La Multi Ani Licurici de ian-feb 2009 (68)
Raspunsuri - Pagina 15
miereamara spune:
Selene,nu stiu de ce se procedeaza asa, ca nu sunt in domeniu.
Insa mie carnea de la animalele de tara mi s-a parut intodeauna mai tare, mai atzoasa decat cea din comert, o fi mai sanatoasa, insa gustul nu imi place.
Mie mi se pare o discutie interesanta, aflam lucruri noi, chiar ma intereseaza traba cu proteinele...oricum sunt impotriva adminstrarii ficatului la copilasi, eu am introdus destul de tarziu carnea in alimentatia copilului, cred ca pe la 8 luni.
Daca nu mai discutati aici, poate imi forward-ati si mie pm-ul cu explicatii, chair ma intereseaza, multumesc anticipat!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
pyc spune:
Selene, nu vreau absolut deloc sa intru in discutii despre subiect....ti-am spus fara suparare parerea mea (pentru binele fetitei)...nu am putut sa ma abtin si sa nu zic nimic.... Personal cred ca e o pierdere de timp sa schimbam mailuri despre asa ceva, nimic nu inlocuieste o consultatie fata in fata cu un nutritionist si o urmarire adecvata a Dariei de catre un nutritionist, in colaborare cu pediatrul. E o decizie serioasa treaba asta cu a nu da carne la copil, trebuie sa ai un nutritionist si un pediatru competent......in niciun caz sa nu faci asta "dupa ureche" sau dupa sfaturi de pe net, bazandu-te ca "fetita vecinilor nu mananca carne si ii e bine". Sa nu mai vorbesc de influenta nefasta dpdv psihologic....Daria ar avea o alimentatie restrictiva, diferita fata de ceilalti copii....si din pacate copiilor le place sa fie ca si ceilalti, mai ales la adolescenta efectul de turma e la apogeu...
Pe bune, iti trebuie un nutritionist si un pediatru (plus cand e mai maricica un psiholog) care sa o urmareasca pe Daria cum trebuie daca vrei sa continui asa......nu sfaturile mele pe net si nu schimburi de mailuri contadictorii intre 2 persoane convinse ambele ca au dreptate:)
flowerbee spune:
Ledi, imi pare rau...Nu am cuvinte care sa aline o astfel de veste...Nu te lasa, mai fa niste teste la alt laborator...Cu Dumnezeu inainte!
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
stefanial spune:
Salutare!
...nici nu stiu cum sau cu ce sa incep...
Uff, Ledy! Fruntea sus mama, ai trecut peste cerclaj cu bine, ai adus pe lume un bebelus pe care il iubesti nespus...fiti tari si veti trece si peste asta. Aveti grija de David ca si pana acum, iubiti-l la fel, si nu il lasati sa simta teama din sufletul vostru. Bebelusii percep trairile si emotiile noastre mai mult decat cuvintele pe care li le spunem... E usor de spus, dar extrem de greu de pus in prctica in astfel de situatii! Aveti grija de voi si multa bafta!
La multi ani tutror licurilor nostri, si, in mod special, celor cu nume de Andrei sau derivat al acestuia sau care au implinit lunite sau un anisor :) ... de vineri incoace. Sa fie sanatosi si norocosi si sa aiba parte de tot ce isi doresc ei...
La multi ani Ariya, Dariana, Yashy si Koruccia! La multi ani mamicilor si taticilor cu nume de Andrei... Sa fiti toti sanatosi ca sa va puteti bucura de minunile pe care le avei in "dotare"!
Stefania
http://b1.lilypie.com/1Eiqp2.png
flowerbee spune:
Ca si pe Miere, si pe mine ma intereseaza chestiile acestea legate de nutritie. Noua dr pediatru ne-a recomandat carnita de pui si vita, de preferat de la tara, si ne-a spus despre acele proteine importante din carne si din galbenus.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pyc Selene, nu vreau absolut deloc sa intru in discutii despre subiect....ti-am spus fara suparare parerea mea (pentru binele fetitei)...nu am putut sa ma abtin si sa nu zic nimic.... Personal cred ca e o pierdere de timp sa schimbam mailuri despre asa ceva, nimic nu inlocuieste o consultatie fata in fata cu un nutritionist si o urmarire adecvata a Dariei de catre un nutritionist, in colaborare cu pediatrul. E o decizie serioasa treaba asta cu a nu da carne la copil, trebuie sa ai un nutritionist si un pediatru competent......in niciun caz sa nu faci asta "dupa ureche" sau dupa sfaturi de pe net, bazandu-te ca "fetita vecinilor nu mananca carne si ii e bine". Sa nu mai vorbesc de influenta nefasta dpdv psihologic....Daria ar avea o alimentatie restrictiva, diferita fata de ceilalti copii....si din pacate copiilor le place sa fie ca si ceilalti, mai ales la adolescenta efectul de turma e la apogeu... Pe bune, iti trebuie un nutritionist si un pediatru (plus cand e mai maricica un psiholog) care sa o urmareasca pe Daria cum trebuie daca vrei sa continui asa......nu sfaturile mele pe net si nu schimburi de mailuri contadictorii intre 2 persoane convinse ambele ca au dreptate:) |
Iti dai seama ca nu ii voi da in cap daca, atunci cand va putea lua decizii pe cont propriu, in limita a ceea ce este sanatos pentru ea (ca, de exemplu, poate lua si decizia de a-si baga degetele in priza, ceea ce nu e sanatos) - adica in jurul varstei de 3 ani, va intra in contact cu carnea pe undeva si ii va placea...
No, vezi, pyc, ca lumea vrea sa stie si tu te ascunzi... Recunosc ca e prima data cand aud de posibile probleme de fertilitate din cauza regimului vegetarian...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
http://citadelaalbastra.wblog.ro/
Naty spune:
Nici nu stiu ce sa spun. Am citit de cand a scris rox si de atunci tremur ...
ledi suntem alaturi de tine, spune numai cum te putem ajuta!
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Asa a venit pe lume Ioana
stefanial spune:
Va multumim ca v-ati adus aminte noi si ne-ati urat cu ocazia zilei de nastere a lui Alex.
Ieri, Alex, a implinit Primul an de viata... Nu stiu cand a trecut timpul! Am retrait toate emotiile si clipele frumoase din anul asta. Dimineata ne-am uitat la pozele cu el, la filmulte...a fost superb! Nu va pot spune prin ce stari emotionale am trecut! ...asa ca, pregatiti-va bateriile dragelor! Dupa amiaza, adica de la 17.00 ne-am infiintat la Hard Rock cu nasii si cei mai apropiati prieteni pentru a il sarbatori pe "micut" si pentru a ii lua "motul". Acum pot sa va spun si eu in ce ar consta asta...din proprie experienta. I-au legat parul din frunte cu o fundita albastra, l-au pus sa aleaga 5 chestii de pe o tava "cu de toate" (voi trimite pe mailul comun niste poze ca sa va edificati), din care primele 3 erau valabile... Alex a ales un pahar, o busola si cheile de la casa, apoi i-au taiat "motul". Ne-am distrat copios... Desi este foarte sociabil si ii place foarte tare sa fie bagat in seama, la un moment dat, pentru ca toata lumea il lua in brate sa il smotoceasca si pentru ca zgomotul era destul de puternic pentru el, a obosit si a inceput sa se smiorcaiasca, dar i-a trecut dupa o plimbare pe afara... Per ansamblu, a fost o zi super, si, cel putin, la fel, le-o doresc si bebelusilor vostri si voua.
Va pup si va urez multa sanatate si ... numai bine!
Stefania
http://b1.lilypie.com/1Eiqp2.png
miereamara spune:
Stefania, foarte frumos v-ati distrat! Sa va fie de bine si inca o data La Multi Ani pt puiul tau!
Selene, eu stiam asa: consumul de soia sau produse pe baza de soy (lapte, miso, etc) poate duce la probleme de infertilitate si hormonal imbalance atat la femei cat si la barbati.
Problemele de infertilitate pot aparea la femeile care tin o dieta stricta vegetariana din cauza deficientelor de vitamina B-12, acid folic si fier.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator