Strumfi de iul-aug 2007 (164)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Timi baga niste Magic si la mine ca n-am dormit decat vreo 5 ore aseara si sunt rupta. Si fie-mea ma inebuneste cu "it's raining, it's pouring..." Ieri imi zicea mama ca a inceput fie-mea sa o invete cantece: "Buni hai: Finkle finkle (nu poate pronunta twinkle) little star!" si mama zicea putin cu accentul ei binenteles, si la Lis nu-i convenea si-i zicea "NO! Again: Finkle finkle..."

Cum dorm fetele acum? In aceeasi camera? Nu se deranjeaza? Saya s-a facu mare deja, nu-mi vine sa cred. Merg la gradi amandoua?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Luna e magic pt toata lumea ca a fost Soph in toane bune
Saya incepe cresa in ianuarie, sambata vin parinti mei la noi pana pe 5 ian si uite asa suntem impreuna de sarbatori si nici nu platim aiurea cresa ca aici intre Craciun si Anul Nou sunt inchise.
Nuuuu, din pacate nu dorm fetele impreuna. Soph o iubeste pe Saya si de cate ori plange fuge la ea si-o intraba "What's wong (wrong)Saya?" si-io canta "nani pui, Saya pui, scumpa pui" si multe alte dragalasii dar sporadic are accese de gelozie si-i mai trage cate una. Asta pe de o parte, pe de alta parte Saya e atat de curioasa sa vada cine/ce misca in camera incat prefera sa moara de foame. Asa ca eu profit ori de cate ori se poate s-o alaptez pe Sarah cant Soph mai doarme.

O chestie dragalasa ce-a facut-o Sophie: statea Soph pe jos si a vrut s-o tina pe sora-s ain brate asa ca am lus-o pe Saya cu capusorul in poala la Soph. Normal ca micutzica s-a plictisit si-a inceput sa planga. Soph o intraba ca deobicei "what's wong Saya? You want tatza?" isi ridica tricoul si se apleaca peste sora-sa sai-i dea sa suga.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Timi, foarte tare printesa ta cu cantecelele ei, invat-o ceva cu mare si plaja si soare .
Lachi, si eu zic ca seamana fetele, dar nu ca gemene, ci ca surori . Uite ca nu-mi doream nimic pentru anul viitor sau nu stiam ce-mi doresc, dar cand te-am auzit cu Disneyland mi s-a aprins beculetul. Spune-mi te rog cum se numeste hotelul unde ati stat, sa caut in tripadvisor si pe la agentii.
Vivela, voiam sa-ti spun si tie ceva dar am uitat pe parcurs (era de bine). Eu pot sa joc baba-oarba fara carpa pe ochi, asa bine vad, dimineata cand m-am uitat pe geam credeam ca ninge, dar m-a linistit sotul ca nu s-a intamplat asta, de vina sunt cele 10-20 treziri ale Larisei de azi-noapte .

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Timi07

O chestie dragalasa ce-a facut-o Sophie: statea Soph pe jos si a vrut s-o tina pe sora-s ain brate asa ca am lus-o pe Saya cu capusorul in poala la Soph. Normal ca micutzica s-a plictisit si-a inceput sa planga. Soph o intraba ca deobicei "what's wong Saya? You want tatza?" isi ridica tricoul si se apleaca peste sora-sa sai-i dea sa suga.

Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)

Ce scump. Frumos rau, e mamica deja.

Ce limba prefera Soph sa vorbeasca? Am vazut ca baga si romana cateva cuvinte dar in general? Adelise intelege tot in romana, mai scoate cateva cuvinte in special cu mama, sau daca ii citesc in romana repeta, insa e clar de la o posta ca engleza e baza. In engleza ii turuie gura nonstop. Nu ma mai ingrijorez caci intre timp am observat la Cosmin ca intre 5 si 7 ani a refuzat sa vorbeasca romaneste, iar acum vorbeste fara probleme (mai face greseli normal) insa se surprinde si el pe el ca uneori ii vorbesc in romana si imi raspunde la fel fara sa realizeze. Cred ca ajuta mult faptul ca mama e aici (desi sta la frate-miu), fratele meu e aici plus fiica lui Daria s-a mutat aici si desi acum vorbeste engleza ei doi tot in romana comunica pentru ca asa doreste ea ceea ce e perfect.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

Cristina, foarte frumoasa Ingrid, o papusa. pozele sunt minunate, o sa fie o amintire foarte frumoasa pentru voi . si imi place cum iti sta cu nu nuanta aia de par, mie mi se pare ca te prinde foarte bine .

Lachi, eu nu reusesc sa vad pozele, nu mi se deschide pagina, nu stiu de ce, nici aseara de acasa n-am reusit. dar din cate spun fetele, cred ca fetele tale sunt niste comori .

mychy, mi-ai dat de gandit cu bradul, stiu ca anul trecut am cam faut pe paznicul la brad, chit ca l-am lasat sa-l exploreze in voie, dar am stat pe faza sa nu si-l traga in cap. anul asta cred ca o sa fie si mai curios, parca vad ca ma gandesc si la varianta brad desenat pe perete si atat .

despre noi, n-am patit nimic, suntem bine, chiar daca nu ne crede toata lumea .

telefonul ala de ieri era doar un bip, insistent. din principiu, ignor bip-urile, gandindu-ma ca daca cineva are ceva important de spus, suna, macar sa-mi zica cine e si sa sun inapoi. daca as suna inapoi la toate bip-urile ar insemna sa muncesc doar sa platesc factura la telefon.
in fine, la celalalt fir, madam de la gradinita, indignata ca nu i-am dat feed-back imediat, care m-a intrebat daca am avut probleme cu copilul peste noapte. m-am si speriat, i-am zis ca nu, a dormit bustean, ca dimineata a fost bine dispus, s-a uitat la desene si a mancat normal si ca doar cand am ajuns la gradinita s-a suparat si a inceput sa planga. cica urla de la ora 11 (era cam 2 cand m-a sunat) si ca se vaita de urechi, ca il dor, ca i-au dat calmante si antitermice (ca cica facuse febra 38, luata rectal, probabil in timp ce el urla, ca altfel nu-mi imaginez cum), dar ca sigur are probleme. dupa care a urmat piesa care m-a scos din sarite: "haideti, fiti sincera, spuneti-mi daca ati avut probleme cu copilul!", de unde deduc eu ca ea isi imagineaza ca eu vorbesc prostii si ca am dus copilul bolnav acolo. si atunci mi-a sarit mustarul si am inceput sa-i zic si eu mai pe sleau unele lucruri . pe moment s-a mai domolit, am lasat totul balta la birou si in 30 de min am fost la gradinita sa-mi iau copilul bolnav acasa. cand ajung, al meu fericit nevoie mare, numai copil bolnav nu parea. l-am luat, am sunat medicul, mi-am facut programare la orl (la privat, normal), ca stiu ce e aia durere de urechi.
la orl, copilul sanatos tun, nici vorba de timpan inflamat sau altele, concluzia doctorului a fost ca nici vorba sa aiba dureri din cauza urechilor. si il cred, ca toata seara a fost bine dispus, s-a jucat, a mancat, nu i-am dat nimic, calmante sau altceva.
a dormit bine, de dimineata s-a trezit cu gandul la desene animate si la jucarii, deci nu aveam niciun motiv sa nu-l duc la gradinita.

de dimi, ne-a intampinat madam - ca ce, cum de aduc copilul, ca SIGUR are ceva, ca ea are experienta, bla-bla, ca sa vada ea scrisoarea de la medic, ca ea nu crede in crizele copilului de la 2 ani sau alte probleme, decat de sanatate. probabil s-au simtit ofensate cand le-am zis ca eu cred ca alta e problema, ca se simte copilul traumatizat acolo, fie de ele, fie de alti copii, din moment ce atunci cand e in alta parte, e totul ok si acolo urla in disperare. cica "e prea mic ca sa se simta traumatizat". ufff...le-am intrebat daca il mai pun pe olita, cica "da, normal" , desi eu le-am zis clar sa nu o mai faca, decat daca cere el. prea au coincis momentele astea, urletele cu antrenamentul la olita ca sa nu suspectez ca sunt legate.

in fine, l-au bagat in grupa cam cu forta, nu stiu ce naiba sa fac, imi vine sa incerc cel putin sa-l mut la alta grupa, mi se strange stomacul cand ma gandesc cum il las dimineata .

maaaama, ce mesaj am scris, scuze.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 12+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Luna, uite ce scrie aici: http://www.cancan.ro/2009-12-03/Un-copil-de-doi-ani-a-fost-luat-in-grija-statului-pentru-ca-parintii-nu-i-au-dat-ciocolata!.html Poate fi real sau exagereaza ziaristii?

Vivela, stiu ca nu prea ai solutii, dar eu l-as muta pe David la alta gradinita. Poate si la alta grupa ar merge, daca nu sunt toate ingrijitoarele ca madam asta. Cum au indraznit sa-l puna pe olita iar???? Mi se ridica parul in cap. In alte tari ii dai in judecata si castigi fara discutie. Si cum i-au dat antitermice si calmante fara sa te intrebe? Ce calmante? Scuze, nu vreau sa te supar mai tare, dar deja au intrecut orice masura.

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby 2-3 ani*******mare(7) oct. 2009*******mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Ufff...Vivela...pupici pentru puiul nazdravan...iar in ceea ce le priveste pe doamnele de la gradi...e de gandit...si de hotarat...cred..

Ei sunt atat de sensibili acum, nici nu ne dam seama...si cred ca am un exemplu.. Andrei nu a mai mers la gradi de mai bine de 2 saptamani...din motive de tuse si nas curgator. Intre timp probleme de constipatie...cu cate 4 zile intre "scaune"... din cate imi dau seama, se abtine sa faca...L-am luat cu fel de fel de povesti: ca se bucura mami daca face, ca nu il mai doar eburtica, ca o fi ca o imparti...Il mai intreb si de pe la gradi(atunci vand mergea)...nimic..Acum vreo doua zile, vorbindu-i despre "cat de bine e sa faci kk"..(sa nu radeti, ca e o problema si asta), el ne zice: Calin a facut kk pe el(calin e un coleg de gradi)! Noi: "Si? Doamna ce a facut?" El: E rusine! L-a certat!.. Si ce i-a zis? Nu e bine sa faci kk pe tine...

Offf poate nu o fi chiar asa, dar ceva ceva tot cred ca e la mijloc...daca el a retinut asta si mi-a servit-o dupa mai mult timp de cand s-a intamplat....

greierash mamica de Andrei

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Carla, daca si bb2 o sa se trezeasca de 10-20 de ori pe noapte ca David, cred ca imi rezerv frumusel un loc la Voila si ma intorc la majoratul lor . si-asa m-a cuprins de pe acum depresia, nu stiu cat m-o tine, dar exact asta mi-ar lipsi acum - sa nici nu dorm. te compatimesc, sa stii, ca trebuie sa induri asa ceva, eu dupa 2 zile acasa, cu un sigur copil si tot simt ca o iau razna uneori. asa ca jos palaria in fata ta si a altor mamici de 2 sau mai multi pitici .

Timi, foarte dragalasa Sophy cu "you want tzatza?" . te cred ca mori de dragul lor cand le vezi asa. abia astept si eu momentele astea de tandrete frateasca.

si David, in momentele lui bune, vine si-l pupa pe "bebe mic din burtica" si il imbratiseaza, ii aduce jucarii "sa se joace, ca e si el mic" , ii da sa manance (ii indeasa mancarea prin buricul meu ). vad eu ce-oi face mai incolo, se zice ca baietii sunt mai gelosi pe fratele mai mic, ca nu au sentimentul asta protectiv ca fetele. sper sa nu fie chiar asa rau.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 12+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

daca vreti sa va clatiti ochii cu posete.....www.elcuero.eu

*decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zborrrriiii!!!!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash spune:

Michy, deci eu inteleg ca incerci sa ii faci o lista mosului...? Sa ii dai idei?

greierash mamica de Andrei

- "Traieste clipa" -

Mergi la inceput