Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

am uitat sa mentionez ca sotul meu pe langa dieta si sport, inghite 0.5 mg de Amaryl dimineata. Acum 3 ani doza recomandata de medic a fost de 4 mg, dupa 2 luni -2 mg, apoi 1 mg si de mai bine de un an 0.5mg.Iar glicemiile lui sunt foarte bune, niciodata mai mari de 120 chiar si la 2 ore dupa masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Anna-pa, acum 9 ani, cand a fost diagnosticat Alex, nu ne-a spus nimeni de nici o analiza, cele de anticorpi, cea de peptid C si toate celelalte. Nu ne-a arata nimeni nici o fisa si nu am primit decat verdictul: are diabet. Nu s-a obosit nimeni cu nimic. In timp, am aflat restul, dar nu din fise, nu de la medic. Tin minte ca Andrada m-a intrebat cu ani in urma de acei anticorpi si eram total pe dinafara. Sigur, daca as fi stiut despre acele analize la vremea respectiva, as fi pus nenumarate intrebari. Deci, cum spuneam, imi pare rau, dar noi nu stim ce valoare a avut peptidul C la debut. Si ca o improspatare a memoriei, nici nu v-ar veni sa credeti cam cat de mare era aparatul din spital pt. luat glicemia. Ceva, cam cat jumate din lungimea unei tastaturi mai mari si aceeasi latime. Stateam la coada la glicemii. La inceput de tot, ne dadeau teste de glicemie comparative (pe culori) si teste de urina (pentru glicozurie), dar nu puteai tine un echilibru cu asa ceva. Testele puteau sa-ti arate rezultatul in urina al unei glicemii ce fusese cu 6-8 ore in urma...


studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:


daubner, multumim ! Sanatate si bafta cu analizele !
anna, si eu stiu ca analiza de peptide C este singura analiza edificatoare in cazul diabetului insulinodependent.
Cristinei, la debut nu i s-a facut nici macar HbA1c. De unde, restul testelor si analizelor ?
In perioada de remisie, dozele de insulina pot fi foarte mici sau chiar absente.

"La un interval variabil dupa inceperea tratamentului insulinic se constata o remisie a diabetului datorata hiperfunctiei celuler beta-pancreatice restante, in incercarea acestora de a produce suficienta insulina necesara compensarii hipergliemiei. In timpul lunii de miere tratamentul este urmatorul:
- se va tine legatura cu medicul specialist pe toata aceasta perioada
- automonitorizare cat mai frecventa a glicemiei
- administrarea unor cantitati mici sau deloc de insulina. Chiar daca nu este nevoie de insulina, unii specialistii prefera sa prescrie doze mici de insulina zilnic pe toata periada de remisiune pentru a reduce stresul produs de suprasolicitarea pancreasului dar si pentru a nu lasa impresia copiilor cu diabet ca s-au vindecat."
Sursa

Andrada, nu vreau sport de performanta pt. Cristina. Aici, n-ar reusi asa ceva fara o echipa de specialisti in spate.
Vreau doar sa faca, ceva ce ii place si la ore potrivite pt. ea.
Iar despre familie, sper sa aiba o parere frumoasa si ea, mai incolo, ca stiu ca se poate.
Acum, e racita un pic si se simte pe glicemii. N-am mai avut de multa vreme probleme, dar la ce vreme avem afara, ma asteptam sa se lipeasca si de noi ceva virusi.
Sanatate si numai glicemii dintre cele mai bune, dulcineilor nostri !





Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

Nina ,multa sanatate pt cristina,o revenire rapida a glicemiilor
Ana ,din ce stiu si eu Nina are dreptate,se poate ajunge pana la a renunta la insulina,cat am stat la Buziasi era un baiat acol,care nu facea decat 2uilantus,bazala deci,in rest doar respecta mesele,hidratii si controla glicemia,despre analize la fel ca mamicile nu stiam absolut nimik,pur si simplu ni s-a pus diagnosticul rapid(cu glicemia dim 181 si antecedente ,tata cu diabet zaharat insulino-dependent)
Ana va doresc sa treceti cu bine peste acest impas,totul sa se rezolve in favoarea voastra ,asa ar fii frumos,multa sanatate
glicemii liniare tuturor dulcineilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Imi cer scuze daca am suparat intreband de acele analize. nu stiam cum au stat lucrurile in Romania acum ceva ani. Am crezut ca avem diabetul tip 1 pana a sosit rezultatul acestei analize. Am fost sunata de cineva de la laboratorul de recoltare, care si-a cerut scuze de intarziere. Analiza a fost efectuata in Germania si rezultatul a intarziat mai mult de o saptamana peste termenul limita. Mi s-a spus ca a fost repetata pentru a putea fi confirmata fara dubii. Ca asa fac cei care se respecta: asta a fost motivul pentru care am facut-o cu ei, in Romania nici testul giardia nu iese la fel in doua laboratoare... Am luat apoi legatura cu D-na doctor, care a spus ca singura explicatie a faptului ca celulele sunt intregi, este gena Mody. Si ca, sunt rare cazurile dar are copii ce merg pe dieta, pastila si cel mult o insulina pe zi. Apoi, am citit mult despre asta. Si eu si Adrianaa si Dani. Carora nu pot sa nu le multumesc iar: m-au imbarbatat si au cercetat alaturi de mine!. Din acelasi motiv am intrebat cata insulina au primit si cum a fost remisia altor dulcinei. Niciodata nu am avut glicemie peste 280, a facut hipoglicemii inca de la debut cand internate fiind, la ora de masuratoare a glicemiei venea cu 38-40-55 si ii dadeau zahar cu lingurita ziua,iar noaptea la 1 si la 3 banana pt ca facea 4 insuline, ultima la ora 22.Diabetul Mody nu necesita neaparat insulina. Asa ca, inca o data imi cer scuze daca am deranjat dar vreau sa ma lasati sa sper. Ati trecut prin asta. Nu vreau sa accept fara sa stiu ca am facut tot ce am putut ca sa schimb diagnosticul si poate viata fetitei mele. Sanatate multa Cristinei, e o papusa. Sa dea Dumnezeu ca toti puii nostrii mai mari sau mai mici sa aiba glicemii din ce in ce mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Ana, iti doresc multa putere! Sa dea Domnul sa nu fie nevoie de insulina si sa se poate rezolva cu medicamente orale! Abia acum am citit despre diabetul Mody si imi dau seama cat de ignoranta pot fi. Nu stiu cand voi ajunge sa cunosc mai multe despre boala asta si toate tipurile si formele ei.

Eu sunt confuza. Nu mai stiu ce sa zic de a treia insulina. De trei zile, iar avem glicemii liniare. Cea mai mare 122, cea mai mica 80. Problema este noaptea cand la ora 1 vine cu glicemii intre 100 si 110 si mi-e frica sa nu-i dau sa mananace. Cred ca o sa scad doza de seara cu o jumatate de unitate ca masa i-am crescut-o deja cu 5 HC si nu vrea sa manance mai mult.
Imi este teama ca daca nu introducem a treia insulina, o vom lua de la capat cu glicemii aiurea. Pe de alta parte, daca pana la analize o ducem asa.... Uf, voi vedea ce va zice dna. doctor.

Va pup si va doresc o zi buna cu glicemii cat mai bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_roby spune:

Salutare,

Noi suntem mai bine, maine mergem la scos firele. De cand Robi s-a lovit asa zdravan, insulina de seara a trebuit sa o crestem de la 7 ui la 10ui, ca sa le putem da de capat glicemiilor de peste noapte. Posibil sa fi coincis momentul si cu cresterea care oricum trebuia facuta la un moment, timp de 6 luni am stat numai pe 7 ui Levemir. De fapt de la inceputul acestei scheme cu 4 adiminstrari.
Anna: nu ai de ce sa ne multumesti. Pentru noi toate este foarte important sa aflam ca se exista acest tip de diabet Mody, despre care nu am avut habar muulta vreme si nici acum nu detine informatii complete. E normal sa speri si sa faci tot posibilul pentru a stii exact ce are nevoie Daria si cum sa faci sa.i fie mai usor. E bine pentru alte mamici cu pui nou diagnosticati pentru a stii cum sa puna problema inca de la inceput, si pentru celelalte mamici care ne mai urmaresc pe forum si isi fac curaj sa ne scrie si sa puna intrebari de orice fel.
Iti raspund si tie acum si Mirelei cu privire la schema in 2 administrari - insulina Mixtard.
Aceasta a fost schema noastra de inceput, cand Robi avea 3 ani si 6 uni si aproxmativ 19kg. Unitatile de baza au fost de 4 ui dimineata si 3 ui seara, cu glicemii liniare, cea mai mare fiind de 218. Am stat 1 an de zile pe aceasta schema, trezindu-ne noaptea doar 1 /data pe saptamana. Nu intelegeam atunci de ce alte mamici verifica 1-2/noapte, acum insa imi este mai mult decat clar. Abia dupa 1 an am trecut pe 3 administrari( actp+ actp+ mixtard ) si tot cu glicemiil bunute am mai stat inca 2 ani. A fost o perioada minunata atunci, e drept ca nu au existat aceste "libertati " in alimentatie pe care le avem acum, dar fiecare schema are partea ei buna, daca se poate spune asa. :(. In tot acest timp nu am avut niciodata hemo mai mare de 6.8. Ba chiar prima hemo la 3 luni de la diagnosticare a fost de 5.3.
Sper sa fi ajutat cu aceste info!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Anna-pa, stai linistita, nu cred ca s-a suparat nimeni pt. intrebarea cu analiza C-peptide. In primul rand cred ca se face f. rar la noi in spital asa ceva, pt. ca este destul de scumpa. La Buzias cred ca se fac analize mai complete pt. ca ei monitorizeaza, dar sigur fac si niste studii. Am vazut cate ceva aici, in revista medicala de la Timisoara.

Cred ca acel peptid C, in cazul diabetului tip 1, scade cam la jumatate, dupa 1 an de zile (perioada de miere). Cel mai bine te poti lamuri peste 1 an de zile, iar daca valoarea acesteia este normal, atunci sigur este Mody, celulele beta pancreatice nu sunt distruse si pot produce insulina.

http://diabetta.wordpress.com/2009/11/23/markeri-metabolici/


studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Am o intrebare pentru toate mamicile: de cate ori pe noapte luati glicemia copiilor? Si o luati in fiecare noapte?
Eu de la episodul cu hipoglicemia de noapte i-o iau in fiecare noapte si de cele mai multe ori i-o iau si la 1 si la 3. Asta din cauza ca la ora 1 vine cu glicemie de pana in 120 si mi-e frica de hipo dimineata. Asa ca verific si la 3. Inainte o luam o data la cateva zile nopatea (o saptamana, chiar 10 zile).
Sa inteleg ca asa o vom duce toata viata? Cu intepaturi si pe timpul noptii?
Dna. doctor zicea ca ne vom relaxa cu vremea atunci cand la debut ii luam de doua ori pe noapte. Si ne-am mai relaxat intr-adevar. Dar uite unde a dus relaxarea. Pe de alta parte ma gandesc ca eu sunt de vina pentru acea hipoglicemie pentru ca trebuia sa stiu ca in noaptea aceea trebuie luata avand in vedere ca de o perioada mergea pe glicemii micute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Mirela, in primii doi ani nu luam glicemia noaptea. Cand am trecut pe schema cu Insulatard, am inceput si glicemiile de noapte pt. ca avea tendinta de a face hipo la ora 1 noaptea. De atunci fac in fiecare noapte 1 sau 2 glicemii pe noapte, in functie de situatie. Pericolul hipoglicemiilor nocturne este f. cunoscut. In perioada cand am facut Lantus, glicemiile erau mai liniare noaptea, dar si cu acela exista un neajuns. Daca pornea cu hiperglicemie, asa o ducea ore intregi si cam trebuia sa lupti sa-l aduci la valori bune. Daca pornea cu hipoglicemii, tot cam asa o tinea.

Intre ora 1-3 noaptea exista in general tendinta de scadere a glicemiilor. Mirela, daca tendinta la Iusti de a veni dim. tot cu 120 sau mai mica, deci nu spre hiper, atunci nu ai de ce sa te gandesti sa treci pe 3 injectii. Daca acum s-a echilibrat, mai lasa-l pe 2 injectii.


studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput