Pepenasi de iulie - august 2008 (160)
Raspunsuri - Pagina 6
moni_or spune:
Eu nu stiu ce lapte ati folosit voi, insa Humana in niciun caz nu se dilua in apa la temperatura camerei. Mai ales cu Humana 2 am avut probleme cu diluatul si cu apa calda. Iar daca nu se dilueaza se formeaza gogoloaie care infunda tetina si gata scandalul la Luca.
CAMY, eu votez pentru termos, eu si acum asa ii fac lui Luca laptele pt. dimineata, de cu seara pun praful in biberon iar apa incalzita o pun in termos iar dimineata cand se miorlaie numai le amestesc si in 10-20 secunde am rezolvat treaba. Am si eu incalzitor de biberoane, de la Primii pasi, nu pot sa ma pronunt pentru alte marci insa asta este o megaporcarie, dureaza vreo 15 minute sa se incaleasca biberonul, pana atunci cred ca ar lesina Luca de atata urlat, ca el nici nu are rabdare, cand ii trebuie ii trebuie in momentul ala.
Eu am o stare de cacao, de ceva vreme, nu mai reusesc sa ies din butoi, parca ma afund mai rau in el, nicicum nu mai reusesc sa comunic cu sotul, imi vine sa ma urc pe pereti. Chiar nu stiu cum o sa simt anul asta spiritul sarbatorilor, pe fondul asta constant de cearta si scandal.
Monica, mami de
Luca Andrei si
14+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
ooka spune:
Moni gandeste'te si tu ca tindem spre matriarhat si asta e
, impaca'te cu ideea ca tu trebuie sa fii sef de trib la tine acasa astfel ca lucrurile sa mearga. Iar in cel mai rau caz daca nu ai asteptari nu ai nici dezamagiri.
fruntea sus si pupici, esti mamica de doi pui acum, n'o sa te lasi infrinta de un mascul neintelegator
mami de Sofi
Didi81 spune:
Ia ghiciti cine are aparat dentar? ![]()
Vorbind de mancare: Aida in general mananca bine spre foarte bine, dar are si perioade cand face mofturi. Nu prea se impaca ea cu legumele dar in rest ordinea preferintelor e asta:
-cascavalul e de departe pe primul loc (daca mai e si ras, e in culmea fericirii Aida)
-carne de pui sau peste (cel mai mult ii plac copanele de pui, sa le tina ea in mana si sa muste)
-lactate de tot felul
-ou fiert cu zeama, preferabil amestecat cu mamaliga
-rosii (salata de rosii taiate felii subtiri, ia singura cu furculita si manannca - asa mi-a mancat aseara toata salata mea din farfurie, mai ales ca era amestecata si cu branza
)
-cartofi prajiti
-fructe (ca atare ii plac asa si asa, dar combinate cu orez/grau fiert, sau cu iaurt sau cu branzica sunt yumiii)
-pe ultimul loc se situeaza legumele fierte, de-astea nu mananca deloc mai bine zis ![]()
Ma rog, primele locuri din enumerare ii plac cam la fel de mult, adica e greu de zis ce ii place mai mult dintre carne, oua, salata de rosii... Cu alte cuvinte fetita mea e o mare carnivora.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
vias spune:
si eu folosesc tot Humana1 deocamdata si la fel, am probleme ca nu se dilueaza 

, cateodata imi dau seama ca bebe trage din bibe degeaba, atunci pur si simplu ii iau bibe din gura si il "strang" putin cu mana..ca sa-si dea drumul.
Sa va mai zic ca soacra-mea zice sa desfund eu bibe cu gura mea 

...femeie nebuna!!
...asa ca din pacate iese din discutie temp camerei..
iar bibe, am avut 5, 4 le-a gaurit 

Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
POZE
moni_or spune:
OOKA
multumesc mult pentru vorbele tale, ca intotdeauna stii sa ma incurajezi.
Ca se vorbi de cascaval, voi ce marca le dati? Si lui Luca ii place insa nici nu stiu de care sa-i iau sa nu aiba 100 de alte chestii prin el. Ieri era lesinat dupa ceva svaiter Dorna, ala e cam sarat din pacate, insa na, din cand in cand mai merge.
DIDI, cum adica ou fiert cu zeama? Ce zeama?
CAMY, tot voiam sa-ti zic, mi se pare ca a luat superbine in greutate Flaviusica, bravo voua si sa o tineti tot asa! Cu colicile cum mai merge? N-am reusit sa vad ultimele poze de la semnatura ta, mie azi nu mi-a mers webshots-ul de nicio culoare, nu stiu ce are. Cat despre Humana, asa faceam si eu, strangeam de tetina, insa e cam enervant, mai ales daca e bebele flamand. Din pacate si Humana 2 e tot asa, insa Humana 3 se dilueaza superbine.
Monica, mami de
Luca Andrei si
14+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
flo1980 spune:

Moni ou fiert mai putin e ala cu zeama, adica galbenusul nu e fiert in intregime...
Camy vazut frumusatza ta care iti seamana mult 
Imi pare rau de biberoane, mai usor era sa incalzesti apa masurata sa o pui peste pulbere decat sa pui bibele in ibric...eu siacum am o canuta mica care o folosesc doar pt. incalzit apa pt. lapte.
De ce nu folosesti laptele de la Milupa? e usor dizolvabil si le merge bine puilor cu el...eu asta l-am folosit la ambii copii...
Cu termosul...m-a salvat si p e mine de multe ori, incalzitor de bibe nu am avut...
Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
dia_filipas spune:
Seara buna fetele!!
Bibe si eu ca si Flo, ii incalzesc apa intr-un ibric numai al ei. Eu sincer ma trezesc noaptea cand ii trebe lapte, pun apa la incalzit, intre timp torn praful in sticla si dup-aia pun apa, care e fix calda cand am terminat de pus praful. Nu-mi ia mult si m-am obisnuit. De sterilizat, eu le fierb intr-o cratita (mai rar acum).
Mancare - ei bine, Miruna a descoperit senvisurile cu unt, cascaval si castraveti. Ii place la nebunie. De fapt, dintre legumele ce se mananca si crude doar castravetii ii plac, rosiile si ardeii, ioc, astea numai in mancarici.
Monisincer eu ii dau la Miruna ce cascaval se nimereste, din ala roata, nu din ala in vid sau in pachet (daca intelegi ce vreau sa zic...).
sa treaca supararea. Spiritul Craciunului o sa vina cand il vei vedea pe Luca fascinat de brad, de cadouri, de noutatea evenimentului.
Ia ghiciti ce (oare v-am mai spus?)...Miruna are un dragutz!!
Baiatul are 4 ani si o place si el de nu mai poate, e tot dupa noi, se joaca impreuna si ieri s-au pupat (de cateva ori s-a nimerit si pe gura
). Mi-s tare dragi amandoi, oricum, cine nu ne cunoaste crede ca am 2 copii, am si primit remarci de genul: "oo, ce frumos, aveti si baietel si fetita, bravo!"
pepenimea si mamicimea, fug si eu la un dushulet. Noapte buna si linistita va doresc!
Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008) 
ina C spune:
camy, Flaviusica e atit de frumos!!!!Mereu reuseste sa ma scoata din birlog sa scriu si eu citeva cuvintele.
Sa fie sanatos si sa aveti parte numai de lucruri bune!
Vlad inca e alaptat, iar solide maninca groaznic de cind a implinit un an.
Astazi de exemplu a mincat la 10 citiva fulgi de porumb culesi cu mina din lapte ( doar cite unul baga in gura), l3 4-5 linguri supa, 4-5 linguri piure si maxim 10 grame carne de pui, la 17 un morcov mic fiert in supa, la 19 5-6 cm de covrig si jumatate de iaurt Tnuva simplu.Asta-i tot, plus sin de vreo 4 ori.Concluzia: astazi a fost o zi buna!
Fructe nu maninca mai deloc, doar maxim jumatate de banana mica uneori.
Ma mai consolez si eu citind aici, dar am par alb si nu aveam anul trecut.
Va citesc cu interes!ina C
Ina, mami de doi baieti minunati
violeta29 spune:
Bunaseara
In sfarsit am iesit si eu la marginea butoiului,desi as avea inca motive sa raman in el...
Observ ca sunt multi pepenasi bolnaviori,ne incadram si noi in peisaj cu ceva scaune diareice si putintica febra peste noapte.Inca nu ma ingrijores fiindca baleste la greu,sta cu degetele numai in gura si se trezeste noaptea plangand jalnic,deci sigur vreo masea e vinovata.
Cu mancarea Alexandra se situeaza la extreme:sunt zile cand mananca de ma sperie si sunt zile cand mananca nimic.N-am insistat niciodata nici sa manance ,nici sa nu manance, am lasat-o ca pe ea, pe mine ma bucura ca mananca cat de cat variat ,mananca fructe lactate,la carne e putin mai greu dar compensam pe alte planuri.
Incaltarile de casa, e jale mare.Pana acum ceva vreme in bucatarie nu aveam nimic peste gresie,iar in sufragerie un covoras mic pe mijloc.I-am tot cumparat ba totosei,ba tenesi,ba mocasini sta 5 minute cu ele apoi le arunca cat colo.Si uite asa a trebuit sa punem covoare/mochete peste tot iar acum nu ma mai stresez o las in sosete.
De mos Nicolae cred ca ii voi lua o papusa ,dar musai una care sa faca ceva ,caci in ultimul timp verifica toate jucariile si daca nu fac nimic se enerveaza .,iar de Craciun am ramas pana la urma tot la orga .
Recitesc capitolul asta si revin ca am citit cam pe diagonala
O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
ooka spune:
salu
Moni ma bucur ca te'ai mai descretit putin
.
cascaval eu ii cumpar sofiei cascaval de oaie de la un sibian parca, are un magazin cu produse traditionale in piata. Am vazut ca in bucuresti au tot aparut sibieni, acu' nu stiu cit de autentica o fi treaba dar e super la gust. E putin sarat si foarte gras. Oricum soficu mananca unt felii asa ca pe ea n'o supara ca e gras, din contra. Tot de la sibian ii iau si branza de capra (seamana tare mult cu telemeaua bulgareasca de vaca numai ca e mult mai cremoasa), pentru ca mai nou, purci tine cura de rosii cu branza/cascaval. Dupa o pauza de vreo 2 luni si jumatate a inceput sa manance carnita, citeva farime dar tot e ceva. In rest are un meniu destul de static, cam asa:
8.30: lapte (210ml) + cereale
10.30-11.00: un mar facut la abur insa doar citeva minute sa'l inmoaie un pic + o felie sau doua de mandarina/ banana + maxim un biscuit;
13.00: 120ml lapte cu cereale
14.00: o rosie micuta + o felie de branza + o felie mica de cascaval;
17.00: supa cu galuste (cam 100ml cu tot cu galuste) + 5g de carnita cu sos + 20-30ml supa crema de ciuperci + 2 crutoane + 3 biscuiti sarati mici + alte maruntisuri ca e pofticios purcelul;
21.30: inainte de culcare lapte (210ml) + cereale.
Astazi a mancat foarte mult. Uneori singurele constante sunt biberoanele de lapte, dar nu ma mai agit, ori n'are chef ori are ceva prin gurita, ca a mai facut stomatita de la prostiile pe care le baga in gura, ori pur si simplu nu'i place. O las in boii ei, nici n'o mai cintaresc. Uneori se plictiseste si ea si schimba si mananca mai mult in a doua parte a zilei. De vreo doua zile insa pare ca le'a echilibrat. Alteori n'am nimic facut proaspat si ea nu prea mananca dupa o zi pe alta asa ca ii dau rosii cu branza. Cit or mai fi in piata rosii de la tarani si branza de la sibiu.![]()
mami de Sofi