Diabet zaharat la copii *7*
Raspunsuri - Pagina 6
Adrianaa spune:
Mirela, m-am uitat serile trecute pe o documentatie mai veche a mea, de prin 2005 si am vazut ca la terapia de 2 injectii cu Mixtard, exista si variantaMix 30/70 dimineata si Mix 50/50 seara , la 22. Adica dim. 1:2 (1 rapida: 2 intermediara) si seara 1:1 (1 rapida: 1 intermediara).
Noi am facut numai varianta 30/70 si 30/70 si apoi am trecut pe 3 injectii. Eu cred, nu stiu daca la noi se fol. schema, ca varianta Mix 30/70 si Mix 50/50 poate prelungi timpul de a ramane pe 2 injectii intr-un mod echilibrat. Intreaba dr. daca se poate aplica aceasta varianta. Ar fi ideal pt. Iusti si pt. baiatul lui Teo.
Teeeeoo, pe unde esti?
Fetelor, ati vazut, v-a placut? :)
Petruta Cecilia Kupper
www.profm.ro/extra/interviu-petruta-cecilia-kupper-5083398/?TB_iframe=true&width=920&height=600" target="_blank">interviu
studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat
mirela.d spune:
Buna!
Adriana, eu ma gandeam seara la mai putina insulina rapida ori ce-mi spui tu ma bulverseaza de tot. De ce ar fi ok Mixtard 50/50? Ca nu pricep. Nu ar creste riscul de hipo peste noapte? Eu stiam ca exista si Mixtard 20/80. Nu ar fi aceea indicat seara? Problema este ca stiu ca nu exista la noi in tara asa ceva.
Noi suntem ok cu glicemiile. Asa ca s-ar putea a ramanem tot pe 2 administrari. Dar ii voi micsora doza de seara pentru ca deja doua din trei nopti are glicemia in jur de 110-120 la ora 1. Si ii dau 5-7 HC iar dimineata are sub 100. Deci daca nu i-as da peste noapte sa manance, ar face hipo. Asa ca avand in vedere ca nu a mers cu marirea numarului de hidrati de la ora 22 (dar si de la 19), vom micsora doza de insulina de la 19 cu o jumatate de unitate.
Teo, si eu imi puneam aceeasi intrebare: unde esti de nu mai dai niciun semn?
O saptamana frumoasa va doresc!
Adrianaa spune:
Mirela, este perfect cum spui tu acum. Eu m-am gandit putin in viitor.
studii diabet
SymoDenysa80 spune:
Buna seara
Mirela ma bucur va descurcati cu glicemiile lui Iusty,sanatate la intreaga familie
si noi suntem bine,atata timp cat Deny ma asculta,mai gusta din suplimentul altor copii mai nou,am avut o discutie mai serioasa azi,sper sa nu se mai intample
despre Petruta,ce sa zic decat ca suntem mandrii cu ea ,ca e romancasi cred ca va ajunge finalista
Laura,cunosc o familie din galati,cu care am stat la Buziasi intr-un salon,au o fetita cam de o varsta cu Eduard,si ei erau tare nemultumiti de spitalul din Galati,cred ca ar fii incantati sa va intalniti din cand in cand sa va povestiti ce si cum,daca vrei i-ti dau id-lor sau nr de telefon
glicemii liniare puiutilor,o saptamana buna
Adrianaa spune:
www.diabetesireland.ie/WebSite/Downloadcenterfiles/booklets/pete.pdf" target="_blank">o carticica de descarcat pentru copilasi
studii diabet
mirela.d spune:
Adriana, foarte frumoasa carticica. Nu stiu unde le gasesti dar esti "tare".
Astazi am fost la analize. Dupa tipetele de rigoare, Iusti a plecat in parcul de vizavi de spital si am putut ramane cu doamna doctor la discutii. Avand in vedere ca am fost ultimii, am stat mai mult de vorba. Vestea buna este ca ca am ramas pe doua administrari.
Intrucat Victor, ca si sotul meu de altfel, prezinta o transolcatie cromozomiala, cromozomul 19 fiind rupt chiar in dreptul genei raspunzatoare de receptorul de insulina, am vorbit cu dna. doctor sa ii fac si lui Iusti testele genetice intrucat daca prezinta acelasi "defect" cromozomial, este posibil sa trecem pe antidiabetice orale. In viata mea, nu am crezut ca imi voi dori ca baiatul meu sa prezinte o translocatie cromozomiala.
Il mai las un pic ca abia i-am luat acum sange dar cu prima ocazie ii voi face cariotipul.
Cam atat despre noi deocamdata.
O zi buna va doresc!
Editez: Sotul meu nu are diabet (si nici Victor sper sa nu faca vreodata nici diabet si nici alta boala). Dar translocatia cromozomiala o are. am descoperit-o cand n sarcina, facand amniocenteza, am descoperit ca ar avea-o fatul (astazi copilul) si ni s-a spus ca fiind o translocatie echilibrat, nu trebuie sa ne facem probleme dar ne-am facut si noi analizele pentru a vedea de unde acea translocatie. In fine, sunt mai multe de povestit despre aceasta translocatie dar nu cred ca este aici locul.
Anina_n spune:
, dragi mamici !
Adriana, superba intrepretarea Petrutei !
Iar despre carticica aceea...foarte faina metoda de a-i informa pe copii despre diabetul lor.
Anna, produsele dulci pot fi consumate pe langa HC cu absortie lenta la mesele principale, acestea fiind mai bogate si permitand astfel si consumarea de produse dulci, a caror absortie o incetineste. Sau se poate da insulina rapida in plus, in functie de cati HC se vor manca in plus.
Bomboana dulce poate fi consumata la o glicemie mica, in loc de zahar.
Symo, din ce gusta Denysa, la scoala ?
Eu i-am spus Cristinei ca orice vrea sa spuna si incercam sa-i facem loc la o masa principala din cand in cand.
Noi am scapat de glicemiile mari ca prin farmec si am revenit la dozele obisnuite. O saptamana a durat "furtuna".
La 24 kg avem in continuare 21 ui din care 7.5 bazala si 13.5 rapida, la 190-200 HC/zi.
Mirela, multa bafta sa ajunga Iusti pe antidiabetice orale !
Stie cineva ceva de Teo si Tudor, ca n-a mai intrat de multa vreme la noi ? Sper ca sunt bine cu totii !
Dani, Ana, Laura, dulcineii vostri ce mai fac ?
O zi faina in continuare, tuturor si glicemii dintre cele mai bune dulcineilor nostri !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !
dani_roby spune:
Salutare,
Am revenit si noi cu vesti bune. Am revenit ca prin minune, cum spunea si Anina la dozele uzuale de insulina. Avem 29 kg- aprox 220hc/facem 18.5 Actrapid si 8ui Levemir. Glicemiile sunt excelente!!..ceea ce va dorim si voua. Sambata si Duminica ne facem de cap, mergem la 3 zile onomastice, dintre care una la Mc Donalds.
Anina, eu la scoala i-am spus lui Robert sa nu refuze niciodata o bombonica sau un pahar de suc daca este ziua vreunei colege/coleg. Sa manace linistit, si glicemia o reglam acasa. Prefer varianta asta decat sa pofteasca sa sa se simta cumva aiurea. Am mai observat ca daca pofteste la ceva si nu.i dau, la 3 min ma trezesc cu o hipoglicemie de toata frumusetea. Eu nu.i interzic lui Robert sa manance TOT ce vrea el, insa cu masura si sa ma informeze si pe mine. Procedez insa asa de cand avem flexibilitatea schemei cu 4 injectii, inainte mi-era teama. Azi are petrecere la scoala, ne-a zis dna invatatoare sa mergem sa.l luam la 13.30. I-ampus la el o sticulta de Fanta 0, si i-am zis sa manance fornetti, sau fursecuri sau ce au acolo dar cu masura. 2.3-4 bucati ! Cand ajunge acasa ajustam din insulina. Ma bazez pe faptul ca danseaza, are emotii ca vine Mosul, se agita...asa ca nu vad sa fie probleme cu o glicemie mare la 13.45.
Vroiam sa va mai spun ca luam CA +D3/ efervescent/ 10 zile pe luna- in lunile de iarna. A mai zis Dna Dr sa.i dam si Supradyn..tot 10-15 zile. Robi a crescut f mult vara asta, are 133 cm...si acuza dureri de glezne constant.
Va pup pe toate si ne auzim,
Adrianaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dani_roby Eu nu.i interzic lui Robert sa manance TOT ce vrea el, insa cu masura si sa ma informeze si pe mine. Procedez insa asa de cand avem flexibilitatea schemei cu 4 injectii, inainte mi-era teama. |
Dani, mi se pare perfect cum procedezi si eu fac la fel. Sigur, trebuie ceva experienta pt. aceste situatii. Important este sa le cream anumite supape de libertate, sa nu le interzicem totul, sa-i invatam cum sa procedeze ca sa nu afecteze glicemiile si sa aiba analize bune in final. Cu cat le interzicem mai mult dulciurile si participarea la evenimente cu alti copii, cu atat creste mai mult dorinta pentru lucrurile interzise. Oricum, tinta ramane obtinerea analizelor bune.
studii diabet