Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=1914" target="_blank">Un articol cu Dragos Bucur pe DC.
Este si la discutii generale.

Dani, Adriana, eu nu-s adepta sa manance mai intai si apoi sa facem corectia. Daca se poate, prefer sa facem calculele, insulina si apoi gustarea in plus.
Oricum, are ceva dulce la ea si daca simte ca e mica glicemia, se serveste singura, iar daca se potriveste sa fie si o aniversare la mijloc, cu atat mai bine, ca poate gusta si ea, din ce se serveste cu aceasta ocazie.
La noi ninge, fetelor, de azi-noapte. Totul este alb, spre marea bucurie a Cristinei, dar si a celor mari.
O zi faina si glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri !
Cristinei peste noapte ii cresc glicemiile de 2 nopti. Eu, oricum am observat ca ea mai bine creste in sezonul rece. Poate unde e nascuta iarna.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Anina, eu m-am referit la adaptarea diabetului in anumite situatii pe care le-a descris Dani si daca ai observat, totul este calculat intr-un anumit mod - "emotii, dans, agitatie" - plus moderatie - "2.3-4 bucati !". Nici eu nu sunt adepta sa manance mai intai (in cazurile obisnuite) mai ales pt. insulina Actrapid, asa cum nu sunt adepta sa-i dau seara gustari cu Croissant cu crema.

Pe masura ce cresc, copiii se vor intalni cu tot mai multe situatii si evenimente iesite din schema clasica la care vor trebui sa gaseasca solutii bune pt. ei. Daca nu le vor gasi, acea schema ii va obliga sa se excluda tot mai mult din acele situatii si cred ca vor aparea consecinte multiple in personalitatea si comportamentul lor.

Imi povestea o mamica a unei adolescente din Resita, care avea diabet de vreo 8-9 ani, cat de mult regreta ca i-a interzis categoric dulciurile si adaptarea la situatii-eveniment. In timpul pubertatii si adolescentei, comportamentul alimentar al fetei era f. afectat. Zilnic venea cu glicemii de 600-700 mg/dl. Varstele pubertatii si adolescentei sunt mult, mult mai complexe.

http://florin86.wordpress.com/2009/12/12/care-pe-care/

studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Bine, imi cer scuze, am inteles, ca numai in situatii speciale se intampla asa.
Avand diabet de la 3 ani si 7 luni, Cristina s-a invatat sa puna deoparte ce primeste, pt. mai tarziu, cand vine ora de masa.
Nu-i interzic total nimic, tocmai pt. a nu ajunge sa manance pe ascuns ce-si doreste.
Deocamdata participam impreuna la diferite evenimente si invatam impreuna sa ne adaptam situatiilor ce se ivesc. Stiu ca va veni si vremea in care nu o voi mai putea insoti peste tot, dar stiu ca se va descurca bine, pt. ca orice facem discutam si impreuna hotaram.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna!
Am luat rezultatele analizelor si surpriza: hemoglobina 6,2. Cred ca responsabile sunt glicemiile mici pe care le-a tot avut ca asa lunile astea au fost parca cele mai dezechilibrate de la declansarea diabetului.
In rest, am micsorat insulina de seara iarasi pentru ca atunci cand la ora 22 a a vut glicemia 267, dimineata la 7 a avut 87. cand seara a avut 312, dimineata a avut 67. Si acum doua seri cand a avut glicemia buna (118) la 3 avea 55. Asa ca am micsorat doza. Numai ca am facut greseala sa maresc si cantitatea de hidrati asa ca azi noapte la 1 avea 354 iar dimineata la 7 - 144.

saptamana asta am cunoscut o persoana (medic rezident) care mi-a explicat de ce a facut copilul meu diabet: pentru ca ori i-am dat eu prostii sa manance, ori in sarcina, atunci cand s-a format pancreasul lui iusti eu am mancat cine stie ce prosti. Am crezut ca nu aud bine. In primul rand era medic si in al doilea rand, practic, m-a acuzat ca din vina mea este bolnav copilul (lucru si mai grav avand in vedere ca este medic). I-am explicat frumos ce inseamna diabetul de tip 1 desi parca imi pare rau ca nu am fost un pic ironica. Dar era la mine in casa (si eu sunt o gazda buna) si este viitoare sotie a unui baiat de nota 10, prieten din copilarie al sotului.
In schimb, am avut o experienta placuta cu o batranica ce m-a intrebat daca poate sa ii dea o bombonica lui Iusti. E prima data cand sunt intrebata daca i se poate oferi ceva si mi se pare laudabil ca o femeie in varsta a putut sa faca asta.
Va puppe toate si va doresc glicemii super la dulcinei!

P.S. Eu am zis ca pentru aniversarile la care ne vom duce cu Iusti, voi face eu acasa tort (fara zahar) si i-l voi da gazdei. zProblema este cu ora de servire a acestuia. Deocamdata, mamicile respective (mai putin cumnata mea) s-au mulat pe ora lui Iusti dar nu stiu cat se va mai putea ca vor creste copiii si vor impune ei servirea tortului. Om trai si om vedea. Toate la timpul lor.

Mergi la inceput

Aici comunicam, schimbam pareri, fiecare decide daca sau cum le urmeaza. Nu-i vorba de scuze, este vorba de pareri, nimeni nu impune nimic, nimanui.

Sigur, principiul de baza este de a pune deoparte pt.a consuma la masa, insa o serbare, spre exemplu, nu o poti stabili dupa orarul meselor noastre si situatiile neprevazute care pot aparea.

studii diabet

Mergi la inceput

Citat:

Sigur, principiul de baza este de a pune deoparte pt.a consuma la masa, insa o serbare, spre exemplu, nu o poti stabili dupa orarul meselor noastre si situatiile neprevazute care pot aparea.

Am o intrebare pentru cele care aveti inschema de insuline si insulina cu actiune rapida. Nu se poate ca la un eveniment la care se consuma dulciuri sau nu stiu ceva la care pofteste cpilul, sa se administreze nu stiu cate unitati de insulina rapia in functie de cat mananca? Eu asa credeam. Ca se poat in onditiile in care nu se face exces de aceasta metoda. Ca doar nu sunt evenimente mereu.
Scuzati ignoranta.

Mergi la inceput

Mirela, asa cum spui de glicemiile de seara, se pare ca a intrat in faza cand Mix 30/70 nu se mai potriveste. Mix 30/70 are 30% Actrapid si 70% Intermediara. Daca la ora 22 vine cu 267 si dim. 87 sau 312 si dim. 67, inseamna ca doza de Actrapid din Mixtard este prea mica si doza de insulina intermediara este prea mare. Si ar trebui Mix 50/50 de care spuneam in posturile anterioare. Intreaba dr., daca la noi se da acest Mix si in caz ca nu, daca poti pastra schema Mix 30/70 dim. si Mix 50/50 seara, la 19, daca poti cumpara cel de seara. Altfel, vor urma 3 injectii.

Daca scazi din Mix de la 19, va veni la 22 cu gl. si mai mare. Practic nu prea ai ce sa faci. Daca vei creste Mix la 19, va veni mai bine la 22, dar va fi hipo rau dim.

studii diabet

Mergi la inceput

Da, ce chestie! Abia acum cateva zile imi spusesesi de schema asta si s-ar parea ca asta ne-ar merge intr-adevar acum. O voi intreba pe doamna doctor de Mixtard 50/50.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Citat:

Am o intrebare pentru cele care aveti inschema de insuline si insulina cu actiune rapida. Nu se poate ca la un eveniment la care se consuma dulciuri sau nu stiu ceva la care pofteste cpilul, sa se administreze nu stiu cate unitati de insulina rapia in functie de cat mananca? Eu asa credeam. Ca se poat in onditiile in care nu se face exces de aceasta metoda. Ca doar nu sunt evenimente mereu.
Scuzati ignoranta.

Exista metoda DAFNE (Dose Adjustment For Normal Eating).

http://www.dafne.uk.com/scripts/typeonediabetes/typeonediabetes.html

studii diabet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Buna seara,
Revin si eu dupa o saptamana petrecuta la bunici, insa nu lipsita de evenimente. Alex a facut prima hipoglicemie severa sambata ziua, la ora 12.30.
Nu stiu ce valoare a avut glicemia, aparatul mi-a aratat LO la 4 glicemii luate consecutiv. A fost constient tot timpul. Si de parca nu ar fi fost de ajuns a mai cazut si dupa scaunul de la birou( pt ca era la calculator) si s-a lovit cu capul de o tzeava de la calorifer.
Azi am fost cu el la Spitalul Obregia , la neurologie pediatrica si i-am facut un EEK ( electro-encefalograma). Slava Domnului ca e bine, nu s-a intamplat nimic grav, doar un cucui , care s-a retras deja.
Toata ziua de azi am petrecut-o prin Bucuresti, pe viscol, cu masina bara la bara, cu copilul pe la doctori. Am fost si la diabetolog.
Am ajuns seara la 8 acasa . Sunt epuizata. Maine intru si va voi scrie mai multe.

V-am pupat si glicemii bune va dorim!

Mergi la inceput