*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (89)*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

fuseram la dr azi, avea 39.5 de dimineata. s-au infectat mucii din raceala anterioara. mergem in continuare pe aerosoli de mentinere sa nu se duca jos sa faca bronsita. i-a dat antibiotic.

edit: dupa prima doza de antibiotic i-a scazut temperatura si si-a revenit.

are 8450 cu sosete, body si pampers. a cazut de pe curba. trebuie sa ii dau mancare cat mai grasa si sa suplimentez/trec pe lapte praf.
merge peste o luna sa o cantareasca iara si in cazul in care nu merge bine ii va face niste teste sa ii masoare absorbtia nutrientilor.
daca nu ar manca nu ar fi intrigant, insa mananca mai mult decat oricare de aici, mananca aproape cat mine seara la masa: 2 castroane mari, primul de mancare de a ei si al doilea de mancare de a noastra. am lasat la o parte orice ifos de contine knorr, e prajeala, etc, ii dam fix ce mancam noi ca sa ne putem intelege cu ea.

ce e ciudat e ca e grasanca bine, deci probabil ca nu a mai crescut in lungime.

a zis ca exclude paratizii ca ar avea si alte semne. am sa cer oricum si o analiza de caca luna viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

De abia acum am mai prins momentul sa intru. Ca mai aveam de scris dupa tura de dimineata.

Carmen, galeata aceea cu forme cred ca o iau si eu. Cand s-o plictisi de etapa cu formele o sa o foloseasca sa mearga la picnic . Felicitari cu scarile, stii cum este, nevoia te invata.
Manumanu, super interesant cu gemenii, ce mama-tata, ei isi striga fratele. Eu am inteles ca nu-i rau ca fac febra dupa vaccin, daca-i rapel inseamna ca organismul lor deja recunoaste dusmanul.

Si ca tot veni vorba de gemeni Adina si Alexandru, Eliza!

As face si eu un tiramisu cu niscaiva alcol dar ce ma fac cu Ana care pofteste . Si ca tot veni vorba de tiramisu, l-am facut cu oua bio, acum m-am razgandit, mai bine sa fie oua normale, adica gaini care primesc antibiotic, macar asa scad sansele sa facem noi ceva.

Diplomat n-am facut niciodata dar dupa discutiile de aici sigur il voi incerca.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Je a fost in club
Am fost mai intai la o gala 'Most beautiful' Romania unde ne-am distrat...ce rochii a putut sa vada ochiul meu pe podium. De mult n-am mai ras atata. Au fost si 4 donsoare sa ne cante si sa ne 'incante'
Apoi am mers putin in club
Azi am fost cu zanica la Zoo. Mai mult i-au placut pufuletii , ca nu prea a mai interesat-o nimic dupa ce a vazut punga.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Adina si Alexandru de Marush
Eliza Gabriela de Mickyyy
Bogdan Andrei de machus
Diana Andreea de mada_rozz,

Amalia: Multumesc mult pt. gandurile bune, ganduri venite din partea unei mamici deosebite. L-am vazut si eu in pozele cu scaunul pe Luca si mie mi se pare lungan. Cati cm are?

Alra: Andrei a crescut asta vara, in 3 luni, vreo 2 cm (in loc de vreo 5, cat ar fi trebuit). Am inceput sa ma ingrijorez cand am realizat ca el purta aceleasi haine de cateva luni bune, fara sa-i ramana nimic mic. In 3 luni a cazut de pe p50 pe p10. Acum si-a reluat cresterea, ramanand pe p10. Si la greutate a cazut de pe p50. E intre p 25 si p10, dar a cazut treptat, nu asa, in 3 luni. La noi dr. ne-a zis ca explicatia ar fi ca organismul lui se lupta cu alergiile si de aceea s-a incetinit ritmul de crestere. El arata bine, adica e grasutz, nu pare slab, desi are 8,8 kg. Ce vroiam sa spun este ca daca Nicole nu s-a mai lungit, atunci de-aia pare grasutza. Desi nu doar pare, chiar este grasutza (asa cum am vazut-o eu in poze). Eu ma tot gandesc ca Andrei este ok cu 8,8 kg la 71cm. Cum i-ar sta sa aiba 10, cat ar fi trebuit sa aiba daca ramanea pe p50? Asa, e mic, grasutz, burtica se revarsa peste pampi, zici ca e Danny DeVito

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Neata fetelor!
Bravegirl m-ai distrat la culme cu atractia de la zoo...pufuletii!
Andy la controlul de la 1 an Luca avea 9,76kg si 77 cm (adica nu luase nimic in greutate din luna precedenta, dar crescuse 1 cm). Inca pare pufos si el, dar dupa 1 an marea majoritate incep sa-si piarda din pufosenie pentru ca incep sa faca miscare.
Alra multa sanatate! E bine ca papa atat de bine, chiar daca nu vezi asta in numarul de kg. Poate are bafta sa fie o femeie fericita careia sa nu-i pese ce si cat mananca...ca nu se ingrasa.

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Neata!
Dandusa uite de aici am facut pasta de zahar: http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=99325

am pus 5g gelatina(eu am pus folii dar banuiesc ca merge si cu praf) in 30ml de apa rece. pe foc mic am pus 50gr de miere si gelatina inmuiata in apa dinainte cu vreo 2 3 min.cand compozitia a devenit lichida am oprit focul, nu trebuie lasata sa fiarba(amestecat continuu, foc mic ).inainte de toate, in robotul de bucatarie pregatisem 450gr zahar pudra (cumparat, cu cel macinat in casa cica ar fi altfel reteta, zaharul nu trebuie sa aiba cocoloase, eu l-am dat pe strecuratoare ca si-n reteta de pe linkul de mai sus) am varsat repede compozitia peste zahar si am lasat robotul sa lucreze pana s-a transformat intr-o bila. nu dureaza mult.. daca e lipicioas se framanta ca si un aluat normal adaugand zahar pudra.
se poate face si fara robot folosind un mixer normal , dar folosind spiralele, sau framanta la mana. Am facut prima reteta de pe forumul respectiv, acolo iti arata in imagini exact cum se face.

mie mi-a iesit bine, l-am pus la pastrat intr-o folie transparenta intr-o cutie cu capac....nu se baga in frigi. acum sa vedem daca o mai fi buna saptamana viitoare, daca nu fac alta. colorant inca n-am bagat.

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Oti, mama si tata zic demult (ea mai ales tata), acum au inceput sa se constientizeze muuult mai bine unul pe altul. El ii fura jucariile si ea il bate uneori. cel mai mult le place sa-si ia suzetele unul altuia

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Neata!
Nimeni pe aici?

Am uitat sa ma laud . Am intrat in depasiri cu alaptatul, adica am alaptat-o mai mult pe Elisa decat pe Ana si inca nu s-a terminat povestea.

Ieri, pentru ca am fost acasa, Elisa nu a dormit toata ziua, nu cumva sa fug de langa ea . Am plimbat-o pe afara,la magazine, titi, nimic, a stat 12 ore treaza. Asa ca aseara dupa ce s-a frichinit o gramada in pat, a dormit de la 11 la 5 dimineata , a supt in somn si la 8 au trezit-o fetele mai mari ca ea ar mai fi dormit. M-am trezit inaintea brotacului odihnita. Azi insa sigur face un somn in timpul zilei.

Eli, sper ca ai pus cea mai necastigatoare poza cu burta. Zau ca trebuie sa faci ceva. Cum sunt muschii din zona buricului, nu cumva sunt departati? Da daca sunt atunci ai nevoiie de exercitii pentru apropierea lor, asta-i cheia succesului, sa fie apropiati. Am scotocit ca salvasem niste exercitii post-natale scrise de Alra. Dau paste exact cum a scris ea:
"EXERCITII POST NATALE

- orice exercitiu incepe culcata cu genunchii indoiti. inspiri, expiri, incordezi perineul si ridici un pic soldurile de pe saltea.
repetitiile se fac de 10 ori apoi de 15 si apoi de 20 (10 la prima sedinta, 15 la 2-3-4 si apoi 20)

1. tragi genunchii spre tine (de 20 de ori)
2. dai genunchi din stanga spre dreapta (de 20 de ori)
3. cu genunchii indoiti vii (te ridici) inspre fata de 20 de ori
4. inchizi si deschizi picioarele intinse
5. similar cu 4 numai ca le si incrucisezi ca foarfeca
6. bicicleta cu picioarele
7. genunchii aplecati spre o parte vii in fata
8. genunchii aplecati in partea opusa, vii in fata
9. bicicleta cu genunchii apropiati
10. pendulezi jos picioarele intinse
11. culcata pe o parte cu un picior un pic indoit pentru echilibru
- ridici de 20 de ori piciorul celalalt
- faci cercuri cu piciorul
- il impingi inspre spate
- bicicleta cu un picior
- pe coate si genunchi - arunci un picior in spate de 20 de ori, apoi celalalt picior de 20 de ori
12. schimbi partea, repeti 11
13. la loc pe spate, vii spre fata ridicand alternativ cate un picior
14. scrii cifrele de la 1 la 10 cu picioarele apropiate in aer
15. faci cercuri in aer cu picioarele, schimbi directi dupa 10 repetitii
15. te ridici in fund si te asezi pe calcaie
- te asezi stanga dreapta calcaielor
- te asezi stanga dreapta calcaielor ridicandu-te in genunchi intre asezari
- te ridici de pe calcaie fandand bazinul in ridicare
....
16. cu un picior lungit ridicat 2cm de pamant si celalalt flexat din genunchi pe pamant
- vii spre fata de 20 de ori
- impingi cu pumnul genunchiul opus
- vii oblic spre piciorul lungit de 20 de ori

(revin daca mai imi aduc aminte)

exercitii pentru perineu - de facut cam de 100 de ori pe zi
- strangi perineul si il tii strans 5 secunde
- culcata incordezi perineul si ridici simultan capul
- culcata incordezi perineul si strangi genunchii
- incordezi perineul in 3 etape si il relaxezi in 3 etape

in rest - pozitia zilnica trebuie corectata (am mai zis) trebuie ca gaura din coloana sa o reducem si sa impingem bazinul un pic in fata (tindem sa impingem burta in fata si bazinul in spate ca in pozitia de sarcina) asta tonifica muschii burtii.

IMPORTANT. orice exercitii pentru muschii abdominali dupa sarcina trebuiesc facute cu perineul incordat caci altfel exista pericolul sa impingi organele de jos (vezica, uter) in jos."

Abdomenele ajuta bineinteles dar mie exercitiile acestea mi s-au parut mult mai eficiente pentru ca lucrezi mai multe grupe de muschi.
Acum nu te gandi ca eu sunt manechin dar burta mea arata putin mai bine dupa a doua nastere decat dupa prima nastere cand am facut clasicele abdomene.

Si mai am linkul acesta pus de Olivia, bun filmuletul, adica munca grea

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Andy, eu incerc sa o pun la masa familiei. Ea de mult cerea cu putina sare iar cand gatesc pui, vita sau peste o includ si pe ea la portii. Mai nasol cand facem un Taco, sau incalzim o pizza, trebuie sa-i gatim separat. Pastele/orezul merg si cu sos cu carne de pui, mamaliguta, i-am dat si omleta. Carne de porc nu i-am dat si nici de oaie dar nici noi nu mancam.
Ma gandeam sa o diversific la fasole boabe, sper sa-i placa.

Citat:
Am luat rezultatele....lista e luuungaaaa. I-a iesit valoare marita la peste 50 de alimente (majoritatea fructelor si legumelor). In top e orezul (!!!) cu 233 (max. e 30). Laptele e 91, albusul e 70, galbenusul 30. In schimb poate manca linistit orice fruct de mare doreste si orice tip de peste . Mai detaliez pe mess, sa nu umplu pagina. Sa vezi ce valori are la broccoli, portocale, nectarine, cartof, pere, piersici etc....

Inteleg ca marul e ok? Prunele, caisele, rosiile? Dar grau, porumb, celelalte cereale in afara de orez tot asa valori uriase?
Voi ati avut alergii de copii?

Tare dificil pentru voi cu alergiile acestea. Sper ca ai laptic din plin .

Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Manumanu tare dulci trebuie sa fie impreuna! Am si eu la bloc un cuplu de gemene mai mari decat Luca cu 2 saptamani si-mi e drag de ele de mor! Am vazut ca faza cu suzetele o practica si ele.
Otilia super! Si eu am intrat in depasiri cu Luca. La 1 an jumate am zis ca pun punct. La cum se prezinta la mine situatia, clar va trebui sa iau ceva sa stopez lactatia, ca de la sine....slabe sanse

poze aniversare 1 an

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput