Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *113*
Raspunsuri - Pagina 16
Ayla21 spune:
Bogdana, cate unul pt tine si pt ciupercute.
Am plecat. Te sunt pe drum pt alti pupici, si pt o "barfa".
Spune-le tu la fete, ca nu creada cineva ca am eu impresia ca le stiu pe toate...cate intrebari absurde iti pun si eu, si cate nu stiu si intreb.
Bye!
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
petrean spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ayla21 Bogdana, cate unul pt tine si pt ciupercute. Am plecat. Te sunt pe drum pt alti pupici, si pt o "barfa". Spune-le tu la fete, ca nu creada cineva ca am eu impresia ca le stiu pe toate...cate intrebari absurde iti pun si eu, si cate nu stiu si intreb. Bye! Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009), and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks) My baby, my joy, my heart, my gift from God You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint. You are the shining star I reached for In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed. |
mersi de pupici..astept sa suni..ca nu am vb de tare mult timp...cred ca orange ne-ar da o medalie....pt cat vorbim
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
petrean spune:
Mai Monica.vrei sa te "dau in gat"??imi aduc aminte si acum razand cand m-ai intrebat"pot sa-i dau paste Luanei??dupa vasrta recalculata?sau cea biologica..?"Nu uti cat traiesc..si acum rad cand imi amintesc...
Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006
alina.n spune:
merci mult mult mult pt raspuns, bun deci trebuie sa-i fac pasaport lui bebe..eu credeam a tre sa-mi fac eu si sa o trec pe el
si pasaportul pt ea ce acte presupune?
aa si daca il fac acum il poate folosi cativa ani?---ma gandesc ca ea creste si nu mai arata lafel in timp...se face si poza nu?
e dinala biometric?
la sectia de care apartii nu?
eu peste 4luni vreau sa ies din tara si mergem amandoi parintii
hai ca v-am zapacit
Mami fericita!!!
Crestem mari!!!
un vot va rugam
Kea spune:
Salutare fetele!
Raluu parca intreba de biscuiti. Eu am luat de doua feluri, ambele de la Hipp. Unii sub forma de piscoturi, astia erau de la 8 luni iar noi nu aveam la momentul ala varsta respectiva (cred ca seamana cu cei de care spui tu) si unii care se pot da incepand de la 6 luni. Nici nu stiu daca cei din urma se pot numi biscuiti, ca de fapt sunt un fel de paine prajita. Primii si s-au parut prea dulci, mult prea dulci, desi pe cutie scrie ca n-au zahar si ca daca exista "resturi" de zahar, sunt pt ca au fost copti intr-o brutarie normala in care se coc si cei obisnuiti si bla bla bla. Deci egal cum sunt, pt gustul meu (care mananc dulciuri zilnic) sunt prea dulci. I-am dat, macinati, amestecati cu mere fierte si banana, apoi n-am mai luat. I-am dat sa molfaie ambele tipuri, dar desi se inmoaie greu, al meu tot a reusit sa rupa cateva bucatele mai marisoare, fara sa aiba vreun dinte. Asa ca eu nu-i mai dau ca mi-e teama.
Chatonel, pe cutia cu 7 cereale de la Hipp, scrie ca se pot prepara cu 100 ml lapte integral, combinat cu 100 apa. Eu stiu ca pe vremuri, tot asa se dadea laptele la copiii sub un an, diluat cu apa. Eu nu i-am facut cerealele decat cu compot de fructe, sau cu lapte formula, ca am in casa, si e obisnuit cu gustul. Nu cred ca as avea curaj sa-i dau lapte de vaca inainte de un an, chiar si diluat si amestecat cu cereale, dar stiu ca dupa un an o sa-i dau lapte integral, pasteurizat, asa cum beau toti copiii pe aici. Eu n-am vazut copii de pana la 3 ani sa bea lapte praf, asa ca o sa trecem si noi la lapte "normal".
Ii dau si ce nu-mi place mie, iar zahar si sare nu pun deloc. Cred ca lui nu are cum sa i se para o mancare fada. Ca inca nu stie el ce buna ar fii cu un strop de sare sau zahar.
Monnvas spune:
Monica sunt speechless. Ai facut mult mai mult decat ti-am cerut si bineinteles ca alea create de tine sunt mai frumoase decat ce ti-am cerut eu. Soacra-mea va fi in extaz.
multumim din suflet!
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
Adee spune:
citat din mesajul lui alina.n merci mult mult mult pt raspuns, bun deci trebuie sa-i fac pasaport lui bebe..eu credeam a tre sa-mi fac eu si sa o trec pe el si pasaportul pt ea ce acte presupune? aa si daca il fac acum il poate folosi cativa ani?---ma gandesc ca ea creste si nu mai arata lafel in timp...se face si poza nu? e dinala biometric? la sectia de care apartii nu? eu peste 4luni vreau sa ies din tara si mergem amandoi parintii hai ca v-am zapacit Mami fericita!!! Crestem mari!!! un vot va rugam |
Asta am gasit pe net
Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor cu varsta pana la 14 ani, sunt necesare urmatoarele acte:
* cererea tip si anexa (cartonas);
* certificatul de nastere, in original si copie ;
* actele de identitate ale parintilor sau ale reprezentantului legal in original si copie;
* consimtamantul ambilor parinti sau al reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
* documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
* hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in original si copie;
* chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului, respectiv taxa consulara (32 RON) si taxa reprezentand costul pasaportului (64,2 RON);
* pasaportul anterior, dupa caz;
Taxele cred ca difera. Am vazut la tv ca ziceau de pasaportul biometric ca ar fi in jur de 250 lei. Valabilitatea pasaportului cred ca este de 3 ani (nu sunt singura).
purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009
poze
Raaluca spune:
citat din mesajul lui alina.n merci mult mult mult pt raspuns, bun deci trebuie sa-i fac pasaport lui bebe..eu credeam a tre sa-mi fac eu si sa o trec pe el si pasaportul pt ea ce acte presupune? aa si daca il fac acum il poate folosi cativa ani?---ma gandesc ca ea creste si nu mai arata lafel in timp...se face si poza nu? e dinala biometric? la sectia de care apartii nu? eu peste 4luni vreau sa ies din tara si mergem amandoi parintii hai ca v-am zapacit depinde unde ai tu buletin... daca esti pe bucuresti se paote face si la sectie de politie de care apartii (unde ti-ai facut buletinul) in alte orase presupun ca se face doar la serviciul pasapoarte ... iti trebuie : certificatul de nastere al bebeului copie si original ale voastre in copie si original, si probabil de casatorie tot la fel (la noi nu a fost cazul ca nu avem ) Mami fericita!!! Crestem mari!!! un vot va rugam |
DIN 15 DEC 2008 nu mai este posibila inscrierea minorilor in pasaportul parintilor. Este nevoie de pasaport individual!
O.U.G. NR. 207/04.12.2008
INCEPAND CU DATA DE 15.12.2008 SE APLICA O.U.G. NR. 207/04.12.2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate - NU SE MAI PRIMESC CERERI DE INCLUDERE A MINORILOR SUB 14 ANI, PENTRU ACESTIA SE VOR ELIBERA NUMAI PASAPOARTE INDIVIDUALE.
http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index7.htm
trebuie sa platesti la CEC, stiu ei conturile, 2 taxe una de 32 si alta 64,2 raprezentand taca consulara si pasaportul.
Cu toate si cu bebe se merge la sectia de pol sau la serviciul pasapoarte. acolo ii face poza lui bebe.
pasaportul e valabil 3 ani.
la ridicare merge doar un parinte cu certificatul de nastere al lui bebe...
voi mergeti cu buletinele daca e tara ue...
Mami de LENA 30.03.2009
Monnvas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui shasa
MONNVAS nu vreau sa fiu cicalitoareenervanta ....dar eu stiu ca nu au voie kiwi pana la un an. Se pare ca este foarte alergen din cauza semintelor IriTeoPetru New Life Is Born |
I-am dat doar partea verde, fara seminte.
Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
denisamada spune:
citat din mesajul lui cativ13 Da, omida seamana a broscoi |
Da, si eu tot broscoi zic ca e! Avem noi o omida si nu seamana cu asta! Deci nu e!
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
Votati cu noi!!!