Puiuti de Randunici 2008!! (338)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

Citat:
citat din mesajul lui cami33

Ce criminal e Base la Carcotasi

_
Cami, mami de Maria Alexandra(02.05.2002) si de Luca Razvan(28.03.2008)

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim (A. Einstein)

IHI..

Valentina cu Matei si 30+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VALENTINA C spune:

Azi am avut mai multe drumuri de facut si am ascultat MAgic FM, care are numai melodii de Craciun...E suuuper!!Am avut o stare asa de faina....

Valentina cu Matei si 30+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ursuleata spune:

Eu am emotii mari pt maine.
Am mancat acum O PAINE cu gem, as mai manca dar nu mai am paine
mai am un pic si ajung la un borcan pe zi.
ma simt prea gravida si prea neanteleasa la mine in casa

Vlad
Mami de ursulet
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

In primul rand sanatate Mihaita,bine ca si-a revenit Sofi-Doamne ce febra,sa nu mai curga mucii la nici un copil!
Oana,ce nasol cu educatoarele,dar vb lui Vali du-te cu o atentie:o maslina,ceva.
La noi nu va mai aveam loc nici o serbare,ca deh imediat se ia vacanta,ceea ce ma bucura imens dar ma cam intristez ca la scoala nu vine Mosul,va veni doar Mos Nicolae..asta e!
Azi le-a dat test la scriere,era cam de asteptat dupa 5 zile libere...maine primim caietul sa vedem ce bucurie ne-a facut David
Sovi,stiam de lamaie dar de gutuie,nu.E bine de stiut,dar mai bine ar fi sa nu mai fie muci never-ever
Hai pune-ti ochelarii la loc ca iti sta bine cu ei
Luny,i-o trece si Mufarinului agitatia asta...David mic a fost de pus in rama,acum ma termina.Deci,va fi bine
Irina pupicei
Clau,maine fac si eu prajitura aia daca zici ca asa repede se face si e si buna,plus ca mi-ati facut pofta de tiramisu si neaparat trebuie preparat !
Razvan de care Psp are???????
Ariel,Psp-ul este www.e-cumpara.ro/subcat_2785_jocuri_psp.htm" target="_blank">cam asa...multe jocuri....

Simo cu ,mami de DAVIDsi de SAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ursuleata

Eu am emotii mari pt maine.
Am mancat acum O PAINE cu gem, as mai manca dar nu mai am paine
mai am un pic si ajung la un borcan pe zi.
ma simt prea gravida si prea neanteleasa la mine in casa

Vlad
Mami de ursulet
bebe
nu esti singura

Simo cu ,mami de DAVIDsi de SAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

simo, m-am luminat intre timp ce-i cu psp-ul ala...hmmm, nu e genul nostru de joc si asa sper sa ramana mult timp. noi preferam creativele.

mimo, na ca te contrazic iar ...so, stiu ca exista ideea ca la particulara dai un ban si stai in fatza, dar nu e deloc asa, adica nu mereu. poate iti amintesti povestea traita de mine pe cand lucram la particulara si cum a trebuit sa fac plangere la minister pt d-na directoare/patroana, ca efectiv isi BATEA JOC de copiii aia si ii jumulea pe parinti de bani...bietii de ei, chiar credeau ca dau un ban si stau in fatza, dar copiii lor NU mancau deloc ce scria pe tabel, adica papa bun, ci ciorba dintr-un os fiert si atat! lapte decongelat, adus de 1-2 luni de la tara directoarei, tone de mamaliga si cartofi prajiti...asta cand catadicsea sa le dea ceva de mancare si nu eram noi, angajatele, nevoite sa facem cheta sa hranim copiii ca ne cereau de mancare infometati. dormeau pe JOS pe saltele, caci nu investea tanti in patuturi, iar explicatia ei era ca dormitul pe jos face coloana dreapta , in deplasari ca sa nu le cumpere din banii de acasa mancarica/suc, lua ea de la gradi senvisuri si "limonada" adica helas cu apa si zahar si banii ii lua ea...era "delcios" un senvis d-ala sleit, dupa 6 ore de stat in soare...
nu-ti mai zic apogeul si anume "prajirea" copiilor la soare la aqua magic la ora 13, ca atunci a avut ea chef sa-i duca...
in fine, eu am fost revoltata si scarbita si am demisionat, i-am zis ca ii fac plangere la presa si la minister, am facut-o...
barbat'su cu care era in divort s-a gasit sa ma mituiasca ca daca depun marturie la proces contra ei, ma va face pe mine directoare...porc nemernic! mai ales ca aveam un dinte urias si contra lui de cand s-a batut cu nevasta-sa in fata copiilor si aia a aruncat cu fierul de calcat in el...
eeee, minunat la particulara, nu? si avea asa o reputatie buna gradinita aia....chiar aici pe forum. numai ca eu si colegele mele am deschis gura, am spus ce se intampla, eu am fost amenintata vreo 2 luni cu moartea, cu rapirea copilului, ca-mi da foc la casa...nevermind.

da, asta ca o paranteza. exista si gradinite de stat super. nu cea de langa blocul mamei, unde sunt diabolicele alea (inca mai sunt ), ci aia de la 7 statii de tramvai departare, la care imi tarasc eu copilul de 3 ani incoace. asta e, am considerat ca asta e un sacrificiu care merita facut...nu e genul de gradi unde invata tzspe mii de limbi straine si programare, dar copilul meu e fericit ca se joaca, ca efectiv copilareste si ca e iubit. se vede clar cat de mult ii iubeste irina pe toti. si nu numai ea...tot personalul. imi place ca acolo nu se face caz ca, vai, se ocupa "pana si" femeia de servici de ei. jos palaria in fata ei. d-na betty e minunata!
oful meu e ca ii lasa pe bolesniciosi sa vina asta e singurul meu repros.

si ca tot se vorbea de "amabilitati" cu educatoarele. stiti cat m-a "costat" pe mine inscrierea alexutei acolo??? un zambet, un buna ziua si abia cand a inceput cursurile un buchet de flori. iar "mega cadourile" pe care le dam educatoarei sunt flori sau cadouase facute de manutele alexutei: tablouase, cutiute, rame, vaze. i se umezesc ochii irinei cand le primeste! si o pupa cu atata drag pe alex.
apropos....dupa 1 an de gradi, am ajuns acolo ca un grup de prieteni. acolo nu sunt serbari rigide, ci serbari relaxante, amuzante, de multe ori spontane, urmate mereu de o mica petrecere de parinti, copii si personal (educatoare, femei de servici, paznici, administratori, uneori si directoarea)...

asa ca, .... amabilitatea vine din dragostea pt copii, din devotament fata de aceasta meerie minunata, nu din "cadouase" si "atentii"....si la ce salariu au fetele alea, jos palaria, ca pot fi devotate si indragostite de meseria asta. sa iei 8 milioane pt un program de la 8 la 17, cu 25 de copii!!!! ma rog, imi inchei pledoaria, spunand ca multumesc lui DD pentru inspiratia pe care mi-a dat-o sa aleg gradi asta si multumesc unei dragi dc-iste ca m-a sfatuit de bine. acum inteleg de ce spunea ca fetita ei a plans dupa educatoare cand nu a mai mers aici....
eu mi-am iubit enorm invatatoarea, mi-am urat educatoarea, asa ca stiu ce e in sufletul unui copil si cat conteaza cum se poarta ele cu el....
va pup si sper sa nu va supere ce am scris, dar asta e opinia mea vis a vis de "stat", "particular", "atentie pt zambet"

vali, sunt convinsa ca ti-ar place la gradi la alex, mai ales ca seamana mult cu ce faceti voi la SbS. e minunata gradinita voastra, dar...din pacate nu a fost accesibila pt noi. pt cine poate, o recomand cu caldura

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

ursule, nastere usoara carminei si recuperare rapida! un bun venit lin s bland nadiei si ... pofta mare!

simo si ursulici, sunteti atat de gravide si de minunate! si vali, vio, simonette...fruntea sus si zambiti cu toti dintii!

sanatate puiutilor virozati. uffff, nu se mai termina cu virozele astea?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Iote ca stiam eu de ce nu ma culc In afara de faptul ca Dudelle a avut mancarici si s-a jelit ca nu se culca de mai aveam un pic si treceam la leganat (ce n-am facut eu pana acum cu el niciodata).Si in afara de prestatia absolut jalnica a dnului Crin pe antena , de mi-a venit sa sparg televizorul A nu se intelege ca l-am iertat cumva pe alalalnt mascarici
Ariel draga, picasi la tanc Nici nu stiu cum sa zic sa nu te superi, dar ma bucur sa constat ca tu esti una cu experiente sociale (cum sa le zic? profesionale? interumane? )mai traumatizante ca ale mele Ce povestesti tu de la gradinita aia e ingrozitor, dar e numai o experienta .UNA! Or fi doua/noua , dar fiecare marfa are cumparatorul ei . Daca-i pe bani, trebuie sa fi prost sa-i dai daca nu esti multumit.Nu? Eu n-am avut acelasi fel de experienta cu gradinita la care a fost Teo si asemeni mie toti prietenii si cunoscutii/colegii mei au avut copiii la particulare , toate de nota 10.Ce sa zic? Ghinionul tau ca ai avut de-a face fix cu asa ceva. Si se pare ca te-a recompensat Dumnezeu si ai gasit o gradinita de stat (UNA ) de care esti ultramultumita. Sunteti chit! Dar eu am un feeling ca lipsa dotarilor, salariile mici ale educatoarelor, nr mare de copii intr-o grupa, etc nu pot duce la un lucru prea bun. Mai sunt si exceptii dar rare. Si mai cred ca investitia financiara in linistea si dezvoltarea sanatoasa a copilului e una care merita. Daca ai ce sa investesti. OK?
Ma duc sa ma impusc, nu uitati ca v-am iubit

Simona,mamica de Teo (16 ani) siVlad Alexandru (UN AN... spre doi)

Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Saluare.

Ursule, nastere rapida sorelei!

Olga, ma bucur ca sunteti bine si ca a trecut! Uf, prin ce at trecut si voi!

Sanatate tuturor bolnaviorilor!

Ma bucur ca v-au placut pletosii mei. Azi am condus (vreo 2 km, noaptea, cu sotul in dreapta), am incercat o parcare laterala cu spatele si nu a iesit deloc!! Tot azi am avut intalnirea cu invatatoarea lui Stefan, care este placut impresionata de ce a reusit in 2 luni copilul meu cel mare. Ar mai fi cateva aspecte de cizelat, dar este bine si foarte bine!!!

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

mimo, da, asta a fost experienta mea, am relatat-o sa zic asa, "din spatele usilor inchise"...stii ce e mai aiurea, ca parintii nu stiau ce se intampla de fapt acolo. era chiar o mamica aici pe forum, habar n-aveam cine e la acel moment, care s-a incins la subiectul cu pricina contra mea, ca nu e asa, ca e minunat acolo, ca bla bla bla...dar ea vedea strict ce i se arata, adica, dimineata, 5 minute, directoarea/patroana, cu un zambet larg care o asigura cat de bine va fi tratat puiul si seara, inca 5 minute, in care studia cu ochi critic lista de bucate afisata la intrare si spunea ca e ok puiul avea doar 2 ani si nu avea un vocabular prea dezvoltat ca sa poata povesti...noi nu am aveam decat rar tangente cu parintii, adica veneam la job dupa ce ei aduceau copiii si plecam aproape mereu inainte...
cand m-am intersectat cu o alta mamica, avocata si i-am povestit realitatea, s-a uitat crucis la mine si mi-a zis-o verde in fatza ca angajati nemultumiti si invidiosi sunt pe toate drumurile ...in fine, a 2 a i ma suna disperata, ca i-a "descusut" acasa pe copii si a aflat ca am dreptate....mai sa fie!probabil ca si copii nemultumiti si invidiosi sunt pe toate drumurile. doar ca puii se temeau sa nu fie pedepsiti de dna directoare....in fine, ea a fost parghia care a clatinat bolovanul si cu ajutorul ei s-a inchis acea gradi.
nu e singura grai cu bila neagra din pacate....sunt o gramada, acum depinde de bafta si priceperea(recomandari) sa o gasesti pe cea buna. eu nu am zis niciunde ca TOATE particularele sunt jalnice si TOATE gradi de stat bune...din contra. chiar mi se pare super super gradinita Step by Step, am cochetat cu ideea sa o dau pe Alex acolo....dar am gasit cam ce se ofera acolo, la pret muuult mai mic, la W. ... poate ca e asa ca e gradi alternativa, nu clasica...nu stiu.
da, statul nu le da nimic, insa dam noi, parintii. unii se plang de asta, mie una imi convine. pe langa taxele "clasice" noi cumparam sau platim pt dotarile necesare, mai ales ca la W. se folosesc anumite jocuri, rechizite, care sunt f scumpe si greu de gasit. insa au fost mamici care s-au oferit sa le aduca ele din germania, austria...eu am reusit sa gasesc un furnizor care face mobilier W., jucarii W. si l-am recomandat administratiei fara ca eu sa ma implic, tocmai, sa nu fiu arata cu degetul ca as profita cu ceva.
tragand linie, se poate si la stat, daca ai cu cine sa discuti, daca exista buna vointa de ambele parti (si aici au existat vociferari din partea unor parinti ca ce atata teatru, ca ce atatea deplasari, ce euritmie, ce dansuri...ce ceara de modelat, etc...), dar s-a rezolvat cu ceilalti...de ex, al meu barbat si alt tatic, au stat 2 sambete sa repare scaunele si masute, tocmai, ca sa aiba puii dotari cum trebuie, caci ministerul nu le da nimic, ca ... sunt "alternativi" si asta nu le place....o mamica mai "avuta" a cumparat si donat jucarii specifice spiritului W. fara sa-i ceara careva...
ne avantajeaza si nivelul numeric al grupei, ca sunt inregistrati 25, dar niciodata nu vin mai multi de 15. la particulara aia erau 13 in grupa, asa ca mare diferenta nu e...
ideea e ca trebuie studiat si cercetat inainte. ca e de stat sau prticulara, trebuie aruncat un ochi si aflat ce este in realitate inauntru. aici imi place ca e totul transparent, pot intra si sta oricand si oricat, nu ma goneste nimeni. plus ca nu mi-am anuntat niciodata vizitele, ca sa aiba timp sa si fabrice imaginea.
si acum gata cu reclama, ca interesul meu e sa nu se ocupe locurile acolo (cu toate ca "fratiorii" au priortate la W. si cei care stiu ce inseamna W.)

edit: o clienta a mea, povestea la targ ca baietelul ei e la gradi la "pisicile aristocrate"...o gradi de stat din cntru, o gradi luxoasa, cu pretentii luxoase. diectoarea vrea sa organizeze de craciun tabara in dubai. ei, ce ziceti? parintii saracii...strang din buze si zic pas. dar asta e, fiecare investeste cat poate in fericirea copilului...noi ne limitam la tabere si excursii in tara, cu gradinita, cu toate ca anul trecut am zis pas, anul asta la fel, caci la noi in familie e regula ca Sabatorile sa se faca in familie...

Mergi la inceput