cam de doi metri, am facut mai multe pentru camera lui V), si prinzi posterul cu pioneze din alea de la Dollarama. Si tot la Rona se gasesc si niste chestii de agatat pe perete, asa mici aurii din tabla, le infigi la mijloc pe stinghiuta. Eu am folosit sistemul asta pentru posterele din camera lui V. (nu alea din Playboy, adica nu inca are din alea cu alfabetul, cu harta lumii si unul cu activitatile din timpul zilei).
Calendarul noua ni-l trimite in fiecare an bunica mea din Romania, cu o urare pentru Anul nou pe spate, sper sa pastram traditia multi ani de acum incolo ca parca ne-au purtat noroc. Dar in fiecare an a fost un format mai "friendly" decat posterele, fie de pus pe masa, fie pe perete ca un calendar normal cu cate o foaie pentru fiecare luna.
Iar m-am intins, Noapte buna !
ange spune:
neata si o cefea tare pt doamne
Eu nu am dormit toata noaptea din cauza prajiturii confectionate aseara pt party-ul din seara asta.Am facut o prajitura dementiala!Se numeste orhidee sau petre roman Mi-a luat 5 ore O sa va pun reteta.Merita facuta de sarbatori.
oana,dieta ta cu o zi si o zi sa stii ca merge.Eu cam asa mananc si cam asa am si slabit,in timp
Aseara am vazut-ope directoarea spital. de oftalmologie din Buc. care a slabit 30kg in cateva luni.Primele zeci de kg le-a dat jos in 9 zile.Stii ce a facut?Nu a mancat nimic timp de 9 zile.In acest timp a baut doar apa si a muncit ca sa uite de foame.Si eu cred ca asta-i cea mai buna dieta:infometarea!
Eu am zile cand nu mananc mai nimic sau mananc cate un fruct sau cate o salata pe ici pe colo dar numai atunci cand imi fac curat prin garderoba si dau peste haine cu care as vrea sa ma imbrac dar nu am cum pt ca nu intru in ele
Diplomat nu am facut niciodata.am vazut si am copiat retetele de pe culinar in speranta ca intr-o zi o sa incerc si eu.Cea mai cea reteta de diplomat mi s-a parut a fi cea a "bulinutei".O sa ma uit de ea si revin cu link-ul.
Khristin,la multi ani sanatosi si frumosi copilei!cum v-ati distrat?
mama ana,si voua nu in ultimul rand la multi ani sanatosi!
cge,sa-ti traiasca nepotica!ti-ai revenit?
casandra,la wal-martla raionul de felicitari cauta posterele si vezi ca langa, ai sa gasesti niste suporti din plastic speciali pt asa ceva.Eu i-am agatat lui Robert posterele cu Canadienii si da foarte bine!Pt calendarul bisericesc o sa mearga foarte bine.daca sunt mari(suportii) poti sa-i dai pt ca sunt din plastic.
aaa!!! suna ceasul ...desteptarea
revenin pe mai tarziu.o zi buna si insorita
nici azi nu ninge
cris1511 spune:
Magdone, noi stam in zona Fairview Mall (Don Mills @ Van Horne). Voi unde stati? Baietelul tau banuiesc ca e tot Grade 1. La ce scoala merge? Al nostru merge la Kingslake, nu e grozava, dar nu am avut de ales.
Diana2007,la noi incalzirea e asa: e o teava cu apa calda care trece pe langa perete. Teava e mascata de niste table, ma rog o carcasa fixa pe perete, de aia a zis eu calorifere. Idee e ca nu e in podea, asa cum am vazut aici la cineva la casa.
maru spune:
citat din mesajul lui casandra eu am luat de la biserica calendarul ortodox pe 2010. Acum stau si ma intreb cum il inramez, de unde iau rama? Caut o solutie nu foarte scumpa. Aveti vreo idee? |
Casandra, de ce vrei sa il inramezi? ia double tape pentru postere si ori il pui pe un perete in bucatarie, ori pe vreo usa. E estetic, nu necesita cui si o poti face singura, fara ajutor de la coleg