Sezatoarea canadiana (163)
Raspunsuri - Pagina 6
CriPOD spune:
cris, trimite un email pe pm, stiu pe cineva care ma intreba luna trecuta daca nu stiu pe cineva in contabilitate.
pepit
Magdone spune:
Mamaana, La multi ani fetitelor, sa creasca mari si norocoase!
Khristin, La multi ani Yasminei!
Lorelaim, bine ai revenit! Gabitzei si multa bafta cu suedeza! sper sa nu aveti probleme cu restructurarile!
Laura, hai ca m-ai omorat cu sleepoveru', pupici si multa sanatate!
Cris, bine ai venit, in ce zona din Toronto stai? si baietelul meu are 6 ani, poate organizam un playdate:) Multa putere sa depasiti momentele de inceput, dupa ce trec astea toate vor fi mai usor de trecut!
Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
casandra spune:
Ana, multumesc cde intrebare. Calin vrea zapada si ar vrea in US :) Zapada, inteleg, de ce vrea in US, nu prea.
Cred ca ar vrea sa mearga undeva, pur si simplu.
O sa ne intalnim noi candva, sunt sigura.
Podeanu spune:
Daiopri ce fun au baietii tai impreuna. Cu cine seamana Tudor cu asa gropitze in obrajiori? Cind ride parca e fetita.
Am vazut-o si pe Emma ce frumos cinta.
Asa mi-am amintit ca pusesem si eu in final poze de la Halloween si am uitat sa va zic. Sunt acum la contul comun.
Wow, cris 20 grade Noi tinem caldura in casa la 22 iarna. 20 imi pare mult prea rece.
MqqM, care a fost impresia mamei de pepitzel? 6 luni deja? Pozeeeee
mikiion spune:
Daiopriscuza-ma, eu nici n-am observat
La Multi Ani !!! sarbatoritelor.
Pe mine m-au dat peste cap week-endul asta prea aglomerat asa ca toata saptamana am fost zombie.....
Mai incerc maine sa scriu de la job, in pauza de pranz.
columbiana spune:
La Multi Ani fetelor de mamaana si Khristin
ce de fete faine pe sezatoare!
Cristina, sa-ti creasca mare si frumoasa nepotica , si sora ta sa se refaca rapid.
eu l-am trimis prima data saptamina asta pe Tudor la scoala (luni-miercuri a stat acasa, pina marti cu febra dar deja miercuri nu a avut deloc febra si a zburdat prin casa, altfel nu l-as fi trimis) si azi s-a intors febril din nou de la scoala; de la clinica ne-au spus ca nu-i decit un virus, bla-bla ; acum e din nou in pat; noroc ca am r-v marti cu Dobrescu, si ca avem zile de maladie la job:((
Daiopri, unde mergi in vacanta?
ma duc sa vaz pozele
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mamaana spune:
va multumesc inca o data de urari
kristin la multi ani pentru Yasmine!
cqe sa-ti traiasca nepotica!
am pus pandispanul pentru sambata la cuptor
pucku am pus fructele intr-o sita si sita intr-un lighean sa se scurga tot sucul; le-am decongelat si asa le-au mancat, nu congelate
dana da, sambata cealalta e ziua lui tudor - face 13; are vreo 8 invitati; diferenta dintre copiii mei e de 10 ani fara 10 zile - tudor m-a rugat 'frumos' sa nu le fac in acceasi zi cu ziua lui de nastere
o sa trimit poze de aseara sa mi le vedeti la 3 ani
mimitete spune:
Citat: |
M-am uitat aseara pe culinar.ro si bineinteles ca sunt o suta de retete de diplomat, Ange, ne ajuti cu cea mai buna ? |
Si tu Brutus? Nu iti e mila de astea care nu fac aerobic deloc.
pitilache spune:
hey, hey voi visati la torturi... eu la inghetata...
Vinerea trecuta am fost cu colegii la un restaurant japonez din cartierul chinezesc. A fost super mancarea dar cel mai mult mi-a placut inghetata de ceai verde. Super de super! Foarte aromata si nu foarte dulce. Grozava!!! Am gasit o retata pe net si am zis ca o sa incerc si acasa sa vad daca iese ca pe la magazine nu am vazut gata facuta. Daca cumva totusi vedeti, dati-mi si mie de veste va rog mult!!!
Uitati si reteta de tort diplomat pe care am incercat-o eu si a iesit mereu super!!! Reteta este de la Lorelai
Cantitati:
- 5 portocale (eu am incerct si cu ananas din conserva si altadata cu capsuni)
- coaja rasa de la o portocala
- suc de portocale
- 500 g piscoturi de sampanie
- 800 g frisca
- 250 g zahar
- 200 ml lapte
- 6 galbenusuri de ou
- 2.5 linguritze gelatina granule (sau 6 foi)
Mod de preparare:
Se pune gelatina intr-o cana, cu 125 ml. suc de portocale, sa se inmoaie.
Se freaca galbenusurile cu zaharul.
Se fierbe in clocot laptele cu coaja rasa de la o portocala, se amesteca cu gelatina inmuiata si se toarna treptat peste galbenusuri.
Se amesteca continuu toata compozitia asezata pe un vas cu apa clocotita, pana cand se ingroasa ca o smantana.
Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza treptat frisca batuta.
Se curatza de coaja portocalele, indepartand bine toata partea alba a cojii. Se taie in rondele subtiri, cu care se tapeteaza fundul unei cratitze (de aprox. 4 l), curata si uscata.
Se toarna jumatate din compozitie.
Se inmoaie piscoturile unul cate unul (taiate in jumatate) in suc de portocale, numai pentru o secunda, si se aseaza de jur imprejurul cratitzei, in picioare, apoi se aseaza un strat (circular) deasupra cremei.
Se toarna cealalta jumatate de crema, dupa care se aseaza si ultimul strat de piscoturi.
Se lasa la frigider 24 h.
POFTA BUNA!
oanagabriela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mimitete
Si tu Brutus? Nu iti e mila de astea care nu fac aerobic deloc. Mihaela "Never argue with idiots cause they'll drag you down to their level and beat you with experience." |
Propun un moratoriu pina in ianuarie la Sezatoare pentru retete, mai ales pentru cele de prajituri... Eu acum experimentez o noua dieta trimisa de Lorelaim: o zii maninci normal,o zii tii post...Cica da rezultate la termen lung. Va tin la curent, dar mai dureaza, ca am inceput doar de ieri...