Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (134)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piggy spune:

Doloress multAM fain...mamaaa ce bunatati
Am fost pe afara cu Ilinca si cand am venit deja mirosea a mancarica in tot blocul...Ajunsese tata - chef acasa si bagase carnea de vita la cuptor cu mult usturoi si mirodenii. Garnitura broccoli...
Mi-a zis o pretena ca pt a fi frageda carnea de vita trebuie tinuta in lapte 12 ore...am tinut-o si eu vreo 6 sa vedem ce iese

Piggy mama de Ilinca (15.06.2008) si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

buna fetelor

tuturor celor care isi sarbatoresc ziua de nume astazi

Cleo super bancul!!

crina-andreea bine ai venit printre noi!

Luminel eu ii dau lapte praf Biancai pana nu mai vrea, poate sa aiba si 3 ani. consider ca, contine tot ce trebuie spre deosebire de laptele de vaca. ii mai dau lapte de vaca in combinatie cu gris, orez, taitei...

http://lb2m.lilypie.com/hBYxp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luminel

Intrebare (pentru mamicile cu copii care beau lapte formula): pana la ce varsta intentionati sa le dati lapte praf? barbatu-meu ma bate la cap sa termin cutia inceputa de lapte praf si sa o trec pe Cristiana pe lapte de vaca...ce parere aveti? care o fi mai bun?
sincer, eu as mai tine-o pe formula, dar nu ma inteleg cu taica-su'...el considera ca e destul de mare sa bea lapte obisnuit...

Lumi, mami de mladita Elena Cristiana Votati-o aici in concursul "Somn de ingeras"!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Lumi, Victoria nu be anici formula, nici lapte, din pacate. Dar pot sa-ti spun ca aici se recomanda de la 12 luni trecerea pe lapte de vaca omogenizat, de 3.5% grasime (aici e cel mai gras). Dar tu stii cel mai bine; stii ce se spune ca (,) "Cand vine vorba de copii, parintele este expert."

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Si eu zic ca fiecare parinte face cum crede ca e mai bine, eu una nu am suportat niciodata formula, cum miroase, cum arata, cum se strica dupa o ora, abia am asteptat sa faca 1 an sa-l trec pe lapte de vaca. Dar eu mereu inclin spre o alimentatie cat mai naturala, cu greu m-am lasat convinsa sa-mi iau vitaminele prenatale, copilului nu i-am dat mai deloc vitamina D cum se recomanda... Deci nu stiu daca sunt asa un exemplu de urmat
Asa ca piticu bea lapte de vaca, gras, cum se recomanda aici, de la 1 an. Acum a ajuns sa bea numai in jur de 200 de ml seara, in rest vad ca papa iaurtel si branza la greu, deci nu ma stressez prea tare. Apa bea ca butoiul fara fund.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Your children know more about you then you know about yourself"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Seara buna fete

Cleo, ms de raspuns...lua dintr-ala de 250mg? Cati ml? Mi se pare cam mult...dar dc zici ca a fost bine...i-ai dat si biotics? Si...bai ce banc!!!
Doloress, sunt tare bucuroasa pentru surioara ta. Sa-i dea DUmnezeu sanatate si casa de piatra!
Fiu miu nu bea lapte, l-am mai tot incercat, nu vrea si pace, are zile cind maninca(lapte de vaca) cu cereale dintr-alea mari...Stiu ca nu-i suficient, dar n-am ce-i face. Ma bucur totusi ca maninca orice, nu-i sclifosit ca David.
Gabitzam, bine ca ti-ai revenit...Acum daca tot ai concediu stai acasa si bucura-te de timp liber cu baietii...

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

Bine v-am gasit, fetelor si multumesc din suflet pentru urari. Sa dea Dumnezeu sa fim sanatoase si puternice si nu in ultimul rand iubite.
Acum am reusit sa intru putin pe net, dimineata au fost parintii in vizita, dupa care Bogdan a dormit putin, s-a trezit, a papat fructele si am plecat in vizita la o prietena, care spre marele meu noroc sta foarte aproape de mine. E o prietena veche, din copilarie, dar de care ma racisem, ajutata foarte mult de (inca) sotul meu. E adevarat ca daca as fi stiut sa-mi impun punctul de vedere inca de la inceput.. nu se ajungea aici, dar asta este o alta problema.
Spre seara m-a sunat sotul (care acum s-a mutat cu parintii lui), dupa care m-am trezit cu el la usa. De unde la inceput parea foarte indragostit si dornic de ceva actiune, vazand ca l-am refuzat (politicos, bineinteles) s-a ajuns in final la un ditamai scandalul. Chiar nu cred ca mai putem acorda vreo sansa casniciei noastre, chiar daca avem puiutul de doar 1 an jum. Singurele motive pt care as mai continua aceasta casnicie ar fi copilul si frica mea de singuratate. Dar... copilul meu merita ceva mult mai bun, iar singuratatea.. poate ca va trece in timp. Exista mamici care isi cresc singure puiutii? Cum v-ati descurcat la inceput? Eu stau destul de departe de parintii mei, cu care nu am o relatie f buna, in zona nu cunosc pe nimeni, decat prietena de care spuneam mai sus, cu care incerc sa reiau legatura, dar nu pot sta permanent pe capul ei, si nici masina personala nu am. E chiar atat de greu sa iti cresti singura puiutul? Exista viata dupa divort? Va doresc o seara buna si sa ne scriem numai de bine

Mergi la inceput

Din ciclul : Ce m-a mai invatat azi copilul meu...
M-a invatat sa fiu fericita de prima zapada! Normal ma dau cu capul de pereti si fac depresie, insa astazi cand i-am vazut mirarea si bucuria pe chip, nerabdarea de a prinde in palmuletele lui mici fiecare fulg de zapada, obstinatia de a da si el un nume acestei minunatii a naturii incercand sa repete cuvantul "zapada" si care a iesit ceva de genul "dada", toate astea mi-au dat o cu totul alta stare decat reactia mea normala la vederea zapezii. Am sufletul jucaus, sunt de dimineata pusa pe sotii, fac numai glume cu colegii, si abia astept sa ninga sanatos sa fac cu piticul fluturasi in zapada si sa ne dam cu saniuta !
Iti multumesc Patrick ca in fiecare zi imi dai o lectie de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

Bogdan nu a baut decat de 2 ori lapte praf, si atunci pe la varsta de 2 luni, pentru ca am facut eu o toxiinfectie alimantara si a trebuit sa intrerup alaptatul. L-am alaptat exclusiv pana la 6 luni jum, dupa care am inceput diversificarea.
Am inceput sa ii dau lapte de vaca pe la 1 an si 3 luni. Nu il bea din biberon, pt ca si pe ala l-a folosit foarte putin, in schimb ii dau dimineata cu cereale Cheerios, cu fulgi de porumb, biscuiti si ii mai fac si gris cu lapte. As fi vrut sa ii dau formula, dar nu a fost chip sa accepte desi am incercat mai multe marci. Nici pe asta de vaca nu il bea simplu. Acum.. poate ca mai conteaza si faptul ca desi e maricel, inca il mai alaptez seara inainte de culcare si noaptea cand se mai trezeste. Mereu spun ca de saptamana viitoare gata, il intarc definitiv, dar imi gasesc diverse scuze sau pretexte. Acum de exemplu am zis ca astept sa ii treaca raceala, si mai nou am zis sa se obisnuiasca fara taica-sau prin zona.

Mergi la inceput

Crina exista viata si dupa divort sa stii, e greu sa-ti cresti singura puiul, insa e mult mai usor zic eu, sa ai sufletul impacat si linistit (si copilul simte asta imediat) decat sa te culci seara cu sufletul greu si cu lacrimi in ochi, cu senzatia ca ai fost din nou umilita, ranita, desconsiderata.
Nu cunosc istoria voastra, insa daca zici ca sotul te-a izolat de prietena ta, asta mi-a sarit in ochi, asta e un prim semn de relatie abuzatoare, abuzatorul incearca sa izoleze victima.
Noi suntem aici alaturi de tine, spune in ce zona stai, poate gasesti fete care stau pe langa tine, si care te pot sustine, macar cu o vorba buna si cu un sfat.
Eu iti doresc mult putere, sa treci peste asta. Aici familiile monoparentale sunt aproape regula. Nu zic ca e ideal, insa zic eu ca e preferabil scandalurilor, certurilor, tensiunilor, minciunilor. Copii nostri au in primul rand dreptul la autenticitatea noastra ca persoane. Buni, rai, cum suntem, insa astia suntem. Eu una nu as putea sa ma prefac ca totul e bine cand de fapt traiesc un calvar, copilul ar simti imediat.
Bine ai venit in familia noastra de mladite si mugurasi inca o data si La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Cleo, eu ma gandeam sa folosesc o cutie de lapte la doua zile, adica exact cat bea Cristi. Oare nu tine doua zile in frigider? si care lapte o fi mai indicat, pasteurizat sau uht?

In seara asta i-am pus in formula si putin lapte de vaca ZUZU integral si asa o sa procedez pana termin cutia, crescand pproportia...N-a facut nazuri...bine, marturisesc ca intr-o seara ramasesem fara lapte praf si i-am pus in bibe numai lapte de vaca...l-a baut fara probleme.

Dolores, nici mie nu-mi place cum miroase formula dar Cristianei i-a placut de la inceput, de cand s-a nascut ea bea lapte praf, sanul era completare...eu m-am bucurat ca-i place, stiind ca e imbogatit.
Dar cum zicea Lorich, daca mananca bine mancare fructe si legume (si slava Domnului acum mananca), ma gandesc ca pot s-o trec linistita integral pe lapte de vaca. Oricum cerealele asa i le dau.

Apropo de vit D3 (Vigantol), voi mai dati la copilasi? ca eu cam uit...mi-aduc aminte o data la 3 zile. pana la ce varsta trebuie dat?

Noapte buna tuturor! Sa ne "citim" cu bine maine...

Lumi, mami de mladita Elena Cristiana Votati-o aici in concursul "Somn de ingeras"!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput