Fibrom uterin (26)
Raspunsuri - Pagina 6
Ninia81 spune:
Sabine, si eu am ramas insarcinata acum 2 ani si am pierdut sarcina la 8 sapt jumatate. Anul trecut in februarie fibromul meu avea 12/10 cm. Dupa 3 luni de tratament (cel pe care ti l-am zis) a scauzt la 9/8, apoi la 8/6 cm. Nu sunt sigura ca este chiar corecta masurarea, deoarece a fost facuta la eco diferite. Important este ca a scazut. Acum nu am mai fost la eco din noiembrie. Urmeaza sa mai fac si hormonalele luna asta si apoi vedem ce va mai fi de facut. Mentionez ca nu am niciun fel de simptome. Ciclu meu este regulat, vine intre 27-28 de zile, nu am dureri, nu am hemoragii....ce sa mai zic...vb ultimului medic....sunteti un caz stiintific.
Cristela, si eu iti doresc un an minunat, in care sa se intample tot ce e mai bun si mai frumos!
Lyly, stiu ca e clar ca am exces de estrogen, doar vroiam sa stiu daca mai exista si alte analize de facut. Dr. mi-a dat doar hormonalele...Astept sa vina uratii si luna asta le bifez si pe astea.
Visul nostru
Gina36 spune:
Buna fetelor!
Se parte ca sunteti mai vorbarete in 2010 si asta este de bine.
Lyly iti doresc sa treci cu bine de operatia ce te asteapta dar stii tu vorba "dupa nori, ploaie, furtuna vine ea si vremea buna!" Iti spun de pe acum succes!
Kyky sa-ti traiasca gemenii si se te bucuri de ei alaturi de sotul tau. Se vede ca esti mandra de bebeii tai. Ai si cu ce te mandri!
Tanaion cred ca esti nascuta la timpul asta, asa ca te asteptam cu vesti bune!
Ninia minunile se produc atunci cand te astepti mai putin asa ca mergi inainte cu optimsm!
Cryss nu ai mai aparut de mult, sper ca iti merge bine cu sarcina. Te asteptam sa revii!
Cristela tu esti optimista si destul de vesela asa ca nu-mi ramane decat sa-ti doresc sa vezi cat mai curand cele doua liniute pe testul tau.
Eu am intrat in saptamana 18 cu bine, am facut triplu test care a iesit ok dar la ginecolog nu a vrut sa ma programeze decat la 22 saptamani cand imi face morfologia fetala. Deci se pare ca nu voi stii ce am pana atunci. Asistenta cu care am vorbit era cam scarba, am sa mai incerc o programare luni poate dau de alta si reusesc sa ma programez totusi.
Va pup
Gina 18 +
unombun spune:
Fetelor,buna ziua!Sunt noua la subiectul fibrom uterin.Povestea mea?Am 39 ani,la 37 am inceput cu primele hemoragii,oprite cu duphaston ,apoi m-am maritat,am pierdut 1 sarcina,am facut tratament pentru inflamatii,am ramas insarcinata,am dus cu greu sarcina,stind la pat -aaaaaaaa,am uitat ,am uter fibromatos,de aceea am avut si am asa probleme si sarcina a fost mai mult la pat si la 5 sapt de la nastere au inceput hemoragiile,acm in 2009,in toamna.
M-am prezentat la doctor,mi-a dat trat.antiinflamator caci am racit prin maternitate,s-au oprit singerarile si au reaparut la citeva zile,apoi tot hemoragii,tot la doctor care da vina pe uter fibromatos.
Am avut singerari groaznice de 10 zile,s-au cam oprit prin duphaston,nenea doctorul mi-a zis clar operatie.
Cum s-au oprit la voi singerarile?Ati facut chiuretaj biopsic caci asta urmareste.Multumesc
cryss30 spune:
Buna fetelor,LA MULTI ANI!,SA AVETI UN AN BUN IN CARE TOATE DORINTELE SA VI SE IMPLINEASCA SI FIE CA DUMNEZEU SA NE AJUTE SA TRECEM CU BINE PESTE OBSTACOLELE CARE APAR IN VIATA NOASTRA.
Bebe este binisor are 1 Kg e dezvoltat bine dar dr zice ca va trebui sa-l scoatem mai devreme datorita fibroamelor.Eu am mai avut dureri de la fibroame dar trebuie sa le suport.Am si burta contractata asa ca am trecut pe gynipral de 2 zile sper sa nu mai avem probleme si bebe sa mai reziste in burtica inca 10 saptamani.Doamne ajuta!
Cred ca Tanaion deja a nascut o astept cu drag sa ne povesteasca despre minunea ei.
Gina ma bucur pentru tine ca esti bine.
Cristela multa sanatate si fi cat mai optimista.
Bun venit fetelor noi si aveti incredere in Dumnezeu si in Maicuta Domnului ca veti avea parte de minuni.Copilul pe care eu il astept este minunea mea de la Dumnezeu.Fiecare om are parte de minunile lui in viata.
M-au cam speriat durerile si contractiile dar sper sa le depasessc cu bine si bebelusul sa fie bine.
27+
Ninia81 spune:
Hey, ce faceti dragelor? De ce sunteti asa tacute?
Crys, La multi ani! Sa ai un an nou minunat!
Tana, ce faci? Cum esti? Ai bebelina in brate?
Visul nostru
sabine spune:
Buna fetele, ce faceti?
Eu am noutati, din pacate nu bune.Povestea mea am spus-o, cu inseminarile si faptul ca in urma tratamentelor de stimulare m-am trezit cu 3 fibroame.Ciclul mi-a venit in 29 decembrie dar pt ca urma sa mai aud parerea unui alt medic legat de fibroamele mele nu am facut dipherelinul insa m-am apucat sa iau extract din mladite de zmeur.Toate bune si frumoase pana la data de 9 ianuarie cand m-am trezit cu o pata de sange cat palma pe halatul de baie.Atat.Dupa aceea noaptea am avut dureri groaznice de burta si chiar de ,,foafa''.Asa dureri nu am mai avut in viata mea.Vreo 2 ore am crezut ca mor efectiv.Cand m-am dus la baie a tasnit sange ca din seringa, sange curat.M-am linistit, am adormit iar a doua zi dimineata in timp ce beam cafeaua a trebuit sa ma duc la baie pt pi si am simtit ca iasa ceva.Am bagat mana in buda si am scos doua...nu stiu ce.Aveau culoarea bordo, consistenta tare.Le-am arata si sotului, nu stiam ce e dar parca aveam o banuiala. Cert e ca luni seara(deci a doua zi) in decurs de 10 min a trebuit sa ma schimb de 2 ori.A venit f tare dar tot curat si foarte lichid.Marti seara din nou iar ieri am fost la medic.Nu-mi vine sa cred.Am fost insarcinata in urma ultimei inseminari desi mi-a venit ciclul, desi testele de ovulatie erau pozitive, desi testul de sarcina a fost negativ.Acum iau ergomet iar luni la control.Daca nu se curata va trebui sa ma chiureteze.Doctorul de aici in schimb nu a vazut decat un singur fibrom care s-a miscorat si ala.De la 34 acum e de 30.Vom vedea luni, poate va vedea mai multe dar ieri a zis ca nu vede decat unul singur.Cam asta e.Eu sunt cam socata, parca nici nu ar fi vorba despre mine.
toate fetele si mai intru luni sa va spun ce s-a vazut si daca a ramas doar un fibrom sau totusi sunt trei
Ninia81 spune:
Sabine,nici nu mai am cuvinte...Iti doresc doar putere sa depasesti aceste momente si sa nu iti pierzi speranta!
Astazi am luat si eu rezultatele de la analizele hormonale din ziua 3...si...mi-a iesit prolactina marita. Intervalul de referinta 1.2-29.93 iar mie mi-a iesit 36,60.
Visul nostru
sabine spune:
Ninija sa nu iti facu mari probleme cu prolactina.Scade.Eu inainte de inseminari, am facut analizele, si mi-a iesit de trei oro mai mare decat limita superioara.Nu mai stiu exact in ce UM se masura dar la mine imi aduc aminte ca a fost 978.Am facut tratament cu Dostinex, o pastila la trei zile, doua luni si a scazut.
Creste din cauza strsului, atacurilor de panica, fricii, cauze hormonale si....daca mai iei din cand in cand xanax sau alte medicamente de genul asta astea duc la cresterea prolactinei.Eu de ex mai sufar de atacuri de panica si dr mi-a dat sa iau xanax dar, doar in caz de urgenta.Si ala era doar de 0,25 si il luam chiar atunci cand simteam ca ma apuca atacul.Iar rezultatul....ce face bine intr-o parte a stricat in ailalata.Sa insisti pe Dostinex pt prolactina.Mai este un medicament bromcriptina dar daca le iei nu esti om.Ti-e foarte rau si ai niste senzatii groaznice.Dostinexul e mai nou aparut iar mie sa sti ca nu mi-a fost rau deloc.O sa te cam coste, e scump dar poate il da compensat.Important e problema sa o rezolvi.
sabine spune:
Ninia, inca ceva.Tu la cat timp ai facut analiza prolactinei dupa ce te-ai trezit?Dr a zis sa ajung la laborator in maxim o ora dupa ce ma trezesc iar cei de acolo m-au intrebat cand m-am trezit.Au motivat ca daca o faci mai tarziu deja valoarea prolactinei apare eronata datorita diverseloc cauze:nervi, furie, cafea care agita.Ultimele doua dati cand am facut-o si a iesit bine n-am baut nici cafea, nu mi-am pus sanatate din poseta pe fata m-am dus pur si simplu repede, repede cu masina si aia a fost.
Ninia81 spune:
Sabine, am ajuns in 30-40 de minute. Clinica este chiar langa mine. Si nu am baut cafea inainte si nici nervi nu am avut. Oricum dr mi-a dat sa o fac si in ziua 21. Mai vad si atunci cum iese...
Deocamdata astea au fost analizele de ziua 3.
Visul nostru