*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (90)*

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

pfoaaaii ce saptamana fetelor!!!ia...am inviat din morti ,in sfarsit...

nu am citit decat ultima pagina,efectiv n-apuc...
anca....nu te vazusesm pe forum si chiar m-am gandit la tine ca "ai ceva"...te inteleg perfect...
nici noi nu cascam gura maree sa mancam,avem probl mari...sunt terminata nervos...daca ar manca vesel, hotart, fetelor credeti-ma ca nu m-as mai supara nici daca ar face pisu la mine in cap...as fi totaal relaxata ;traiesc cu un stres enoooorm...nu vreau sa mai aud ca e o perioada etc etc...nu exista...ok ca nu papa o zi, doua, trei, zece...dar cand e always asa...pe mine ca cam lasa nervii...

draga anca,io nu stiu ce sa mai cred(de al meu), am vazut si copii mult mai...rabdatori,astamparati...deci...noi care avem copii mai...zvapaiati asea,serios ca tre sa ne tinem tari ca nu-i de glumit cu nervii!!!!
(foarte mult m-am regasit in ce ai povestit)

daca v-as povesti ziua mea de azi cu ale,v-ati cruci pe bune,anyway, maine merg sa cumpar protectii pt TOATE dulapurile, io nu mai rezist sa-i ofer atata libertate frate...de maine schimb regulile..e prea bagat in seama ,e prea pupat in fund...

LA MULTI ANI, SARA!!!

Mergi la inceput

andy....hello.....io cred ca toate ne dam seamna de chestiile astea ...primim atatea sfaturi de la parintii nostri,socrii, prieteni...copii se cresc cu rabdare,love,intelegere....probl este ca depinde de fiecare cum sta cu nervii, ce fel de copil are,cat ajutor are de la cei din jur...e un amestec de factori...
stiu ca ar trebui sa ne facem analize interioare,sa numaram in gand pana la 100,insa...la naiba ca e asa de greu uneori sa-ti stapanesti nervii...pacat, mare pacat....cu perioada asta oricat de grea ar fi..noi, mamici ,nu ne vom mai intalni ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andy08

Hop si eu sa-mi dau cu parerea.

Eu am invata 2 chestii pe care le-am gasit f. utile; una am aflat-o de la cursuri si una am invatat-o din practica. Asa ca, din putzul gandirii (adica de la scoli) si din experienta de la cresa/gradi (aici nu exista cresa; toate sunt gradi, ca toate au copii cel putin de la 18 luni in sus, daca nu si mai mici):

- pana nu intelege adultul ce se intampla cu copilul (adica etapele normale de dezvoltare, perioada de explorare, perioada de afirmare etc.), va fi f. greu de el. In momentul in care intelegem micutzul nu arunca mancarea pe jos, ca nu urla daca nu-i dai ce vrea, ca nu refuza mancarea etc. ca sa ne enerveze pe noi, ci pt. ca, de exemplu, e la perioada la care descopera ca daca da drumul la ceva din mana, cade (Andrei face tot timpul curat pe masutza de la scaunel , in momentul ala vom privi altfel toate actiunile/crizele lor. Sunt comportamente normale, am vazut cateva generatii de pitici, majoritatea le au si e bine sa le aiba. E normal. Chiar este normal si sanatos. Si de credeti ca piticii fac crize acum....sa vedeti la 2-3 ani distractie.

- copiii au nevoie de reguli, limite si incadrare. Sigur le vor testa, vor incerca sa vada pana unde merge treaba, dar au nevoie de/vor reguli clare si constante. Chestia asta le ofera sigurantza in explorare, cimenteaza relatia de incredere stabilita cu adultul. Daca azi e da si maine e nu, mai multa confuzie se creeaza.

Pe ambele teme pot detalia de numa' si cu exemple concrete.

S-a trezit piciul.

Andy, mami de Andrei

perfect de acord
mi-ar placea sa detaliezi din experienta ta,cand ai timp

...........................
am promis un mes despre limite.n-am gasit timp.in mare...vroiam sa spun ca la noi in casa,limitele sant trasate fff fin,aproape inexistente.totul este la indemana,aproape totul este permis.daca-i pericuos,sant acolo langa ei,dar nu-i interzis!
asa am procedat din prima cu ambii...la Radu este devreme sa ma pronunt,dar la Crinuta se vad rezultatele.comunicam f bine.f rar avem divergente,are o personalitate f puternic conturata,asculta aproape in orice situatie/raspunde.se exprima...,durere/discomfort/dorinta/emotii/nervi/intimitate etc. uf,sant asa multe de zis,despre asta...
altfel,cine ne vede,ne judeca c-o alintam,dandu-i atat de multa libertate...ce pacat ca nu inteleg...sau chiar aplica
nu credem in alint...,nu in acel alint!pt ca-i fac pe plac,cand are nevoie/pt ca ma distrag de la tot si o ascult/pt ca stabilim prg in functie de dorinta ei/pt ca o intreb daca prefera pantalon sau fustita etc...,inseamna ca-mi rasfat la culme,copilul!
nici pe departeeee

sant rupta...,tre sa ies

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

si pe mine ma intereseaza , andy....orice sfat, orice exemplu e binevenit...

Mergi la inceput

ma,io n-am somn...sunt clasicele nopti cand pun tara la cale,ma gandesc numai la tampenii,ale se va trezi in curand pt lapte,maine dimi parca vad, la 7 in picioare in patut treaz treaz ,io bajbaind "acuma viiiin, mai un pic"...

vazui tortul fluturasei...super!!!!finut, elegant, dulce...

ahaa....citind mai in urma, cica mai sunt suflete chinuite care au probl cu hranitul plozilor...cu al de sus inainte fetelor...

ma, daca ar scrie soacra-mea in locul meu aci pe forum....ar da o imagine total opusa spuselor mele...adica,,copilul rade toata ziua,sta in tarc,executa toata comenzile inclusiv "acolo nu e voie",mananca ca un porc....ce mai...
io nu stiu, sunt defecta in asa hal???e adevarat , ale e indragostit de bunici, socrii mei...se joaca non stop cu el, il cara peste tot, ii permit orice...sunt super happy toti trei...insa sunt in 2 adulti,unul se joaca , unul face mancare,unul il schimba, unul strange masa etc....eu fac chestiile "murdare"...aspir nasul infundat si-l fac sa urle(pt binele lui),nu-l las sa se joace cu apa non stop ca se uda tooot si urla mai tare cand tre sa il schimb cu haine uscate(soacra il lasa la apa si il lasa si ud ud pe maneci,ei..ce conteaza)...ii tai unghiile si il tin strans sa nu se miste rau asa ca iar urla(soacra o rezolva mai usor...nu i le taie),i ok ca se joaca cu motanul da nu-l las sa se af8unde cu gura zabelita in blana lui ca i se lipestse tot parul pe fata(soacra il lasa si-l aplauda,copilul e efectiv plin de par de matz pe gura, in nas).....io ii schimb bavetica tot la 15 min pt ca se uda rau (soacra ilo lasa asa ,ud pana la body ,n-are timp doar se joaca cu nepotu)si ex pot continua....la ea manca tot, pt ca i face zama chioara cu un morcov ,portie ca la spital...mangiare sano, ,mangiare italiano, dom'le

oof maiculita...poate is io exagerata, insa acasa la mine ale nu a racit never, a racit la ea in apart la 18 grade si la stat cu manecile ude...

v-am plictisit...m-am mai desc si io...in concl...tre sa vb sa stabilim niste ritualuri, niste reguli,andy are dreptate, pai cum azi se poate si maine nu?

s-a trezit

Mergi la inceput

bebecris....si io sunt grasa, nepensata, nefardata , ne-multe....sunt total dezamagita, refuz sa ma uit in oglinda,cred ca de aici mi se trag in mare parte frustrarile,chestiile negative...inainte eram ff ok si acum sunt mama lu dracu...lumea pe strada nu ma recunoaste,la unii le atrag atentia si simt cum ma privesc parca cu..mila...ooo...tuuu esti??imi vreau inapoi parul, tatele,oasele de la gat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Mai fetelor, se poate si mai rau... eu sunt singura de vreo 6 zile . pur si simplu abia apuc sa respir..am cateva nopti in care ne trezim o singura data sau de 2 ori dar oboseala acumulata in ultimele saptamani in care s-a trezit si din jum in jum de ora noaptea, ziua a mancat o grisina etc .. inca o simt si inca cum... ma uit in oglinda si mi se pare ca am imbatranit..
si credeti-ma, thomas nu e copilul care sa stea 5 minute intr-un loc , acum sub birou, acum e pe canapea aprinzand becul , acum e in baie c-a prins in sfarsit usa deschisa si se joaca la bidet...acum s-a agatat de masa si se intinde dupa cutit(da da, de o vreme nimic nu mai las la vedere, s-a intamplat o data , cine se gandea ca se catara pana acolo, mi-a venit sa imi dau palme cand am vazut, noroc ca eram langa el..) ohooo si altele si altele, la nesfarsit. ce pot face? sa-i zic de un catralion de ori ca nu e voie pt ca... sa-l iau de acolo, chestie pe care o repetam de 50 de ori pe zi, si inainte sa mearga la nani o mai face o data, asa ca de incheiere. respir adanc si fac ce trebuie.
Crize? la ordinea zilei! nu are voie sa umble cu telefonul ? bate din picioare urla din rasputeri, etc...
Eu nu ma mai enervez , la inceput eram mai nervoasa, acum cred ca am ajuns la ceea ce a scris Andy la primul punct (si ma culc o data cu copilu., chiar daca asta inseamna 8-9).am ajuns sa il inteleg pe Thomas!
Bucurati-va cele care aveti un ajutor, cat de mic(cand e sotul atunci am si eu ) dar sa stiti ca e cel mai greu cand stii ca nu ai 5 minute libere.

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Da mai, asa e cu RSV-ul asta, trece greu, asa ni s-a spus si noua, si ca atare e inca cu muci. O urmaresc si am grija, oricum e sub antibiotic pana sambata. Dar sora-sa e cu rosu-n gat rau de tot, o bag si pe ea pe antibiotic de astazi, ca deja face febra peste 39C de vreo 3 zile. Sper sa nu se suprapuna virusii la Cati

Cu mancatul eu te inteleg, si eu am o mancacioasa fara egal acasa, diferenta mare este ca la ea se depune si se vede pe cantar Nu refuza nimik, ii trebuie tot ce vede (ieri rodea la un plic cu zahar oferit de sora-sa), am ajuns de cateva zile sa interzic in casa covrigii si biscuitii. Chiar ma gandesc si eu unde intra atata mancare, si gandeste-te ca eu ii limitez oarecum portiile. A mea are 12.7kg si 81cm.
Dar la voi....sigur a cantarit-o ca lumea? Era bun cantarul? Nu ai cum s-o cantaresti la tine-n brate, prin scazamant?

Citat:
citat din mesajul lui alra
laura, am citit si eu ce e aia bronsita si bronsiolita. bronsiolita e mai nasoala, acuma am inteles. auzi, cica tot RSV ar da-o, asta e virusul cu care se lupta nicole de aproape 3 saptamani. daca e RSV sa stii ca tine mult de tot. mie mi-au zis ca 3 sapt si uite ca au avut dreptate. si inca ceva, nicole a facut suprainfectie la muci, deci tine-o sub observatie. la nicole au inceput sa ii miroasa gurita si nasucul urat si apoi a facut febra mare. pediatra mi-a zis sa o tin inca pe aerosoli caci altfel risca sa se duca la loc in bronsita.

mai fetelor-slabanoagelor, uite care e faza cu fi-mea: fi-mea mananca de sparge. seara mananca pana la 500g de mancare intre orele 6 si 7. nu zilnic, uneori numai 300-350, dar uneori mananca 2 castroane de mancare, un iaurt si paine sau biscuiti. dupa baie la 8 mai mananca si san. deci nu e normal ce se intampla cu ea. are 8300 si de 3 luni a luat fix 300g in conditiile in care mananca in halul asta. si nu ii dau eu ca sunt nebuna ca sa o indop ci pur si simplu URLA daca nu ii dam. si ii dau tot ce avem noi pe masa fara nici un fel de restrictie.
azi am mancat cartofi prajiti, ea mancare orez cu brocoli, conopida, morcov si somon (am facut in we pt congelator), apoi a mancat cartofi cu noi. si apoi a vazut-o pe laura cu iaurt si a urlat si ea, i-am dat un iaurt cu fructe cu o lingura de cereale in el.

deci pe mine asta ma intriga, ce naiba se intampla??

altfel zis am masurat-o, cred ca 73. deci ar fi cu greutatea pe P10 si inaltimea peste P25 si nu pare decalata caci e GRASA. are tzatzici, are burticutza, are pulpitze

planul e sa mergem saptamana viitoare la masura si cantar sa fim siguri de date si apoi la pediatra sa investigam, chiar vreau sa insist caci astia nu realizeaza cat poate sa manance ea.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

neata fetele am si eu o intrebare, a fost la un moment dat o discutie despre periile rotative de la rowenta, va rog spuneti-mi si mie ce model aveti ca as vrea sa-mi iau si eu zilele astea.
Multam

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

ALEXANDRU

Cherie sa-ti traiasca nazdravanul!

UN VOT SI PENTRU NOI

ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

Mergi la inceput