Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *114*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Anca ma bag si eu la cafeaua de dimineata, desi daca ai da un ceai ar fi si mai bine

Caut si eu poza si trimit. Ai vazut pozele de la ultima noastra intalnire?

Bogdana imi pare rau si sper sa treaca cat mai repede Este contagioasa?

Multumesc pt felicitari

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Petrean,

imi pare rau. Uite, pt zona zoster sunt diverse tratamente, eu iti scriu unul pt ca tata-mare a avut, si cam in 1 sapta a trecut partea mai naspa, adica cu dureri.

1. Sinerdol cate 6 pastile 1 data, seara, la juma de ora, 5 zile.

2. Prednison, dimineata la ora 10, astfel:
- ziua 1, 8 pastle 1 data
- ziua 2, 7 pastile,
- ziua 3, 6 pastile, etc, pana la 0 pastile.
SI regim fara sare!!!

3. Vitamina B1 6 pastile pe zi, cate 2 la 8 ore

4. Algocalmin sau antinevralgice, 3 pe zi, 5 zile

5. Pomada pe baza tei+glicerina.
Dupa caderea cojilor, se da cu fluocinolom.

Oricum, te consulti cu medicul, apoi alegi.

Sanatate multa!

Edit: nu mai stiu care varianta a luat tata-mare, eram mai mica..., dar ce am scris a fost selectat de mama, la acea vreme.

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

mersi mult Anca..prednison dc a luat?ca ala eu il dau cand e risc de sufocare ????
Am primit si eu complex B..e f important pt sistemul nervos, mydocalm..si arcoxia. va urma un antibiotic puternic..dc se agraveaza:(
Olga..e contagioasa..pt copiii care nu au avut varicela...deci pt ai mei..dar nu am udne sa ma izolezasta este..ce-o vrea DD..ca nu mai stiu ce sa zic...

Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Prednisonul este un medic cu o fff mare gama de boli, cred ca una din cele mai largi game.... Se da de la boli mai "usurele" pana la leucemie chiar... Insa nu stiu sa-ti zic exact de ce, oricum, parca retinusem ca efectul lui principal este pe sistemul nervos, regland cumva raspunsul aberant al organismului in cazul alergiilor, inflamatiilor, reumatism...

Edit: atentie, tratamentele de sus NU sunt simultane, alegi doar 1 parca, si ala cu crema!!!

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 6 luni

Mergi la inceput

mersi de raspuns.

Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Neata tufete!
Vin si io la

Oli, felicitari sotului si tie

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Chato sa stii ca si eu vreau sa il trec pe pui pe lapte integral bio spre 1 an (acum, ca o fi 1 an si o luna sau 11 luni, nush). Formula contine o gramada de prostii. Parerea mea (n-ai cerut-o, da' o dau): incearca pe la inceputul anului urmator sa ii introduci, treptat-treptat, si alt tip de lapte, ca va mai dura pana renuntza la titi. Incearca mai multe tipuri de lapte si vezi care-i place, cu care se impaca. Da' cu ce i-l dai? Ca parca bib nu vroia.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Monica, nu stiu inca cu ce ii dau sa bea, deocamdata apa bea (putina) din canuta: jumate in gura, jumate pe ea

Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

mersi mult Anca..prednison dc a luat?ca ala eu il dau cand e risc de sufocare ????
Am primit si eu complex B..e f important pt sistemul nervos, mydocalm..si arcoxia. va urma un antibiotic puternic..dc se agraveaza:(
Olga..e contagioasa..pt copiii care nu au avut varicela...deci pt ai mei..dar nu am udne sa ma izolezasta este..ce-o vrea DD..ca nu mai stiu ce sa zic...

Andrei Luca -15.12.2006

Sa inteleg ca este o forma mai acuta a varicelei. Va doresc sanatate si sa scapati repede si de asta

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

ona zoster este o reactivare a virusului varicela-zona zoster, un tip de virus herpetic care cauzeaza varicela ("varsat de vant"). Odata ce o persoana a avut varicela, virusul ramane inactiv in radacinile nervoase pana cand, la unele persoane, se reactiveaza. Cand virusul devine activ, persoana face zona zoster in loc de varicela.

Orice persoana care a avut varicela (chiar si o forma usoara) poate face zona zoster. Oamenii cu sistem imunitar slabit sunt vulnerabili la reactivarea virusului ce provoaca zona zoster. Sunt multi factori ce deprima imunitatea: boli, rani, batranete. Unele medicamente incetinesc sistemul imunitar, spre exemplu medicamentele ce distrug celulele cancerigene (chimioterapia).

Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Petren, imi pare rau. Multa sanatate!

Oli, felicitari!

Anca, ma inscriu si eu, dar poza iti pot trimite cel mai devreme duminica seara. Sper ca nu e prea tirziu...

Shasa, ma bucur ca macar tu nu te-ai suparat!

Raaluca, nu intelesesem ca e vorba de dr de familie. Eu la ala nici nu prea ma duc...

Ayla, m-a luat cu furnicaturi citind ce ai zis despre Luana cautind titi in somn. Iaca acu imi reconsider decizia cu 1 an....

Novus, circumferinta e 44-45. Nu stiu cit se intinde impletitura, si avem circ cu caciulile, as zice asadar un 46.

Ilinca, io cred ca bebe trebuie obisnuit cu cit mai multe gusturi si arome, ca mai incolo sa accepte mai usor noutatile. Asa ca as incerca in locul tau si carne si ou...Ilinca are 2 luni jumate de cind tot incerc si nu le accepta, asa ca probabil tot la 1 an va minca da io nu-s bucuroasa de asta.

Chatonel, daca descoperi inlocuitor de bibe sa ma anunti si pe mine, cana e calamitate, trebe schimbata toata dup-aia, si sters pe jos, pe scaunel, peste tot...

Aris, lasa oleaca vasele si unghiile si treci pe la noi!

AAA...tot Ayla. Te amenint de o vreme ca vreau si io chestii cu Ilinca, sper tot duminica seara sau luni sa iti trimit si tie poze..

Noi cica plecam din Iasi, la Gheorghieni - Odorheiu Secuiesc, deci nu stiu daca apuc sa citesc. Daca are cineva ceva cu mine dati PM sau sms/tel va rog.

Pupam, ma duc sa sper si eu la o cafea...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

pisigri am o colega de serviciu al carei copil nu a acceptat biberonul. dupa ce s-a chinuit sa gaseasca un lapte praf pe care sa-l bea copilul (le-a incercat pe toate care exista pe piata, si a ajuns la topfer) a ajuns sa-i dea laptele cu lingurita. stiu ca suna horor, dar alta varianta nu a gasit.

Mergi la inceput