Fulgusori(175)-BravoRamonika,Lauradi,Adriana&Biara
Raspunsuri - Pagina 13
DianeAli spune:
burtici si mamici!
multumesc fetelor 

pentru urarile de sanatate. mai curge putin nasul,mai o tuse, mai o durere in gat dar,sunt muuuult mai bine.
felicit noile mamicuze!!
Felicitari Ramonika! Felicitari Biara! Felicitari Lauradi! Felicitari Andre_lina! Felicitari A_driana! multa sanatate si recuperare rapida!

38+
Lorin Edward
ionelamaria spune:
Lyly, mare pacat ca nu avem sustinere in maternitate de la intrare pana la iesire. Pacat ca unii nu sunt oameni. Important e ca sunteti bine.... si se vor rezolva celelalte probleme
Shtephy,
mami curajoasa.... acusica sunteti 4 in casa. Abia astept sa va vad.
Cat despre pensie..... Iarba rea nu piere usor... Sa dea DD sa fie sanatoasa si sa-i dea putina intelepciune... nu numai ani![]()
Lavi, serios?@!!! nu sunt vaccinuri???!!! Hm.... deci vrem, nu vrem.... optam pt schema alternativa... ca ar fi culmea sa-l cumpar pe cel gratuit.... cred. Dar aia care nu au bani? ca fac?
tiusca, noi am iesit putin la plimbarica si am poposit in cofetaria din mall. Am preferay acolo decat in alta cofetarie fiind temp constanta.
Jay, noi facem masaj usor usor cu ulei de masline dupa baita si ne place mult, si ne prieste
Laura, candida poate apare si fara sa o ia de undeva. ei papa numai laptic... si se creeaza un mediu bun pt dezvoltarea candidei. ea se afla in mod normal, in cantitati mici in fiecare corp uman. In cantitate normala e inofensiva ( daca nu chiar folositoare) dar cand se dezvolta prea mult devine neplacuta.
mihamora, e vb de DOMNISOARA Postudor ( scris cu majuscule intentionat). Apare, ca o boare, dimineata la cantar si vine sa vada bebeii cu manusile puse pe maini si plina de sfaturi/ Poate nu ai intalnit-o tu... desi m-as mira. Si eu am ignorat-o pana la plecare cand s-a luat ea de mine direct... desi aveam 1000 de motive sa o bat de la prima intalnire.... dar eram prea ocupata cu bebe sa o iau in seama
miany75
pt Davidut mic
. Multumim pt cinste![]()
dana n.
si pt Davidutul tau
monis,
pt Iulian 
crissa13, multumim pt inf
miany75, multumim pt vestile bune de la Andre. Abia astept sa ii uram bun venit acasa
Mami fericita de Mihnea Mihnea creste mare Mihnea papa
aniversarea nuntii POZE
dankutza spune:
Arcadia uite asta am gasit eu prin fisierele mele salvate:
Indemnizatia de nastere ( sau prima de nastere) in valoare de 204Ron.
Actele pentru aceasta prima de nastere se pot depune pana cand copilul a implinit maxim 6 luni.
Actiuni:
- Negatie:
Prima data am mers la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) de la Sectorul 1 (pentru ca am nascut in sectorul 1)
Aceasta directie se afla localizata in cadrul Asezamantului Sfanta Ecaterina (gard in gard cu Manastirea Casin). Intrarea in curte se face pe partea pe unde circula tramvaiul 41.
Pentru negatie trebuie sa faci urmatorii pasi:
In intrarea in pavilionul F trebuie sa iei un formular tip + sa atasezi: copie carte de identitate + certificat de casatorie. Apoi mergi la Registratura din acest pavilion F unde completezi formularul si depui aceste 3 documente. Ti se da un bon cu care mergi in pavilionul H. Acolo trebuie sa vada cartea ta de identitate si certificatul de nastere al copilului in original si sa completeze o adeverinta.
Adeverinta se completeaza pe loc si in mare scrie in ea ca:
"Prin prezenta se adevereste ca:.........nu a depus cerere pentru obtinerea alocatiei pentru copiii nou-nascuti, acordata in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim acordat, cu modificarile si completarile ulterioare, la DGASPC Sector 1, pentru minorul..............pana la data eliberarii prezentei.
Adeverinta s-a eliberat conform Ordonantei nr.33/2002, completata si modificata, in urma verificarii certificatului de nastere in original si a Dispozitiilor de plata, pentru a-i servi la DGASPC Sector 2."
Am plecat cu negatia la DGASPC Sector 2 situata in starda Olari.
Acolo sunt doua locatii una la distanta de 100 metri de alta.
Se merge in locatia unde se efectuau inainte casatorii (la fosta stare civila a ssectorului 2)
- Livret de familie:
Pe biroul unde scrie Livrete de familie se depun urmatoarele acte:
- copie carte de identitate - mama
- copie carte de identitate - tata
- copie certificat de nastere copil
- copie certificat de casatorie
- copie livret de familie - copiile se fac dupa urmatorele pagini: pagina 1 (acolo unde este trecuta seria si numarul livretului-jos)
pagina 2 si 3(acolo unde sunt trecuti ambii parinti)
pagina 4 - daca mai ai un copil (adica unde sunt copii mai faci cate o copie)
- cerere tip de completat pe loc (ti-o da functionara)
Pe loc iti completeaza numele copilului in livret
Dupa ce l-a completat te duci si faci repede o copie si dupa pagina din livret unde apare copilul nou-nascut.
- Copie carte de identitate - mama
- Copie certificat de casatorie
- Copie Certificat de nastere copil
- Dosar cu sina
+ Originalale pentru verificare
+ Cerere tip pe care o completezi pe loc
Asadar pentru indemnizatia de nastere e nevoie de 6 acte + cererea lor.
Dupa ce inregistreaza dosarul ti se da un biletel in care scrie asa:
Casieria Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2: Calea Mosilor, nr.132. Punct de reper: Biserica Armeneasca/ Alocatie pentru copiii nou-nascuti/Nr. inregistrare...../din data de....../Telefon: 3101429/ De sunat intre data de 27.04.2007 si 08.05.2007 (in cazul meu)
Adica ....in aceasta perioada trebuie sa sun sa vad cand anume pot sa ma duc la aceasta adresa sa imi ridic banii...cei 204 Ron.
Cand ti se spune ca poti sa ridici banii...trebuie sa se prezinte personal mama cu CI sau BI in original si certificatul de nastere al copilului nou-nascut tot in original.
DGSAPC a sectorului unde s-a nascut copilul pentru negatie. Negatia iti trebuie la depunerea actelor pentru alocatie.(sau DGSAPC din sectorul /orasul in care ai nascut)
Mai multe or sa te lamurasca fetele care au facut deja aceasta negatie.
37+ moi si
Cezara Maria
AMR 2+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.
Poze recente, la 33 de ani (eu) si 37 de saptamani (Cezarica)
DianeAli spune:
miany75,raspund cu cateva zile intarziere
.
da, clujeanca
, si o sa nasc cu Dr Istvan Zsigmond la clinica gynia. sper sa decurga totul bine. daca pana acuma nu aveam emotii si nu eram speriata de nastere..acuma incet, incet intru in panica..
38+
Lorin Edward
dankutza spune:
Referitor la masaj noua ne-a spus la Scoala de Mame sa nu-l dam pe bebe cu ulei sau crema pana la 2 luni pentru ca ii acopera porii si nu poate pielea respira. Masajul il poti face cand este bebe in cadita. Il asezi pe suport, si il masezi cu apa calda si sapunel pt cateva minute. 
37+ moi si
Cezara Maria
AMR 2+ saptamani pana la intalnirea cu Baby Boom.
Poze recente, la 33 de ani (eu) si 37 de saptamani (Cezarica)
tiusca spune:
In timpul zilei nici la mine nu sta bebe in pat mai mult de 5 min,in schimb sta in leagan si asa imi fac toata treaba.Adoarme la san, sau plimbat,sau in leagan.Noaptea doarme in patutul lui.Ma ridic,ii dau sa suga si cum termina nu fac decat sa-l asez la loc in patut.Scartaie un pic dupa care readoarme.Am vazut ca stie sa faca diferenta intre zi si noapte ceea ce nu poate decat sa ma bucure.Se trezeste pe la 6.30 cand imi pleaca barbateii:unul la servici si altul la gradi.In we am reusit sa dormim chiar si pana la 9.As vrea sa -l invat puturos,ca pe fratele lui,ptr.ca noua ne place sa dormim muuuult.
Eu zic ca si "rechinasa" ta o sa invete sa adoarma singura sau sa stea si in patut,dar mai lasa-i timp.Poate de pe la 4 luni incolo.Acum vrea sa se bucure de bratele lui mami.Pupici
Nu prea imi vine sa cred ca nu se gaseste vaccinul gratuit in spitale.O sa intreb azi doctorita.Cred ca e o intreaga afacere si asta cu vaccinurile cumparate.Probabil ca pe undeva pe acolo exista un comision.Eu mai am inca 7 nepoti si va spun ca niciunul nu a avut reactii adverse la vaccin.Eu nu am de gand sa o intreb pe doct.de vaccinurile cumparate.Ne cunoastem destul de bine si stiu ca daca ar fi ceva mi-ar recomanda singura.Deci astept sa vad ce-mi zice....
Ancutza_Bro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui laurairina13 Am si eu o intrebare, cand bebeii vostri nu dorm si stau cu ochii pe pereti, stau singurei in patut? ca a mea...sta 5-10 minute, maraie in legea ei acolo, pe urma se plictiseste, cred , si incepe sa maraie din ce in ce mai tare pana da in plans..Si daca nu o iau in brate urlaa ..Oare deja s-a invatat alintata???![]() Ca nu pot sa o las sa urle acolo nebagata in seama..Trezeste tot blocul!Plus ca de adormit nu adoarme niciodata singura, decat fie in brate la mine, fie pe burta mea/a lu tasu, fie cu tatza in gura, fie in carut leganata...Sa inteleg ca e de rau?si de acu doar asa o sa imi faca? sau pot sa o dezvat treptat cand incepe sa mai creasca si sa isi formeze si ea un program ca lumea..asa pe la 3-4 luni.. ![]() Voi ce parere aveti??? |
Laurica exact asa face si Sabina...doar noaptea...nu pot sa o las jos din brate ca se apuca de urlat...nu mai stiu ce sa-i fac, cum sa o mai tin...o pun pe picioare, o tin in brate la verticala, la orizontala...sta 1 minut si apoi se apuca de plans....si se agita rau de tot...da din maini si din picioare...arunca suzeta din gura...ce sa mai...o placere
si eu sper sa treaca perioada asta de agitatie si sa se linisteasca

Anca HAPPY MUMMY de
SABINA IOANAMI-AM DESCOPERIT

POZE
DORIS_71 spune:
LA MULTI ANI LAURADI! 
LA CAT MAI MULTE LUNI PTR. DAVID ANDREI BB DI MIANY, IULIAN BB DI MONIS SI DAVID BB DI DANA. 
MIHAMORA PLASTURII SE NUMESC EVRA.
Doris
40+ 6 zile
Matteo ......
poze
Lidia74 spune:
SHTEPHY ITI TIN PUMNII PT VINERI. DOAMNE AJUTA SA FIE BINE. ORICUM ESTI PE MAINI BUNE.

, si incepe sa maraie din ce in ce mai tare pana da in plans..Si daca nu o iau in brate urlaa