Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cu un pic de noroc, da. In mod normal se accepta o singura fractiune de luna din cele 12 necesare dar ma vazut deja cazuri ca si cel deescris de tine si nu a sesizat nimeni ca erau doua luni fractionate. Dar daca se observa....

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zgrebenel spune:

Revin cu solutia agreata de CASMB cu angajator privat pentru concediu maternitate in cazul in care aveti PFA cu contract incheiat 0.85% + carte de munca:
- exemplar roz certificat medical + copie xerox pe care sa scrie copie cf cu original si stampila angajator : se duce la CASMB
- exemplar alb + copie xerox pe care sa scrie copie cf cu original si stampila angajator : ramine la angajator.

Merci

Mergi la inceput

Deci copie xerox + ..... Ok.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia13 spune:

Buna seara! Va rog frumos sa-mi raspunteti la o intrebare ca am o mare dilema. Din luna ian. am intrat in concediul prenatal , dar tot din luna ian. am semnat in alta parte un contract de colaborare, unde sunt platita la plata cu ora. Si acum ma gandesc daca asta imi va afecta idemnizatia ca eu unde am cartea de munca figurez ca sunt 2 ani in concediu de maternitate si in alta parte contract de colaborare.Acum imi e frica ca poate nu mai primesc indemnizatia. Doamna de la personal unde am semnat contractu de colaborare stia ca sunt gravida si ma gandesc ca mi-ar fi spus ceva, dar poate ca habar nu are de legi. Va multumesc anticipat, astept un raspuns.

Delia13 [('') 34+ David Andrei
http://family.webshots.com/photo/2154004650105762323bvXXik

http://picasaweb.google.com/mihaela.luca.17/HainuteFetite09Luni#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinam spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinam

Sper sa ma puteti ajuta si pe mine. am tot citit pe forum, pe diferite site-uri, m-am interesat pe unde am putut, dar tot nu stiu exact cum as putea rezolva problema

Povestea este urmatoarea: sunt insarcinata in 21 sapt, dpn fiind 13 iunie 2010. Nu stiu exact sigur cand as putea intra in prenatal. Medicul de familie mi-a spus ca la 7 luni si 10 zile, asta insemnand dupa calculul meu 1 aprilie 2010.

Marea problema vine acum: la inceputul saptamanii, seful meu m-a anuntat ca va inchide biroul din Bucuresti din 1 februarie, firma fiind infiintata in Brasov. Luni seara spunea ca-mi va mai plati darile catre stat inca 2 luni (respectiv februarie si martie), urmand ca eu sa stau acasa, fara sa mai primesc salariu....evident. Marti, l-am intrebat daca imi poate plati darile inca o luna (si aprilie)ca in cazul in care bebe se va naste mai tarziu decat dpn si am mai multe zile de prenatal si mai putin de 42 zile postnatal, sa nu pierd indemnizatia ( am inteles ca si asta este o problema). Insa el mi-a raspuns calm ca nu mai e sigur nici macar pentru luna martie. Nu stiu daca exista vreo posibilitate sa ma asigur ca el imi va plati aceste dari catre stat, astfel incat sa nu pierd indemnizatia.....

Ce inseamna aceste dari catre stat? Adica ce se ia in calcul? Din fluturasul de salariu, eu am adunat tot ce inseamna CAS, impozit...oricum, suma nu e foarte mare. Nu mi se pare un efort extraordinar sa-mi dea explicatia ca nu-si permite sa le plateasca.

M-am gandit sa vorbesc cu medicul sa-mi dea concediu de risc maternal, pentru ca un simplu concediu medical nu m-ar ajuta. Am nevoie de ceva pe termen mai lung, nu doar 1 sapt - 2. Logica mea a fost ca fiind in concediu de risc maternal, n-ar putea sa-mi intrerupa contractul. Am gresit cumva?

Insa daca nu pot obtine acest concediu, mai exista vreo varianta prin care ma pot asigura ca firma nu va inceta sa-mi plateasca darile catre stat pana intru in prenatal?

Atunci cand se va decide incetarea platilor catre stat, practic intreruperea contractului de munca, va trebui sa semnez si eu ca sunt de acord cu acest lucru sau se face de la sine, fara a fi nevoie de acordul meu?

Mai am ceva nelamuriri cu partea financiara, dar problema aceasta este mult mai presanta.

Sper sa fi fost destul de explicita si imi cer scuze pentru povestea atat de lunga.

Multumesc,
Florina

Revin cu nelamurirea mea: daca intru in concediu de risc maternal, angajatorul poate refuza sa mai plateasca darile catre stat?

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacondrat spune:

Buna ziua!

o intrebare as avea, sau o lamurire daca puteti sa-mi dati. Daca nu, poate imi spuneti cui pot sa ma adresez.

E vorba de a beneficia de ajutorul pt ingrijirea copilului in conditiile in care: sunt suplinitoare la o scoala, actualmente in concediu de studii pt drd., pt continuitatea nu pot sa aplic (am intrat de la inceputul scolii in concediu), de intors la scoala, dupa terminarea perioadei (adica din martie)nu ma pot intoarce- din motive independente de mine a tb sa ma mut in alt judet....ca atare tb sa renunt la post, facand intrerupere pe cartea de munca.

Exista alte solutii?
Eu am primit o bursa de cercetare chiar dupa perioada aceasta de concediu, dar stiu ca suplinitorii nu pot beneficia de concediu fara plata pt studii sau cercetare, numai titularii.
Orice alte informatii sau sugestii mi-ar prinde bine...

Exista alte documente din care as putea afla mai multe?
va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

inca o intrebare... conteaza la indemizatia pt cresterea copilului ca eu figurez in primele 6 luni cu 8 ore pe cartea de munca iar in ultimele 6 luni doar cu 4 ore ?

11+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui enik83

inca o intrebare... conteaza la indemizatia pt cresterea copilului ca eu figurez in primele 6 luni cu 8 ore pe cartea de munca iar in ultimele 6 luni doar cu 4 ore ?

11+

Nu conteaza

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

multumesc frumos marius pt raspunsuri.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Imi cer scuze daca voi pune o intrebare al carei raspuns se sfla in paginile subiectului, dar sunt cam multe si n-am avut rabdare sa le citesc pe toate!

Situatia mea este urmatoarea...am revenit la munca in decembrie 2009 din CIC si la jumatatea lui martie 2010 voi intra in prenatal. Stiu ca pentru calculul indemnizatiei de concediu prenatal se iau in considerare veniturile brute pe ultimele 6 luni...cum se va proceda in cazul meu, in care nu am decat 3 luni de cand am revenit in firma?

Multumesc!

Mergi la inceput