Pepenasi de iulie - august 2008 (160)
Raspunsuri - Pagina 19
ankalaura spune:
Pffuuu sa fie cu noroc mutarea! Stiu ce mult asteptai! Bravissimi!
Sa stii ca nu e chiar rau sa iti aranjeze altii lucrurile, chiar daca isi baga nasul...
Cand ne-am mutat noi aici, pana sa terminam de curatat, m-a apucat nascarea.
Si cand am plecat la spital am lasat casa plina de moloz si praf, dar cu mobila de dormitor comandata.
Si cand m-am intors dupa o saptamana (ca m-au tinut aiurea vreo 4 zile pana sa nasc...) era totul curatat, mobila in dormitor montata, in rest casa era goala dar curat, cu mochete montate pe jos, si plina de flori, puse in ce s-a nimerit, ca n-aveam vaze. Flori in hol in caldare, flori in dormitor puse intr-o sticla, flori peste tot.
Hmm... daca v-ati gandit ca a fost ideea lu' barbatu-miu, ma inselati. ![]()
A fost ideea lu' mama. Barbatu-miu doar a fost de acord ![]()
Talciocul meu
Dianami spune:
Ehe, daca ar face doar asta ar fi ok. Insa nu se limiteaza doar la atat, mai interesante sunt lucrurile personale
. Soacra-mea e genul care arunca hainele, cartile, vesela, pe motiv ca ne-ajunge o farfurie de persoana, cartile aduna praf, nu mai zic de alte acareturi
. Ca la noi e aglomerat si la ea e f. aerisit (cred si eu, ca a dus totul la casa si au ramas 3 adulti in ap. cu 3 camere).
Amandoua ar fi in stare sa-mi ia si copiii si sa plece cu ei in provincie (una pe unu, cealalta altul...
).
Cand am fost internata cu hemoragia a stat mama la noi. In 5 zile, cat am lipsit, a reusit sa strice de tot programul strumfilor. Nu stiu cum (ba stiu) n-au dormit de pranz, seara la 11 erau inca in picioare, mancau dulciuri la greu, ba fimea facuse si laringita si am gasit-o cu 38.9 gr, imbracata cu 3 bluze pe motiv ca era frig
si fara sa stie ca are febra. Si cica sa i-o dau ei sa "o creasca".
Iar soacra-mea a anuntat niste rude ca inainte sa nasc ei vor lua copiii acolo, sa-i creasca ei. E frumos ca pe mine nu m-a anuntat nimeni de decizia asta.
Insa m-am facut rea, nene, n-am nevoie de ajutor din asta din partea nimanui. La carat mobile, frecat, aspirat, gatit (fara prajeli, tone de ulei, dulciuri) nu se baga nimeni...copiii toata lumea mi-i vrea.
Diana
30 s cu
, mami de Iulia (15.07.2005) si Andrei (23.06.2008)
Irda spune:
Buna seara fetelor!
DA, Doamne sanatate puiului Andrei Stefan!
Diana....ma bucur ca ai schimbat prefixul...cu contractiile....sper sa le mai tii sub control macar 2 saptamani!
Felicitari pentru casa noua! S-o stapaniti sanatosi si fericiti cat mai stati in ea!
VAd ca sunt destul de multe persoane care se gandesc s-o "taie" spre tari straine!
Bafta multa!
Noi ne recuperam dupa o viroza cu wheezingul de rigoare si o eruptie dentara prelungita (de vreo luna jumate tot dinteste bebe) care ne-a "imbogatit" cu 2 dinti si 4 masele.....asa ca acum are 8 dinti si 4 masele don;soara.
ANka....frumoasa initiativa mamei tale...noi am fost singuri cu fetele 99% din timp.
Eu m-am apucat de scoala....acum la batranete ![]()
Fac un curs de masaj de la cel somatic, la reflexo si modul de recuperare medicala, iar in vara cica am licenta si tre sa fac lucrare de diploma
, dar sunt entuziasmata de ceea ce facem la cursuri.....in sfarsit fac ceva si pentru sufletul meu!
Pupicei tuturor
Irda
cu
Daria 13 iulie 2005 si
Antonia 23 mai 2008
ankalaura spune:
Irda - mi se pare super misto treaba cu masajul. Am o colega, adica fosta colega de facultate. Care dupa filologie si 4 ani de profesorat plus definitivat in timpul asta, pe franceza si ea, s-a decis ca nu e ce-i trebuie.
Desi avea 25 de ani cand a intrat in facultate (fata de noi care aveam 19, ea parea de-a dreptul babatie...
), 29-30 cand a iesit si vreo 34 cand i s-a facut lehamite de invatamant, s-a apucat de scoala pe masaj si recuperare, si acum e cea mai instarita dintre noi toti ![]()
Acelasi lucru il mai pot spune despre o fosta colega, pasionata de coafare. Ma nene, se duce la cate o mireasa sambata, o aranjeaza si o machiaza, si marcheaza cat un profesor intr-o saptamana ![]()
Si noi, tot noi cu fetele 99% din timp si e bine asa. Cand am nascut-o pe Eliza eram mai speriata de bombe, a venit mama sa ne ajute (si a prins bine in perspectiva curateniei, na, barbatu-miu lucra, eu lucram, si mai si nasteam...). Cand am nascut-o pe Erika, a venit iar, ca si la Diana, isi planificase sa o ia pe Eliza, am avut si scandal pe tema asta. Si dupa cateva zile de la externare, s-a dus acasa la ea ca se plictisea...
Talciocul meu
moni_or spune:
Doamne ajuta-l pe micutul Andrei Stefan... Nici nu pot sa-mi imaginez ce e in sufletul Monicai... CRISTINA, SUN si fetele care reusiti sa vorbiti cu ea, sa ne tineti si pe noi la curent.
La noi maine dimineata vine Mosul. Eu cand eram mica de multe ori nu aveam rabdare pana dimineata si venea Mosul in seara de 5, dar cum Luca inca e mic ajunge daca vine maine dimineata, n-am vrut sa-l agitam seara cu cadouri.
DIANA, ma bucur ca esti bine, ma gandesc mereu la tine, sa duci sarcina pana la capat si sa fie bebe sanatos. Si pe mine ma exaspereaza cum se inmultesc "binevoitorii" care vor sa-l ia pe Luca la vara si sa-l duca aici si pe dincolo, dar cat a fost bebe si mi-a fost cel mai greu nu s-a inghesuit nimeni, in afara de maica-mea, sa-mi dea o mana de ajutor. In schimb cum se face mare si frumos cum sunt gata toti sa se distreze cu el si sa ma lase pe mine singura.
IRDA, sa-ti fie de bine cursurile! Nu ne mai pui poze cu fetele?
Eu ma tot gandesc si-mi fac o multime de scenarii in cap cum va fi cu doi copii. Si voiam sa le intreb pe mamicile de 2 copilasi, la voi cum a fost cand al 2-lea copilas era bebe si se trezea de n ori pe noapte plangand? Nu-l trezea si pe cel mare chiar daca erau in camere separate? Mie mi-e groaza de treaba asta, ca Luca si asa are un somn tare imprevizibil, o noapte sau doua doarme bine ca dupa aia sa se tot miorlaie noaptea si asta in liniste deplina, ca noi si stam la casa si n-avem probleme de zgomote din vecini.
Ma rog, si mai am eu pitici de astia, dar va intreb mai incolo.
Noapte buna si sa vina Mosul cu daruri multe pe la voi!
Monica, mami de
Luca Andrei si
15+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
ankalaura spune:
MONI, mai nasol e ziua, cand plange unul, nu noaptea. A fost unul din motivele pentru care eu am preferat sa il am pe al doilea dupa ce primul a cam terminat-o cu plansul aiurea. ![]()
Noaptea, lucrurile stau asa: copiii dorm profund, nu se prea trezesc la plansul altui copil, ci mai degraba la zgomote bruste si puternice. Indicat este sa nu aiba aceeasi camera gagii... Tu ca om mare sigur ca sari din somn. Dar copilul o sa se intoarca pe partea cealalta. Daca bebelusul urla, poate ca se trezeste. La noi nu s-a intamplat sa urle vreuna noaptea. Au mai tipat, au mai mieunat dar nu mai nasol de atat.
Pe de alta parte, bebelusul nr 2, daca respecta regula, va fi complet diferit de primul. Deci daca ai acuma copil mofturos, dependent si plangacios, al doilea va fi un je-m'en-fichist si un indiferent pe care o sa il doara in cot de voi. O sa isi vada de somnul lui, daca vrea sa te dispere, nu o sa se trezeasca nici pentru plans, si parca vad ca mai degraba o sa se mai trezeasca Luca, asa, ca sa iti faca in ciuda, iar ala micu' nu o sa ceara nici macar tzatza daca o sa aiba chef de somn ![]()
Deci, relax. Noaptea poti sa faci si sex si copilul nu se va trezi.
Buun, acu' piticul urmator. Astept ![]()
Talciocul meu
Dianami spune:
Hai mai ca nu-i nicio regula
. Ai mei au dormit amandoi in camera, de cand am venit acasa cu nazdravanul. Vreo 2 seri s-a trezit Iulia sa vada ce-i fac lui Andrei. Cand a vazut ca nu e nimic interesant, a renuntat la treziri si, vorba Ankai, se intorcea pe partea cealalta.
Acum, ce sa zic, ai mei au dormit toata noaptea de mici, de la cateva saptamani. Sa-i vedeti acum ce-si dau desteptarea unul altuia, dimineata
. El o striga pe ea din patut, iar cand se trezeste ea sare "gardul" patutului si chicotesc amandoi acolo, pana vine cineva s-o ia s-o pregateasca de gradi. E frumos tare! 
Sper ca si al treilea sa fie cuminte, sa nu scot parleala
.
Tecky, Moni,
.
Irda, felicitari pt. cursuri. Eu imi folosesc cei doi neuroni ramasi pt. a ajunge la nivelul B1 de germana pana nasc. Dupa aia nu stiu cu ce o sa mai invat.
Sanatate multa!
Va poftesc la gutui coapte si-o cana de vin fiert, mi-am pus si eu putin dupa ce s-a evaporat alcoolul, mirosea prea frumos in casa.
V-ati pregatit ghetutele? ![]()
Diana
30 s cu
, mami de Iulia (15.07.2005) si Andrei (23.06.2008)
ana_a spune:
Moni, Stefan al meu nu sa trezit decat o singura data cand il leganam eu pe Matei doar cat a ridicat nasu si ma intrebat somnoros "ce are de urla?" si inca odata cand am adormit cu tat'su amandoi in sufragerie la tv si la 7 juma dimineatza ala mic urla de foame si ala mare urla de spaima ca ala mic urla si mami si tati nu-s acasa
Atunci a fost cea mai rapida trezire si mufare la tzatza a ursului. O sa fie bine!
proud mummy
violeta29 spune:
Bunaseara!
Ati lustruit ghetutele?La noi cam sarac mosul anul asta,dar recuperam de craciun.Eu tot in depresie,ma afund din ce in ce mai rau,nu stiu ce naiba ca parca de la o vreme numai pe dos imi merg toate.Astazi sotul meu si taica-meu s-au crezut isteti si au scos geamul termopan de la dormitor ca sa rulourile de la exterior si bineinteles cand sa-l puna inapoi au crapat geamul
Si fiindca nu era de ajuns s-a apucat taica-miu s aschimbe bidonul d ela dozatorul de apa cat eram eu afara si nu stiu cum naiba a facut ca a stricat si bidonul si mi-a inundat si bucataria.
Si ma mai lupt de doua zile si cu o durere crunta de cap si cu un copil mega marait si pus pe rele.Cam asa astept eu sarbatorile .Offff!
Vigantol, mie la controlul de un an doctorita mi-a spus sa nu i-l mai dau.Oricum i-l dadeam cand mi-aduceam aminte.
DMA,ma rog pentru micutul Andrei stefan, doamne ajuta sa s efaca bine
IRDA, felicitari pentru cursuri,e super ca faci ceva ce iti place!
ANKALAURA, lapte condensat pentru prajituri vazusem in kaufland zilele trecute erau pe raftul pe care erau si cutiutele alea mici de pus la cafea numai ca in coltul opus.Vezi ca arata ca o conserva asa.Smantana dulce e cea pentru prajituri, eu am luat la cutie, hulala se numea; mai era si dorna.
DIANAMI, felicitari pentru mutare!Si voi vreti sa plecati?
CAMY,relax, eu daca ma mulg uneori scot 100-200 grame, dar uneori nu reusesc sa scot aproape nimic.Si cand eu nu pot scoate nimic daca o pun pe alexandra la san suge putin si apoi vine si lapticul,asa ca asta cu mulsul e vax albina dupa parerea mea.eu m-am muls numai cand am fost la dentist si faceam anestezie.
DIA , nici mie nu-mi este foarte clar cand vine mosul asta,dar la noi o sa vina maine dimineata ca azi n-am avut timp sa-i cumpar nimic.
ALEXA_TEO, eu nu-i dau nimic pentru imunitate si alexandra vine zilnic in contact cu cel putin doi trei copii.Pana acum vad ca nu s-a lipit nimic de ea,dar poate a ajutat si faptul ca este inca alaptata.
KATALYNA, felicitari pentru micuta mergareata
O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)