Fibrom uterin (26)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Ninia, nu-ti face probleme prea mari, valoarea prolactinei nu e chiar atat de mare si Sabine are dreptate ca se regleaza cu medicamente; cunosc doua colege cu prolactina marita, dar de la endocrinolog le-a dat bromcriptina, nu stiu nimic de celalalt medicament indicat de Sabine, adica nu stiu daca exista si daca se recomanda si la noi, ca ea vad ca este din Austria. Ce pot sa-ti spun legat de prolactina este faptul ca ea afecteaza fertilitatea, asta din ce le-au spus ginecologii si endocrinologii fetelor respective, in sensul ca ovulele pot fi mai slabe calitativ si nu pot fi fecundate...poate asta este un motiv pentru care n-ai mai ramas insarcinata de ceva timp, desi ai avut o sarcina in trecut si nimic leggat de al tau fibrom. Iar prolactina poate creste din varii motive, cele indicate de Sabine, printre ele si stres. Vestea buna este ca tratament exista si da roade imediat, in sensul ca din primele zile se observa o scadere a nivelului, chiar daca pastilele trebuie luate pe termen mai lung. Iar valoarea ta este chiar destul de putin crescuta, la fetele de care vorbesc eu era chiar de 3 ori mai mare decat valoarea maxima de referinta, la ele chiar se punea problema de ceva mai serios.
Sau poate la tine a fost o chestie de moment si cand o repeti in ziua 21 o sa fie OK. Oricum nu te intrista, cum spuneam exista tratament si cine stie, poate ai aflat motivul pentru care nu ai mai ramas insarcinata de ceva timp, iar pentru asta chiar exista rezolvare! Restul analizelor sunt OK? Iti doresc succes la ele pe mai departe!
Pupici!

“Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.”

Mergi la inceput

Sabine, nici eu nu am cuvinte pentru ceea ce ti s-a intamplat!
Nu pot sa cred ce fel de doctori intalnim uneori, vad ca si prin afara sunt specimene! Cum sa nu vada sarcina la eco si sa vada 3 fibroame si de fapt sa fie unul?
De testele de ovulatie, pot sa iti spun ca nu este anormal sa iasa pozitiv daca esti insarcinata, probabil ca LH-ul care creste si face testele de ovulatie sa se pozitiveze este crescut si in sarcina...si-a facut in gluma o tipa de pe un alt forum, insarcinata in vreo 14 sapt, un test de ovulatie, sa vada cum iese...si ei tot pozitiv i-a iesit. Cat despre testul de sarcina, poate nu se secretase inca suficient hormon de sarcina cat sa se pozitiveze testul atunci cand l-ai facut.
Imipare tare rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabine spune:

Cristela din pacate eu am facut inseminarile in Romania chiar daca asta a insemnat sa ma coste dublu decat aici si chiar mai mult.Drumurile facute, banii de buzunar plus faptul ca sotul trebuia sa anuleze cate trei zile munca in conditiile in care munceste cate 12 ore pe zi iar la ora ia 30 euro.Aici m-am incapatanat eu pt ca, necunoscand limba foarte bine m-am gandit ca cel mai indicat ar fi sa ma duc acasa la Cluj unde stau parintii mei, sa ma duc la medic acolo, sa ma inteleaga dr exact ce-i spun si eu pe el.Acum m-am lasat pagubasa, ma voi duce aici si aici voi incerca de acum inainte.e si mai comod, si mai la indemana si mai ieftin si sunt si mai competenti ca ceva ani de experienta au in spate.Sa nu mai pun la socoteala ca, clinica e la 15-20 min de casa.
Dr de aici a descoperit doar un fibrom acum cand am fost dar ma gandesc ca poate celelalte doua s-au retras pt ca nu am facut stimulare luna asta ceea ce sincer e o sansa super minima.Luni cand am sa ma duc la control am sa-i spun sa se uite mai bine desi era foarte concentrat sa vada totul.Stiu ca avea 2 unul langa altul iar ultimul, e fundic.Acum macar la cel care era langa cel de 3 cred ca i-ar fi sarit in nas.
Dostinexul se gaseste in Romania, eu de acolo l-am luat la recomandarea medicului de acolo.
Mai stiu ca prolactina este hormonul care il secreta femeia care a nascut si alapteaza de aceea ea nu poate sa ramana gravida in acea perioada.Asa ca sus capul Ninia, cine stie dupa ce termini tratamentul vi si cu doua liniute iar peste 9 luni ne bucuram toate ca ti in brate un piticut mic, chel si plangacios.
Ultima parte o doresc tuturor fetelor de pe forum care-si doresc bebei.

Mergi la inceput

Scuze, Sabine, nu retinusem ca tu ai facut de fapt inseminarile in Romania.Poate e asa cum zici si fibroamele, fiind mici, s-au retras cand n-ai mai facut stimulare hormonala luna asta pentru inseminare, cine stie.

Da, prolactina poate afecta in mai multe feluri fertilitatea.

Valoarea ta, Ninia, nu este totusi foarte mare...o sa vezi cum va fi si in ziua 21 ...dar daca tot va fi mare si atunci, cum scriam si mai sus nu trebuie sa fi foarte suparata, ca se trateaza si relativ repede. Pupici si capul sus! Sabine are dreptate, daca asta era problema, o tratezi repede si curand-curand ne dai vestea de doua liniute!

Fetelor, de Tana ce mai stiti?? Cred ca a nascut deja, nu? Sper sa fi fost si sa fie totul bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Cristela, mersi mult pentru incurajari. Celalate analize au iesit asa:
Estradiolul: 39 (interval de referinta faza foliculara 21-251 pg/ml)
LH: 4.11 (interval de referinta faza foliculara 2.39-6.60 mUI/ml)
FSH: 5.94 (interval de referinta faza foliculara 3.35-21.63 mUI/ml).

Deci astea eu zic ca sunt ok.

Sabine,m-ai facut sa rad cu bebe chel!

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ninia81

Cristela, mersi mult pentru incurajari. Celalate analize au iesit asa:
Estradiolul: 39 (interval de referinta faza foliculara 21-251 pg/ml)
LH: 4.11 (interval de referinta faza foliculara 2.39-6.60 mUI/ml)
FSH: 5.94 (interval de referinta faza foliculara 3.35-21.63 mUI/ml).

Deci astea eu zic ca sunt ok.

Sabine,m-ai facut sa rad cu bebe chel!

Visul nostru

Ninia, si eu am avut prolactina marita si clar ca era din cauza stresuluiEu am luat bromcriptina si sincer, nu am simtit nicio reactie secundara. Celelalte analize observ ca sunt ok.
Parca la Medlife iti faci analizele,nu? la care dintre ele?si eu vreau sa imi repet analizele pt tiroida, are vreo importanta la care locatie imi fac?Cea de la Unirii,imi este mai la indemana,ca este in drum spre serviciu...
Am gasit pe internet la adresa http://twitter.com/DrNechifor, tot felul de articole despre embolizare, daca vreti sa cititi mai multe informatii
Sabine,imi pare tare rau de ce ti s-a intamplatCred ca la tine nu este o probleme sa ramai insarcinata ,ci sa pastrezi sarcina.Incerca sa iti faci niste analize pt sindromul antifosfolipidic. Pai daca ai doar un fibrom ,si ala de doar 3 cm,dr poate sa iti faca IA, nu cred ca se baga la FIV.
Eu am astept CM si ma duc la dr pt programarea operatiei.Mi-am mai facut o eco la tiroida, la Medlife si aia,dr ,nu stiu ce nodul a vazut si mi-a zis sa imi fac biopsie.Voi stiti cumva un dr endocrinolog bun la Medlife?
Cristela ,Gina,Tana,Cris,Arrina sper ca sunteti bine?
toate fetele si va astept cu vesti super bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Lyly,eu le-am facut la Medlife Favorit ca este langa mine. Nu cred ca are importanta unde le faci.
Ca medic endocrinolog eu voi merge la dna dr. Marinescu de la Parhon. Dar eu voi merge la cab privat al dansei.Mi-a recomandat-o cineva ca ar fi f buna. Acum sa vedem.

Visul nostru

Mergi la inceput

Lyly, si eu tot la Medlife imi fac analizele, ca am abonament de la serviciu la ei. Nu conteaza la care dintre unitati ti le faci, dupa parerea mea, important este sa le faci undeva unde sa fie convenabil si pentru tine, eu mi-am facut analize in principal la Medlife Grivita, ca acolo mi-e cel mai usor sa ma opresc dupa serviciu, dar si la Medlife Favorit; la Medlife Unirii n-am ajuns pana acum, ca nu mi-a fost la indemana.
Nu stiu ce endocrinolog sa iti recomand la Medlife, eu am fost cu analizele mele la Cristina Copaescu, la Medlife Grivita, dar nu stiu cat de buna este, nu mi-a fost recomandata de cineva, pur si simplu mi-am facut programare, este si destul de tanara. Sper sa fie o problema minora ce ai tu legat de tiroida!

Ninia, celelalte analize par OK! Succes la celelalte!

Nu stie nimeni minic de Tana? Daca a nascut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Hey, fetelor, ce e linistea asta? Ma asteptam sa ploua cu vesti bune dupa vacantele relaxante si frumoase pe care le-ati avut de sarbatori....eu mai astept!

Bun venit si fetelor noi, UnOmBun si Sabine .
UnOmBun, si eu tot uter fibromatos am, dar si o colectie de vreo 5 fibroame, am hemoragie in loc de cm, dar inca nu a trebuit sa ma confrunt cu problema ta....stiu ca si mie mi se recomandase un fel de biopsie, dar am zis pas; inteleg ca dupa ce ai nascut s-a declansat hemoragia la tine?
Sabine, imi pare sincer rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva, doctorii iti recomanda pe banda sa faci aia, ailalta fara sa le pese de ce ti s-ar putea intampla si fara sa ti se explice mai nimic, cel putin aici in Romania! Eu una iti recomand sa te duci acolo! Cat despre Diphereline, numai cand aud mi se face parul maciuca, pt. ca eu l-am experimentat pe pielea mea ca ultima solutie impotriva fibroamelor, in vederea unei miomectomii laparoscopice, care n-a dat rezultate, n-am mai facut operatia, am ramas insarcinata asa, azi baietelul meu implineste 1,5 luni si de cand am nascut nu m-a mai prins niciun doctor pe la el ; Stiu, m-ati tras de urechi, o sa ma duc la un control si eco, dar trebuie sa imi fac curaj si ....chef

Nicoleta, ma bucur ca ai mai dat un semn de viata si ca sunteti bine, ca v-ati acomodat cu viata de acolo....o sa venim si noi in vizita, ca acum ne-am facut mari si vrem sa calatorim mai mult! Va pupam!

Arinna, tu ce faci? Cum esti cu coloana? Si eu am o deplasare de vertebre, plus o durere in zona lombara, cam a 14-a zi de la cm, iar de cand cu Bubu carat in brate, ma doare tot, ca nu mai stiu ce! Dupa ce ajungi iar pe la doctori, sa ne spui neaparat cum te simti si ce ti-au mai recomandat! Cu scoala cum merge? Tot asa, super ocupata?

Tana, asteptam vesti, sper ca sunteti bine si tu si bb!

Kiki, ce iti fac baietii? au crescut deja ....tu cum esti?

Noi maine facem vaccin si saptamana viitoare mergem la munte sa schiem si sa ne jucam cu zapada!

Pana ne intoarcem va dorim multa sanatate tuturor si spor la bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Fetelor dragi va multumesc din suflet ca v-ati gandit la mine.
Am nascut o fetita superba care a implinit doua saptamani.
Va rog sa nu va suparati ca nu am mai intrat sa scriu, am venit din spital de o saptamana si nu stiu cum sa ma impart, plus ca inca nu m-am refacut.
A fost o nastere grea, nu vreau sa sperii fetele care sunt insarcinate, dar spre deosebire de ce am citit la mamicile cu fibroame care nu au avut pb la nastere, mie fibroamele mi-au dat mult de furca. Am avut hemoragie la cezariana, am fost la un pas sa-mi scoata uterul chiar in timpul cezarienei. Pana la urma am scapat dar mi-a zis ca daca nu se opresc sangerarile va trebuie sa ma opereze din nou sa-mi faca histerectomie. Si acum am inca sangerari, mi-e si frica sa sun dr. Tb sa am grija de fetita, s-o alaptez, ma ingrozeste gandul ca ar tb sa ma operez acum.
Dar una peste alta sunt fericita, Maria este o minune pe care mi-a dat-o Dumnezeu.

Vreau sa urez si eu bun venit fetelor noi, desi imi pare rau ca se confrunta cu pb fibroamelor.

Va pup pe toate si va doresc un an nou cu bebei!

Mergi la inceput