**Zmeurici de iulie-august 2009 (16)**
Raspunsuri - Pagina 14
pogos spune:
giova, da, de grasanei ce sunt. are 67 de cm si in seara asta 8,7 kg. a luat 500 de gr in 2 saptamani.
pony multumim!
astazi Tudor a fost foarte nervos, agitat...nici nu stia ce sa faca. dadea sa planga iar daca vorbeam cu el imediat o dadea in hohote de ras...s-ar putea sa fie de la gingiute ca si-a frecat limbuta de ele si si-a mestecat-o...mama, mama. si ca sa-i dau sa manance a trebuit sa dansez cu el la san, ca altfel nu statea. asa ca azi am avut program de dans ![]()
maine sper sa nu mai fie asa.
noapte buna
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si de
Tudor Petru (22.07.2009)
anemona27 spune:
Salutare si de la noi
Pooh eu de mult folosesc 4,uriasului meu de mult nu-i mai vine nr 3.
Luisa si al meu face de 2,3 ori pe zi.
Dienuta ce baiat mare si frumos ai,sa-ti traiasca.
Giova frumoase poze si cred ca e mare satisfactia cu doi copii,si eu as mai vrea unul,dar mai tarziu sa imi mai revin si eu.
Buburuza eu il spal doar cu apa si pe ochi la baita.
In rest si noi roadem tot ce prindem,de intors nici noi ca doar suntem grasuti,eu nu stiu cum sa fac sa-i lungesc timpul dintre mese,al meu mananca prea mult.
I-am luat si eu azi din carrefour costumas de craciunel si o salopeta cu un om de zapada,dragute foc si i-am mai luat o jucarie interesanta,un spiridus,il cheama Duni citeste povesti.Are si carticica cu povestile atasate sa invete sa citeasca
.
Noapte buna!
mami fericita cu
Alex
Motana spune:
alinutza zi-mi mie sfaturile alea de cum sa adoarma bebe avem nevoie. Seara stam cate 2 ore pana la dormitul final, papa tzitzi adoarme, se trezeste si tot asa de io intepenesc. Ca sa nu mai zic ca acu 2 nopti am adormit si eu si cu bluza de pijama ridicata, dezvelita m-am trezit a 2-a zi cu o durere ingorzitoate, ttoata partea stanga, inca mai indur, nici in sling n-am mai pus.o ca n-o pot cara.
Mai nou nici ziua nu prea stie cum sa adoarma, ne leganam in scaun ca pe vremuri, scanceste, pe umar.. la fel. Tot la tzitzi o pun si asa doarme juma' de ora. Singura data cand nu face scandal e cand suntem afara si adoarme pe cine o cara io/Luis.
Ce jucarii faine ai luat! Il stiam si io pe ala cu burtica, manuta etc :)
Bubu, noi ii stergem ochisorii cu vata inmuiata in apa plata (sau de la robinet fiarta si racita) in fiecare dimineata, ca sa o "spalam" cumva.
Si la mine apuca de-acu tot ce vede, si eu cum mananc numai cand alaptez se intrerupe de multe ori si se uita la mine.
Am patit-o ieri cu bolul de cereale, era in bratele mele (by the way, noi mereu o punem in fund, sustinuta..) si desi ma feream a apucat de el si l- varsat.. pe ea, pe mine, pe jos!
Rallu, nush daca iti foloseste dar citeam si m-am gandit la tine faza asta: ca tot ziceai ca nu te hotarasti cum sa incepi cu mancarea. Io aveam teoria ca trebuie inceput cu legume, ca daca ii dai fructe apuca gustul ala bun si dulce si refuza legumele apoi. Dar am vazut ca bebeii exclusiv alaptati nu conteaza, caci laptele matern are diferite gusturi, deci poti incepe cu fructe f. bine. Ca si Robert bea numai lapte de la tine, no? Succes in de-ale mancarii! :)
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
matcha-oana spune:
buna dimneata ,haideti la un ceai
.
am vazut filmuletul cu jumperul super ,e asa de comic bebe si noi i-am luat de la fisher http://farm4.static.flickr.com/3305/3526090430_d440eb7aae_o.jpg e super zici ca e maimuta in ele asa se misca si tipa
.
baiatul meu are 4 luni si 2 saptamani aproape si are in jur de 9 kg si 71 de cm,este mare?
ca aici in japonia este un bebelus gigant
,se mira toata lumea de el ,nu ma crede ca are doar 4 luni.
i-am dat si eu zilele astea un pic de pireu de morcov si dovlecel dar pireul l-am facut moale,si a papat bine si ma certa s aii m-ai dau
,pana nu ascund farfurioara cu mancare el nu tace.
baiatul meu este la fel cand se face seara ,il adorm ,la fel se trezeste din 10 minute in zece minute plangand ,defapt urla ca ma si sperii,asta tine cam o ora,apoi adoarme si el bine dar binenteles ca in 2 ore iar face la fel,si asa ma tine toata noaptea
.sa fie puseu de crestere, sa fie din cauza gingiilor nici eu nu m-ai stiu.
fetele cum e vremea in romania?
mi s-a facut dor de romania ,de atmosfera de craciun
.
in anumite zone se m-ai merge cu colindu?
va pup pe toate

leon18 .07.2009
inutsa spune:
noce mamica, lucrati la bb2 deja?
pooh eu am Moulinex care face paine de 1.5 kg. cu no-name-urile ce sa zic... sora isi luase un robot de bucatarie no-name si a fost dezamagita,inca de la primele utilizari isi "dadea sufletul". pe de alta parte eu am aspirator no-name de 2 ani care inca e bun. deci depinde...
bubu a mea fata a "poftit" la paine, o ducea in gura. eu ii scoteam painea din gura dar socrela "las-o sa manance paine, doar nu pateste nimic"
mai voiam sa mai scriu cate ceva dar m-a lasat memoria, sunt cheauna de somn, nu am putut adormi aseara.
am avut si un pic de febra aseara, adica Bia a avut
. suspectez ca o chinuie dintisorii, ca in rest nu are nimic
am admirat si zmeuricile din pozici [diana deci o sa imi prinda bine hainutele roz ale Biei la fratiorul care e in "plan"
]
va urez o zi faina!
---------------
Inesa, cea mai fericita
de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)
Bianca la 4 luni
bebelusha din burtica
cum a aparut pe lume Bianca-Maria
lorelay_28 spune:
Buna dimineata
fetelor aseara Maya mi-a facut temperatura 39. Nu stiu de la ce. Abia a adormit saracuta pe la 12 noaptea, iar ieri nu mi-a dormit deloc. Sper sa nu aiba enterocolita...sambata a fost in preajma copiilor si apoi am aflat ca unul dintre ei a facut enterocolita si ieri am aflat ca a mai este inca unul bolnav.
Merg ca a facut caca. Sper sa nu fie diaree....
Lorelay - mami de Maya (20.08.2009)
camera Mayei
Maya
noce spune:
Hop si noi de la o
matinala. Am baut o cafeluta in parc (mama, mama, ce-mi place
cafeaua de dozator, pacat ca e atat de mica).
L-am pus pe Filip pentru prima oara in cosmonaut, unul din material ca de paturica, ma gandeam ca e frig, dar nu e exagerat (12 gr).
Matcha, ce bebe mare ai! Aveti cu 2 kg si 5 cm mai mult ca noi, cred ca si la noi ar fi bebe gigantic. Spor la crescut in continuare 
Aseara am stat muult in parc si am admirat luminitele de Craciun. Era Filip absorbit complet, nu era f frig (13-14 gr), de obicei dupa amiaza dupa 4 se mai raceste, se fac 11 gr, dar aseara nu. Zici ca-s meteorologul de serviciu
, dar daca tot a intrebat Matcha, va prezint vremea, ca eu umblu cu ratusca de baie (termometrul) in carut si verific mereu cate grade sunt, la 12 grade ii pun fesuletul si in perioada asta fiind la limita, trebuie sa fiu pe faza.
Mami lui
Filip, 1 august 2009
Copilul care si-a pierdut caciulita
Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca
uliiasi spune:
Buna, dimineata, zmeurici! 
lorelay, sper ca Maya e ok, sa ne tii la curent. Multa sanatate!
David al meu vad ca o noapte imi da sperante, urmatoarea mi le spulbera. Iar s-a trezit din ora in ora, odata sa manance, odata sa miaune. Nici nu ma mai complic sa caut cauze, gata. Incerc sa mananc si sa beau cat mai corect, sa-i fac conditiile cat mai bune in camera tot timpul si atat. Cine stie ce viseaza el noaptea. Asta e..o sa creasca si poate o sa fie mai bine atunci.
De dimineata de cand s-a trezit nu face decat intoarceri de pe spate pe burtica, nici nu ntorc bine capul ca hop...e pe burta. De-acum nu mai pot sa-l las singur o secunda, are o viteza...
L-am pus dimineata in patutul lui sa ma duc sa pregatesc micul dejun, l-am lasat vreo 5 minute cred, l-am pus cu fata in sus pe lungimea patutului si l-am gasit cu burta in jos pe latime...si plagea, cred ca a dat si un cap de gratii....Ca eu am pus treaba din aia de protectie doar pe o lungime si o latime a patului, desi am doua si as putea sa pun sa aiba tot patul, dar am auzit ca trebuie sa aiba puiul libera o parte a patului, sa nu se simta captiv, sa vada ce se intampla in jurul lui.
Azi e urat afara, nu cred ca iesim...sa vedem cum rezistam cu bebe toata ziua in casa.
Noce, voi doi aveti vreun ajutor? Ma gandesc ca atunci cand vine bb2 Filip o sa aiba un an si ceva si o sa fie foarte solicitant, aveti curaj, nu gluma. Sa stii ca si eu ma gandeam sa fac la fel, dar la cum e David acum nu stiu cata energie o sa am.
Eu inca il spal pe David la ochisori, dar de nevoie, stiti ca noi eram cu problema cu canalele infundate. Ochiul drept care ne-a chinuit vreo luna s-a vndecat complet, in schimb stangul e acum cu probleme, identic cu ce a avut dreptul. Asa ca il sterg de n ori pe zi cu ser special pt ochi, se cheama Optiserum, ii fac masaj si da Doamne sa-i treaca si asta. Deja stie cand vreau sa-l sterg la ochi si-si misca capul in toate partile, numai sa nu ajung cu compresa la ochisorul lui si trage niste urlete cand il sterg...dar ce sa-i faci...si e tot rosu la ochisorul ala...
.
Sa aveti o zi usoara, zmeurici! 
Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei (04.07.2009)
siacob spune:
buna
Si eu am o zmeurica cu putina febra. 3 zile Beatrice a avut intre 37.5-37.8, de ieri seara a scazut sub 37. La noi sigur este de la dinti care doar ne chinuie fara sa se arate
. Sper sa nu mai dureze mult.
toate zmeuricile care au dintisori fara chinuri.
LuisaTL spune:
'Neaa si de la noi!
Mersi, fetelor de raspunsuri...e clar ca noi ne inscriem in clubul kk-ciosilor
. Ne pregatim si noi de o plimbarica la pediatra sa vedem ce si cum mai suntem.
NOCe, ce pofta mi-ai facut de o cafea bauta in parc...fain ca ai aproape si poti sa-ti iei. La noi sunt 10 grade si e innorat. As sta si eu pe-afara, dar mi se pare cam frigutz.
A, si Sara face figuri la tzitzi...Suge putin si apoi se pune pe urlat
. Sper sa fie o faza si sa treaca ca tare nasol mai e. Cred ca o mut de n ori la fiecare tzitzi in speranta ca poate i-o placea mai mult din cealalta. Of...
O zi faina va doresc si puiutzi cumintei!