Diabet zaharat la copii *7*
Raspunsuri - Pagina 8
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
Ana, imi pare foarte rau sa aflu ca ati trecut si voi printr-o experienta nu prea placuta, hipoglicemia severa.
Noroc, ca s-a intamplat cand erati acasa si in preajma pranzului, totusi. Ma gandesc ca asa ai aflat de glicemia mica, fiind ora 12:30 si programul de pranz al lui Alex.
Cum s-a comportat dupa hipo ? S-a speriat ?
Sper ca nu l-a afectat prea tare !
Mirela, felicitari pentru hemoglobina !
D-na. doctor ce a spus ? Valoarea aceasta este data de desele hipoglicemiile usoare ?
In legatura cu gustarile in plus, la diferite evenimente, se poate administra insulina rapida, chiar si Actrapid, dar nu mai repede de 3 ore de la ultima administrare.
Cand crezi ca veti putea, eu iti recomand cu cea mai mare caldura, sa mergeti la Buzias. Acolo, poti incerca ceea ce inveti la teorie, in timpul celor 12-14 zile de sedere.
Eu, tot ce stiu, din cartea lor am invatat si de acolo.
Apropo, de tortul facut de tine ! Stii, si noi mergeam inainte cu prajiturele dietetice dupa noi, la diferite evenimente la gradinita. Si serveam si ceilalti copii.
La noi e totul alb si inca ninge marunt. Aseara am iesit cu sania, iar Cristina se tavalea si chiotea de bucurie in zapada. Era atat de fericita !
Va anunt cand reusesc sa pun pozele pe net !
O zi faina in continuare si glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !
mirela.d spune:
Buna!
Da, Anina, asa mi-a spus doamna doctor ca hipoglicemiile sunt raspuzatoare de hemoglobina atat de buna. Noi am mai avut rezultate bune (in general hemoglobina lui Iusti este buna) dar acum stiu a a avut o perioada cu oscilatii, tendinta de hipoglicemii, adica nu au fost atat de liniare glicemiile asa cum le avea de obicei.
Acum am o alta problema: astazi Iusti a vomat dupace ieri nu prea a mancat nimic si tot ce a mancat a mancat rugat. Problema e ca desi are glicemiile mici, nu are pofta de mancare (iar dimineata i-am facut toata insulina, logic). Intrebarea mea este: ce fac daca disearaa am probleme iar cu el cu mancarea? Sa nu ii fac insulina? Sa ii fac mai putina? O voi intreba si pe doamna doctor dar voiam sa stiu cum ati procedat, daca este deplasat ceea ce vreau sa intreb.
Doamna doctor spune ca sigur a facut o indigestie de nu vrea nici sa manance desi are glicemii mici si a si vomat. Si, la recomandarea danseri, i-am dat bauturi acidulate cu zhat (fata, pepsi, limonada cu apa minerala) si i-am pus un supozitor pentru a elimina totul din stomacel. Acum a mancat niste galuste dar atat a mestecat la ele de zici ca ii dadusem guma.
O zi buna si fara probleme va doresc!
Adrianaa spune:
Am pus un articol pentru mamici, sper sa fie util:
pentru mamici
studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat
lauradoom spune:
Salutare!
Foarte multe subiecte, foarte multe informatii,nu prea mai reusesc sa intru atat de des cat mi-as dori...
Am citit ca intreab cineva de insulina din persioada de remise...noi avem 1 an si 1 luna si facem 4-5 NR si 3,5 IT. la 14 Kg...nu mai stiu in ce faza suntem..acum doua saptamani aveam valori ff mari..am crescut insulina, acum avem valori mici, am revenit la valorile initiale.
Mirela, tare ma gandesc cand voi reusi si eu sa am valorile alea superbe care le reusesti tu....de curand mi-a zis ca nu mai vrea sa faca insulina, s-a saturat. Aseara m-a lovit si a scos acul redepe,am vazut ca mi-a iesit multa insulina, la ora 21 avea glicemia 409...nu mai stiu ce sa fac ca sa il fac sa inteleaga ca totul este pentru binele lui.
Voi faceti antigrupalele la dulcinei?Eu am refuzat.
O seara cat mai placuta!
dani_roby spune:
Buna fetele,
Mirela, ce faceti ? cum e Iusti ? Eu cand m-am lovit de aceasi problema ca vomita si nu putea sa manance nimic i-am dat ceai cu zahar. Asa ma reusit sa tin glicemiil constante, si il verificam la fiecare 2 ore chiar si noaptea. Noroc ca a tinut f putin, su a doua zi am dost ok. Va tinem pumnii sa vaz reveniti repejor.
Salutare tuturor celorlalte fete. Noi suntem iarasi bine cu gl bune, dupa o alta saptamana de raceala, febra si antibioitic :(. Acum Robi este la sanius si eu am prins 5 min libere sa vad ce mai faceti.
Ana, ce face Alex ? sunteti bne acum ? S-a speriat rau de a lovitura ?
Anina, asteptam pozele de la zapada ! La voi sigure muult mai multa decat la noi!
Va pup pe toate !
dani
mirela.d spune:
Buna!
Laura, Iusti este de obicei tare maleabil. Prin urmare, nu prea am probleme u alimentatia. De aici, probabil, glicemiile relativ bune si hemoglobinele bune. Nu au cum sa inteleaga ei la varsta asta ca e spre binele lor sa ii intepam. E bine ca ii spui ca probabil cu timpul, va intelege.
Dani, se pare ca am rezolvat-o pentru noaptea asta. Am vorbit cu doamna doctor si ne-a zis sa nu ii facem insulina in seara asta. Si maine, la fel, daca nu va vrea sa manance. Acum am facut cum ai spus si tu: sucuri (cu acid ca sunt bune impotriva senzatiei de voma - asa mi-a spus doamna doctor) si luat glicemia la maxim 2 ore.
Doamna doctor spune ca fara insulina nu are cum sa faca hipo. Dar oare asa sa fie? Ma refer la faptul ca el refuza absolut orice e mancare, inclusiv ciocolata, deci va dati seama in ce stare e. In rest este chiar vioi: striga prin casa Iustinel, coada de catel si Iustinica, coada de catel desi eu ii zic de pisica.
Anina, si in Bucuresti a nins frumos dar asta a fost toata partea frumoasa: ninsoarea in sine. In rest mocirla, derapat cu masina (de 3 ori mi s-a intamplat asta ieri si nu am mers cu mai mult de 30 la ora).
Sunt convinsa ca la Buzias as invata multe dar nu stiu cat de curand vom ajunge acolo, din pacate.
Adriana, foarte util site-ul. O sa imi fac un pic de timp sa citesc mai mult nu doar articolul indicat de tine care este foarte bun, bineinteles.
lauradoom spune:
Buna fetelor!
Mirela eu avut pana acum doua situatii asemantoare cu Edutu...ma refer la vomat...prima data am stat numai cu ceai cu zahar pentru ca nu vroia nimic sa manance, iar glicemiile erau numai intre 60-100, desi ii dadeam non stop ceai cu zahar, noaptea nu i-am facut deloc insulina si a aavut la ora 12 parca 80, i-am dat iar ceai cu zahar si pana dimineta mi-a ajuns cu ea micuta..nu mai stiu exact.
A doua zi i-am facut doar insulatardul, nimic mancare, doar ceai cu zahar...am tras-o atunci tare
A doua oara a fost acum 2 saptamani, mi-a facut 38,9 la ora 2 noaptea, dimineata a refuzat mancarea, apoi a inceput sa vomite si tot cu ceai cu zahar am reusit+ antibiotic+pt varsaturi metroclopramid parca+antitermice...iar la noi dupa episoade de genul acesta greu tare ne revenim cu mancatul.
Daca ati sti cat m a salveaza 2 pisici..Murdarici si Pisu mic...numai ele ma ajuta cand este bolnavior...il santajez si ca sa bea ceaiul ala cu zahar...cred ca daca nu avea diabet , copilul meu manca de o data pe zi.
Dragele mele mamici va doresc multa rabdare, sanatate si sarbaori cat mai frumoase...noi am sarit deocamdata de analize pt ca sa evitam gripa...cred ca dupa sarbatori vom vedea si noi cum stam cu hemoglobina, parerea mea ...cred ca de la prost in sus..glicemii mari, apoi mici
lauradoom spune:
Dragele mele mamici, am si eu o mare intrebare....
Daca se mentine tot timpul o hemoglobina cat mai buna..in 20-30 de ani de la debutul bolii, exista garantia ca nu vor aparea complicatii?
Este gresit daca incerc sa ii asigur o alimentatie cat mai apropiata de cea a unui copil normal, cantarind totul si facand insulina corepsunzator? Intreb asa ceva pentru ca Edutu este un copil exprem de mofturos la mancare, fac eforturi enorme sa respect regulile de aur ale alimentatiei riguroase in cazul diabetului, dar trebuie frecvent sa le incalc pentru ca altfel nu ar manca nici un carbohidrat.Am vazut ca pererile sunt impartite referitor la consumul de dulciuri in cazul diabeticului.
mirela.d spune:
Buna!
Aseara si astazi dimineata nu i-am facut insulina lui Iusti si a avut glicemiile 144 (la ora 1), 139 (la ora 3), 108 (la ora 7) si 60 la ora 9. A mancat niste covrigei si putina paine cu cascaval si acum avea 92. Nu cred ca ii voi face nici diseara si nici maine insulina.
Dar sunt curioasa cand are de gand sa manance.
Pe de alta parte, e atat de bine sa nu faci insulina si sa nu stai stresat ca vine ora mesei si poate nu vrea sa manance.
Ce ma bucura este ca glicemiile sunt bune. Imi era teama ca fara insulina vor creste necontrolat.
Revin cu informatii cand voi avea.
Laura, nu cred ca ne va garanta cineva ca nu vor aparea complicatiile daca hemoglobina este buna. Daca te uiti pe rezultatele analizelor o sa vezi ca exista diferenta intre o hemoglobina buna pentru diabetic (intre 6 si 8) si hemogobina buna pentru nediabetic (intre 3 si 6). Deci, numai daca am reusi sa obtinem hemoglobina de nediabetic - si nici atunci - am putea spera. Cum ziceam intr-un alt post hemoglobina buna se poate obtine si printr-un amestec d glicemii mari cu glicemii foarte mici ceea ce nu este deloc bine. In fine, putem spera... Sper sa ma contrazica una din fetele mai bine pregatite. Eu nu numai ca nu sunt chiar cea mai pregatita in domeniu dar sunt si pesimista in ceea ce priveste nenorocita asta de boala.
Va pup si va doresc un week-end placut!
Adrianaa spune:
Mirela, un posibil raspuns poate fi acesta la intrebarea despre complicatii si probabil ca un mare rol in aparitia acestora ar fi si bagajul genetic cu care vine fiecare copil din familie. Tendinta spre boli de inima, hipertensiune, boli renale, etc.
http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/boli-metabolice/diabetul-zaharat-la-copii/
si copiii cu diabet la pubertate
http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/boli-metabolice/particularitati-evolutie-diabet-pubertate/
studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat