Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)
Raspunsuri - Pagina 13
marius spune:
3 luni minimum pe economie + 3 luni veniturile realizate.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
accept92 spune:
Multumesc mult, Marius!
Nu e o veste prea grozava, dar macar stiu la ce sa ma astept. Inteleg ca timp de 6 saptamani compania ar trebui sa compenseze diferenta fata de salariul de baza ceea ce mai indulceste pastila.
marius spune:
Da,asa este.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
gabriela_tm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zgrebenel PS: Pentru oricine este interesat :pot raspunde la intrebari privind indemnizatia CIC conform CM + PFA norma venit fixa sau cum se calculeaza concediul maternitate in caz PFA + carte munca. Ma chinui de 3 luni sa inteleg procedeele :) Oricum am impresia ca nu zgirii decit suprafata. |
Buna zgrebenel!
eu am CM de aproape 10 ani la o firma si PFA in sistem real din nov. 2009. Am completat declaratia 220 provind venitul estimativ pe 2009 si de la Adm. Fin. mi-au spus ca la momentul suspendarii PFAului au sa-mi regularizeze veniturile cu declaratia 200 pe care va trebui sa o depun atat pe 2009, cat si pe 2010 - teoretic n-ar fi o Problema.
Zici ca stii care e calculul pentru indemnizatia de CIC? Ma ajuti, te rog, si pe mine sa fac un calcul estimativ? Mai ceva: in Timis(oara), stupoare: cei de la CJAS Timis NU VOR SA IA de la PFA (care au si CM la un angajator) contributia de 0.85%!!! Pur si simplu nu o iau pe motiv ca deja esti angajata cu CM si nu mai e necesara aceasta contributie de 0.85%, ca atare NU se poate obtine cumulat indemnizatia de maternitate. In fine... lunga, lata poveste. Inca de luptat (stiu ca la Bucuresti se obtine, o dna de la CNAS mi-a raspuns ca da, stie ca in unele Case de Sanatate se practica sa nu se dea decat 1 singura indemnizatie de maternitate, pe motiv ca legea 158 NU specifica in mod clar un articol pentru cei care sunt si angajati SI in acelasi timp PFA!!! = raspuns made in RO).
Acum insa ma concentrez pe indemnizatia cumulata pentru CIC. Aici poti sa ma ajuti cu ceva info. Parca la PFA cu norma de venit fixa e mai simplu, dar totusi nu cred sa fie probleme la angajat + PFA in sistem real.
Multumesc,
Gabriela
alice_is spune:
Buna seara. Nu am citit tot din urma, asa ca nu stiu daca s-a mai discutat ceva asemanator. Am intrat din CIC direct in CM (cod 01). As dori sa stiu care este baza de calcul a concediului medical. Multumesc
marius spune:
Salariul minim pe economie.
Pagina legislativa
dada2009 spune:
buna seara,
sunt noua pe forum si din pacate n-am apucat sa citesc paginile din urma.
Am si eu o dilema si sper sa ma puteti ajuta.
am o fetita de 1 an si o luna si sunt in concediu de indemnizatie inca de cand an nascut( excluse fiind cele 42 zile de lauzie)
acum sunt insarcinata in 14 saptamani.
cum se procedeaza?
pierd indemnizatia de la primul copil cand nasc?(adica vreo 5 luni dupa socoteala mea)si dupa cele 42 de zile de lauzie intru pe indemnizatia pentru cel de-al doi-lea copil? care cum se calculeaza?
este mai rentabil sa intru in concediu medical inainte sa nasc?
multumesc anticipat
Eseea spune:
inteleg ca acum esti in CIC pt primul bb. Vei naste deci inainte ca primul sa faca 2 ani. Atunci vei face asa : stai in primul CIC pana se termina ( cand face copilul 2 ani) si a doua zi vei intra in CIC pt bb 2 ( ti se va prelungi CIC-ul de fapt)- in care vei sta pana in ziua in care bb 2 va face 2 ani. Vei lua aceeasi indemnizatie pe care o iei acum pt bb1.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
delsim spune:
Am si eu o nelamurire: banii pentru pre si postnatal cine ii plateste?Statul prin casa de asigurari de sanatate sau angajatorul?
Si in cazul unui concediu medical obisnuit cine il plateste?