*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (90)*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Anca, parca ai desris-o pe Arianna. Dar de cand doarme, are mai multa rabdare. E alt copil. Bineinteles ca mai avem tantrumuri, ca plange ca vrea sa se joace, nu sa o tin eu sa o imbrac. Vrea in tarc, apoi plange ca nu vrea. Dar se intampla mult mai rar.
Eu nu stiu cum rezisti. eu cu ajutor de la mama, si tot nu mai puteam.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_27

Citat:
citat din mesajul lui alra

anca, copiii caposi se cresc dupa reguli si rutine mai stricte. eu stiu prin ce treci, am si eu una acasa. daca nu ii pui tu limite nu te intelegi cu ea si o iei pe campii.

Dar nu pot sa fiu atat de stricta, nu e stilul meu, nu-mi place sa-i zic nu, vreau s-o las sa exploreze tot...

anca, eu nu am zis CAT de stricta trebuie sa fii
am zis doar ca copiii caposi se cresc cu reguli si rutine si ca au nevoie sa li se fixeze bine limitele, chiar si foarte indepartate, dar limite sa fie.
daca voi si ea reusiti sa va simtiti bine inseamna ca totul merge super.

asta cu "stilul" si "nu imi place" eu nu o am in vocabular. "stilul" meu se adapteaza situatiei si ce "imi place" mie nu mai conteaza de mult. chiar ma intreb cu interes cat mai rezist.

Mergi la inceput

baaai, am uitat ce era mai important!!

azi nicole a primit in avans prima felicitare de ziua ei cu un text frumos si scris din inima, pe care l-a citit laura cu intonatie de ma si intrebam de unde stie expeditoarea asa de bine olandeza
expeditoarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Anca,

asa bine te inteleg...dar la fel de bine o inteleg si pe Sara...clar ca are o prb.mai mult ca sigur,dintii!imagineaza-te pe tine intr-o criza de dinti.te doare maseaua.descrie-ti starea singura si astfel o vei intelege mai bine.in plus de ea, tu poti sa-i spui lui I 'ma doare maseaua,lasa-ma/da-mi o pastila/gadila-ma in talpa',in schimb ea,nu poate sa-ti spuna.de aici o mie de stari/frustrari,nervi si toate cele.de aici nemancatul,de aici nervisorii,bla,bla...
crede-ma ca este o perioada,va trece.ii vor iesi totii dintii si veti scapa de stresul asta.nu spun ca va manca si poate va recupera...,nu!la Crinuta nu a fost asa!a ramas codasa clasei,categoria musca 3 ani-12 kg.acum este bolnavioara,este pe tratament.n-are chef de mancare deloc.Radu cu doua masele,imi vine s ama impusc.dar nu ma impusc,stii ce fac?le fac ceva ce stiu sigur ca le place.ca-i gris cu lapte dimineata-3 lgt,pranz-4 lgt si seara tz,io-s multumita!intre 'mese' mai baga si un bisc cu miere,o felie de chec sau mai stiu eu ce grisina.si in zilele in care nu merge cu nimic...,aplicam metoda teatru.Claudiu face pe clown-ul si eu hranesc spectatorii.ma folosesc si de tv/muzica,sa mai strecor o lingurita.
poate suna aiurea...dar crede-ma ca nu mai rezist psihic sa vad refuzul mancarii!niciodata nu am obligat pe niciunul,niciodata nu am amenintat/enervat pe niciunul din cauza asta.dar eu inauntrul meu,fierb...scad in cm cand vad ca-mi intoarce capullll.stiu faza cu 'bine ca-i sanatos'...,dar cand ii vad curisorul Crinutei,ma apuca plansul,jur...
asa ca asculta la fata,incearca, stiu ca-i greu...dar incearca sa te calmezi/relaxezi.cu starea asta,nu rezolvi nimic,ba chiar inrautatesti.stiu ca stii,da' te mai bat si eu putin la caplas-o sa pape ce vrea muschiuletul ei,sa rontaie grsine/fructe/iaurt...orice.mai amana putin tz,daca nu-i f agitata.schimba locul in care luati masa,scoate-o afara la ora mesei,eventual.schimba camera.cand te stresezi tare,striga-l pe I sa te schimbe,daca-i disponibil.da-i din alte recipiente,din mana,borcan whatever...,hraniti-va reciproc.
uf,menirea ta este sa fii mama Sarei si a cel putin inca doi fratiori de-ai eiar fi chiar culmea sa dai societatii doar o singura minunatie crescuta cu atata dragoste si rabdare!

ps:nu cred in suplimente alimentare.cred in minunatele fructe/legume,care inca mai pastreaza ceva vitamine,f necesare organismului

Manumanu,
si Crinuta avea 8 kg la un an.analizele la zi,sanatoasa tun!am intarcat-o la 18 luni,a continuat sa manance la fel.deci,asta-i gena,asta-i aluatul...vor fi doua fotomodele speciale fetele noastre

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

ba, voi sa nu va suparati pe mine ca sun mai a acritura ne-empatica asa. doar ca imi este extrem de greu cu laura si tot ce se invarte in jurul meu si stiti cum e: ce nu te doboara ... te inraieste

edit: eu reusesc sa ma port asa de nasol incat si atunci cand am probleme oamenii au mai degraba senzatia sa imi dea un sut undeva decat un "hug"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

sara, la multi ani, sa fii sanataoasa si sa ramai un copil la fel de bun ca pana acum!
ramo, sa-ti traiasca printesa!

am pus reteta cu tortelini aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145691
zilele astea, daca am timp, mai pun cateva retete.

pentru fetele care se plangeau ca nu le dorm copiii in saci de domit, am gasit la miniblu saci de dormit fara "fund". adica nu se inchid la picioare.

victor are reactii la priorix. ii curge nasul, az'noapte a facut febra, e marait.

amalia- daca zici ca luca are fontanela inca mare , de ce nu intrebi dr de vit D3 injectabil?

pt nicole

carmen lui Victor 15 noiembrie 2008
pozele noastre
Povestea nasterii lui Victor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dandusa
la Crinuta nu a fost asa!a ramas codasa clasei,categoria musca 3 ani-12 kg.acum este bolnavioara,este pe tratament.n-are chef de mancare deloc.

de ce nu-i dai bre junk? fa-i tort cu crema de unt, biscuiti cu crema, fa-i cartofi prajiti (eu sunt fan ) chestii care pun strat protector pe tine.

am cantarit si pe laura: 15.5 si 103cm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
citat din mesajul lui dandusa
la Crinuta nu a fost asa!a ramas codasa clasei,categoria musca 3 ani-12 kg.acum este bolnavioara,este pe tratament.n-are chef de mancare deloc.

de ce nu-i dai bre junk? fa-i tort cu crema de unt, biscuiti cu crema, fa-i cartofi prajiti (eu sunt fan ) chestii care pun strat protector pe tine.

am cantarit si pe laura: 15.5 si 103cm

Vacanta cu Laura in Romania

vai ce-am ras la mes cu 'hug'.oi fi tu acritura uneori,da' esti de pus la rana deseori!apoi,jur ca mai bine apreciez o neempatica ca tine,care spune lucrurilor pe nume,decat o prea empatica care ma pupa de ma albestenu fac aluzii la nimieni,generalizez din viata de zi cu zi
..............................
bai,jur ca dulciuri gatesc zilnicccc.sant dependenta,deci ma conformez.si daca ai vazut asa ceva...fac cu duiumul si le mananc eu si Claudiu.fac si pt Radu,chestii permise,bla,bla...aba daca se apropie.Crinutei,i-am dat tiramisul de acum cateva zile,a facut bleahhh...si jur ca era bunam mancat eu cu tasu'.
junk,nu prea gatim.fff rar prajeli,dar din cand in cand mai scapam la mc sau la soacra-mea ceva junk...si nici asa nu se omoara.fimea-i ciorbareasa/gratareasa/cerealeoasaii plac pastele de orice fe,dulci/sarate.piure,pui la cuptor,ficat.zilele trecute am facut o conopida pane.in timp ce o curatam,m-a sfatuit prieteneste s-o arunc la gunoi,ca ea nu va manca asa ceva,am facut-o bulangioaica si mi-am vazut de treaba.apare si Claudiu in peisaj,se stramba si-mi ureaza pofta bunaeu,constiincioasa,termin treaba,imi pun sa mananc si vin amandoi ghidati dupa miros.Claudiu a mancat f mult,Crinuta a scuipat...si zau ca era si asta buna
da' nu ma las,am in plan o placinta cu spanac.anul trecut de paste am patit la fel cu Claudiu.s-a strambat si apoi mi-a mancat aproape toata placinta cu spanac...
am de gand sa le gatesc de toate,sa-i invat cu orice...si cand nu mananca bag clasicele la inaintare...

diamantu' si safira'
poarta-ma mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

iar am avut pb cu somnul cu david...de la 21 si pana la 23.10 m-am chinuit sa-l adorm....era atat de agitat...ca u titirez....se arunca in pat pe pene si ziceam..gata adoarme...brusc se ridica...si se agita si tot asa...musca tot ce prindea...

bea destul lapte...si este destul de gras...are 12 kg si ceva la un an si o luna...seara 240 ml, dim...240 si la pranz 210 ml....dar de cand cu caninii mai bagam si supliment ca sa adoarma copilul...am tot zis ca scriu si eu retete dar nu am apucat...

ma bag la somn ca sunt cheo.....

Cristina - mami de DAVID - ANDREI

UN VOT PT UN DAVID ADORMIT

Povestea nasterii

Pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Hop si eu sa-mi dau cu parerea.

Eu am invata 2 chestii pe care le-am gasit f. utile; una am aflat-o de la cursuri si una am invatat-o din practica. Asa ca, din putzul gandirii (adica de la scoli) si din experienta de la cresa/gradi (aici nu exista cresa; toate sunt gradi, ca toate au copii cel putin de la 18 luni in sus, daca nu si mai mici):

- pana nu intelege adultul ce se intampla cu copilul (adica etapele normale de dezvoltare, perioada de explorare, perioada de afirmare etc.), va fi f. greu de el. In momentul in care intelegem micutzul nu arunca mancarea pe jos, ca nu urla daca nu-i dai ce vrea, ca nu refuza mancarea etc. ca sa ne enerveze pe noi, ci pt. ca, de exemplu, e la perioada la care descopera ca daca da drumul la ceva din mana, cade (Andrei face tot timpul curat pe masutza de la scaunel , in momentul ala vom privi altfel toate actiunile/crizele lor. Sunt comportamente normale, am vazut cateva generatii de pitici, majoritatea le au si e bine sa le aiba. E normal. Chiar este normal si sanatos. Si de credeti ca piticii fac crize acum....sa vedeti la 2-3 ani distractie.

- copiii au nevoie de reguli, limite si incadrare. Sigur le vor testa, vor incerca sa vada pana unde merge treaba, dar au nevoie de/vor reguli clare si constante. Chestia asta le ofera sigurantza in explorare, cimenteaza relatia de incredere stabilita cu adultul. Daca azi e da si maine e nu, mai multa confuzie se creeaza.

Pe ambele teme pot detalia de numa' si cu exemple concrete.

S-a trezit piciul.

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput