Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pentru MAE exista legislatia specifica. Probabil nu este prevazut asa ceva.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Pentru MAE exista legislatia specifica. Probabil nu este prevazut asa ceva.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Multumesc si o zi frumoasa

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Intrebare: la calculul indemnizatiei pentru CIC (85% venitul mediu al ultimelor 12 luni anterioare nasterii)se iau in considerare si veniturile din perioada concediului prenatal?
Pe scurt, as fi interesata sa-mi iau maximum de concediu prenatal posibil, dar cu conditia sa nu-mi fie afectata ulterior indemnizatia.
Va multumesc anticipat, astept sa ma luminati.
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zgrebenel spune:

Buna

Incep prin a preciza ca beneficiez de carte de munca contract 8 ore la o societate comerciala + PFA norma de venit la care am platit 0.85% contributii sanatate pentru indemnizatie concedii medicale.
De la 1 februarie am intrat in concediu maternitate prenatal si cind am vrut sa duc certificatul medical conform contract 0.85% pe PFA la CASMB, mi-au cerut exemplarul roz al concediului cu stampila conform cu orginalul de la angajatorul principal (http://www.casmb.ro/asigurati_concedii_medicale.php).
Problema este ca angajatorul spune ca are nevoie de ambele exemplare (alb + roz) si ca nu-l poate da pe cel roz la CASMB pentru a-mi servi la PFA.
Aveti idee care este de fapt procedura?

Multumesc

PS: Pentru oricine este interesat :pot raspunde la intrebari privind indemnizatia CIC conform CM + PFA norma venit fixa sau cum se calculeaza concediul maternitate in caz PFA + carte munca. Ma chinui de 3 luni sa inteleg procedeele :) Oricum am impresia ca nu zgirii decit suprafata.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui zgrebenel

Buna

Incep prin a preciza ca beneficiez de carte de munca contract 8 ore la o societate comerciala + PFA norma de venit la care am platit 0.85% contributii sanatate pentru indemnizatie concedii medicale.
De la 1 februarie am intrat in concediu maternitate prenatal si cind am vrut sa duc certificatul medical conform contract 0.85% pe PFA la CASMB, mi-au cerut exemplarul roz al concediului cu stampila conform cu orginalul de la angajatorul principal (http://www.casmb.ro/asigurati_concedii_medicale.php).
Problema este ca angajatorul spune ca are nevoie de ambele exemplare (alb + roz) si ca nu-l poate da pe cel roz la CASMB pentru a-mi servi la PFA.
Aveti idee care este de fapt procedura?

Multumesc

PS: Pentru oricine este interesat :pot raspunde la intrebari privind indemnizatia CIC conform CM + PFA norma venit fixa sau cum se calculeaza concediul maternitate in caz PFA + carte munca. Ma chinui de 3 luni sa inteleg procedeele :) Oricum am impresia ca nu zgirii decit suprafata.

Duci o adverinta cu veniturile realizate pe 6 luni anterior intrarii in materrnitate sa le cumuleze la serviciu si primesti totul doar de acolo unde face calcul global.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

In primul rand multumesc pentru raspuns.

Mie cuantumul concediului de maternitate pe PFA mi-a fost calculat in baza deciziei de impunere emisa de adm fiscala, de catre CASMB conform anexei 4 CASMB. Urmand ca lunar sa ma duc cu aceasta anexa 4 + certificat medical la ei de unde sa ridic banii personal. Nu prea inteleg baza legala in urma careia firma la care lucrez sa ceara banii cumulati si pe PFA-ul meu care nu are legatura cu contractul de munca pe care il am la ei. Ce vreau sa zic este ca nu cred ca firma sa aiba competenta in a decide asa ceva.
Nu inteleg la ce adeverinta te referi. Venitul meu este fix (conform norma venit anuala) si este vizibil pe decizia de impunere.
Oricum eu o sa incerc ce ai spus tu ca intrebare nevinovata la firma la care lucrez. Dar daca nu au o obligatie in a face asa ceva mici sperante :) Ei nu vor nici macar sa-mi dea exemplarul roz la concediu :)

Mergi la inceput

Intrebare:
De ce nu mergi tu frumos la casa de sanatate la asistenta contribuabili unde sa precizezi faptul ca esti asigurata si prin contract si prin PFA ca ai un concediu medical in consecinta nu ai cum sa ai 2 exemplare roz si intrucat casa de sanatate retine acest exemplar sa precizeze ei cum anume se doreste sa se faca astfel incat concediul medical sa fie calculat in fiecare parte asa cum legea iti da dreptul.
Raspunsul procedural dat de ei este cel oficial.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Nu m-am exprimat eu clar. Am fost deja la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti de pe Mosilor (pentru sector1). Pentru ca eu la ei am si incheiat contractul cu cei 0.85% pe PFA si am completat anexa 4 prin care spune ce bani o sa iau la concediu maternitate pe PFA. Ei mi-au spus ca trebuie depus la ei exemplarul roz pe care firma nu vrea acum sa mi-l dea pe motiv ca ei retin la firma exemplarul alb si trebuie sa-l depuna pe cel roz conform veniturilor facute de mine pe carte munca. Nu prea stiu ce sa fac..nici nu-mi permit sa fac mult scandal la firma.Parca imi vine sa ii pun in conference call pe cei de la CASMB cu cei de la firma mea :) Sa se inteleaga intre ei.
Oricum daca gasesc o solutie cei de la firma (au promis ca intreaba in stinga si in dreapta) postez aici rezolvarea.

Multumesc inca odata.

Mergi la inceput

Fals ce ti s-a raspuns adica nu e corect. Orice concediu medicsl are 3 exemplare din care 1 singur cel roz se preda la casa de asig. Nu se libereaza 2 concedii medicale deci nu pot exista 2 formulare roz. Insa se calculeaza pe exemplar cum anume se accorda concediul. De aceea pentru a rezolva aceast inconvenient procedural ori se face copi xerox si se ataseaza langa originalul roz dar se completeaza diferit ori se centralizeaza calculatia intrun singur loc (la locul de baza- pe baza adeverintei de venit) si se calculeaza global pt ambele venituri. Oricum acest venit este suportat de casa integral deci a doua varianta mi se pare ( si se foloseste) cea mai OK.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

multumesc frumos pt raspuns...as mai avea o intrebare pt o cunostinta de-a mea... ea si-a incheiat contractul de munca la jumatatea lui decembrie iar in 18 ian s-a angajat la o alta firma... ea poate primi indemnizatia de 800 ron? pt ca am inteles ca nu scrie nicaieri cate ore sau cate zile trebuiesc lucrate obligatoriu intr-o luna.. multumesc

11+

Mergi la inceput