Fibrom uterin (26)
Raspunsuri - Pagina 5
Tanaion spune:
LA MULTI ANI FETELOR!
Sa aveti uun an nou bun, cel mai bun de pana acum, sa fiti sanatoase, sa va bucurati de cei dragi voua!
Imi pare tare bine c v-am gasit si ma simt tare apropiata de voi, sper ca si anul acesta sa ramanem la fel de unite!
Arinna, ma bucur ca ne-ai mai scris, am banuit ca eesti foarte ocupta cu scoala. Imi pare rau de problema care ti-a aparut. Sanatate, sa treaca cat mai repede!
Tana cu Toma (10.11.2001) si 38+ Maria
nicooleta27 spune:
BUNA FETELORimi cer mii de scuze ca nu am mai intrat, sper intr-o zi sa am timp sa citesc din urma, sunt cam repetenta,,,
Arinna esti veterana noastra,,,nu am cuvinte,,,succes la examene si sper sa vina curand si bb
Noi,,,muncim cu drag si spor pentru al Irinei viitor, Irina este un ingeras, ma cucereste pe zi ce trece, la 2 ani si 4 luni stim deja 4 poezii si 3 cantecele. Le stalceste se chinuie dar le zice m-ai pe limba ei mai pe limba noastra esentialul ca spune.
Mergem pe 25 ianuarie in Romania pentru o saptamana, sincer imi este frica sa merg la ginecolog, ma simt atat de bine si tind sa cred ca nu am nevoie de nimik dar va trb sa merg la o simpla echografie.
Acum ceva timp in urma plangeam in hohote ca vreau acasa in Romania, acum nici nu ma mai gandesc, este prea bine aici iar "acasa" este aici. Imi pot permite absolut orice imi doresc fara prea multe restrictii ceea ce acasa,,,,ma uitam de o mie de ori in vitrina si nu-mi permiteam. Aici am fost cuceriti de simplitatea oamenilor, nimeni nu se uita urat la tine daca esti putin mai gras sau ca azi nu ai avut chef sa te machezi ,,,etc etc
Oricum, suntem fff bine cu exceptia sistemului sanitar care ne lasa sa asteptam ore intregi pe la urgente,,,,dar trec si astea,,,vad ca metoda lor cu paracitamol la orice da roade sau: dezbraci copilul in pielea goala si scazi temperatura fara zile intregi de antibiotice.
V doresc multa sanatate si sper ca in noul an sa dispara criza economica si sa vina bebeiiiiiiiiiii.
kiki_cri spune:
La multi ani cu multa sanatate si tot ce va doriti!
Fetelor eu nu v-a uitat dar nu am timp sa va scriu...va mai citesc cand apuc
Va doresc la toate ca anul acesta sa vi se indeplineasca visul cu bebe!
Daca mai vreti sa vedeti poze cu noi
http://picasaweb.google.ro/alexrazvanchiorean/17Dec2009#
va
KIKI mamica fericita de gemenii Alex&Razvan
Ninia81 spune:
Buna fetelor! Vreau sa va intreb ce analiza trebuie sa fac pentru a vedea daca am exces de estrogen?
Visul nostru
sabine spune:
Buna fetele
Eu am scris la capitolul inseminare dar acum ar cam trebui sa schimb si sper sa ma primiti printre voi.
Povestea mea este cam asta.Imi doresc mult bebe asa ca am inceput sa bat la usile medicilor.La primul control mi s-a descoperit un fibrom mic, de 14 mm, intramural care nu punea nici o problema.Nu am avut si nu am nici acum dureri sau sangerari.Din august incepand pana in decembrie inclusiv, am facut inseminari cu stimulare asa ca acum am trei fibroame.Primul a crescut la 34 pe 24, mai am unul fundic de 26 pe 16 si unul submucos de 16 pe 10. Al doilea fibrom a iesit in septembrie iar ultimul acum in decembrie a fost descoperit.La a treia inseminare am ramas insarcinata dar am pierdut la 6 saptamani.Cauza....nu se stie.La prima privire apoi dr a zis ca s-ar putea sa fi pierdut de la fibrom.Pentru inseminari m-am deplasat in Romania pt ca nu stapanesc foarte bine limba germana asa ca mi-am spus ca e mai bine pt mine sa vorbesc cu doctorul si sa ma inteleaga si sa-l inteleg exact.Acum stau si ma intreb daca nu am gresit.
In fine, in decembrie am facut ultima inseminare dubla, nereusita iar dr a zis ca, in cazul in care vine ciclul sa iau diphereline si ca el propune miomectomie.Voi ce credeti?Nu am luat dipherelinul pt ca m-am gandit sa mai incerc luna asta natural dar ca sa fac totusi ceva am inceput sa iau extract din mladite de zmeur...nu stiu daca miscoreaza sau nu, eu iau de 2 ori pe zi cate un ml.aveti voi cumva alta schema?
Azi noapte m-am trezit pt ca ma durea putin burta si mi-e tare frica sa nu fie de la fibroame sau sa-mi faca mai rau extractul.Nu stiu incotro sa o apuc si ce sa fac.Imi doresc copii si mi-e frica ca daca voi face miomectomia nu voi mai putea.In al doilea rand am si o varsta...40 de ani si mi-e frica de pauza de dupa miomectomie.La varsta asta timpul lucreaza deja in defavoarea mea.Nu stiu ce sa fac, cum sa fac.Sa recurg la embolizare?Unii spun ca e f buna altii nu o recomanda daca vrei bebe dupa.Voi ce credeti?
toate fetele
Ninia81 spune:
Sabine, eu am facut urmatorul tratament: dimineata 50 de pic de extract de arin alb, la pranz 50 de pic de extract de mladite de zmeur iar seara 50 de pic de extract de coacaz negru. La mine a avut efect. Doamne ajuta sa aiba si la tine si sa scapi de operatie. Fibroamele tale nu au dimensiuni care sa necesite miomectomia de urgenta. Sfatul meu este sa incerci orice altceva inainte de a ate opera.
Visul nostru
sabine spune:
Ninia multumesc mult.Am sa fac si eu acelasi tratament ca si tine daca a avut efect.La tine cat au scazut?
Din pacate insa nu voi putea incepe asa decat la sfarsitul lunii cand am sa vin in tara, dar pana atunci voi lua extractul din mladite de zmeur.
Fibroamele mele e adevarat ca nu pun nici o problema, nu am dureri, nu am hemoragii dar se pare ca asta ar fi fost cauza pt care am pierdut sarcina.Nu e sigur dar e o posibilitate.As vrea un bebe si tocmai aici e buba.La varsta mea nu mai pot astepta si de aceea sunt foarte incurcata si nu stiu incotro sa o iau si ce sa fac.
Tu acum cum esti?Tie fibromul ti-a creat vreo problema?Cat de mare a fost? Vrei si tu bebe sau deja ai?
cristela spune:
LA MULTI ANI 2010! Va doresc tuturor un an mai bun, cu multe impliniri, pe toate planurile!
Gravidutelor, sper ca ati pasit cu bine in noul an, ce mai fac burticile (Tanaion, Gina, Cryss)? Toate bine?
Arinna, imi pare rau de problemele noi de sanatate, mult curaj, le-om depasi noi pe toate!
Ninia, pentru excesul de estrogeni, trebuie facute analize hormonale, din cate stiu eu se face estradiolul in zilele 3-5 de CM. Dar cel mai bine mergi la un ginecolog, sa ti le dea pe toate, daca n-ai mai facut pana acum analizele hormonale, parerea mea. Este bine sa faci si progesteronul in ziua 21 (daca ai CM de 28 de zile). Dar cel mai bine sa le faci pe toate in zilele recomandate de un doctor, in functie de cate zile ai tu CM-ul.
Lyly, bafta multa la operatie anul asta! Cand este? Mult optimism, va fi totul bine, cu siguranta, iti tin pumnii!
Pupici la toata lumea!
“Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.”
lyly_mar spune:
LA MULTI ANI!
Sa fiti sanatoase,norocoase si sa va dea DD intelepciunea de a face cele mai bune alegeri
Eu acum am revenit din Olandia.A fost bine.Si acum o iau de coada....maine la munca. Eu astept sa-mi vina CM si sa ma duc la dr pt programarea operatiei.
Ninia, pai daca ai fibrom,te mai indoiesti ca nu ai exces de estrogen?/fa estradiolul ca sa afli cat de mare!?
Kyky, sa fiti sanatosi cu totii.Se vede ca esti o mamica fericita!
Cristela
Tana pe cand nasterea? Ca sa scoatem majoretele
Gina sa fiti sanatosi si cuminti!
Arrina Sanatate multa si Bafta la examene!Te asteptam cu drag sa vii cu vesti
Nicoleta, sanatate multa si tie si Irinei!Chiar dc esti bine,fa-ti un control.....pt siguranta!
Bluel,sa fiti sanatosi si norocosi si tu si Bubu!
Sabine, te-am citit la alt subiect.Si eu am scris pe acolo mai la inceputul lui 2009.Problema ta o cunosc f bine,pt ca si eu am trecut prin aceleasi probleme.Iti spun ce ma facut eu,pt ca si eu am 40 de ani si timpul nu este prietenul meu ............... am facut 5 IA,ultima s-a prins si am pierdut-o....Fibromul l-am descoperit in 2007 in timp ce am facut IA.De la dr care mi-au propus miomectiomia(fibromul era de 7/5 cm subseros si intramural,anterior),dr care au zis ca este posibil sa-mi scoata tot, am intalnit un dr care mi-a zis ca prin pozitie fibromul nu ar influenta o sarcina si am mai facut 3 IA.Fibromul a mai crescut datorita simularilor la 9/7cm.Dr mi-a propus miomectomie,dar eu am insistat pt embolizare in aprilie 2009.Fibromul as cazut la 7/6 cm si s-a calcificat ( CM dureaza 5 zile cu scurgere normala). Am incercat natural....dar nimic.Dr de acum mi-a zis ca datorita faptului ca fibromul are o baza mare ,peretele uterin este de calitate proasta si nu se poate prinde sarcina....si mi-a propus operatia cu sanse de sarcina 15-20% Alt dr mi-a zis 99%....si asa ca m-am hotarat sa fac operatie si ce o vrea DD...Dupa cel putin 6 luni,dc totul este bine .......vreau sa incerc FIV
Si eu am incercat cu tincturi dar nu au avut efect la mine.Nu stiu ce sa iti spun sa faci??Kyky am facut embolizare si a rams insarcinata cu gemeni, cu fibrom de 5 cm.Gina este insarcinata dupa embolizare....
Parerea mea este ca dc faci embolizare,succesul ei depinde fffffffff tare de ce fel de fibroame ai ,de marimea lor si de cum reactioneaza organismul(mai ales)
Din ce spui tu,fibroamele nu sunt mari.......cel fundic nu stiu cum influenteaza prin pozitie o sarcina.Dc mai faci IA ,vor creste datorita simularilor hormonale.FIV nu iti face niciun dr cu fibroame........Incearca sa afli parerea mai multor dr...sa vezi ce iti recomanda sa faci.. Te steptam cu vesti!