Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Multumesc, Adriana. Asa ma gandeam si eu, sa-l mai las pe doua administrari. Dar sa vad cum se comporta pana la analize. Mai avem aproape o saptamana.
In ceea ce priveste glicemia de dimineata, doar o data a fost 148 cand i-am dat eu sa manance prea mult la 1 noaptea (cand avea 108). In rest, au fost sub 120.
In seara asta micsorez doza de insulina cu o jumatate de unitate. Sa vedem ce se intampla. Daca vine cu ele prea mari, ii voi lasa 2 unitati seara si ii voi mari masa de la ora 22 desi e cam greu ca deja mananaca 23 HC si pe aia cu greu.

Cam care ar trebui sa fie targetul meu pentru glicemia de seara ca sa nu faca hipo peste noapte? Noi avem la ora 22 sub 100 si ma gandesc ca poate nu gresesc la masa de ora 22 ci la cea de 19. Oare ar trebui sa o maresc pe aceasta? Si sa las 2 unitati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Mirela, eu as incerca in locul tau sa raman cat mai mult de 2 administrari. Glicemiile voastre sunt f bune, el este micut si 1 injectie in plus conteaza. Glicemia tina la ora 22.00 trebuie sa fie undeva la 120-140 si asa sansele sa nu faca hipo peste noapte cresc simtitor. Asa procedam noi la indemul doctoritei desigur!
O dupa-amiaza placuta tuturor fetelor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Multumesc mamicilor pentru intelegere.
Mirela, fata mea dupa mixtardul de seara 2 ui si cei 40 de h, vine la 21*30 cu hipo 60-70 gl. Apoi dupa ce mananca cei 20h, cateodata chiar 30h cand glicemia e sub 60. Si totusi cele 2 unitati ii ajung pana dimineata. Nu te grabi sa umbli la doza.Noi, de exemplu, imi vine cu hipo 60-65 la 21*30, mananca 20h( 10R+10L)iar la ora 1 are 116 la ora 3 gl 97 si dimineata gl 80-90. fiecare organism lucreaza diferit.
Cine ma poate lamuri ce pot sa fac atunci cand: facem dimineata 3 ui de Mixtard 30 mananca 30, la 10 mananca iar 30h, la ora 13 mananca 50h, gicemiile sunt 80-110, iar dupa somnul de pranz glicemia de la 16 e 180-200-220? ce as putea sa-i dau la pranz cu absorbtie mai lenta astfel incat sa creasca glicemia dupa 16 in timpul in care este treaza, se joaca din nou si se consuma energia? Sa maresc doza la 3,5 nu cred ca este o solutie, cand aveam 3.5 ui dimineata, imi venea in FIECARE ZI, cu hipoglicemie mare 50 la 10 si su 80 la 13.
O seara una!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

lamiie, piine integrala, carne, seminte de in macinate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

anna, sa fie asa cum iti doresti pt. minunea ta !
Daca glicemiile de la ora 16 sunt mai maricele, poate ar trebui sa scadeti din HC de la pranz. Conteaza si daca a facut miscare sau nu, inainte de pranz.
Mirela.d si eu ii iau glicemia Cristinei in fiecare noapte, chiar si de 2-3 ori daca este nevoie, sa evit o hipo sau o hiper.
Legat de glicemiile de la ora 22, la copiii mici sunt permise chiar si glicemii de 180, la aceasta ora, pt. a se evita hipoglicemiile de peste noapte. Din aceasta cauza li se permite si o HbA1c de 8, celor mici.
Dani, nici noi n-am mai umblat la dozele de insulina din luna mai, de cand am revenit de la Buzias si cred ca trebuie sa marim bazala. De aproape 1 sapt. ne cu glicemii mari la ora 22 si peste noapte. O fi si raceala de vina sau vremea asta friguroasa si cetoasa, ambele tinandu-ne in casa, ori a mai crescut fata mea, pur si simplu.
Un weekend cat mai fain, tuturor si un Mos Nicolae pe masura asteptarilor dulcineilor nostri !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna seara!
Va multumesc pentru raspunsuri. Deci ii voi lua noapte de noapte. Uf, mi se pare atat de greu. Nu pentru mine ca eu pot sa duc ci pentru el. Dar decat sa facem hipo noaptea...
Ieri i-am marit masa de ora 19 cu 2,5 HC (eu merg din aproape in aproape mereu, nu maresc direct cu 5 sau mai multi hc). La ora 22 avea glicemia 256. Nu cred ca e vina celor 2,5 HC in plus dar nici nu-mi dau seama de la ce sa fie. Astazi, dupa ce dimineata a avut 144 si-a revenit fara sa umblu la hidrati pentru ca la 19 sa aiba 63. La 19 i-am dat aceeasi numar de HC ca si seara precedenta si surpriza: glicemia 56. Eu ce sa mai inteleg? Ca insulina de peste zi este buna dar cea de seara nu? Acum stau sa vad cat are la 1. Ca i-am dat sa manance destul de mult.
Va pup si va doresc un week-end foarte bun cu glicemii ideale!

Mergi la inceput

http://www.phmiracleliving.com/

A incercat cineva reteta Dr Robert Young?

Mergi la inceput

http://livinlavidalocarb.blogspot.com/2007/05/dr-mary-vernon-praises-low-carb-diet.html

unii doctori si cercetatori vorbesc despre o dieta din cat mai putini carbohidrati. de ce avem nevoie de atat de multi? sa ii iei din legume si fructe mi se pare ok. Dar sa bagi paine indiferent de care, ca sa faci hidratii recomandati intr-o zi, mi se pare prea mult fainos. Ma uit la ceilalti copii din jurul nostru: in afara faptului ca unii si i-au din dulciuri, nici unul nu mamanca atat de mult fainos intr-o zi: paste, paine, cartof. Am cunoscut o fetita ce in clasa a IV a fiind, are o dieta de 120 HC pe zi in conditiile in care este diabetica, dar supraponderala. La 11 ani are 80 kg si 1.60 m inaltime. Tratamentul ei este acum, de ceva timp, mai mult oral: pastiluta dimineata, la pranz si seara. Apoi Lantus, 8 ui. De ce ea nu are nevoie de mai multi hidrati daca hidratii inseamna sanatate? Despre asta vorbeste si Dr Vernon si Dr Young si altii ce vorbesc despre dieta Paleo, Atkins "Dieta Paleo sustine ca omul este adaptat cel mai bine la dieta stramosilor nostri de inainte ca agricultura sa fie introdusa. Astfel, dieta Paleo se bazeaza pe consumul alimentelor de care dispuneau oamenii in absenta tehnologiei, pentru a imita stilul de viata al grupurilor din perioada Paleolitica.
Multe alimente sunt interzise de aceasta dieta datorita faptului ca nu erau diponibile in acea perioada. Printre acestea se afla alimentele procesate, zaharul, sarea, granele, legumele, lactatele, cafeaua si alcoolul. Cartofii sunt restrictionati deoarece varietatile valabile acum sunt modificate genetic si nutritional, avand un continut de carbohidrati mai mare decat in Epoca de Piatra."

Un alt link interesant http://www.dlife.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

120 carbi pe zi, chiar ptr supraponderali e o cantitate ok, depinde ce carbohidrati.

Anna, exista un minim de 90-120 de carbohidrati pe zi de care creierul are nevoie ca sa functioneze in regim normal.
In lipsa lor proteinele sint transformate in carbohidrati, proces in urma carora rezulta corpii cetonici (altii decit cei de la cetoacidoza). Creierul functioneaza si cu corpi cetonici si oxigen. Problema este ca acest mecanism e de "back-up". De ex si la 70 de carbi pe zi , ai activat corpii cetonici (atentie multe stripuri nu fac diferenta dintre corpii cetonici inofensivi si cei de cetoacidoza)
Asta inseamna ca si metabolismul se schimba ptr aceasta acomodare. Dietele carnivore de multe ori au insemnat durata de viata limitata.
Pentru un adult de 40-50 de ani dieta Atkins poate fi OK.
Pentru un copil care are creierul inca in formare si care are inca furtuni de hormoni (de crestere), schimbarea metabolismului nu e asa o idee buna.
Al doilea aspect e cel al calitatii vietii. Diabetul e zi de zi. Sa te abtii ca adult o luna de la dulciuri e poate OK, desi nu multi reusesc nici asta. Dar o viata???
Pentru un copil, dieta poate lasa urme adinci, frustrari.
Eu iti propun ceva. Urmeaza o luna intreaga cu 20 de carbi pe zi si vezi cum te simti. In timpul asta cauta sa te duci in cofetarii, sa stai linga copii/adulti care maninca dulciuri...etc. Apoi imagineaza-ti cum trebuie sa se simta un copil care nici macar n-are posibilitatea de a alege.

Cu cit incerci sa controlezi mai mult diabetul, cu atit te controleaza el pe tine. Tinta e sa dezvolti o viata cit mai normala, nu sa acomodezi diabetul.

PS am citit cercetarile respectivilor doctori si mi se pare inconcludente si extrem de periculoase. De ex cartoful ofera cea mai mare cantitate de potasiu in organism. In lipsa lui bolile de inima sint f dese. Legumele la fel...etc. Am mai avut conversatia asta si la diete, concluzia era ca dintre toate dietele cele mai distrugatoare ptr organism sint cele de tip Atkins.

Mergi la inceput

Iti multumesc pentru raspuns Andrada. Trebuie sa recunosc ca pentru noi este destul de ciudat inca totul: de la cantarit mancarea pana la o calcula toate cele de care organismul unui copil are nevoie. Din ce-mi spui tu, chestia cu dulciurile, inteleg ca ar fi ok ca la un moment dat sa sa poata si ea bucura de o prajiturica din cand in cand? Eu m-am gandit la asta: ok, are o lipsa de insulina in corp. Atata timp cat ii dau injectabil insulina de care corpul are nevoie, de ce nu poate manca dulciuri cateodata, bineinteles stiind cati HC are respectivul dulce si scazand din HC rapizi de la masa respectiva?
Insa in tot ce am citit despre diabet, pe net sau in carti, sunt excluse dulciurile si doar ocazional! Sincer, ma doare sufletul cand refuzam o invitatie la Mac D la onomastica unui copil ( se poarta Mac-ul din pacate, nu suntem de acord cu produsele lor) sau cand vine acasa cu o bombonica in ghiozdan, primita la scoala de ziua unui coleg ( fiica mea este clasa intai)...
Poate ma lamuriti voi, mamicile, spunandu-mi cat de des pot face exceptii fara sa fac rau copilului. va pup si va multumesc ca sunteti aici!

Mergi la inceput