La Multi Ani Licurici de ian-feb 2009 (68)
Raspunsuri - Pagina 14
crisspy spune:
Ledi suntem alaturi de tine
...orice ai nevoie nu uita ca suntem aici
Crisspy mamica fericita de
Razvan Andrei 16.02.2009
miereamara spune:
Offff, am intrat cu inima stransa....Ledi, imi pare nespus de rau!
Daca te pot ajuta cu ceva, cu orice, spune-mi...nici nu stiu ce sa spun, mi-au dat lacrimile de neputinta, nu e drept...
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
pyc spune:
Servus fetelor,
Nu am mai intrat de ceva vreme...mult de lucru si cand ajung acasa nu mai deschid nici tv, nici calculator....
Ledi imi pare nespus de rau pentru rezultat...nici nu stiu ce sa zic...
"Problemele" noastre sunt nimicuri pe langa ce e in sufletelul lui Leditia...
Sa va spun ce am patit cu vaccinul de gripa A (eu care sunt si raman pro vaccin).....m-am vaccinat vineri la ora 15...la ora 17 deja nu mai puteam sta pe picioare de dureri musculare, de ochi, de cap...la ora 18 aveam frisoane de a trebuit sa plec de la serviciu (nu stiu cum am ajuns la bona sa-l recuperez pe Paul!)...cana am ajuns acasa febra 40.....si asa am tinut-o tot weekendul! Plus durere de brat incredibila, cu iradiere in gat, durere musculara gen torticolis, ganglioni dublati de volum pe partea cu injectia.....pe scurt semne de gripa in toata regula! Teoretic unul din 10 pacienti face asa zisul sindrom gripal postvaccinal......la mine pe sectie TOTI cei care ne-am vaccinat am suferit cel putin 48 de h de "gripa". Ma si duc dupa-masa asta sa semnalez incidentul la medicina muncii......poate e lotul de vaccin de vina.....naiba stie....
Si cu toate astea ma gandesc serios sa-l vaccinez si pe Paul, el avand vaccin fara adjuvanti.....desi nu are legatura.....!!! (cred ca-s o mama nebuna!). Aici e cert epidemie f mare, e plina sectia de pediatrie de copilasi cu gripa A, multe scoli sunt inchise, bona are 3 copii de-ai ei mari care merg la scoala si nu stiu ce aduca acasa.....vom merge la schi in ianuarie, apoi in martie in Romania....plus ca eu pot sa-i aduc te miri ce de la spital!
Pup fetele si copilasii!
PS Selene nu cred ca are rost sa-ti spun parerea mea (de endocrinolog si nutritionist) referitoare la alimentatia fara carne la copii.......sunt absolut contra. Indiferent care sunt alegerile tale si opinia ta despre alimentatie, nu o priva pe fetita de anumiti aminoacizi esentiali si proteinele nobile pe care poate avea doar din carne, urmarile pot fi extrem de grave. Cand va fi mare daca va dori sa renunte la carne este alegerea ei.....Oricum daca nu poti fi convinsa sa ii dai carnita, consulta de urgenta un nutritionist care e dispus sa te sfatuiasca si sa vezi ce echivalente poti face astfel incat consecintele sa fie minime.
zisaCami spune:
Multumim mult pentru urari
si uram si noi "La multi ani" tuturor celor care poarta numele de Andrei sau Andreea si celor nascuti pe 31, ca pe 30 suntem singuri! 
Am intrat sa o incurajez un pic pe Leditia...
Eu cred ca e foarte posibil ca rezultatul sa fie gresit! Am patit-o pe propria-mi piele cu Genetic Lab si nu numai, cu alte laboratoare renumite, printre care si Medsana, una din cele mai scumpe si renumite clinici private ... nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu am mari rezerve cu analize ce se fac in Romania!
Cand sotul meu a avut cancer testicular ( in 2002 ) a avut 3 rezultate anatomopatologice complet diferite, de la cel mai greu pana la cel mai usor! Daca ne luam dupa primul rezultat ar fi trebuit sa moara in 6 luni si sa inceapa chimioterapia de urgenta! Al doilea rezultat gresit, mediu ca gravitate, a fost la Medsana! Din fericire, daca pot spune asa, soacra mea traieste in Canada si astfel a putut sa plece cu tumoarea acolo pt. analiza si pentru un diagnostic corect! Dr. de acolo s-au crucit cand au vazut rezultatele din Ro si au concluzionat ca tumoarea a fost taiata gresit si pusa prea putina substanta pt. analiza ( probabil din economie ), de unde si rezultatele gresite! In final a fost forma cea mai usoara si nu a fost nevoie de chimioterapie, nici macar de radioterapie, dar pt. care sotul a optat de frica, dupa ce am tras o asemenea sperietura!
Iar la Genetic lab am avut o alta experienta neplacuta ...dupa ce facusem 2 fiv-uri nereusite, am facut din proprie initiativa si analizele genetice, pentru a avea toate datele. Pentru ca ma grabeam, incepusem deja al treilea fiv, i-am rugat sa-mi dea rezultatul cat pot de repede ... si l-am primit cu cateva zile mai devreme. Desi diagnosticul certifica faptul ca sunt "femeie" ( 46, xx ), respectiv "barbat" ( 46, xy ) la sotul meu; la mine mai scria ca una din celule a avut cariotip 48,xxx,+17. Ne-am dus sa vorbim cu medicul de acolo sa ne explice ce insemna asta. Ajunsi acolo ( la Genetic lab ), Prof. D.T. Stefanescu, seful de laborator, se uita la mine ciudat si ii explica sotului meu cu o voce grava, ca el poate face copii, dar eu nu, ca daca voi reusi sunt sanse mari ca copilul sa aiba deviatie de sex! Si apoi a simtit nevoia sa completeze ca femeile ca mine "nu exceleaza in inteligenta si cateodata se mai si marita" ...! A mai spus el cate ceva, dar nu-mi mai amintesc ... Sa va spun ca ma simteam ca o "handicapata" si vreo 2 saptamani am stat intr-o tensiune ingrozitoare, pana a apucat sotul sa vorbeasca la telefon cu dr. din Canada, care ne-a linistit si a spus ca un astfel de rezultat e cel mult "o gluma" si ca la ei o asemenea analiza genetica dureaza cateva luni, nu mai putin de 2 saptamani si nu ia in considerare un asemenea rezultat!
Poate ca nu suntem noi cel mai fericit exemplu si nu e o situatie asemanatoare cu a voastra; insa ce am vrut sa spun e ca se mai intampla si erori si desi crezi ca mergi la dr. renumiti sau laboratoare bune, se mai intampla si asa ceva. Si mai am exemple in ce ma priveste cu dr. renumiti, dar nu e cazul sa mai dezvolt, e vorba de diagnostice gresite ( ginecologice ), fapt pentru care a trebuit sa ma investighez si sa fac tratamente 10 ani, ca sa-l am pe Raducu ... si nu ca as fi avut eu ceva atat de grav sau imposibil de diagnosticat, ci pur si simplu am mers dintr-o eroare medicala in alta!
Eu iti doresc multa putere, nu te lasa coplesita de primul rezultat; parerea mea e sa mai investighezi mai departe!
Iti recomand sa incerci sa repeti analizele la Bios Diagnostic, stiu precis ca pe cele genetice + o parte din analizele mai delicate le prelucreaza la un laborator foarte bun din Roma, Italia.
Multa sanatate lui Davidut mic si scump, sper din suflet sa se infirme acest diagnostic cumplit! 
Selene_Bunny spune:
pyc, am un raspuns incurajator din partea tatalui lui Dark, multumesc, Andra! El este nutritionist.
A creste un copil vegetarian este un subiect controversat. Cunosc doua cazuri fericite, unul personal, vazut cu ochii mei, si unul prin intermediar, vazut de tatal ei. Starea de sanatate a acelor copii - doua fetite, una de 6 ani si una de 14, era excelenta. Cel putin din cat am putut aprecia eu.
Tu, fiind medic, ce imi poti spune despre consumul de ficat de pasare, de exemplu? Este sau nu este, medical dovedit, ca in ficat se aduna toxinele? Daca da, cum de aceste toxine nu ne afecteaza, in momentul in care consumam ficatul? Are sau nu are metoda de sacrificare a animalelor de consum repercusiuni asupra calitatii carnii?
Eu am tradus, acum ceva vreme, manualul de utilizare a unei instalatii de transat carnea. De vita, mai ales. Puii mei, se baga carnea inauntru, se izbea de toti peretii, se injecta cu saramura... Pai ce pisicu' e asta???
Intrebarile mele nu sunt tendentioase, mi-ar placea sa pot discuta deschis cu un medic, fara sa ma puna imediat la zid.
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
http://citadelaalbastra.wblog.ro/
miereamara spune:
Selene, carnea de vita se proceseaza astfel pt ca este f tare si prin procesul respectiv se "rup" fibrele si astfel este mai "moale". diferenta intra o bucata de carne de vita din "curte" si una din comert este de la cer la pamant, cea de "curte" este f f tare, cealalta este frageda. Cel putin asa stiam eu, de altfel pe aici se gasesc niste aparate de procesat carnea in felul descris de tine, dar pt uz personal, la scara mai mica bineinteles. Asta a fost explicatia pe care am primit-o cand am intrebat la ce folosesc.
Pyc, imi pare tare rau pt reactiile adverse, scary intr-adevar. Mie imi este insa si mai teama de efectele care ar putea aparea in viitor, de aceea am optat sa nu facem vaccinul asta, desi sunt pro vaccin si i-am facut lui A. tot ce a fost obligatoriu aici (chiar si rotavirus). Dar el sta acasa cu mine, intra f putin in contact cu lumea, e o cu totul alta situatie decat la voi.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
koruccia spune:
Buna tuturor
si multumesc pentru urari!
Urez si eu La multi ani Yashi, la multe lunite sarbatoritilor de azi si toate cele bune Andreilor/Andreelor si derivatilor.
Ledi, imi pare tare rau sa aud rezultatul, dar cum zice zisaCami, continuati investigatiile, repetati testele pana cand sunteti siguri ca e asa. Noi va suntem alaturi, nu ezita sa scrii aici de ce aveti nevoie si care va fi parcursul lui David in continuare.
pyc spune:
Selene, nu vreau sa intru in discutii interminabile despre subiect, este alegerea fiecaruia si la o adica un mod de viata. Totusi la copilasi lipsa carnii poate duce la carente grave....chiar daca ei cresc si se dezvolta aparent normal, daca li se fac teste de sange amanuntite se vad diversele "lipsuri"....ca sa nu mai vorbim de problemele de fertilitate care pot aparea la varsta adulta la copilasii vegetarieni...
Ma bucur ca ai gasit un nutritionist dispus sa te sfatuiasca, incearca sa tii legatura cu el si pe viitor si sa-ti compuna un meniu ca lumea.
Personal intr-adevar am tendinta sa pun la zid parintii care fac asa ceva, ii pun sa dea cu semnatura cum se zice:) ..... am insa si colegi care au sesizat protectia copilului in cazuri asemanatoare...
Pupic si sper ca nu te-ai suparat pe mine!
pyc spune:
Am trimis pe mailul comun linkurile cu ce va primi bebe Paul de Craciun. I-am comandat ieri totul pe net. Nu pun aici linkurile ca nu stiu cum e cu reclama.....
Si niste poze cu hainitele de Craciun (l-am imbracat deja cu ele sa le testam:)
Selene_Bunny spune:
miere, da, exact asa scria, si mai scria ceva...
Ceva despre extragerea proteinelor myofibrillar... Sau uite...
[...]so that the additives can work on the muscular proteins and prepare them for extraction, [...].
De ce se extrag proteinele, nu m-am prins... Parca alea erau esentiale, nu?
Pe vremea cand mancam carne, nu mi-a ramas intiparita in memorie nicio diferenta intre carnea de vita cumparata din magazin (saramura nu creste aportul de sare, btw? Asta nu e nociv?) si carnea de vita pe care mi-o aducea taranul acasa, proaspat transata.
pyc, daca ai timp si chef, te rog sa-mi explici - pe PM, ca sa nu incarcam topicul, despre care aminoacizi si proteine nobile este vorba si care sunt acele efecte grave.
Nu m-am suparat. Si matusa ne-a "amenintat" cu Protectia Copilului, tot din aceasta cauza... Da' io a trebuit sa tac din gura cand ea a sugerat sa sedez fata cu Romergan, ca plange prea mult, fara motiv...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
http://citadelaalbastra.wblog.ro/